karate

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod RBR » stř 16. led, 2008 19:42

ukropcany píše:No čo by bolo... dostali by bitku a bolo by... :D

Každý športový karatista by mal mať ako povinné čítanie životopis Andyho Huga, aby vedel, ako to s tým "karate" vlastne u neho bolo... :D Potom by všetci zanietenci vedeli, že keď chceš byť úspešný v plnokontaktnom karate, tak tréba trénovať box a v thajsku... :lol:

Kdo by dostal bitku? Myslím, že by to opět byl souboj jednotlivých individualit, nikoliv souboj stylů. Thread opět začíná být o ničem, i když otázka na začátku byla taky marná, takže už o ničem byl hned od začátku.
Naco číst A.H., když K1 vládně karate (sice kyokushinkai), tak proč trénovat v thajsku, stačí mít 2,13m a je jedno co trénuješ.

RBR

PS: sorry Ukrope, nedalo se nerýpnout si
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » stř 16. led, 2008 21:12

for Ukropcany
Tak, Tak, box v thajsku jsem trénoval byl to pěknej mazec hlavně to horko měli se mnou slitování polejvali mi hlavu vodou, bylo jim jasný, že nejsem žádnej thaiboxer, ale máš svatou pravdu až tady by se hodně lidem rozsvítilo.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 16. led, 2008 21:43

Stalo se vloni - jeden mladý borec, který údajně trénoval 5 let thaibox u našich nejlepších mistrů, tak dlouho vyzýval jednoho karatistu (15 let shotokan, tzv. sportovní) a haněl jeho karate, až karatista přistoupil na zápas. Dal si podmínku - bez jakýchkoliv chráničů, žádné rukavice, za které se bude soupeř moci schovávat (to by se líbilo Playerovi :wink: ). Zápas byl velmi krátký - thaiboxer na úvod překvapil karatistu silným lowkickem, který s ním silně otřásl, nicméně ho karatista ustál. Následně přišel thaiboxer o dva zuby a neměl zájem něco dále prokazovat.
Takže to není problém stylu, ale konkrétních jedinců.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » stř 16. led, 2008 21:53

for Galiloo
Zapomněl si přidat karate zabijáku, protože shotokan jsem z uvedených bu cvičil nejdéle :lol:
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » stř 16. led, 2008 23:24

...
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Galiloo » čtv 17. led, 2008 8:17

will píše:for Galiloo
Zapomněl si přidat karate zabijáku, protože shotokan jsem z uvedených bu cvičil nejdéle :lol:

Přidej se k nám!!Goju Ryu je lepší :wink:
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wand » čtv 17. led, 2008 8:21

Pani, 20 rokov som cvicil karate Goju-ryu. Od 8- mich som sutazne zapasil.
Raz som isiel na trening kick-boxu a odvtedy je treningov karate menej a menej. Nie zeby karate nebolo ucinne, bodoval som na nich uplne v pohode ipony len tal lietali, iba ma "trosku" prekvapilo, ze on po mojom uspesnom zasahu neprestal utocit, vyvalil na mna kombo a bol som rad, ze som rad. :oops:
Karate v sucasnom ponimani sa dostalo do slepej ulicky z ktorej sa uz myslim nevyhrabe. Uz len bojovy postoj a streh je chybny. A nedotknem sa boja na zemi, pre skusku som bol na treningu judistov a klasickych zapasnikov a treningov karate je este menej. Buducnost je v MMA a nie nejakych pseudo bojovych sportoch.
Trochu podpichnem ukropcanyho, MT je super, urcite najlepsi stand up, ale skuseny grappler je skuseny grappler. :)
Ked karate tak iba toto.

http://www.dailymotion.com/relevance/se ... ma_extreme
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wand » čtv 17. led, 2008 8:21

Este jedna poznamka.
Najvacsia chyba karate je ta myslienka jedneho uderu. Ze jeden uder vyriesi vsetko.
V Amerike sa policajti ucia vystrielat do cloveka cely zasobnik, pretoze aj ked ma trebars jednu strelnu ranu, este instinktivne moze niekomu ublizit.
Takze jeden uder je blbost. Ked uz tak poriadne kombo, na zemi penalta do hlavy (ako to robi Wanderlei Silva), alebo polamat koncatiny....
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 17. led, 2008 9:22

Je bohužel pravda, že většina karatistu bouchne jednou a pak čeká jaký to bude mít účinek. ( Vetšinou nebude ). Trenéři karate by měli učit tzv: Renzoku kogeki waza- to jest zahlušení soupeře technikama. Bohužel se to vidí málo kde.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. led, 2008 9:23

Ale, ale to je zase téma:
Ucrop: jedna základní věc, nikdy nedošlo k porovnání pořádných karatistů proti thai boxerům, nemá význam to tady řešit.
Akorát snad Oyama měl zápasy se spoustou boxerů a sundal úplně všechny :lol: a můj názor je že jsou a byli ještě o hodně lepší karatisti než byl Oyama.
Asi mi napíšeš že to jeho žáci nikdy nezopakovali.......jasně protže už cvičili úplně něco jinýho než on.
Velkej problém je že v Čechách a na Slovensku pořádný karate skoro neni.
Naposledy upravil RUNAR dne čtv 17. led, 2008 9:47, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. led, 2008 9:31

4Cudles:Díky za bod :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. led, 2008 10:46

Ucrop:
No jo každej to bereme jinak, já si právě myslim že většina styl nereprezentuje.
Jaký účinnosti je možný stylem dosáhnout právě reprezentuje ta výrazná menšina co cvičí pořádně.
Já taky nehodnotim thai box podle většiny lidí co choděj do nějakýho gymu občas zacvičit.
Jinak k tý image: je naprosto super že nemáš holou hlavu a na zádech nemáš vytetovanýho pitbulla. :lol: :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 17. led, 2008 11:02

PITBULLA ma skoro každej. Mně by se líbila ČIVAVA. Doufám že chápete legraci, nechtěl jsem nikoho urazit. Dělám karate a sem tam si jdu zacvičit box. Mám rukavice, ale jedu karate proti boxu. Nemám s tím problém. Problém toho proč karatisté dostanou většinou mazec je v tom, že se učí rány zastavovat před soupeřem a tak si neumí tu ránu vychutnat a taky ji příjmout.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pk » čtv 17. led, 2008 11:02

2runar: jsou lidi, kteří nedějí žádný BS/BU a seknou každýho, maj to v sobě od přírody. Takovej člověk se přihlásí na balet, a když pak porazí karatistu/thaiboxera, nebudeš tvrdit, že balet je na boj nejlepší.
Proto má podle mě pravdu ukrop, styl (na kterém pochopitelně velmi záleží) je možno objektivně hodnotit pouze podle statisticky významnýho vzorku.
Což nemění nic na tom, že i na jedinci pochopitelně velmi záleží, ale kvality jednoho člověka neříkají vůbec nic o kvalitě stylu, byť by dotyčný byl nejlepší na světě.
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RBR » čtv 17. led, 2008 12:15

ukropcany píše:P.S. A.H. začal vyhrávať v plnokontatných x-boxoch až vtedy, keď prestal trénovať s karatistami... :idea: tá knižka nie je taká drahá, kúp a zbúraj nejaké ilúzie... :wink:

To je logické z několika důvodů. Prvním jsou bambule. Prostě stručně a jasně řečeno jakmile se nasadí bambule na ruky tak není nic lepšího než box, s tím se nedá nic dělat.
Za druhé vem si pravidla sportovního karate. Udělá se jedna technika, přeruší se zápas a rozhodčí něco vyhodnotí a znova se začíná. V podstatě sportovní karatista nemá důvod trénovat kombinace, protože je v boji podle pravidel pořádně nevyužije.
Pak je spousta dalších omezení, pořádně nemůžeš použít lokty a kolena (nejsem si jist, jestli dokonce nejsou zakázány). Nakonec to završuje směřování pravidel ke sběru bodů za "každý dotyk soupeře". Kdo naseká nejvíce bodů vyhrává atd.
Takže pokud chceš přesedlat na x-boxy tak ti nezbývá než začít hrát podle jejich pravidel a přizpůsobit tomu trénink. To, že začal A.H. vyhrávat za poměrně krátkou dobu ukazuje, že ty roky u karate nebyly zcela ztracený čas. To samé platí pro Semiho nebo Globa. Přizpůsobili se a vyhrávají, ale na karate postavili další vývoj. Pokud se výrazně změní pravidla, tak se změní i používané techniky a způsob tréninku, ale pořád je to o tom samém ve správný čas na správném místě.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. led, 2008 12:33

Ucrope nepiš sem pod nickem pk díky :lol:
Ucrop a pk:se statistickými vzorky si na mě nepříjdete,
když chceme něco srovnávat tak musíme vzít reprezentativní a stejnorodou skupinu a já řikam že takový porovnání nikdy nebylo,
protože nikdy se (thai) boxeři s pořádnými karatisty neutkali.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » čtv 17. led, 2008 12:44

ze jsem zadny zapas slavneho Oyamy nevidel, a to jsem poradne hledal ... :roll:
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pk » čtv 17. led, 2008 13:47

RUNAR píše:Ucrop a pk:se statistickými vzorky si na mě nepříjdete,
když chceme něco srovnávat tak musíme vzít reprezentativní a stejnorodou skupinu a já řikam že takový porovnání nikdy nebylo,
protože nikdy se (thai) boxeři s pořádnými karatisty neutkali.

Jako argument je to velmi dobrý, vzhledem k tomu, že k podobnýmu srovnání asi nikdy nedošlo, jsme tím pádem v patový situaci :)
Nicméně dá se na to jít oklikou: pokud vezmeme různý příhody, který se někde někomu staly, tak mnohem častější je, že karatista dostal na budku, než x-boxer, že x-boxer někomu nabančil, než karatista, apod.
Dále jsem si jist, že pokud si s ukropem dáte závody v tom, kdo rychleji sežene např. 200 karatistů/x-boxerů ochotných se poměřování účastnit, tak prohraješ, dokonce bych řekl, že zadání úkolu nesplníš, zatímco ukrop přijde ještě se stovkou náhradníků :) Samozřejmě by se jednalo o fullkontakt téměř bez pravidel a přerušování.

Jelikož mi je naprosto jasný, co bude součástí tvýho dalšího příspěvku, rovnou avizuju, že příhody dokládat nebudu - nikam si je neukládám, ale člověk si tak nějak pamatuje, co viděl/slyšel/četl... :)
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » čtv 17. led, 2008 14:17

pk píše:Dále jsem si jist, že pokud si s ukropem dáte závody v tom, kdo rychleji sežene např. 200 karatistů/x-boxerů ochotných se poměřování účastnit, tak prohraješ, dokonce bych řekl, že zadání úkolu nesplníš, zatímco ukrop přijde ještě se stovkou náhradníků :) Samozřejmě by se jednalo o fullkontakt téměř bez pravidel a přerušování.

tak konkrétně tímto bych si tak moc jist nebyl...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 17. led, 2008 14:30

pk: no to je přesně o čem mluvim, čemu s ukropem říkáte karatista to ja za karatistu většinou nepovažuju, ty kterým já řikám karatisti kolikrát ukázali co umí ale jenom když nezbytně museli a to já respektuju.
Pokud budem brát situaci v ČR a nebudem tam počítat Runara :lol: , tak máte pravdu ale potom nepište karate a karatisti!
Takže podtrženo sečteno: s ukropem tady argumentujete nějakými karatisty který já za karatisty nepovažuju takže mluvíme o jiných lidech a těžko se dohodnem.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...