Učitelé KARATE

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Učitelé KARATE

Příspěvekod KAMINARI » pon 21. led, 2008 9:04

Co takhle napsat seznam karatistů v ČR. ( mistři v kata, kumite, učitelé, rozhodčí, nositelé 1.-? Danu . Dobrej klubů - na co se zaměřují a Blbejch klubů - na co si má člověk dávat bacha.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

 

Příspěvekod KAMINARI » pon 21. led, 2008 9:49

Dobře, začnu sám.
Koťa Miroslav. 6. Dan Shotokan, 4.Dan Fudokan KARATE BYSTRC / Dobrý KATA, Závodní karate. BRNO
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Jendis » pon 21. led, 2008 11:11

Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Jendis » pon 21. led, 2008 11:12

double :oops:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod graver » pon 21. led, 2008 11:53

KAMINARI píše:Koťa Miroslav. 6. Dan Shotokan, 4.Dan Fudokan

U toho jsem dělal zkoušky. Ještě teď jsem zpocenej...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod KAMINARI » úte 22. led, 2008 9:49

Jiří Boček 6. Dan Goju Ryu, Hausner Jiří 8. Dan Wander Ryu a Shotokan, Halva Pavel 4. Dan, Červený Radek 6. Dan, Roth Aleš 3. Dan, Skoumal Libor 3. Dan, Tomi Vladimír Tomi 4. Dan, Kočička Karel 7. Dan PI©TE TAKY!
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Angus » úte 22. led, 2008 10:34

A ještě jedno nové vlákno, ať je v tom ještě větší bordel :evil: :roll:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod RBR » úte 22. led, 2008 10:49

Myslím, že toto vlákno je naprosto zbytečné. Nevidím žádný dobrý důvod pro vypisování seznamu karatistů v ČR. Zvlášť když stačí najet na stránky jednotlivých organizací a tam už je máte většinou vypsány viz. např.
http://www.catk.cz/index.php?page=treneri

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod graver » úte 22. led, 2008 11:10

4RBR: o (ne)užitečnosti výčtu se nepřu, ale řeč je (jestli jsem to správně pochopil) o dobrých karatistech/klubech/(možná danech nebo učitelích), což není totožné s pojmem "trenér". Mimo to, ten seznam je jen ČATK a nikoho ze zúčastněných jsem tam nenašel (nehledal jsem všechny).

edit: sorry - s tím ČATK píšeš "např."
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod RUNAR » úte 22. led, 2008 11:35

Funakoshi Gichin, sice v současný době :lol: není v ČR ani jinde ale furt mě straší ve snech že nic neumim a že mi prej neuzná můj bílej pásek :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

 

Příspěvekod Moto » úte 22. led, 2008 12:10

Nezlobte se, ale z nekterych jmen mam husi kuzi. Treba pan Haussner a jeho 8.dan, pan Cerveny atd...jeste pred par lety meli o pet danu mene. Pak se sezmamili s nejakym Chorvatem a ten jim udelil tyhle dany. Pardon to ale neni karate, ale nejakej mismas. V zemich byvale jugoslavie je to trochu zvykem...viz Jorga dnes 10.dan...Proste kocourkov. Nase mala zeme se vzdycky chytne nekoho takoveho. Pak to tady ma nejak vypadat...Prominte, jsem tu jen na skok, takze bohuzel nebudu moci reagovat. Ale tak to proste u nas je. Spousta karate sarlatanu...Mejte se Oss!
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 191
Registrován: ned 23. pro, 2007 0:00
Bydliště: Opět Česko

Příspěvekod graver » úte 22. led, 2008 12:29

No, oba jmenovaní mají své dojo, tak se zkus zastavit a třeba si i zacvičit - ona pak kolikrát ta husí kůže přejde a navíc se můžeš rovnou zeptat na ty dany. Já počítám to, co kdo umí, ne co má kde napsáno. Pokud máš i s tímhle nějakou zkušenost, tak se poděl.
Ale ty vlastně nemáš čas a jsi tu jen na skok - není nad to si předem připravit alibi :?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Angus » úte 22. led, 2008 12:34

Pro informaci jsem dal dohromady orientační přehled sdružení a asociací karate, které působí na území ČR. Není to rozhodně kompletní, pokud se tam někdo z karatistů nenajdete, tak dejte vědět, doplním :wink:
---------------------------------------------------------------------------

Český svaz karate (ČSKe) – co do počtu členů největší svaz v ČR, v největším počtu klubů se praktikuje shotokan-ryu, dále goju-ryu, shito-ryu a wado-ryu. Především sportovní karate. Výjimečně jsou členy ČSKe i některé kluby tradičního karate nebo MSK. Prezidentem svazu je Ing. Jiří Boček. K 31.12.2003 měl ČSKe 12 199 členů ve 166 oddílech a klubech, z toho 8 091 činila mládež do 18 let (aktuálnější informace nemám k dispozici).
Pražský Svaz Karate – 32 klubů
Středočeský svaz karate – 22 klubů
Ústecký krajský svaz Karate – 25 klubů
Karlovarský svaz Karate
Liberecký Svaz Karate
Svaz karate Plzeňského kraje – 12 klubů
Jihočeský Svaz Karate
Východočeský svaz karate – 35 klubů
Severomoravský svaz karate (SmSKe) – 30 klubů
Jihomoravský Svaz Karate – 24 klubů

Český svaz goju-ryu (ČSKGr) – 24 klubů v ČR – působí především na jižní Moravě a Vysočině, dále Benešov, Bruntál, Hradec Králové, Nový Jičín, Opava, Písek, Třinec. Předsedou svazu je Ing. Jiří Boček. Kluby jsou současně členy ČSKe.

Česká federace shito-ryu – Plzeň. Prezidentem je Jan Pytlík. Kluby jsou současně členy ČSKe.

Český svaz wado-ryu – Praha, Jablonec, Plzeň. Ing. Ondřej Musil. Kluby jsou současně členy ČSKe.

--------------------------------------------------------------------------

Svazy, jejichž někteří členové jsou členy ČSKe:

Český svaz karate JKA – shotokan, 40 klubů v ČR, po celém území republiky. Předsedou svazu je Ing. Karel Strnad, spolupracuje s Hideo Ochim. Část klubů je současně členem ČSKe a krajských svazů.

Český svaz FSKA – Funakoshi shotokan karate asociation – organizace řízená Kennethem Funakoshim, u nás Pavel Znamenáček. Kluby – Bílina, Česká Lípa, Česká Kamenice, Děčín, Teplice, Varnsdorf. Kluby jsou v převážné většině současně členy JKA, krajských svazů a ČSKe.

S.K.I.F – Shotokan Karate-do International Federation – organizace řízená Hirokazu Kanazawou, 10. dan shotokan, u nás Roman Kohoutek, ©kola bojových umění Bushido Strakonice

--------------------------------------------------------------------------

Svazy tradičního karate v převážné většině bez jakékoliv návaznosti na ČSKe:

Česká Asociace Okinawského Goju Ryu Karate Do (ČAOGK) – člen International Okinawan Goju Ryu Karatedo Federation. IOGKF byla založena v červenci 1979 v anglickém Poole mistrem Morio Higaonnou za podpory Ken Miyagiho (čtvrtého syna mistra Chojuna Miyagiho, zakladatele Goju Ryu), hlavních mistrů z Okinawy (z nichž většina byla studenty Chojuna Miyagiho) a vyšších studentů mistra Morio Higaonny.

Ryukyuden bujutsu karatedo association CZ (RBKA) – Asociace tradičního okinawského karatedó ČR. Jan Gyuris navazuje na okinawského mistra Takao Nakaya. Centrum – Jičín, 14 klubů – severní, střední a východní Čechy, Ostrava. Nyní nově
Shubukan Uema karate-dojo - hlavní představitel Joki UEMA (v roce 2000 udělen 10 Dan Okinawa Shorin-ryu Karatedó Kyokai)

Česká asociace tradičního karate (ČATK) - řádný člen mezinárodní organizace International Traditional Karate Federation, založené a vedené mistrem karate Hidetaka Nishiyamou, shotokan-ryu. Chce být reprezentantem původních duševních i technických hodnot bojového umění karate. Snaží se pokračovat v historii vzniku dnešní podoby tohoto umění v návaznosti na osobu senseie Hidetaka Nihsiyamy, prostřednictvím ČATK. Předseda Lukáš Rendl, 19 klubů v ČR.

Český svaz tradičního karate shotokan ryu (ČSTK) – výuka je založena na metodice senseie Hidetaki Nishiyami a filosofických principech senseie Gichina Funakoshi. Brno. Předsedou svazu je Ing. René Hoda.

Česká asociace Shorin-ryu Kyudokan (ČASK)- založil Jan Pechan v roce 2002. Oscar Higa 8. Dan Kyoshi, technický ředitel stylu Shorin-ryu Kyudokan vyučuje původní okinawský styl karate v té podobě, ve které jej poprvé představil mistr Gichin Funakoshi na půdě Japonska, a z kterého později jeho žáci vytvořili styl Shotokan. ©kola Shorin-ryu Kyudokan je tradiční školou ne svým názvem, ale především svou historií, která díky své generační linii přímo navazuje na učení mistra Yasutsune Itosu, velikého okinawského experta. ČASK je členem World Okinawan Shorin Ryu Kyudokan Karate-do Federation (WOSKKF). 4 kluby v ČR (6 dojo), Praha, Tanvald, Jičín

Česká federace tradičního karate Fudokan (ČFTKF) – DR. Ilja Jorga, v ČR prezidentem Ing. Rachmy Soebajo, samostatný styl v podstatě shodný se shotokanem. Brno, Ledeč nad Sázavou, Pelhřimov, Praha, Ústí nad Labem.

Česká komise bojových umění (ČKBU) – Ing. Václav Liška, aktivně působí hlavně v Budějovicích, spolupracuje s Takeji Ogawou

Česká federace okinawského karate (Č.F.O.K.) – sídlo Sokolov, prezident Mgr. Václav ©imek. Spolupracuje s Ing. Ladislavem Klementisem a Takeji Ogawou.

----------------------------------------------------------------------------

Další svazy a organizace:

Asociace karate Mas. Oyama – kyokushin karate, 7 klubů v ČR, působí v oblastech Cheb, Sokolov, Praha, Hradec Králové

Česká organizace kyokushin karate – člen International kyokushin organisation, Jiří Potyš, 6 klubů, Hostinné, Hradec Králové, Javorník, Olomouc, Praha, Slavičín, Starý Bydžov

Český svaz Ashihara karate (ČSAK) – člen New International Karate Organization Ashihara Karate Kaikan (NIKO) – 4 kluby v ČR, Praha, Husinec

Moderní sportovní karate (MSK) – založil Rudolf Jakhel v Německu, 6 klubů v ČR – Brno, Choceň, Chotěboř, Krmelín, Pardubice, Polička

Czechian karate asociation – Představitelem je Sawas Sofianidis, který svaz založil v Krnově, shotokan ryu. Kluby – Krnov, Opava, Mohelnice, Přerov, Ostrov.

--------------------------------------------------------------------------

Tento přehled rozhodně není úplný a vyčerpávající, nicméně přece jen pokrývá většinu karate scény v ČR. Byl vytvořen v roce 2004 a částečně aktualizován v r. 2007. Především počty klubů jednotlivých organizací se mění, ale převážná většina informací jde vyhledat.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod Jendis » úte 22. led, 2008 13:11

Kriste...to je zvrhlost...... 8O :?
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod Gino » úte 22. led, 2008 13:15

graver píše:Já počítám to, co kdo umí, ne co má kde napsáno.

gravere, tohle byva kamen urazu - jak ty muzes posoudit co kdo umi? Pokud vim, cvicis sotva par let? Potom tedy z tveho pohledu kazdy takovy umi vic, ne?
Tohle byva pruser vsude, rozhodne ne jenom u karate.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod graver » úte 22. led, 2008 14:02

Gino píše:
graver píše:Já počítám to, co kdo umí, ne co má kde napsáno.

gravere, tohle byva kamen urazu - jak ty muzes posoudit co kdo umi? Pokud vim, cvicis sotva par let? Potom tedy z tveho pohledu kazdy takovy umi vic, ne?

Ano, naprosto přesně. Už jsem tu kdysi kdesi psal, že pro mě na mé úrovni je lepší prakticky každý a že pro mě je důležité, co mě může naučit. Tím "Já počítám to, co kdo umí" jsem chtěl poněkud troufale naznačit, že bych totéž očekával i od ostatních - i od těch, kteří už to posoudit dovedou. Pokud někdo někoho zná jen z nějakých diskusí, historek typu "jedna paní povídala" a nikdy s ním necvičil, tak mě jeho názory moc neberou.
Já osobně jsem civičil, resp. cvičím s oběma jmenovanými, ale zase to neumím hodnotit :oops:

Obecně: sbírání technických stupňů nemusí souviset se skutečnými schopnostmi. Někdo má rád pásky a přitom i umí, někdo jen něco z toho.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Angus » úte 22. led, 2008 14:14

Jendis píše:Kriste...to je zvrhlost...... 8O :?

Co?
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod Gino » úte 22. led, 2008 14:29

graver píše:Já osobně jsem civičil, resp. cvičím s oběma jmenovanými, ale zase to neumím hodnotit

Aha, tak odtud vitr vane :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod graver » úte 22. led, 2008 14:38

Ani ne. Neozývám se proto, že by mi nějak vadilo, že někdo ohazuje někoho koho znám (chlapi se o sebe určitě dokážou postarat, pokud by jim tedy polemika s nějakým tro(t)llem stála za to :? ), jako spíš proto, že už mě ty diskuse o tom, kdo kde a jak získal jaký dan, jak (ne)umí nosit hakamu atd. připadají jak u blbých na dvorku.
Já taky nevím (a je mi to vcelku fuk), kde kdo jaký dan sehnal a ani nevím, za co se vyšší dany dávají (zkouškový řád, který mám, je jen tuším do druhého :D ).
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gino » úte 22. led, 2008 14:46

Uz se do toho vic nebudu vmesovat, gravere, jenom dve veci...
graver píše:mě ty diskuse o tom, kdo kde a jak získal jaký dan, jak (ne)umí nosit hakamu atd. připadají jak u blbých na dvorku.

Jasne, je jich tu dost, ale bez nabidky neni poptavka...
graver píše:Já taky nevím (a je mi to vcelku fuk), kde kdo jaký dan sehnal

Myslis, ze je to tak spravne?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků

cron