Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod player » ned 09. bře, 2008 22:21

RBR píše:Pokud jsou tam pravidla bezkontaktu tak tě za tu tečku rovnou diskvalifikují. :wink:
RBR

No samozrejme, proto byla polozena otazka obrazne.
Ja jen ze je to trosku proti zdravemu rozumu.To je jako kdyby se psala pisemka z matiky a ja dostal za pet jen proto, ze jsem dosel ke spravnemu vysledku jinym postupem, nez ji lektor ucil.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 10. bře, 2008 5:48

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:46, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 10. bře, 2008 8:57

Moto píše:4RBR:
Urcite je super, kdyz ti v boji vyjde technika jako v kihonu, ale je tu ale...Podle me ten karatista mel dobre nacasovani a ruku na srdce, urcite jsi videl mnohem, mnohem horsi gyaku tsuki, ktere se treba ve sportovnim karate bezne boduji. Abysme meli jasno. Ja jsem velky zastance cistoty technik, ale taky jsem realista a vim, ze nekdy v plnem nasazeni to nevypada jako z ucebnice. Nejsem priznivcem soutezi, takze je mi to vcelkem jedno, jen bych zrovna u tohoto konkretniho boje nebyl tak kriticky :wink:

Znova jsem si to prohlídnul a věc se má tak. Souhlasím s tebou, že je ve velmi malém počtu případů se v kumite technika podobá kihonu, ale to není důležité. Důležitá je efektivita úderu, o které v tomto případě pochybuji. Je to samozřejmě věc subjektivního názoru, který nejspíš bude mít každý jiný, nicméně můžem o tom bez emocí pokecat.
Já mám jednoduché kritérium: iponový úder v karate=K.O úder v kontaktních sportech.
V případě té ukázky si myslím, že úder byl slabý na to, aby mohl být označen K.O. Maximálně, by vyhodil zuby, ale na sundání nestačí. K tomu závěru jsem došel z těchto důvodů:
1. do úderu nepoužil boky, pouze to tam střelil ramenama. Není to 150-kilový borec na to, aby to mohlo stačit.
2. v okamžiku dopadu úderu nemá pevný postoj, plápolá tam jak vlajka ve větru. Nestát soupeř na jedné noze tak spíš spadne on.
3. poslední je dráha ruky (psal jsem to v jiném príspěvku)
4. přesto, že by ho neměl kontaktovat, tak soupeře trefil, což není podstatné, ale soupeř po inkasované ráně nevypadá soupeř otřeseně, klidně by mohl pokračovat v boji dál, což podstatné je.
Proto tuto akci nepovažuji za super. Líbí se mi, že jak si našel místo pro techniku, jak využil chyby soupeře, jak se trefil (rána prošla bez jakéhokoliv pokusu o kryt od soupeře), ale technické provedení mě nenadchnulo.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 10. bře, 2008 9:49

ukropcany píše:Ja len ku knockoutovitosti úderu - už sa mi pár krát stalo, že mi niekto padol a ja som úder (v rukavici) ani neucítil... myslím vôbec neucítil... proste len taký štrajch rukavicou a chalan išiel dole... už aj rebrá som takto zlomil... a to som mrkal, fakt ho vytiahlo zo zástrčky... 8O

Ten rozbor je jen akademická debata. Ten zasažený borec na knockoutovaného nevypadá. Na zem spadnul jen proto, že mu soupeř držel nohu. Neřekl bych, že to byl případ, který uvádíš ty.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pon 10. bře, 2008 10:45

Vždyť je rozdíl i v hodnocení různych asociací karate. Můj názor je ten, že při bezkontaktním zápase bude hodnocení rozhodčích vždy suběktivní. Když je kontakt povolen a soupeř " jde do kytek" tak to neoddiskutuje nikdo. bezkontaktnost je nevýhoda karate závodů.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pon 10. bře, 2008 10:59

4RBR:
Souhlasim s tebou, ale takovy uder se vsim vsudy na soutezich uvidis velmi malo. WKF, ITKF, SKIF, JKA atd. jsou si ve finale velmi podobne , co se tyce soutezniho kumite. ITKF se snazi nabadat k finalni technice a neposkakovani a podobnim nesmyslum, ale stejne se to nikdy na soutezi nepodari uplne dotahnout do konce...Uslechtila myslenka, ale holt souteze jsou souteze a tam se z technik karate stava parodie...Jedna federace uci stahovat ruku po uderu, druha drzet...pravda je nekde uprostred. Soutezni karate je uplne jinde a principy technik, zdroje energie pro techniku a dalsi dulezite veci tam jdou jaksi stranou...Proto vlastne cela ta debata o tom uderu je jaksi bezpredmetna.

Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 10. bře, 2008 15:43

pucmaz píše:O tameshiwari a kyokushinu mam jeste par nehezkych historek, ale byl by z toho nejspis zase flame... :( :wink:

Zdravím, pokud tě to nebude obtěžovat tak mě by ty historky zajímaly
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 10. bře, 2008 16:02

NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pon 10. bře, 2008 16:05

Ta basebolka na konci videa byla asi z poctiveho dreva... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=7S6YoWz6DVs
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » pon 10. bře, 2008 16:07

4Nokt:
Tak to byl dobry humus!!!!!!!!
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » pon 10. bře, 2008 17:50

Tady je ten fight celý. Netuším, co toho rozhodčího vyprovokovalo k takovému zkratu. Jinak ten fight nebyl čistý ani z jedné strany. Docela by mě zajímalo co to bylo za federaci, protože tolik obloukových úderů v podání modrého borce jsem na soutěži karate dlouho neviděl.

http://www.youtube.com/watch?v=kJdg6CBd64s&feature=related

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 10. bře, 2008 17:52

RBR píše:Tady je ten fight celý. Netuším, co toho rozhodčího vyprovokovalo k takovému zkratu. Jinak ten fight nebyl čistý ani z jedné strany. Docela by mě zajímalo co to bylo za federaci, protože tolik obloukových úderů v podání modrého borce jsem na soutěži karate dlouho neviděl.

http://www.youtube.com/watch?v=kJdg6CBd64s&feature=related

RBR

Ten modrý mi připadá, že nemá ani gi. Třeba to byl nějaký open turnaj a on ani není karatista... Kdo ví.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 10. bře, 2008 18:31

ukropcany píše:Rozhodca mal toho zjavne plné zuby... tiež som raz v cudzom gyme chalana nasral tak, že najprv hulákal ako zmyslov zbavený a potom prešiel jeho kamarát na sucker punche... vyzeral byť dosť zaskočený, že mi strelil 3 v pytlovkách a nič... :D aj keď bola to moja vina a hrubosť, nie je vždy dobrý nápad naložiť trénerovi... :lol: :oops:

Sorry, že se ptám... Ale... Heh. Co to je ten sucker punch ? :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 10. bře, 2008 18:32

NOKT píše:Co to je ten sucker punch ? :D

nečekaný,zákeřný úder.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pon 10. bře, 2008 18:42

Ten rozhodčí byl magor. měl toho modrého dávno vyhodit z placu a né udělat co udělal. To je hanba karate.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pon 10. bře, 2008 19:16

Jendis píše:
NOKT píše:Co to je ten sucker punch ? :D

nečekaný,zákeřný úder.....

Aha. Já jsem podle toho sucker tipoval, že to bude něco na krátkou vzdálenost :D :D Díky
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » pon 10. bře, 2008 22:06

Celkove to bylo takove divne kumite. Zadna technika, rvacka jako v hospode. No a ten rozhodci by potreboval do "pondelni skupiny" k nejakemu psychologovi ... 8O
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 11. bře, 2008 10:19

Správně by rozhodčí mněl být kousek od závodníků aby mohl kdykoliv zasáhnout a ne tam lelkovat 5 metrů od nich a koukat jak se řežou.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 11. bře, 2008 10:43

Já mám taky rád kontakt, ale mnělo by se rozlišovat kont. závody a bezkontaktní. Mně osobně je jedno kdo jaký styl jede, ale co mně štve je ten rozhodčí.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » úte 11. bře, 2008 10:49

To byli nejaci kluci, co nemeli paru o vzdalenosti, o technice, o nacasovani, o nicem... Takhle by se u nas rezali kluci, co maj 9.kyu...Vsechno ma svuj cas a jakmile se neco preskoci, vzdycky se to nejak negativne odrazi. Ten boj byl k smichu (jestli se to da nazvat bojem) a vykon rozhodciho byl k placi (jestli se ten pan s kravatou da nazvat rozhodcim)... :roll:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...