Otazka ohledne dychani

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Otazka ohledne dychani

Příspěvekod Jack_b » ned 09. bře, 2008 21:28

Prave sem zacal s thajskym boxem a jednu vec nechapu .

Je mi jasny ze se ma vdechovat nosem , a vydechovat pusou , ale zaroven mam mit prece zatnuty zuby ( hezky at se dotykaj zadni stolicky ) , aby mi nevypadly zuby ... Kdyz mam takhle zatnute zuby ( tak ze se i ty zadni stolicky a vsechno dotykaji a tisknou na sebe ) tak mi pripada vydech pusou skoro to samy jak nosem...

Jak se to ma delat spravne ? Treba mam trosku ty zuby uvolnit ? Nebo se dotykat jen temi prednimi ? Nebo mam trosku otevrit celou pusu ?

Nejlepsi priklad toho co potrebuji vedet je , kdyz vim ze mi nekdo da ranu do celisti tak zatnu zuby , poradne a vydechnout mam cim ? Stale pusou ?

Kdyz se podivam na fighty nejakejch profiku jako buakaw / banner / masato atd , nebo nekoho z mma jako wanderlei silva / fedor , nezda se mi ze by delali takovy zvuky jako ja , kdyz mam zatnuty zuby poradne a snazim se vydechnout pusou ... tak maji asi pusu trosku otevrenou , nebo vydechuji nosem ?


Chci se zeptat , jak se to ma delat spravne v mma / thajskych zapasech ? Mam mit poradne zatnuty zuby a vydechnout pres ne ? ... Ocekavam totiz ze s chranicema na zuby to bude jeste tezsi nez tedka bez nich a uz ted mi to prijde dost spatny vydechovat pusou ...


Ma hlavni otazka je proste , cim se ma vydechnout pri uderu / zasahu ( me , ne nepritele ) , a jak se pritom maji chovat zuby , maji byt poradne zatnute ( vsechny zadni zuby se dotykaji ? Nebo treba jen predni - tesaky ? Nebo trosku uvoleny vsechno ? )

Fakt tomu nerozumim ...

Jakakoli pomoc bude ocenena .


EDIT : proste chci vedet , kdyz davam ranu a vydechuju , otevru pritom trosku drzku ? nebo jen trochu uvolnim zuby ?

A kdyz vim ze dostanu zvedak , zatnu zuby , tak jak vydechnu ? Pres ty zatnuty zuby ?

Ja sam normalne trochu pusu otviram kdyz davam ranu trosilinku , ale ted sem nekde cetl ze bys mel mit furt zatnuty zuby , jak to je doopravdy ? A jak je to ohledne chranicu s nakou to dirou nebo cim na dychani ?:O a jak by to teoreticky bylo bez chranice ( Ne ze bych chtel delat tohle bez chranice na zuby , jen chci vedet jak by to bylo bez nej ) . bez chranice mi to prijde temer to same vydechovat nosem jako pusou , kdyz mam zatnute zuby . Jak to ma byt spravne ?
Jack_b
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 09. bře, 2008 0:00

 

Příspěvekod TongPa » pon 10. bře, 2008 9:48

Pro Jack_b:
Proč se proboha nezeptáš trenéra, od čeho tam je? :lol: Tím "aby mi nevypadly zuby" myslíš, aby ti nevypadnul chránič zubů? Pokud máš chránič zubů dobře vytvarovanej, jen tak ti nevypadne, takže pokud ho musíš držet na místě sevřenýma zubama, něco je špatně... Jinak já taky dejchám pusou, nos to "neutáhne"... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 520
Registrován: stř 08. lis, 2006 0:00

Příspěvekod Angus » pon 10. bře, 2008 16:35

ukropcany píše:...lebo ja by v zápase ocenil ešte jednu hubu navyše ...

Já raději dvě :cry:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod Skateordie » stř 12. bře, 2008 8:51

ukropcany píše:Ak je to pravda, tak potom mám čo robiť, lebo ja by v zápase ocenil ešte jednu hubu navyše :lol:
No lenze ty preto, ze tolko bijes do supera, lenze tvoji superi by potrebovali dvojo parov pluc, aby udychali tvoje utoky na spodky :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 688
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00
Bydliště: ?ilina

Příspěvekod Jack_b » úte 18. bře, 2008 21:04

dekuju za odpovedi , takze vdechovat nosem a vydechovat pusou jo?
Jack_b
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 09. bře, 2008 0:00

Příspěvekod Jack_b » úte 18. bře, 2008 23:22

hlavni vec je , ze mi nekdo rikal ze bych mel mit furt zatnuty zuby ,ikdyz vydechuju pusou , mne to prislo taky jako nesmysl a trenera sem se ptat nechtel protoze by me s takovou debilni otazkou dal 100 anglicanu :D

Snazim se vdechovat nosem , vydechovat pusou ( tudiz pusu otviram kdyz vydechuju a zaviram kdyz nadechuju :D ) , vzdycky mi bylo jasny ze asi bys nemel mit uplne uvolnenou celist to asi dobry nebude , ale zas mi prislo trochu nemozny mit furt zuby ... ne zatnuty ale tak ze by se dotykaly ( jako zatnuty ale bez tlaku ) a pres ne dychat , to uz muzu rovnou dychat jen nosem . Ja jinak samozrejme sem rad kdyz zvladnu vdechovat nosem , HODNE rad , jen me zajimalo jak to s tim je , stim vydechovanim pres zatnute zuby ci co , prislo mi to jako nesmysl a tak jsem sem napsal a tedka vim , ze zpusob kterym to delam prirozene - ze otrevru trosku pusu , tak ja nevim 1cm a vydechnu je vpohode , tak sem rad :) ( zuby se nedotykaji xD )

Chvili sem o tom pochyboval , protoze sem si rikal ze je pravda ze mozna bys mel mit fakt furt zuby tak aby se dotykaly , zabranit KO ze zvedaku atd ,sem pouze rad ze to tak neni a mohu si bez vycitku hezky otevrit drzku a vedet ze to nedelam blbe kdyz vydechuju pres nezatnute zuby ktere se nedotykaji ... diky moc a cau
Jack_b
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 09. bře, 2008 0:00


Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron