Semináře

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Semináře

Příspěvekod Emiel » úte 11. bře, 2008 20:22

Dobrý večer,
rád bych předešel odkazování na jiné topicci, takže se napřed omlouvám, jestli podobný topic už je..

Nuže, abych přešel přímo k věci. Nějak jsem neviděl, že by na české BU a BS scéně bylo něco jako "společné semináře", tedy semináře více BU a BS najendou.
Neívm, jestli se mi to zdá, ale většina se drží jen toho svého a na ostatní zanevřela a nechce mít s nimi nic psolečného, i kdžy to může být velice poučné. Vemte si, kdyby se domluvilo několik mistrů v různých BU a BS a udělali společně seminář. Řekněme, ty zde nejkontroverznější Aikido, x-boxing (Je jedno jaký druh boxu ;) ), třeba k tomu karate, wing chun atd. Pronajali si nějakou halu a udělali víkendový seminář, kde by se navzájem seznámili se svojemi zkušenostmi, názory a podobně. Následně by si mohli udělat několik přátelských sparringů a vyzkoušet si to své i proti něčemu jinému.

Tohle právě v ČR a SK vůbec nevídám. Pokud se něco takového pořádá, tak se omlouvám za neinformovanost :oops:

Tento topic bych rád viděl, jako diskuzní na toto téma a nebo jako topic, kde se dají ty semináře domlouvat. Co pozoruji, je zde mnoho mistrů ve všem možném ;)

S pozdravem, Emiel
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

 

Příspěvekod Emiel » úte 11. bře, 2008 20:56

ukropcany píše:Povedal by som, že toto sa prelína so stretnutiami bu.cz vol 1 a 2. Účasť však (k pomeru návštevníkov tu) bola skromná, pretože kecať je jedna vec, mať svojich žiačikov a pred nimi byť Johny je druhá vec a prísť a postaviť sa ako rovný s rovným je vec tretia. Kopa ľudí nie je schopná akceptovať niekoho iného a ak dôjde na dokazovanie, tak sa začne točiť ako slizák... nehovoriac o tom, že by sa museli stretnúť ľudia, ktorí sa majú s čím podeliť... :D Pretože to, že niekto učí ešte neznamená, že na má morálne právo, min. z toho pohľadu, že by ho kdejaký chlapec strieskal na kopu... hlavný problém je v tých sparingoch, keby šlo o dokumentovanie a ukazovanie si, takých by bolo... :evil:


Však právě. Hodně lidí se bojí, že budou potupeni, že budou před svými žáky vypadat jako slaboši a nebo dostatečněnedůvěřují svým schopnostem. V tom je problém. Já osobně se nebojím, vždyť nejde o život, panebože, tak dostanu přes hubu no, ale poučím se z toho (nehledě na to, že přes tu hubu byhc dostal asi doopravdy, páč cvičím tradiční BU a to má takovou menší nevýhodu. Než se to alespoň trochu vžije a člověk se naučí tehcniky aplikovat pořádně v praxi, tak to trvá pár let a já těch pár let učení za seobu vážně nemám. Jsem akorát namyšlený začátečník přesvědčen o tom, že když si bude vyskakova,t dostane tečku a lehne ;) )

No každopádně, abychom moc neodbočovali od původního tématu topicu.
Rád bych to právě změnil, rád byhc, aby se různá BU spolu mohla seznamovat (Nikoli srovnávat a dokazovat,které je THE-BEST)
Myslím, že takové mixované semináře by byly možné, vždyť sem chodí i rozumní lidé ;)
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

Příspěvekod mirsv » úte 11. bře, 2008 21:29

4emiel: to je dobrej nápad
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 173
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00
Bydliště: ©umperk

Příspěvekod defendu » úte 11. bře, 2008 21:43

V Plzni se něco podobného koná už nějakou dobu - jsou to taková "multikulturní" setkání více stylů.Nejedná se o žádné konfrontace jen společné semináře,kdy si mohou lidé z jedné bandy vyzkoušet jak se to dělá v bandě jiné - je to hodně zajímavý počin a docela ojedinělý.

http://adp-i.cz/fotky/index.html
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Lada » úte 11. bře, 2008 22:01

já bych to zas neviděl jako nějakou potřebu, když se chce člověk něco dozvedět a zkusit co a jak, jestli to co dělá funguje a jak to dělají jinde není problém si zajet na seminář toho co mě eventuleně zajímá...sparingy atd..taky není problém si domluvit s lidmi z jiných klůbů a vyzkoušet si jak na tom člověk je proti jiným stylům...a když to chce více pohromadě tak každej může zajít na střetnutí bu.cz

A to samé je u učitelů, mistrů, trenérů atd..nic jim nebrání si někam zajet a vyzkoušet si nové věci, poptat se a porovnat....vždy je to jen o tom chci nebo nechci, jsem otevřen pro nové věci nebo si myslím že to co dělám je to nej, nebo se bojím že bych mohl najít něco lepšího a vhodnějšího či poznal že mě to nefunguje a zabil jsem pár let života, učím pěkné blbiny, hold se bojím podívat případně pravdě do tváře...
Každý si to musí přebrat sám....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Skateordie » stř 12. bře, 2008 8:46

No o to prave ide pri stretnuti bu.cz. A myslim si, ze tam sa aj trochu ukaze, ktore styly ako na tom su (minimalne v tom, ze sa vobec zacastnia). Problem je, ze vela ludi v bu blazni ludi na bullshity a kecaju im fantasy veci a nemozu prijst niekde o dostat po papuli za 10 sekund.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 688
Registrován: stř 16. lis, 2005 0:00
Bydliště: ?ilina

Příspěvekod Makoto » stř 12. bře, 2008 9:07

V Americe se velice casto organizuji seminare, kde prijede 6-7 mistru ruznych stylu a maji svoje pridelene hodiny, kdy uci. Casto je to i paralelne a proto si zajemceimusi peclive vybrat, kam pujdou. Sveho casu se tak casto poradaly seminare Modern Arnis, Small Circle Jiu jitsu a Kyusho jutsu dohromady a byly velice zadane. Lidi se tak seznamili s necim jinym, ziskali osobni zkusenost a pripadne nasli to, co je bavilo vic. Neslo tam tedy o konfrontaci, ale o prezentaci toho ktereho stylu.
V Dansku probihaly i tzv. Gasshuku seminare, kde bylo mozne si zacvicit brazilske jiu jitsu, jujutsu, aikijutsu, Modern Arnis, IKAEF, Krav Magu, Taekwondo, apod. Na vas bylo, jestli jste na tu kterou hodinu sli nebo ne. Samozrejme, ze uroven vyuky se lisila, ale celkove to bylo velice poucne. Netusim vsak, jestli to funguje i ted.

Jak psal autor tohoto vlakna - neskodilo by neco podobneho udelat i zde v Cechach. A ne kvuli konfrontaci, ale seznameni se jinymi pristupy a treba pochopeni o cem to je a kde pripadne "udelali soudruzi z NDR chybu" ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod KAMINARI » stř 12. bře, 2008 9:08

Takových společných seminářu se pořádá celkem dost. Např: Sakura Olomouc na Mírově: KARATE, JU JITSU, HANBO JITSU, KUNG FU. Zrovna 29.3.08 je v JU JITSU Praha Vršovice pořádán seminář, kde budou učit L. Petráš 7.Dan JU JITSU, R. SEIBERT 6: Dan KOBUDO, R. Kohoutek 5. Dan KARATE DO a jiní.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Makoto » stř 12. bře, 2008 9:18

To je pravda u nas se to dela, ale chybi mi tam koncepcnost nebo jinymi slovy tema, ktereho by se mistri drzeli. Napriklad tema workshopu by bylo - "reseni sebeobrannych situaci kdyz ma utocnik nuz". Takhle by student prijel, zkusil si zacvicit Aikido, Box, kungfu, WCh, jujutsu, karate a treba nekterou ze skol FMA a udelal by si obrazek. Navazaly by se kontakty, rozsirila se informovanost o tom kterem stylu, mozna by si nekteri upravili nazor, apod. Ted je to vetsinou tak, ze si zacvicim hodku karate (lekce je vedena jako standardni trenink v karate oddile), pak jdu na hanbo, kde jsou ukazany zakladni pohyby, aby se lidi nepomlatili, pak zase na judo, kde se vetsina lidi musi naucit nejdrive padat nez bude delat maki komi techniky a diky tomu je to jak oliznuti lzicky a ne ochutnani dortu....coz melo byt cilem teto "hostiny"
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Re: Semináře

Příspěvekod severin » stř 12. bře, 2008 9:19

Emiel píše:Nuže, abych přešel přímo k věci. Nějak jsem neviděl, že by na české BU a BS scéně bylo něco jako "společné semináře", tedy semináře více BU a BS najendou......
.....Následně by si mohli udělat několik přátelských sparringů a vyzkoušet si to své i proti něčemu jinému....


Společných seminářů probíhá v ČR určitě několik ročně.Za náš klub Tigerteam,kde cvičím,můžu říct,že na nich bylo např. JiuJitsu,BJJ,Alkampf Jitsu,Goshindo,Judo,Kickbox,Modern Arnis.
Několik seminářů bylo ukončeno i miniturnajem,kterého se mohl každý zúčastnit.A když to není v ČR tak se jede někam do Evropy.Brzo proběhne hodně velká akce World Kobudo Convention 2008.
Z mého pohledu zmanená seminář něco jiného než porovnávací sparing.Proto nechápu jestli se ptáš na semináře nebo na turnaje.Obojí je organizačně tak náročný,že takových akcí nikdy nebude dost,spíš nějaké přátelské setkání.

World Kobudo Federation
Convention Mondiale & Martial Arts Symposium
May, 8-9-10-11, 2008
Charleville-Meziere, France
JUDO * KARATE * GOSHINDO * KICK-BOXING * KUNG-FU * KALI * AIKIDO * KOBUDO * JIU-JITSU * BRAZILLIAN JIU-JITSU * MIXED MARTIAL ARTS * FREESTYLE RUSSIAN GRAPPLING

*WKF World Cup (Grappling, Sport Jiu-Jitsu, Duo Kata, Karate Kata, Semi Contact, Kobudo Kata (Weapons), Point Fighting, ...)
*3 days of Seminars with 50 International Masters and Champions.
*An Amazing Martial Arts Show
*Kick Boxing Gala: Europe vs. America
severin
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 818
Registrován: pon 21. čer, 2004 23:00
Bydliště: Praha

 

Příspěvekod Emiel » stř 12. bře, 2008 13:37

Proto nechápu jestli se ptáš na semináře nebo na turnaje.


Turnaje tím opravdu nemyslím, to pak záleží na jedincích, nikoli na celém tématu semináře..
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

Příspěvekod scout » stř 12. bře, 2008 18:32

hm hm ...trochu z kraje ..prazske budoshow jsou posledni leta porad to same ale letos v brne ....mely byt po show i otevrene seminare..myslim krav magy, snad hapkido a aikibudo aj. ....toz brnaci mate to lepe zmaknute..... :lol: :lol: :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00


Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků

cron