Páskování v kickboxu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 12:04

Ponocnej píše:pasek by mel byt jen na drzeni kalhot jeho barva totiz neurcuje jakej je kdo Macho :roll:

Souhlas. Bohužel lidi na západě si na tom ujíždí. Vyžadujou pásky, barvy a proužky, cedulky, kreditky a tituly... :lol:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 12:07

Panda píše:koukal jsem (čistě ze zájmu) na ty osnovy, a přijde mi to jako dobrý nápad, motivace, přezkoušení, člověk ví na čem má makt atp...jen si taky tak trochu myslím že pásky obecně moc do BU ani BS nepatří, pokud nemají své opodstatnění jako soutěžní kategorie.

Podle mě nemaj opodstatnění ani na soutěži. V ringu nic neokecáš. Ať máš pásek bílej nebo duhovej, musíš makat a něco ukázat. Nemluvím teda např. o katách, sestavách, light, semi, atd. Ale to je soutěž pro děti. Když si na tom ulítnou dospělí...no nic no :lol:

edit: pravopis :oops:
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pon 14. dub, 2008 12:13

khooca píše:Podle mě nemaj opodstatnění ani na soutěži. V ringu nic neokecáš.

8O Co? Takže klidně pošleš začátečníka proti veteránovi a budeš riskovat že ho třeba zmrzačí? Jinak nevím jak si to mohl myslet.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » pon 14. dub, 2008 12:21

ja bych tohle tema uzavrela.

kazdopadne clovek co neumi techniku, alespon na nejaky urovni, nema v ringu co delat.[/b]
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wordsworth » pon 14. dub, 2008 12:40

FN je fakultní nemocnice?
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Phaia » pon 14. dub, 2008 12:41

ukropcany píše:4toman - akurát sa to minule na FN riešilo, že poslali chalana na popravu v lowkicku, tuším v Košiciach to bolo. Nemyslím, že by niekto zo zúčastnených toto veľmi prežíval, práve v kickboxe, kde chalani už by dávno mohli byť profíci, ale furt búchajú amatérske zápasy... môj druhý zápas bol tiež taký, chalan, že má prvý zápas... hovorím si ok... keď som dostal prvé štyri šupy, tak kukám, že fíha a potom sa dozviem, že mal 30 zápasov v lowkicku? :D Tiež si myslím, že pásiky sú na prd... aj počty zápasov sú o ničom... nič to nehovorí...

a jak teda sbiras zkusenosti?kdyz ne zapasama??to si teda dam asi nejakou knihy didaktiky kicku pod polastar a rovnou si pujdu udelat I.DAN
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wordsworth » pon 14. dub, 2008 12:46

Já myslela že jsou zápasy pouze pro začátečníky aby se nemohlo stát,že tě nějaký hrobocop sestřlelí než tam stihne kouč hodit ručník.A pak jsem se dozvěděla,že ty závody pro začátečníky objíždí třeba lidi,co teď leželi s chřipečkou,maj spoustu zápasů ale jsou právě "rekonvalescenti".
Nebo maj odboucháno v klasickém boxu a v kicku ještě nic,tak se měří se začátečníky.Atd
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Clarke » pon 14. dub, 2008 12:55

2 Phaia
Super, děkuji, přesně tohle jsem hledal. :-)

Zaujalo mne, že součástí zkoušky je i (ostrý?) fight ... to jsem ještě nikde neviděl. Partnera ti přidělí, nebo si můžeš přivést svého? U nás (v AKJ) se u "vyšších" pásků provádí jen tzv. řízený boj - je to na straně 6 (Randori) http://www.allkampf-jitsu.cz/rad/Zkuseb ... _rev_2.pdf Je to jen na lehký kontakt, a i tak si partnera přivedeš sám ...

Každopádně páskování bych nezatracoval. Osobně podle pásků rozlišuji na seminářích apod. Každý hned vidí jak na tom ten druhý plusmínus je, a přizpůsobí se. Začátečník přeci jenom může být pořád zkrácený, nemusí mít ještě zažité rozehřívání před tréninkem, některé techniky třeba nezná, a při útoku na něj může zazmatkovat (nebo nereagovat) a zranění je na světě ... vím to, sám jsem zatím nízko :oops:

K ničemu jinému ale asi doopravdy nejsou
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pon 14. dub, 2008 12:57

Phaia píše:
ukropcany píše:4toman - akurát sa to minule na FN riešilo, že poslali chalana na popravu v lowkicku, tuším v Košiciach to bolo. Nemyslím, že by niekto zo zúčastnených toto veľmi prežíval, práve v kickboxe, kde chalani už by dávno mohli byť profíci, ale furt búchajú amatérske zápasy... môj druhý zápas bol tiež taký, chalan, že má prvý zápas... hovorím si ok... keď som dostal prvé štyri šupy, tak kukám, že fíha a potom sa dozviem, že mal 30 zápasov v lowkicku? :D Tiež si myslím, že pásiky sú na prd... aj počty zápasov sú o ničom... nič to nehovorí...

a jak teda sbiras zkusenosti?kdyz ne zapasama??to si teda dam asi nejakou knihy didaktiky kicku pod polastar a rovnou si pujdu udelat I.DAN

Zadnej dan neni zarukou tve kvality a vybouchanosti v zapasech ... o tom hovori pouze pocet zapasu v lize, ktera ma uroven. S poctem zapasniku, kteri maji uroven a nasledne skore ... to je cca nejobjektivnejsi hodnoceni, ale ani to nemusi platit :wink: Jakepak dany, pasky, certifikaty a podobne fetishe pro uchylaky!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 13:04

Toman píše:
khooca píše:Podle mě nemaj opodstatnění ani na soutěži. V ringu nic neokecáš.

8O Co? Takže klidně pošleš začátečníka proti veteránovi a budeš riskovat že ho třeba zmrzačí? Jinak nevím jak si to mohl myslet.

To jistě ne, tak ale snad se o soupeři nerozhoduje dle pásku, ne? Když pominu fakt, že ta barva o ničem nevypovídá.
Ale možná se věci změnily... Ucro, už jsem se tě na to jednou ptal, ale opakování je matkou moudrosti - fakt žádné pásky nemáte??? :lol:
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 13:26

Tak třeba v BJJ co dělá Toman pásky rozhodně váhu a smysl mají, protože se tam udělujou podle toho jak se kdo rve je blbost tady vykřikovat že žádný pásky nemaj smysl .
Záleží na tom jak se pásky udělujou když je uděluje někdo kdo se vyzná a je náležitě nekompromisní tak jsou ok.
Jiná věc je že pásek nebo i titul z ringu je hodnocení jen pro danej okamžik a samo že nic neřiká o tom jak na tom dotyčnej bude za x let.

Jak to znam z Karate tak třeba mezi 4dany jsou kolikrát veliký rozdíly,
znám v Čechách 4tý a vyšší dany co se vůbec rvát neuměj a jejich pásky jsou fraška a nemaj žádnou váhu.To je potom holt špatný.
Naposledy upravil RUNAR dne pon 14. dub, 2008 13:35, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 13:34

RUNAR píše:Tak třeba v BJJ co dělá Toman pásky rozhodně váhu a smysl mají, protože se tam udělujou podle toho jak se kdo rve je blbost tady vykřikovat že žádný pásky nemaj smysl .
Záleží na tom jak se pásky udělujou když je uděluje někdo kdo se vyzná a je náležitě nekompromisní tak jsou ok.
Jiná věc je že pásek nebo i titul z ringu je hodnocení jen pro danej okamžik a samo že nic neřiká o tom jak na tom dotyčnej bude za x let.

OK. Ikdyby se udělovaly podle zkušeností/schopností, řekněme oprávněně. K čemu to? Vždyť přeci v klubu se ví, jak je kdo na tom. Trénér ví jak jsi na tom. Nebo neví a musí to vidět? Ve sprátelených klubech ví, jak jsi na tom. Když přijede někdo na seminář, během chvilký ví, jak jsi na tom.
Tak pořád nerozumím tomu, k čemu tedy jsou...?

Pls. no offence, fakt mě to zajímá..
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Val » pon 14. dub, 2008 13:34

Blbe je, ze vetsinou se za pasky/certifikaty apod. plati a ne zrovna malo. Jinak to muze byt i dobra motivace pro nektere lidi, aby se treba naucili techniku, ktera jim nejde ... nebo se alespon nauci jak se ktera technika jmenuje - ne ze by to pro boj bylo potreba, ale pri treningu je dobre vedet o cem trener mluvi :lol:
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 14. dub, 2008 13:35

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:36, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 13:42

Jak jsem psal za podmínky že jsou udělený někym kdo se vyzná tak ukazujou jak na tom nositel byl v okamžiku udělení to je celý, asi tak jako si boxeři a thai boxeři udělujou různý tituly a ty jejich honosný pásy potom zvedaj v ringu nad hlavu 8) a všude maj výpis svých úspěchů a titulů :D ,
jde o to že takovej titul má váhu protože je udělenej za většinou vynikající výkon což u pásku nikdy zaručený nebude.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 13:43

pucmaz píše:Tak nevim. Pasky v JPN maji predevsim ulohu zarazeni jejich nositelu do spolecenske hierarchie. Neznamena, ze cim vyssi dan, tim lepsi bijec, to je spis takovy prazvlastni vyklad zapadaku. Pochopitelne, ze cim je clovek starsi, tim mene bude pohyblivy a jen tezko se postavi mladochum, ale to neznamena, ze by mel svuj stupen ztratit a spadnout zase mezi zacatecniky. I ty rychle a silne mladochy ma totiz porad co naucit...
Naskyta se otazka, jestli je nejaky kyu/dan system vubec zapotrebi a odpoved je nejspis : v zapadni spolecnosti ne, v Japonsku (vetsinou) ano..., pripadne v BS ne, v BU ano...
Do jake miry ma smysl prebirat spolu s BU i vychodni zpusoby a mysleni... to by bylo asi na delsi debatu a do jineho vlakna. Nic ale neni cernobile, kategoricky odmitnout vsechno neni zrovna stastne reseni, ale zaroven delat ze sebe Japonce je taky nesmysl.

Zajímavý pohled odjinud, díky. Ale zase - váženosti přeci nabývá svými schopnostmi, které nějakým způsobem prezentuje. Když bude mít xtý dan a bude to s prominutím dement, společensky na tom přeci dobře nebude. A opačně. Neznám JNP mentalitu, možná to tak není.....

pucmaz píše:Bez urazky, vypisovani sve linie 6-7mi mistru za kazdy prispevek neni fetis? Jak se to lisi od certifikatu?

Nezlob se, ale je to samé, jako máš podpisu ty. Já v tom rozdílu nevidím.
No offence.
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 13:47

RUNAR píše:Jak jsem psal za podmínky že jsou udělený někym kdo se vyzná tak ukazujou jak na tom nositel byl v okamžiku udělení to je celý, asi tak jako si boxeři a thai boxeři udělujou různý tituly a ty jejich honosný pásy potom zvedaj v ringu nad hlavu 8) a všude maj výpis svých úspěchů a titulů :D ,
jde o to že takovej titul má váhu protože je udělenej za většinou vynikající výkon což u pásku nikdy zaručený nebude.

Mno a jak zaručíš to, že typosové ze států, brazílie a čech budou mít stejné schopnosti v rámci.....čeho vůbec? BJJ celkově? Konkrétní organizace - ok, tomu by se dalo věřit? Kdo to bude udělovat? Nevěřím, že v rámci různých klubů BJJ je všude stejná dovednost..
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 14. dub, 2008 13:56

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:35, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 13:56

Nikdy to nebude přesný o to snad ani nejde, zase dám příklad různých titulů v thai boxu nebo ultimátech, víš třeba kolik má Česká republika mistrů světa v thai boxu? podle mě dost…..jiná věc je že v K1 potom dostanou klepec v prvním kole.
Třeba samotný K1 podle mě je každej ročník jinak obsazenej a každej rok má ten titul trochu jinou váhu, několikrát vyhrál Bonjasky kterej dostal před tím nářez od Crocopa kterej to nikdy nevyhrál, když přišel Schilt tak Bonjasky dostal snad v prvním kole nářez a přesto je to několikanásobnej šampion K1 prostě a jasně nikdy to nebude přesný ani pásky ani tituly v thai boxu atd.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:01

pucmaz píše:khooca: ale ano, jenze ja nepovazuji certifikaci za fetis, ja se ji tady snazim obhajovat.

Já bych tak silné slovo nepoužil, ale podle mě je jedním a jediným důkazem tvoje dovednost (vzhledem k ostatním)... a zrovna BU jsou imho záležitostí, kde se to bez "podpůrných věcí" dá v klidu dokázat..
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...