REFLEX

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

4Player

Příspěvekod lukaskon » čtv 24. led, 2008 0:29

Ale ty stále nechápeš proč ty rukavice jsou. Ty jsou proto, aby se zápas prodloužil. Aby se zefektivnila obrana a útok nebyl tak účinný. Nikdy jsem neprohrál před limitem a to svědčí o mé odolnosti. Přesto si netroufám jít do tvrdého bezdůvodného (na ulici klidně když je problém) boje s klukem o 20kg těžším. Věř mi, že moje sebevědomí je hodně pod mými schopnostmi a to říkám s čistým svědomím.

Moje obrana bez rukavic je noprosto stejna jako s nima. Jediná neznámá jsou pro mě lowkicky, ale můj útok bez rukavic je opravdu blbej. To i manželka když nějakému problému dojde se mě snaží přemluvit, abych si to rozmyslel. UKROP je velkej a silnej, v rukavicich dle pravidel boxu ho zbiju, ale bez nich a s kopanim je to jina. Ptoto jsem taky rekl na setkani BU2, že půjdu klidně i jiný styl s kopama nahoru, ale že kvůli tomu budu muset přitlačit rukama a nikdo nešel. Nevím proč a neřeším to, ale kdybych šel proti někomu s kopama, prostě byc musel přidat na síle. UKROP tam byl férovej, chtěl si pouze zjistit kde jsou jeho limity v boxu, neudělal žádnou podpásovku a já nepotřebuju si nic dokazovat.

Mimochodem, když budu bojovat s někým jako ty na Mácháči tak to nebude můj kamarád, nebudu ho chtít zabít, ale nedám víc jak 5 ran a bude po zápase.

Když budu bojovat s tebou nebo UKROPEM mimo ring přizpůsobím tomu styl.
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 311
Registrován: čtv 13. lis, 2003 0:00
Bydliště: Ústí nad Labem

 

Příspěvekod Gino » čtv 24. led, 2008 8:24

player je tema samo o sobe, nekdy mam pocit, ze ten kluk trpi chorobnym neuznavanim autorit, jehoz respekt si je vazne mozno ziskat pouze fyzickou prevahou (jak u neandrtalcu).

Nicmene psychologie v tomto smeru rika, ze nekdo se takhle chova, kdyz by chtel byt na (treba) Lukasove miste, a nema na to, tak to aspon srazi, aby si sam pro sebe vysvetlil, ze takhle jak to je je to idealni.

Toliko od Gina a chytrych knizek :) Jinak kluci zajimava debata, to jo. Clovek se dost dozvi.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod pk » čtv 24. led, 2008 10:01

myslím si že problém "player" spočívá mimo jiné v jeho váze - ta dělá hodně moc a těžko se pravda dokazuje o 20kg těžšímu týpkovi, i když mluví naprosto z cesty. tak mě ale napadá proč neříct nějakýmu těžšímu boxerovi, nemusí to zdaleka být taková špička jako lukáš, na to aby playera ztrapnil v graplingovkách stačí i podprůměrnej boxer ...
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00

Příspěvekod RUNAR » čtv 24. led, 2008 10:03

Někomu se tyhle diskuze player vs lukaskon nezdaj ale já se u toho vždycky pobavim vždyť o nic vážnýho nejde že jo, podle mě by stálo za to dát dohromady něco jako sebraný spis jejich diskuzních střetů aby to bylo někde pohromadě.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod RUNAR » čtv 24. led, 2008 10:05

pk: podprůměrnej boxer by na playera rozhodně nestačil asi by ses hodně divil.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Galiloo » čtv 24. led, 2008 11:22

Ono to s těma podvědomýma reakcema-něco na tom je!!!Už sem také docela zběhlý bojovník a také sem tyto "nadřazené" schopnosti získal.

Před pár lety na mě manželka jentak ze srandy ukázala nožem že ať si na ní dám pozor.Naštěstí sem vysoce trénovaný a má automatická reakce byla že sem jí tu ruku v které držela nůž na třikrát zlámal a pak sem vykonal klasický judistický přehoz přez záda a tak jí zlámal páteř.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 216
Registrován: úte 23. říj, 2007 23:00

Příspěvekod player » čtv 24. led, 2008 14:52

Lukaskon : ale ja moc dobre vim k cemu jsou rukavice a narozdil treba od tebe(jak to pusobi) dokazu rozlisit co je sport a co je bojove umeni.
Nase neshoda pramenila predevsim v tom, ze ja nesouhlasim s tvrzenim, ze box je dobry zpusob pro sebeobranu.Prave proto, ze se jedna o sport, kde je ztezejni prace v rukavicich a kdyz se nejedna o tezkou vahu, pak i vaha hraje velkou roli.Vzdyt si treba vem, ze bys byl zenska a chtel by ses v ramci svych moznosti naucit branit.Myslis si, ze box by ti v tomhle pomohl?

"Moje obrana bez rukavic je naprosto stejna jako s nima."

To me neprekvapuje, preci se nebudes ucit neco, co ke sve ted jiz profesi nepotrebujes.Nema cenu te tu presvedcovat, ze takovy kryti bez rukavic je znacne riskantni, protoze ty mas zkusenost zrejme jinou a pokud ti to vzdy fungovalao, pak je do jiste miry pro tebe i divne, ze ja tvrdim opak.
Byl sem svedkem pred nasi dizou potycky dvou kluku, jeden postavou neco jako ja, mozna vic osvaleny jeste, druhy byl klucina co delal celkem uspesne MT, ale byl prinejmensim o 15-20kg lehci nez ten druhy, co po nem vyjel.Toho klucinu zachranil prave dvojak, kterym si chranil oblicej, takze mu ten druhy, tezsi, v podstate nic neudelal(po chvilce ho vyhazovaci odtrhli).Faktem zustava, ze ten utocnik byl mirne podnapily(behal tam jen ve spodkach a kopal vzteky lowkick do zdi:)) a v podstate nijak vyrazne nepremyslel o utoku.Kdyby totiz premyslel, tak by toho klucinu ten dvojak nezachranil.



Gino : jelikoz sem se dnes vyspal dobre, tak odpovim slusne, ikdyz si to nezaslouzis(myslim vubec ti odpovedet).
S neuznavanim autorit mas v urcite mire pravdu, z toho duvodu jsem take nesel na vojnu.Neni to ale chorobne neuznavani, je to vzdy individualni zalezitost odvyjejici se od urcite situace.
Jestlis studoval psychologii, tak asi za dostatecnou.Ikdyz ted koukam, knizky.M-hm, tak to jo no.Pa pa.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod player » čtv 24. led, 2008 15:02

pk píše:myslím si že problém "player" spočívá mimo jiné v jeho váze - ta dělá hodně moc a těžko se pravda dokazuje o 20kg těžšímu týpkovi, i když mluví naprosto z cesty. tak mě ale napadá proč neříct nějakýmu těžšímu boxerovi, nemusí to zdaleka být taková špička jako lukáš, na to aby playera ztrapnil v graplingovkách stačí i podprůměrnej boxer ...


Na tebe budu take hodny, protoze sem se co?Protoze sem se dobre vyspal:)
Zaprve nevim co resis, kdyz se te to netyka.Chces si prihrat polivcicku, ci co?
Lukasovi jsem slusne navrhoval, ze pokud ma v oddile nekoho sikovneho v tezsi vaze, ze ho muze pouzit.Lukas cestne a jasne rekl, ze je to jeho zalezitost a ze za sebe nikoho nenecha resit sve veci.Cehoz si nesmirne vazim, na kazdy je takovy.
No a jestli na me staci i podprumernej boxer...zajimava otazka.Mozna by stalo za to zeptat se v nasem meste jisteho udajneho uspesneho boxera Franty Tomši proc po jiste potycce na diskotece se mnou volal memu uciteli at si me zklidni a neresil problem konkretne se mnou.To jen tak strucna story ze zivota.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod pk » čtv 24. led, 2008 20:53

2player: ježiš děkuju, to si snad ani nezasloužím ... :)
jde mi o to, že tady prezentuješ mimomísní názory a někdo by se toho nedejbože i mohl chytnout. kdybys vážil 60kg, už bys ty názory dávno neměl, jenže jak jsem psal, díky váze ti můžou fungovat i nesmyslný věci, a dokazovat tohle o 20kg těžšímu člověku je obtížný.
osobně jsem toho názoru, že 95kg player versus 95kg boxer (oba dva stejný čas praktikující to své, se stejnou intenzitou) = výsledek jednoznačně ve prospěch boxera, nicméně když tvrdíš že už jsi to zažil, třeba se pletu...

to ale nemění nic na tom, že psa kopat do ... není hezký :(
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00

4Player

Příspěvekod lukaskon » čtv 24. led, 2008 21:14

Už bych to zase rád ukončil ale je tam pár otázek, takže jen krátce odpovím ... snad se nerozepíšu :-)budu se brzdit ...

Box je dle mě dobrý pro sebeobranu. Samozřejmě myslím pro chlapy a pokud možno dělat to delší dobu. Soudím čistě z mých zkušeností.
Co se holek a žen týče tak podle mě oni nemají šanci ať jsou sebelepší a ať dělají cokoliv. Pokud mají 50 kilo můžou porazit maximálně úplnýho 60kg pitomce. A je jedno co dělají. Ony musí mít zbraň, aby se ubránili. OK, vyjímka potvrzuje pravidlo, ale nedokážu si představit, že by mě přemohla žena na ulici, pokud nebude velmi zkušená a mít 100kg tak nemá šanci.

Příklad tvého zážitku s bráněním, ale potvrzuje jen to co říkám. Jasně říkáš, že to byla více méně náhoda a podobně. Ale já se nemusím jen bránit, můžu uhejbat, můžu útočit. Máš o 20 kg více, ale pokud tě trefím pěstí je po porovnávání (pokud to bude přesný zásah). Jde o to, jestli bych tě trefil první já, nebo ty mě, případně jestli by si mě zpacifikoval jinak. Já to jinak neumím. Ale třeba dnes na tréninku jsem si dal lehký sparing s kamarádem, měl jsem ruce dole, ale stejně mě netrefil. Já se nemusím postavit do dvojáku, umím držet distanc a podobně.

Ty nechápeš box komplexně. On tě připraví relativně na vše pokud se mu věnuješ poctivě a delší dobu. Zvykneš si na kontakt, snášíš bolest, umíš dát ránu, máš reflexy, předvídáš a velmi důležitá stránka je psychika. Takže já jsem schopen se srovnat s chvaty, lowkicky a podobně. Nemusí to vyjít vždy. Do problémů se nedostávám a když tak je svým způsobem i málo pravděpodobné že narazím na judistu nebo thaiboxera.
Vlastně je podle mě diskuze o sebeobraně zbytečně přehnaná. Pokud ty nejsi agresivní budou problémy velmi nepravděpodobné. Pokud si žena, stejně ti pomůže jen partner a nebo zbraň.
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 311
Registrován: čtv 13. lis, 2003 0:00
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvekod player » čtv 24. led, 2008 21:33

pk píše:2player: ježiš děkuju, to si snad ani nezasloužím ... :)
jde mi o to, že tady prezentuješ mimomísní názory a někdo by se toho nedejbože i mohl chytnout. kdybys vážil 60kg, už bys ty názory dávno neměl, jenže jak jsem psal, díky váze ti můžou fungovat i nesmyslný věci, a dokazovat tohle o 20kg těžšímu člověku je obtížný.
osobně jsem toho názoru, že 95kg player versus 95kg boxer (oba dva stejný čas praktikující to své, se stejnou intenzitou) = výsledek jednoznačně ve prospěch boxera, nicméně když tvrdíš že už jsi to zažil, třeba se pletu...

to ale nemění nic na tom, že psa kopat do ... není hezký :(


Jake mimomisni nazory?Jsou to moje nazory a jestli s nimi nesouhlasis, tak bud nereaguj, nebo mi rekni konkretne, co se ti nezda.Zrovna tak to bude totiz tvuj subjektivni nazor.Tyhle vykriky do tmy opravdu nemam rad.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Re: 4Player

Příspěvekod player » čtv 24. led, 2008 21:42

lukaskon píše:Co se holek a žen týče tak podle mě oni nemají šanci ať jsou sebelepší a ať dělají cokoliv. Pokud mají 50 kilo můžou porazit maximálně úplnýho 60kg pitomce. A je jedno co dělají. Ony musí mít zbraň, aby se ubránili. OK, vyjímka potvrzuje pravidlo, ale nedokážu si představit, že by mě přemohla žena na ulici, pokud nebude velmi zkušená a mít 100kg tak nemá šanci.

Podivej kdyz ja budu chtit nakou zenskou sejmout, tak to probehne tak, ze se o tom dovi az kdyz se probere, o tom zadna.Malo kdo ale utoci na zenskou jako ninja, malo ktery chlap zenskou nepodceni a podle toho pak se te obrana odvyji.Nepredstavuj si zas nakou pestni prestrelku se zenskou;)

Vic se k tomu vyjadrovat uz nechci, ke vsemu, je to zbytecne.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Gino » pát 25. led, 2008 7:48

player - chtel jsem jenom dat lidem moznost pohledu z trochu jineho uhlu. Ja jsem obecne horka hlava, takze vim, ze kdyz se zpeni krev, je tezky premyslet nad tim proc ten druhy dela to, co dela... ale kdyz si trosku odpocinu a dam si masaz nohou, tak je to lepsi :lol:

Mimochodem se mi ta varianta, kterou jsem popsal, zda u tebe celkem pravdepodobna. Nicmene znam te jen z tvych prispevku. A pripad pana Tomsi... to cumim, pravda 8O Jestli to byl uspesny boxer, tak mel nejspis rozum a bylo mu jasne, ze potycka je zbytecna.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod RUNAR » pát 25. led, 2008 10:40

Masáž nohou...... tak já nazývam pořádnej trénink na nohy :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod pk » pát 25. led, 2008 10:45

player píše:Jake mimomisni nazory?Jsou to moje nazory a jestli s nimi nesouhlasis, tak bud nereaguj, nebo mi rekni konkretne, co se ti nezda.Zrovna tak to bude totiz tvuj subjektivni nazor.Tyhle vykriky do tmy opravdu nemam rad.


bylo by zbytečný, abych sem kopíroval tu spoustu příspěvků, ze kterých je mimomísnost tvých názorů zřejmá. mimo to se ti to vždycky snažil vysvětlit odborník na tu kterou oblast - to že nevíš nic o boxu jsi ukázal v diskuzi s lukášem, to že nevíš nic o thaiboxu jsi ukázal v diskuzi s ukropčánym, to že nevíš nic o judu jsi ukázal v diskuzi s nějakým judistou, je třeba pokračovat?
(tím judem si nejsem úplně jistej, nechce se mi to dohledávat)

na závěr trochu statistiky - když např. 20 na sobě nezávislých lidí tvrdí, že názory jednoho člověka jsou mimo mísu, a ten jeden člověk to tvrdí o těch 20 lidech, je opravdu dost slušná pravděpodobnost, že pravdu má těch 20 lidí ...

no ale už nebudu pokračovat, v duchu se směju těm lidem, kteří diskuzí s tebou tráví spoustu času a sám se nechám vyprovokovat taky ...
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00

Příspěvekod RUNAR » pát 25. led, 2008 10:53

Ale není to tu žádná férovka to teda ne......všichni proti playerovi,
že se nestydíte :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Gino » pát 25. led, 2008 12:09

RUNAR píše:Ale není to tu žádná férovka to teda ne......všichni proti playerovi,
že se nestydíte :lol:

Přidáš se na jeho stranu? :?: :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

Příspěvekod player » pát 25. led, 2008 12:09

Gino píše:A pripad pana Tomsi... to cumim, pravda 8O Jestli to byl uspesny boxer, tak mel nejspis rozum a bylo mu jasne, ze potycka je zbytecna.


Mno, kdyby mel rozum, tak by se svyma kolegama vyhazovacema nepredvedl to, co tenkrat predvedl, ale to uz je jina story;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod RUNAR » pát 25. led, 2008 12:12

Gino píše:
RUNAR píše:Ale není to tu žádná férovka to teda ne......všichni proti playerovi,
že se nestydíte :lol:

Přidáš se na jeho stranu? :?: :)


On to player zvládne v pohodě sám :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod player » pát 25. led, 2008 12:12

pk píše:bylo by zbytečný, abych sem kopíroval tu spoustu příspěvků, ze kterých je mimomísnost tvých názorů zřejmá.


Ani sem jinou odpoved necekal, neprekvapils.
Znova tedy opakuju, pokud nemas co rict, nereaguj, nevsimej si me.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 8 návštevníků