Deti a Karate a dalsi bojova umeni

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod roza » čtv 03. dub, 2008 8:32

RUNAR - opet mas naprostou pravdu.Mimochodem,deti to stejne zkusi...

Jen se zeptam,co to ma spolecnyho s duchovnim rozvojem?

A pokud by cokoliv melo ,nebude to ten samej pripad,jako kdyz trener hokeje klukum v satne vysvetluje ,ze hokejkou do hlavy ostatni deti mlatit nesmej ,ani na lede ,ani na sidlisti jdouce z treninku domu?

E?
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 723
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Komárov u Hořovic

 

Příspěvekod RUNAR » čtv 03. dub, 2008 8:49

Mám takovou zkušenost že jsem dělal judo asi od 9 do 11-12 let
a nikdy jsem to na nikoho nezkoušel jen proto abych to zkusil toho bylo dost na trénincích kde jsme se všichni vyřádili podle libosti, několikrát jsem to použil v takových těch školních rvačkách však víme NA©TĚSTÍ jsem nikomu nic neudělal.
A karete jsem dělal od + -12 a nikdy jsem to na nikom ve škole nezkoušel, na tréninku bylo možností až až …. ale co ostatní děti to nevim těžko říct jak by vypadali statistiky.
No a když si třeba nějaký dítě brzo osvojí důsledky svýho chování tak to podle mě duchovní rozvoj je ale jak říkám v 10letech z toho většina dětí rozum mít nebude.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod KAMINARI » čtv 03. dub, 2008 9:06

roza píše:Aaaaaa ,KAMINARI ,dik za reakci....

Z toho mi vychazeji dve veci :

Za prve,ze sis nejspise spletl duchovni rozvoj s vychovou k dodrzovani spolecenskych norem (coz je samo o sobe trochu protichudne - ne kazdy,kdo dodrzuje pravidla musi byt duchovne rozvinuty a uz vubec ne kazdy duchovne rozvinuty dodrzuje pravidla).

A za druhe,ze na trenink karate/BU se apriori hlasi lemplove a podelanci,kdezto na fotbal chodej normalni kluci,kterym neni zatezko se obcas porvat.....na tohle bych myslel,byt tebou,pri pristi naborove akci... :lol:

....to bylo s trochou nadsazky.....

Ohledne duchovniho rozvoje se tedy asi nejspis dohodnem tak ,ze to neni tim,ze vy omilate fraze,ale ze ja jsem zbytecnej puntickar a slovickarim,ze jo?

DIK

Jestli je rozvoj člověka dle spol. norem nějak v protikladu s duchovním rozvojem nevím. Mně to tak nepřipadá. Zajímalo by mně jak si představuješ konkrétně Duchovní rozvoj ty? Dodržovat spol. normy neznamená svobodně nemyslet. I v BU jsou normální kluci a holky, ale když se vyblbnu na cvičení a prát se umím, tak si nepotřebuju dokazovat venku jakej jsem borec. :?:
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod patrik » čtv 03. dub, 2008 9:19

Cvičení BU pro děti je OK, stejně jako třeba šachy nebo fotbálek :)
Nemůže se automaticky předpokládat, že by BU, byly nějakou zárukou, že dítě "poroste" správně a že mu to bůhvíjak pomůže. Tenhle efekt je IMHO závislý na tom, v čem vyrůstá dítě, v rodinném prostředí, ve škole atp. ( kolik svýho času vlastně tráví na tréninku a kolik mimo něj, jak dlouho většina dětí cvičí celkově). To nemluvím vůbec o tom, že nelze automaticky předpokládat, že každej, kdo děti učí to má v hlavě natolik v pořádku, že ještě dokáže pozitivně ovlivňovat děti.

Co se týče samotného tréninku - jeho praktické části. Je nezbytně nutné, aby byl trénink přizpůsobený dětem, jejich věku, schopnostem i tělesným dispozicím...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod RUNAR » čtv 03. dub, 2008 10:07

Ještě s tím fotbálkem, tak jsem na něj jako dítě taky chodil ale na prvním zápase jsem způsobil :) že soupeři měli penaltu kterou dali a my prohráli tak jsem začal s judem :) protože jsem si řekl že do někoho ťuknu a hned je to faul tak to není zábava pro pořádný 10ti letý chlapáky že jo.

No a když vidim v televizi rozhovory s fotbalistama tak mi rozhodně jako "normální kluci" nepřipadaj spíš mi příjde že příliš toho rozumu nepobrali a není to jenom můj dojem ……….dál bych řekl že na karate jsem poznal mnohem větší bouchače od přírody.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod roza » čtv 03. dub, 2008 10:11

Patrik - 100% souhlas

Ukropcany - 8)

KAMINARI - psal jsem :"ne kazdy,kdo dodrzuje pravidla musi byt duchovne rozvinuty a uz vubec ne kazdy duchovne rozvinuty dodrzuje pravidla" ......tak nevim,cemu na tom nerozumis,tim spis,ze jsem napsal
"trochu protichudne".
Taky jsem rad,ze te zajima jak si duchovni rozvoj predstavuju ja,a rad se s tebou o svou predstavu podelim......hned jak mi odpovis na moji puvodni otazku :

"KAMINARI - dotaz k bodu č.1 : pokud mas takovou zkusenost,muzes mi vysvetlit,prosim ,jaky rozdil je mezi rozvojem ducha 10leteho ditete na treninku BU oproti vetsine sportu - tedy napriklad lehkoatletickym disciplinam,plavani,tenisu nebo sjezdovemu lyzovani?

Myslim tim skutecny rozdil ,ne obecne odkazy na mystiku,exoticke nazvoslovi nebo ty obligatni minuty mokuso v sede na patach na konci treninku. "

Nejspis si tedy budes muset sam utridit,co jsi tim duchovnim rozvojem puvodne myslel,kdyz jsi rutinne psal :"BU narozdíl od většiny sportu rozvíjí nejen tělo, ale i ducha."
A snad jsme si jiz vysvetlili ,ze spolecenska vychova to nebude.
A aby nebylo notoricky omilanych frazi malo,dokazals prihodit dalsi,asi jako premii :..."když se vyblbnu na cvičení a prát se umím, tak si nepotřebuju dokazovat venku jakej jsem borec."
Ne kazdy,kdo se "venku" pere ,to dela proto,aby si neco dokazal....
Touhle ubohou formulaci akorat snizujes schopnosti vsech,kteri umi rozlisit,kdy dat ranu a kdy ne.
Ale to nechme plavat...


RBR - hypoteticky ,kdyby platila tva teorie o rovnovaze ,tak je ta 8leta holcicka z videa ,pri arzenalu smrticich pohybu obsazenych v te sestave :D ,duchovne na urovni Dalajlamy,Gandiho a Mirka Dusina,nebo ji na prochazky vodi rodice v retezech,celooblicejove masce a na distancni tyci jako Hanibala Kanibala....
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 723
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Komárov u Hořovic

Příspěvekod patrik » čtv 03. dub, 2008 10:28

RUNAR píše:No a když vidim v televizi rozhovory s fotbalistama tak mi rozhodně jako "normální kluci" nepřipadaj spíš mi příjde že příliš toho rozumu nepobrali a není to jenom můj dojem


Taky si nemyslím, že by fotbalisti, co promluví v TV byli nějaký hlavy, ale možná jsou jenom víc na očích... třeba by rozhovory s běžným 20 - 25 let starým karatistou boxerem, džúdistou, aikidistou byly lautr to samý ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod KAMINARI » čtv 03. dub, 2008 10:31

K bodu č. 1. Ta výchova by měla být a teoreticky je stejná, Ale jenom teoreticky. V atletice, Fotbalu či karate by se děti mněli učit jak souznít s okolím, mít uctu k ostatním a k sobě atd., ale když se kouknu na takovej Fotbal tak tam jde převážne o to jen vyhrát. Mnoho trenéru mimi Bu ani neví jaké má jejich svěřenec známky a co dělá ve volném čase.
Duchovní rozvoj a spol. norma k sobě má blízko. Jestli jsme si něco visvětlili? Hmm.
otázka č. 1. Jak si ty predstavuješ Duch. rozvoj?
č. 2. Proč se pereš / jestli ano / TY?
Já kromně toho když jsem musel řešit problém pracovně, jsem se pral naposledy před cca 18 lety. Vše se dá vyřešit bez násilí a když to jinak nejde, tak naco hned pěsti, jsou i jiné prostředky.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod RBR » čtv 03. dub, 2008 10:38

roza píše:RBR - zdravim te po dlouhe dobe! :D

K veci : tvou odpoved chapu velmi dobre na teoreticke urovni ,to s znovunastolenim rovnovahy je opravdu krasne....ale....

Kdyz pominu fakt,ze pres 90 procent dospelych cvicencu je prakticky daleko mene nebezpecnych,nez kdejakej Venca z hospody "Na Ruzku"
( a to na me nemusite hned vyjizdet,staci si to vztahnout k cele clenske zakladne,ne k repre,nebo vasemu kamaradovi ,kterej by me urcite zbil jak psa :lol: .....),stejne se musim usmivat nad formulaci "informace, které může lehce zneužít"......bez urazky,ale to je prave to,co jsem myslel onou omilanou frazi.....at se snazim jak se snazim,proste nejak nejsem schopen se octnout ve tvem svete,plnem desetiletych malych hrdlorezu a zabijaku,pripravenych lehce zneuzit informace ,kde osud sveta balancuje na ostri a od jeho totalni destrukce nas deli pouze zodpovedna prace treneru ,kteri udrzuji rovnovahu apelovanim na moralne volni vlastnosti a dalsima sofistikovanejma metodama jako:"Pepicku,tohle je cuki,podivej,a tohle je kokucudaci,vis........a ne ze to zitra o prestavce naperes Jardovi ze srandy do krku........"
Dik


To jsem tam předhodil jako teorii, o které je možné debatovat. Takže půjdeme na to trochu z jiného konce. Ty si nedokážeš představit svět plný dětských hrdlořezů, já bohužel ano. Jeden příklad se všechny: Sierra Leone. Tam to byla ukázka přesně opačného jednání. Dětem dali do rukou prostředky a ještě je navíc psychicky zpracovali tak, že nebyl pro ně problém dělat zvěrstva nad kterými rozum zůstává stát. Jistě je to extrém, ale ukazuje co je možné s dětmi udělat, když se chce.
Proto si myslím, že apel na moralně-volné vlastnosti dětí je důležitý při jakékoliv sportovní aktivitě a u BU a BS nutný.
Zvlášť v poslední době, kdy děti nemají tuto průpravu z domů, protože rodiče jsou natolik vytížení vyděláváním peněz, že na potomky nemají čas. Ve škole učitelka ve třídě kde má 30 dětí toho taky moc nenadělá, takže je nutné v rámci volnočasových aktivit tyto děti z nějakým morálním kodexem seznámit, vysvětlit jej a později vyžadovat jeho dodržování.
Chápu, že to není úplně to co si tady představujeme pod pojmem duševní rozvoj, ale je to takový předstupeň. Pouštět se do nějakých hlubokých nábožensko-filozofických rozborů v rámci tréninku BU považuji za zbytečné, neboť děti na ně ještě nejsou připravené a není na to čas, ale pomalu jim začít otvírat další dimenze života není od věci, zvlášť když jsou neustále bombardovány tvrdým materialismem.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod KAMINARI » čtv 03. dub, 2008 10:42

RBR SOUHLAS :idea:
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod RUNAR » čtv 03. dub, 2008 10:44

patrik píše:
RUNAR píše:No a když vidim v televizi rozhovory s fotbalistama tak mi rozhodně jako "normální kluci" nepřipadaj spíš mi příjde že příliš toho rozumu nepobrali a není to jenom můj dojem


Taky si nemyslím, že by fotbalisti, co promluví v TV byli nějaký hlavy, ale možná jsou jenom víc na očích... třeba by rozhovory s běžným 20 - 25 let starým karatistou boxerem, džúdistou, aikidistou byly lautr to samý ;)

Patrik


To nemůžu uznat jako argument, jedná se o ničím nepodložený dohad narozdíl od mého argumentu.Každý vidí ve zpravodajských pořadech, V©AK VÍME :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod patrik » čtv 03. dub, 2008 10:48

RUNAR píše:To nemůžu uznat jako argument, jedná se o ničím nepodložený dohad narozdíl od mého argumentu.Každý vidí ve zpravodajských pořadech, V©AK VÍME :)


Ale no tak :)
Vždyť tu každou chvíli mezi námi děvčaty řešíme ten či onen pořad, ve kterém mluvili lidi kolem bojových umění a jaký blbosti tam říkali ;)
Věc vkusu, ale přesto, kdybys chtěl, dám Ti přes SZ pár tipů, kde se dají moudra od lidí kolem BU poslechnout. Nerad bych se (zase) někoho dotkl.

Prostě si nemyslím, že by lidi od BU obecně byli nějak výrazněji inteligentnější než zbytek populace včetně vrcholových fotbalistů :) (Jak k tomu fotbalisti přijdou.)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod KAMINARI » čtv 03. dub, 2008 10:51

Máme tady celkem rozjetou diskuzi o dětech. CHci se zeptat. Kdo z vás má děti a jestli ty dědi cvičí BU nebo něco jiného? Popřípadě kdo se dětem aktivně věnuje v BU. Jen tak aby se vědělo.
PS: ja mám kluka 4roky, nedávno začal cvičit. / na jeho vlastní žádost / Děti trénuju cca. 16 let.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 348
Registrován: pon 10. pro, 2007 0:00

Příspěvekod patrik » čtv 03. dub, 2008 11:01

KAMINARI píše:Máme tady celkem rozjetou diskuzi o dětech. CHci se zeptat. Kdo z vás má děti a jestli ty dědi cvičí BU nebo něco jiného? Popřípadě kdo se dětem aktivně věnuje v BU. Jen tak aby se vědělo.
PS: ja mám kluka 4roky, nedávno začal cvičit. / na jeho vlastní žádost / Děti trénuju cca. 16 let.


Učím děti o něco kratší dobu než ty, asi 12 let, přičemž už dříve jsem s tím spíš pomáhal v rámci vlastního tréninku. Děti (téměř) vlastní si cvičení vyzkoušely a řekly "děkujeme nechceme". Čerpám tedy taky z bohaté zkušenosti. Myslím, ale že z celé té doby teprve posledních pár let, možná jen měsíců řeším trochu lépe, jak k tomu učení dětí přistupovat.
Když jsem teď absolvoval školení na FTVS, zjistil jsem že "sportovní trénink" pro dětí mají (alespoň teoreticky) promyšlený velice citlivě, na rozdíl od mnoha bojových umění v našich podmínkách :)

Proto mě netěší nějaká generální obhajoba BU pro děti oproti sportu jako takovému.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod RBR » čtv 03. dub, 2008 11:02

roza píše:RBR - hypoteticky ,kdyby platila tva teorie o rovnovaze ,tak je ta 8leta holcicka z videa ,pri arzenalu smrticich pohybu obsazenych v te sestave :D ,duchovne na urovni Dalajlamy,Gandiho a Mirka Dusina,nebo ji na prochazky vodi rodice v retezech,celooblicejove masce a na distancni tyci jako Hanibala Kanibala....


Teď trochu odbočím. Položme si otázku proč v BU se vytvořili nějaké etické kodexy. Když odebereme nezbytnou mystiku, tak i asiaté jsou praktici. Tyto kodexy mají funkci regulační. Prostě společnost si nemohla a nemůže dovolit nechat běhat vycvičené borce bez dozoru. Jsou příliš velkým destabilizačním prvkem. Proto Taiko provedl demilitarizaci po sjednocení. Ono je jednoduché zabavit pár zbraní, ale vědomosti zůstanou, takže co dál. ©ogunát přišel s inovovaným kodexem bušido. Z toho vlastně čerpáme dosud. není to samo o sobě dostačující, ale je to jeden z prvků, který stanovuje mantinely pro společenské chování.

Pokud jde o děvčátko z videa, tak její karate zde nechci komentovat. Nicméně v okovech chodit nemusí, ale někdo ji musí stanovit hranice, aby si nemyslela pod dojmem různých akční seriálů, že dětská hádka se může řešit kopačkou do hlavy.

RBR

PS: tak teď mě roznesete na kopytech
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod RUNAR » čtv 03. dub, 2008 11:11

patrik píše:
Ale no tak :)
Vždyť tu každou chvíli mezi námi děvčaty řešíme ten či onen pořad, ve kterém mluvili lidi kolem bojových umění a jaký blbosti tam říkali ;)
Věc vkusu, ale přesto, kdybys chtěl, dám Ti přes SZ pár tipů, kde se dají moudra od lidí kolem BU poslechnout. Nerad bych se (zase) někoho dotkl.

Prostě si nemyslím, že by lidi od BU obecně byli nějak výrazněji inteligentnější než zbytek populace včetně vrcholových fotbalistů :) (Jak k tomu fotbalisti přijdou.)

Patrik


Já ti nevim ale v televizi jsem viděl spousty čutálistů a naprostá většina byla nějaká cinknutá :D ,
je jasný že kolem "BU" (co vlastně není BU) je spousta lidí co jsou taky dost cinknutý ale měl jsem na mysli lidi co dělaj pořádný BU/BS.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod roza » čtv 03. dub, 2008 12:04

RBR - och......tak Sierra Leone jsem opravdu necekal.....tak nejak jsem to vztahoval k nasi zemi......pokud teda KAMINARI nepusobi v Sierre.....

Jsem si vedom problemu rodinne vychovy v soucasnosti a znovu potvrzuju ,ze se na potrebe nejake vychovy a pusobeni na haranty shodujeme.
Stejne tak se shodujeme v tom ,ze ..."Pouštět se do nějakých hlubokých nábožensko-filozofických rozborů v rámci tréninku BU považuji za zbytečné....." ,protoze jsme schopni duchovni rozvoj od vychovy ,narozdil od KAMINARIho, rozlisit.

A proto jsem se ozval s puvodnim dotazem ,protoze mi prislo to prohlaseni jako jedna velkohuba ,stale dokola omilana fraze ,kterych je oblast BU/BS koneckoncu plna......Nejde o to,jak tomu terminu rozumi KAMINARI,ty nebo ja,myslim ze nad pivem bychom si to vysvetlili behem 5 minut ,ale jde o to ,jak tyhle nafoukany zvasty pusobi na novacky nebo laickou verejnost.....Oni to berou doslova!

Namachrovane :"BU narozdíl od většiny sportu rozvíjí nejen tělo, ale i ducha" ,se nam behem dvou stranek zbytecne diskuse zmeni na "......a ono je to vicemene jedno,jestli nejakej sport nebo BU ,hlavne ze se deti hybou a nekdo jim vysvetli zakladni pravidla chovani...." , na cemz se shodujeme spolu i s Patrikem....

Vim ,ze jsem otravnej s tim ,jak se drzim puvodniho tematu a nechci se nechat strhnout k diskusi o Sierre nebo stredovekym Japonsku ,ale proste staci,aby kazdy trochu premyslel ,nez z nej zacnou padat takovato moudra.....Tim spis ,pokud ucis deti nejaky ty leta ,KAMINARI....
A neni v tom nic osobniho.
Tu dalsi perlu :"Souznit s okolim..." .....proste budu delat ,ze jsem to nevidel..... :roll: :lol: :lol: :lol: Ovsem tohle taky stoji za to:"Vše se dá vyřešit bez násilí a když to jinak nejde, tak naco hned pěsti, jsou i jiné prostředky." Sorry ,ale nejsi reinkarnovanej mnich/ucitel z nejakyho action B-movie? :lol: :lol: :lol:

Patrik snad potvrdi ,ze kdyz me naposledy za takove moudro opravnene napomenul ,normalne jsem to uznal a omluvil se......
Stane se to kazdemu. 8)
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 723
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Komárov u Hořovic

Příspěvekod roza » čtv 03. dub, 2008 12:06

KAMINARI - posledni prispevek je i pro tebe ,zapomel jsem to nadepsat,promin.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 723
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Komárov u Hořovic

Příspěvekod patrik » čtv 03. dub, 2008 12:10

roza píše:Patrik snad potvrdi ,ze kdyz me naposledy za takove moudro opravnene napomenul ,normalne jsem to uznal a omluvil se......
Stane se to kazdemu. 8)


Já už ani nevím, o čem je řeč... Já jsem jak pámbu :) jak se jednou vyznáš ze svých hříchů, jsou zapomenuty.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2634
Registrován: úte 25. bře, 2003 0:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod RBR » čtv 03. dub, 2008 13:34

ch......tak Sierra Leone jsem opravdu necekal.....tak nejak jsem to vztahoval k nasi zemi......pokud teda KAMINARI nepusobi v Sierre.....


Sierru jsem ta hodil jako ukázku toho co děti dokáží, když dostanou příležitost. Zrovna náhodou jsem o tom teď četl. Docela jsem byl v šoku jak jednoduchým způsobem ty děti zpracovali k obrazu svému.
Jsem rád, že jsem v našem malém středoevropském bo***u., kde s zatím po krku nejdeme a nejsou u nás žádné diamanty. :wink:
Spíš si myslím, že v rámci BU a BS je nutné na fakany působit jako osvěta. Spousta z nich kouká v TV bedně na akční seriály kde se řežou hlava nehlava. Hlavní hrdina dostane takovou mlatu, že by reále by ho odvezli na hřbitov a on nakonec všechny zrube a má odřené čelo. Pak se dostanou do klukovské rvačky, náhodou se jeden trefí a je průser. Takže vysvětlovat a ukazovat co může úder do citlivého místa způsobit.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků

cron