Tahle Kanku sho me celkem uspokojuje. Vsichni to video zname, ale...

Moderátor: Picard
RUNAR píše:RBR: S veškerou úctou k tvé osobě, hodně se podle mě pleteš ohledně toho černobílého videa kanku sho, ten Pan Mikami je ze starý JKA gardy která ještě občas cvičila pod Funakoshim, v tomhle případě se vůbec neoháněj slovy jako znalost aplikací atd.
Mikami podle mě ví velmi dobře co dělá a kosa dachi nemá vůbec projetý ale správně provedený na zlomek vteřiny tak jak to má být.
Někdo to jede z delší pauzou ale není to o nic správnější.
KAMINARI píše:Nemyslím si že by sensei Mikami neznal Bunkai a to že mu ujelo Kosa dachi , to se stat může každému. Odsuzovat někoho kvůli jedné chybě je blbost.
KAMINARI píše:Zajímal by mně Váš názor na vytváření novích kata. PRO a PROTI. Díky KAMINARI
KAMINARI píše:Zajímal by mně Váš názor na vytváření novích kata. PRO a PROTI. Díky KAMINARI
Moto píše:Muj osobni nazor je ten, ze kdyz uz, tak je lepsi vybrat nejakou starou osvedcenou kata treba z goju nebo z shito, kdyz mate pocit, ze shotokan kata jsou pro vas nedostacujici. Ja ten pocit nemam, ale samozrejme to je jen muj pocit...Na to, abych cvicil mawashi geri, nepotrebuju vymyslet novou kata, kde bude obsazeno, ale proste budu cvicit kihon a kombinace, kde mawashi bude tak casto, jak budu chtit.
Kdyz neni v zadne kata yoko tobi geri, vymyslime kvuli tomu novou kata? Nebo bude stacit tuto techniku proste drilovat mimo kata? Odpoved je myslim jednoduse prosta. Uz tak je spousta kata, ktera nemame sanci se opravdu naucit a do toho dalsi a dalsi...
Kdyz budu chtit, tak vymyslim peknou atraktivni kata s jeste atraktivnejsim japonskym nazvem (treba tsunami), ale proc? Nechci, nepotrebuji. Radsi se "vyradim" v kihonu
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků