Potravinové doplňky a výživa

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Anonymní » čtv 28. črc, 2005 21:21

jo na sherdogu sem ho taky videl..i na jinejch strankach, ale dik zes neco napsal. Vidim to tak ze u nas k dostani asi fakt neni takze budem muset trenovat bez nej... :cry:

Luster
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

 

Bodyquicken

Příspěvekod Dener » pát 29. črc, 2005 14:44

For Luster: Mohl bys mi prosimtě napsat kde jinde si ho ještě viděl? Potřeboval bych o něm kompletní informace v češtině...
Dener
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 38
Registrován: sob 19. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Anonymní » pát 29. črc, 2005 15:44

..jo hele sory ale to uz si nepamatuju...rozhodne to nebylo na zadnejch ceskejch ani slovenskejch strankach :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Re: Potravinové doplňky a výživa

Příspěvekod Krokac » sob 30. črc, 2005 22:58

Virgee píše:Ahoj,
zajímalo by mě zda, případně jaké doplňky stravy používáte při tréninku (před,během,po,...) kvůli lepším "výkonům", resp. lepšímu cvičení, zlepšení kondice, výdrže, proti "opotřebení", poškození kloubů,...
Vitamíny, iontové nápoje, hroznový cukr, čaje,.....


Mě stačí, pravidelný přísun ovoce, zeleniny a masa. Pokud se to hodí k jídlu zapiju to pivkem nebo dobrým vinkem pro lepší trávení. Přes den piju čaje.

Prostředku pro zvýšení výkonnosti nepraktikuji. Nejlépe Tě fyzicky připraví správná životospráva. Když mě něco sekne jdu k masérovi a když něco trochu bolí, tak nejlepší mast je "eisgel".

Abych eliminoval např. dopady při běhu nešetřím při výběru bot a kupuji už třeba dražší, ale s membránou, která Ti dopad změkčí (odpruží) ... !!!

K těm potravinám: je lepší mít zeleninu a ovoce přímo ze zahrady, ale když nemáš přístup, tak i z toho obchodu se to dá snést. Takže jak říkám nejlepší je dodržovat správnou životosprávu !!! 8)
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 181
Registrován: ned 05. čer, 2005 23:00

Příspěvekod salman » ned 31. črc, 2005 14:48

Při shazování se mi nejlíp osvědčil karnitin.To je látka která sídlí v membráně a z cytoplasmy vychytává mastný kyseliny a šoupe je dovnitř k zpracování.A docela výbornej efekt byl při zvyšování kondičky...spolu s běháním nejlépe dvakrát denně to dělé úplně divy...a jinak nějaký klouboidní doplňky, ale to je hlavně kvůli mojí blbosti v mládí...
salman
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 02. črc, 2005 23:00

Příspěvekod Ting » stř 03. srp, 2005 19:42

Ukropcany napsal: "Potravinové doplnky existujú len preto, lebo ľudia nevedia čo majú jesť a tak sa na tom ryžuje. Všetky zdravotné problémy (ak nepočítam zranenia) vychádzajú z toho, že človek trénuje, alebo sa stravuje nesprávne. Buď cvičí málo, alebo veľa, je málo, alebo je veľa, je somariny a tak... Strava musí byť vyvážaná, v správnom množstve a správne načasovaná. Tá čokoláda nie je možno zlý nápad, ale je rozdiel, či si ju dá človek 15 min., alebo 5 min. pre tréningom. Kým v 1. prípade človeka totálne zloží, v druhom mu nabije baterky. Ale o tom si treba niečo prečítať. No a furt si strážiť, čo človek zožerie..." Takže podle tebe lidi který používají potravinové doplňky a sportovní výživu (např. již zmíněný kreatin) jsou prostě pitomci, který neví co jíst?? V životě jsem slyšel hodně pí*ovin ale tohle je jednoznačně favorit!! Proč sakra ještě nikdo nepřišel třeba za profi atlety nebo plavci a neřekl jim ať si dávají pozor na to co jí a že pak ušetří ročně desítky tisíc za sportovní výživu? Mám kamaráda a ten závodně plave, a to tak že velice velice dobře. Trénuje 2x denně, ráno vstane v 5, jde do bazenu, pak do školy a ze školy do bazenu. Někdy jim treneři vloží mezi školu a druhý trenink ještě posilovnu nebo třeba běhání. Myslí že by se mohl cpát čokoládou horem dolem hlídat si co jí jako hlídací pes ale stejně by to bez speciální sportovní výživy neustál. A to není jen v plavání... :idea: :wink:
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 87
Registrován: pon 18. říj, 2004 23:00

Příspěvekod Ting » stř 03. srp, 2005 19:43

Ukropcany napsal: "Potravinové doplnky existujú len preto, lebo ľudia nevedia čo majú jesť a tak sa na tom ryžuje. Všetky zdravotné problémy (ak nepočítam zranenia) vychádzajú z toho, že človek trénuje, alebo sa stravuje nesprávne. Buď cvičí málo, alebo veľa, je málo, alebo je veľa, je somariny a tak... Strava musí byť vyvážaná, v správnom množstve a správne načasovaná. Tá čokoláda nie je možno zlý nápad, ale je rozdiel, či si ju dá človek 15 min., alebo 5 min. pre tréningom. Kým v 1. prípade človeka totálne zloží, v druhom mu nabije baterky. Ale o tom si treba niečo prečítať. No a furt si strážiť, čo človek zožerie..."

Takže podle tebe lidi který používají potravinové doplňky a sportovní výživu (např. již zmíněný kreatin) jsou prostě pitomci, který neví co jíst?? V životě jsem slyšel hodně pí*ovin ale tohle je jednoznačně favorit!! Proč sakra ještě nikdo nepřišel třeba za profi atlety nebo plavci a neřekl jim ať si dávají pozor na to co jí a že pak ušetří ročně desítky tisíc za sportovní výživu? Mám kamaráda a ten závodně plave, a to tak že velice velice dobře. Trénuje 2x denně, ráno vstane v 5, jde do bazenu, pak do školy a ze školy do bazenu. Někdy jim treneři vloží mezi školu a druhý trenink ještě posilovnu nebo třeba běhání. Myslí že by se mohl cpát čokoládou horem dolem hlídat si co jí jako hlídací pes ale stejně by to bez speciální sportovní výživy neustál. A to není jen v plavání... :idea: :wink:
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 87
Registrován: pon 18. říj, 2004 23:00

Příspěvekod salman » čtv 04. srp, 2005 10:24

Tady se ale taky musim postavit proti.... A to ne jen jako sportovec ale i jako medik... jiste pokud nekdo dela boj. umění/sporty pro svoje zdraví a zlepšení samam sebe je to víceméně zbytečný...opravdu v pak tu chvíli stačí střídmě a rozumně jíst...i když už i to je relativní, protožes dnešním prostředím jsou vitamíny a antioxidanty nezbytné a s tím nic nikdo neudělá dokud bude venku a v jídle takovýho svinstva. ALE pokud někdo sportuje závodně, myslím že je to nezbytné. Nebudem si nalhávat, že i když se to nebude hrotit, stejně to tělo má zvýšený nároky jedním směrem a tudíž ten směr musíme doplňovat.nemůžeš pravidelně běhat dvakrát denně a myslet si, že se ti kloubní chrupavka obrušuje míň, než člověku který běhá 2x týdně. Pak ale musíš mít v potravě víc látek pro klouby. tělo si spoustu věcí nedokáže vycucat z prstu... a ty doplňky jsou většinou právě ty věci
salman
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 02. črc, 2005 23:00

Příspěvekod Jayo » pát 30. zář, 2005 10:45

Som pocul, ze zelatina je dobra na klby. Nachadza sa napr. v gumenych medvedikoch. Ale su aj zele, kde je len zelirujuca latka (pektin). Ide o iny nazov zelatiny, alebo je to uplne nieco ine?
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 84
Registrován: sob 28. kvě, 2005 23:00

Příspěvekod Krokac » pát 30. zář, 2005 23:23

Lidi, nejsem medik jen prostě zastávám názor, že opravdu i pro mírně aktivnějšího sportovce je dolňková výživa nepotřebná. Např. ty zmíněné kloukní chrupavky. Když je má někdo opotřebené, tak plno doktorů mi potvrdilo a řeklo ať se vykašlu na kloubní preparáty a začnu okusovat chrupavky na kostech. To je to co to tělo potřebuje a né nějaké umělé doplňky. Zkrátka upečeš kuře a sníš to i s těma chrupavkama a doplníš tak mnohem víc živin než přes nějaké tabletky :) 8)
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 181
Registrován: ned 05. čer, 2005 23:00

Příspěvekod Jayo » sob 01. říj, 2005 16:49

Hehe, presne to s kuratom robim aj ja. Ale nemam ho tak casto.

Tak nikto nevie ten pektin?
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 84
Registrován: sob 28. kvě, 2005 23:00

Příspěvekod Anonymní » sob 01. říj, 2005 18:01

Možná hodně lidí naštvu ale pokud já vím tak výživa kloubních chrupavek pomocí umělých potravinových doplňků nebo i přirozenou stravou není možná. Ano, kolagen obsahují jak zmiňované kuřecí i jiné chrupavky či preparáty typu geladrink ale problémem je zda se vůbec dostanou tam kam mají. Nezávislé výzkumy se vzácně shodují, že zvýšené množství kolagenu nezlepšuje stav kloubů ale pouze projde trávícím traktem bez potřebného efektu bez toho aby se vstřebaly. Snad jen, že takto zvýšené množství vlákniny napomůže lepšímu vyprazdňování. :-)
Jediný prokázaný způsob výživy kloubní chrupavky je vpravování kolagenu přímo na potřebné místo pomocí injekcí ale to se provádí v těch nejvážnějších případech a ani tehdy není účinek stoprocentní.
Přiznám se, že mě však zaráží kolik lidí používá geladrink či podobné preparáty a to i někdy s dobrozdáním některých lékařů.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 8403
Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00

Příspěvekod Dexter_MC » ned 02. říj, 2005 7:06

Zdravým všetkých
Chcel by som sa spýtať: čo všetko obsahuje a na čo všetko je dobrý zelený čaj :?:
Diky
Dexter_MC
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř 17. srp, 2005 23:00
Bydliště: PiešťanySlovensko

Příspěvekod JAQ » ned 02. říj, 2005 21:10

polyfenoly (katechiny) (30%), kofein (cca 4%), theobromin, theofylin, pryskyricne latky (3%), mineraly (draslik, hlinik, horcik, vapnik, zinek, zelezo, fosfor, sodik, fluor, mangan), vitaminy (C, E, B1, B2, B6, P)
Je toho dost ale pri litru denne to doporucenou denni davku nepokryva ani z daleka... navic se pri prekroceni urcite teploty vetsina vitaminu znici...
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 93
Registrován: pon 28. bře, 2005 23:00
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Riverman » stř 12. bře, 2008 11:20

Zdravim...chtel bych se vas zeptat, jestli nemate zkusenosti s produktem od firmy Penco After Activity http://www.penco.cz/index/pg/product/pid/21

Jde me o to, jestli za tuto cenu muzu dostat neco, co ma skutecne nejaky regeneracni efekt. Mam v planu si to koupit a pit po treninku (thai, sanda). Nebo mate dobry zkusenosti s necim jinym? Diky.
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 375
Registrován: stř 22. zář, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod migli » stř 12. bře, 2008 12:07

No.... penco a jeho produkty jsou spis takova limonada, stejne jako vetsina "iontaku". Pokud to nebyl vykon, po kterem mas skoro krece (neboli nejsi vrcholovy sportovec), tak tyhle veci jsou spis lizatko pro psychiku s placebo efekterm.

Vymackej si cely citron, pridej lzicku glukopuru, lzicku fruktozy a zalij vodou - vysledek je mozna jeste lepsi :wink:. Anebo pivo - pro nektere nejlepsi varianta, zvlast kdyz jsi po treninku rozjety a mas problemy se spankem.

Jestli ti jde o to, abys nemel po treninku bolave svaly, tak spis po treninku venuj deset minut uvolnujicimu strecinku, a doma si dej horkou vanu s hrsti soli (fajnsmekr si prida eukalyptovou, normalni staci). A pokud se ti rozjede svalova horecka, tak me se osvedcil "nurofen stopgrip", pripadne neco obdobneho + mirna forma pohybu, aby se svaly rozhybaly (stinovani pred zrcadlem nebo svihadlo nebo lehce vybehat... idealne s hlidanim TF).
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod Riverman » stř 12. bře, 2008 12:46

migli píše:No.... penco a jeho produkty jsou spis takova limonada, stejne jako vetsina "iontaku". Pokud to nebyl vykon, po kterem mas skoro krece (neboli nejsi vrcholovy sportovec), tak tyhle veci jsou spis lizatko pro psychiku s placebo efekterm.

Vymackej si cely citron, pridej lzicku glukopuru, lzicku fruktozy a zalij vodou - vysledek je mozna jeste lepsi :wink:. Anebo pivo - pro nektere nejlepsi varianta, zvlast kdyz jsi po treninku rozjety a mas problemy se spankem.

Jestli ti jde o to, abys nemel po treninku bolave svaly, tak spis po treninku venuj deset minut uvolnujicimu strecinku, a doma si dej horkou vanu s hrsti soli (fajnsmekr si prida eukalyptovou, normalni staci). A pokud se ti rozjede svalova horecka, tak me se osvedcil "nurofen stopgrip", pripadne neco obdobneho + mirna forma pohybu, aby se svaly rozhybaly (stinovani pred zrcadlem nebo svihadlo nebo lehce vybehat... idealne s hlidanim TF).


Diky...no krece apod. nemam, ale obcas skoro lezu po ctyrech jak jsem vyzdimanej, proto jsem myslel, ze tyhle veci muzou dobre doplnit cukry a proteiny. Necekam od toho zadnej zazrak, jde me o to vedet, ze to muze trochu pomahat a neni to prave jen placebo nebo jen nejaky sladky piti.

Po trenalu davam nealko pivka (2-3) normalne, jezdim autem a u nich rad zustanu :)

Myslis, ze muze byt vhodny pit behem a po trenalu vodu s trochou glukopuru a pripadne soli? Zase me jde o to, jestli se to muze efektivne projevit ve vydrzi behem cviceni a nasledne regeneraci. Ja na tyhle veci normalne kaslu, ale ted si rikam, proc to nezkusit. Jeste k tomu citronu, ten je k cemu?

Bolavy svaly mam ve snesitelne forme snad porad, obcas to prestrelim a chodim pak v praci jak duchodce, ale to zna asi kazdej :). Strecink apod. je soucast kazdyho myho treninku. Az se svalovka zas objevi, tak ten nurofen zkusim, diky za typ.

Premyslim prave nad tim, jestli ty ruzny sacharido-proteinovy sajrajty muzou nejak pomoct nebo se da stejnyho efektu dosahnout beznymi prostedky jako voda, cukr, sul..pivko. a jejich dobrou kombinaci :)
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 375
Registrován: stř 22. zář, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod farmer » stř 12. bře, 2008 13:27

Nezdá se mi moudré cpát do sebe Nurofen jen kvůli svalovce. Přes den s ní není problém a pokud chceš cvičit, tak se rozehřeješ a dá se jet dál.
Navíc pokud cvičím pravidelně, je to spíš příjemná bolest a radost z dobře odvedené práce než věc, které bych se chtěl za každou cenu zbavit.

Moje osobní zkušenosti:
Při tréningu piju čistou vodu, necítím výrázné zlepšení s iontovým nápojem, ale nejsem proti němu, občas si ho dám na chuť.

Hodinku, dvě před tréningem lehčí jídlo s obsahem bílkovin a delších sacharidů, třeba kousek masa, tvrdého sýra a rýži.

Půl hodiny po tréningu si namíchám drink z 35g bílkoviny (údajně zhruba tolik, nebo něco málo víc dokáže tělo jednorázově strávit) a 85 g sacharidů (1/3 glukopur - rychlé cukry, 2/3 maltodextrin - pomalé cukry). 85 g proto, abych pokryl zhruba 1g/kg tělesné hmotnosti. Půl hodinky to postupně upíjím.
Tohle vše proto, protože ze všeho co jsem kdy četl a nastudoval, do 2 hodin po tělesné zátěži je otevřené jakési okno, kdy tělo dokáže vstřebat nejvíce živin. Když už se tak namáhám, chci to tomu tělu co nejlépe vrátit a tady je efektivní možnost. Jedině tady používám proteiňák, protože je rychle vstřebatelný (konkrétně syrovátkový protein) a nezatěžuje hned po cvičení tolik, jako tuhá strava. Zbytek dne běžné jídlo častěji v rozumných dávkách a jen malé množství tuků.
Zhruba hodinku po tomhle nápoji si dám normální jídlo.

Ještě teda ráno je to jinak, běhám, nebo stínuju nalačno, potom postupuju stejně jako po cvičení.

Tak to dělám já, pokud se chce inspirovat někdo, kdo o tom neví vůbec nic, ale pokud máte svoje způsoby, které vyhovují, jenom dobře
:)
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř 26. zář, 2007 23:00

Příspěvekod Riverman » stř 12. bře, 2008 13:43

farmer píše:...

Půl hodiny po tréningu si namíchám drink z 35g bílkoviny (údajně zhruba tolik, nebo něco málo víc dokáže tělo jednorázově strávit) a 85 g sacharidů (1/3 glukopur - rychlé cukry, 2/3 maltodextrin - pomalé cukry). 85 g proto, abych pokryl zhruba 1g/kg tělesné hmotnosti. Půl hodinky to postupně upíjím.
...
:)


Diky za rady.
Muzes se prosim podivat na tento produkt od Penca?
http://www.penco.cz/index/pg/product/pid/23

Co si o tom myslis?

Techto vyrobku je na trhu hromada a vyznat se v tom co je smysluplny a co ne je na dlouhy studium.
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 375
Registrován: stř 22. zář, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod farmer » stř 12. bře, 2008 13:52

Riverman píše:
farmer píše:...

Půl hodiny po tréningu si namíchám drink z 35g bílkoviny (údajně zhruba tolik, nebo něco málo víc dokáže tělo jednorázově strávit) a 85 g sacharidů (1/3 glukopur - rychlé cukry, 2/3 maltodextrin - pomalé cukry). 85 g proto, abych pokryl zhruba 1g/kg tělesné hmotnosti. Půl hodinky to postupně upíjím.
...
:)


Diky za rady.
Muzes se prosim podivat na tento produkt od Penca?
http://www.penco.cz/index/pg/product/pid/23

Co si o tom myslis?

Techto vyrobku je na trhu hromada a vyznat se v tom co je smysluplny a co ne je na dlouhy studium.


Dle mých skromných znalostí je to složením ok, ideální právě po tréningu. Firmu si hodnotit nedovolím. Jeden chválí Penco, druhý Vitalmax, apod. Já se snažím zdroje střídat, jednou to, podruhé to. Radši si ale koupím koncentrovaný protein (třeba 80%) a cukry (glukozu, maltodextrin) si do toho namíchám sám, vyjde to levněji. Taky si dávám více proteinu.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř 26. zář, 2007 23:00

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků