2 Pucmaz
Díky za upřesnění, myslím že mě opravuješ v tomto směru již podruhé.

Pravidla co popisuješ mi připomínají řecko římský zápas jsou docela dobrá i do dneších soutěří MMA.Myslím že pokud je cílem dostat soupeře na lopatky tak už musí pracovat s pozicemi atp...
2 Migli
Taky ti mohu potvrdit že páky a hody se u nás v klubu učicli jako součást karate vždycky, to ale vůbec nic neznamená protože náš klub vznikl až v sedmdesátých letech
Ale jsem nakloněn tomu věřit že nějáké minimální techniky tohoto tipu v karate byly a pokud ne tak to byla chyba
Každopádně sám moc dobře víš že pokud nejsi Uyeshiba tak páky ve stoje fungují jen na dostatečně ovíněného či navolněného soupeře, přápadně s notnou dávkou štěstí, takže to nepovažuji za důležité...co se ale týče porazů, podmetů a hodů stojím si za tím že v karate dycky byli, alespoň v tom co jsem já cvičil
Jinak bych byl rád aby Pucmaz napsal co on cvičí na okinavě a jak to tam je s páky a hody v bunkai veřejně do tohoto fóra pokud může,díky moc, myslím, že nás to tu hodně zajímá a že jsme tu všichni karatekové dbalí odkazu načich mistrů a nebudem se tu hádat a chytat za slovíčka jako nějákí kungfisti

(a do háje prácvě jsem si vysloužil nakládačku na příštím srazu)