Páskování v kickboxu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod KAMINARI » stř 16. dub, 2008 9:30

Stupně KYU a DAN jsou pouze stupně technické vyspělosti a neukazují jak dotyčný umí bojovat. Například 1. Dan v karate znamená cca. ukončení základní školy a ne že jste mistři. 2. a 3. Dan střední školu, 4. a 5. Dan Vysokou školu atd. Nikdo nezaručí nositeli jakkoli vysokého DANU, že to dělá dobře a že se nenajde větší bojovník než je on. A možná je to dobře. Každý jsme jiný a máme svou vlastní cestu BU či BS. Neodsuzujte pásky, Jsou dobrou motivací pro mladé a ohodnocením pro učitele. A včil si to asi schytám.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 16. dub, 2008 9:39

No, asi by sis to neměl schytat :wink:
Tuším jsem psal totéž jindy a jinde a koneckonců tu asi všichni mluvíme o tomtéž, jen o tom nevíme :lol:
Shodneme se, že pásek a STV z nikoho fightera neudělá?
Shodneme se, že pásek a STV není naprostá pitomost a zbytečnost úplně pro každého, byť je to pitomost a zbytečnost pro mnohé z vás?

Kdyby nic jiného, tak ten potěr opravdu potřebuje motivaci, nějaký cíl před sebou - směřovat vždycky k nějaké nejbližší metě, která má nějaký skutečný projev a dá se na ni sáhnout. A to jsou (i v nesportovních stylech) soutěže, závody, poměřování sil apod., ale třeba i ty zkoušky, pásky apod.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 16. dub, 2008 9:47

Ano ukrope. Krnáč v době kdy vyhrál MS nosil 2. Dan, ale závody jsou boj podle předem určených pravidel a tak to je střední škola. :o :D
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 9:58

Jenom já nemluvim o páskování v kick boxu o tom nic nevim, můžu mluvit jenom o Karate.
KAMI: jsem toho názoru že na pásek NIKDY NESMÍ STAČIT JENOM TECHNIKA, protože jenom samotná technika VŮBEC nestačí.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pk » stř 16. dub, 2008 10:07

2Runar: jsem si říkal, že už sem nebudu psát, ale přinutil jsi mě :-)

opět musím nesouhlasit s tvojí logikou - aby pásek obecně měl váhu neboli určitou vypovídací schopnost, musel by každej, kdo ho má, splňovat potřebný kritéria. pokud je spousta lidí nesplňuje, tak pásek o ničem nevypovídá, a na tom nic nezmění fakt, že jsou i lidi, kteří je splňujou a pásek si zaslouží.

čili pokud by pásky měly o něčem vypovídat, musel bych v případě, že potkám člověka třeba s 5. danem, vědět, že to je borec. ale pokud to tak není, můžu maximálně říct, že tenhle si ten pásek zaslouží a tenhle ne - ale ne že u jednoho má váhu a u druhýho ne. jde o to, jestli pásky mají váhu obecně, ne v jednotlivých případech.
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod KAMINARI » stř 16. dub, 2008 10:14

RUNAR píše:Jenom já nemluvim o páskování v kick boxu o tom nic nevim, můžu mluvit jenom o Karate.
KAMI: jsem toho názoru že na pásek NIKDY NESMÍ STAČIT JENOM TECHNIKA, protože jenom samotná technika VŮBEC nestačí.

RUNARE: Netvrdím, že samotná technika stačí, ale opravdu bojovat /závody nejsou opravdovej boj/ je něco trochu jiného. Kdysi, když jsem udělal modrej pásek, tak jsem si myslel jak jsem dobrej a po jedné bitce jsem zjistil že ne. Ona se ta technika dneska většinou učí v hezké tělocvičně, v teple a spolucvičenec ti dá druhou šanci. Použití těch stejných technikna ulici je něco jiného. A navíc hraje na ulici důležitou úlohu stres. Pásek je jak už jsem napsal věc dle mně dobrá, ale bez praktických zkušeností je to jen otázka techniky.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 10:22

Pk:
To jsi zase ty ano? Ahoj :D

Záleží na tom jak se na věc díváš,
zrušíme vysoký školy protože titul má spousta lidí co na to nemaj?????
Navrhnul bych aby se školy nerušily protože tituly lidí co na to nemaj zdaleka nevyváží přínos školství.
Když budeš dělat jenom věci který fungujou u každýho a na všechny případy neboli OBECNĚ tak to můžeš všechno hned ZABALIT.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 16. dub, 2008 10:25

graver píše:No, asi by sis to neměl schytat :wink:
Tuším jsem psal totéž jindy a jinde a koneckonců tu asi všichni mluvíme o tomtéž, jen o tom nevíme :lol:
Shodneme se, že pásek a STV z nikoho fightera neudělá?
Shodneme se, že pásek a STV není naprostá pitomost a zbytečnost úplně pro každého, byť je to pitomost a zbytečnost pro mnohé z vás?

Kdyby nic jiného, tak ten potěr opravdu potřebuje motivaci, nějaký cíl před sebou - směřovat vždycky k nějaké nejbližší metě, která má nějaký skutečný projev a dá se na ni sáhnout. A to jsou (i v nesportovních stylech) soutěže, závody, poměřování sil apod., ale třeba i ty zkoušky, pásky apod.

Myslim, ze diskuze nebyla o tom, ze neni potreba motivace - tu potrebuje kazdej. Jde o to, jestli jsou pasky, pridelovany na zaklade nejakych subjektivnich kriterii, dobra forma motivace.

Me osobne vzdycky pasky prisly naopak demotivujici, protoze jsem je vnimal tak, ze "odmenovaly" neco, kvuli cemu jsem tam vlastne vubec trenovat neprisel. Maji mali fotbalisti pasky za to, ze umeji behat nebo hlavickovat? Nemaji, oni vedi, ze jsou tam kvuli fotbalu!

Pasky radim mezi takovej kokotiny, jako je znamkovani upravy sesitu, souteze o nejlepsi vyzdobu oken vlajeckama a certifikaty ISO9000 - byrokraticke nesmysly, odmenujici poslusnost, prumernost a lezeni vrchnosti do prdele.

Stupne jako 1.dan a vyse jsou pak ekvivalentem akademickych titulu - a kdo se v akademickym prostredi chvilku pohyboval, tak vi, za co se takove veci udeluji a jakou maji vypovidaci hodnotu o skutecnych schopnostech.

--

Hezky je to videt na pascich v capoeire - na zacatku stoleti zadny pasky, pak jeden pasek, pak pet pasku - clovek byl 'mistrem' za 5 let. Dneska mu to bude trvat 15 let, nez se prokouse 20 paskama duhovych barev s hvezdickama i bez hvezdicek.

A co z toho? Poslusnost a prachy.
To je taky to jediny, k cemu jsou pasky dobry.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 10:31

Frankie do paroma oni to nechápůůůůůůů
:D
Zrušme školství protože tituli maj i lidi co na to nemaj :D

Hele nejde tady říkat jenom A a potom neříct B je to fakt už blbý.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 10:40

Abych furt nemluvil o Karate, běžte klucí na nějakej trénink BJJ a dejte si sparring s bílim páskem a potom s černým páskem,
ROZDÍL BUDE PATRNÝ IHNED PO PRVNÍM PRANÍ a není to reklama 8)

A v zájmu vlastní bezpečnosti tam černýmu pásku neřikejte že ten pásek je nesmysl jenom taková rada hm

Ale všichni co tady OBECNĚ kecaj do pásků s tim nemaj žádný zkušenosti takže KECAJ HOVADINY a výřízený.
Naposledy upravil RUNAR dne stř 16. dub, 2008 10:44, celkově upraveno 2
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 16. dub, 2008 10:41

ukropcany píše:
KAMINARI píše:závody jsou boj podle předem určených pravidel a tak to je střední škola. :o :D
Leda tak... 8) Ešteže páni so 6. danom bojujú vo V© vzdelaní o život... škoda len že iba v rovine vysokého krvného tlaku a ostatných civilizačných chorôb... :twisted: :wink:

Taky mám občas vysoky krevní tlak. To je asi tím že jsem ženatej. :D :D :D
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 16. dub, 2008 11:17

Musím říct že je to fakt fetiš. Moje historka mi to potvrdila. Jednou jsem trenéra ve sparringu chytil za ten černej řemen, potahal a chtěl zvednout a řachnout s nim o zem. Tenkrát jsem tam málem umřel ... a to prej jen proto jak neuctivě jsem za ten jeho řemen škubal :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 11:22

:D
Ať tam zajdou ti co tu kecaj do pásků a řeknou mu ty svoje rozumy že jeho pásek je ********
ALE ONI TO NEUDĚLAJ takže zase nic no :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 16. dub, 2008 11:26

pk píše:musel bych v případě, že potkám člověka třeba s 5. danem, vědět, že to je borec.

Ale vzdyt on to svym zpusobem borec je, ne? Venuje se necemu intenzivne treba vice jak 20let, snazi se to ucit dal treba i deti a prispivat tak k snizovani kriminality, spotrebe drog atp. proste vychovavat mladez. Umi spoustu krasnej technik, ktery mu muzou (ale nemusej) v pripade napadeni zachranit zdravi.

Kluci nezlobte se na me, ale to dogma z toho delate prave vy a ti tajtrlici, co si na mistry hrajou. Vyvojem si projde kazdej a jako se kazdej chlubil svym prvnim paskem pred kamosema a holkama (priklad), tak se svym 5.Danem uz se nechlubi, protoze je starsi a rozumejsi. Samozrejme jsou vyjimky, ale ty se najdou vsude a ve vsech odvetvich.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 16. dub, 2008 11:28

Toman píše:Tenkrát jsem tam málem umřel ... a to prej jen proto jak neuctivě jsem za ten jeho řemen škubal :D

Moc hezká zkušenost :) To aspon dokladuje, že ne každej človek s černym řemenem kolem pasu musí být nutně uplnej salám a egoista :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pk » stř 16. dub, 2008 12:46

2runar: no musím se opět začít odvolávat na statistiku :-)
kolik z lidí s vš diplomem je debilních a kolik lidí s černým páskem se na ulici nemá šanci ubrátit středně zkušenému hospodskému rváči - myslím že tam je dost velký procentuální rozdíl. ale mluvím hlavně o českém karate, tak jak ho znám z vlastní zkušenosti, někdo tady zmiňoval bjj, o kterém nic nevím, tam je to třeba jinak. ale potom bychom tedy museli mluvit o významů pásků v bjj a v českém karate. jo a než mi odpovíš že není karate jako karate, vytáhnu opět statistiku a připomenu, že mnohem víc lidí má s českým karate zkušenost stejnou jako já, než ty :-)

2gino: na tom určitě něco je, nicméně se to tak neprezentuje - spíš se pásky předkládají jako důkaz bojeschopnosti. a to že se někdo něčemu věnuje, že se stará o děti - to přece není důvod aby to prezentoval částí oděvu... já se taky věnuju programování a dalším věcem ve kterých nejsem úplná lama a nemám na to pásky ...

mě osobně to připadá jako ulítávání na ně - ne, nechám to bejt :-)
pk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 13:04

Takže statistika:
Ty tvrdíš procentuální rozdíl by byl takovej a nebo jinakej a jak to víš??????
Je to jen a jen tvůj ODHAD kterej není založenej na žádnym Výběrovým šetření základního souboru takže se nejedná o statistiku ale tvůj ODHAD a dokonce i statistický výběrový odhady můžou bejt značně vychýlený však víme.

Jinak já souhlasim s tim že je spousta černejch pásků který od hospodskýho rváče dostanou přes držku ale je i spousta těch co zase toho rváče střískaj a to je celý co tu tvrdim.
Nejde to lidově řečeno házet do jednoho pytle.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 16. dub, 2008 13:07

A ja si zas myslim, ze spousta z vas tu ulitava jenom na tom, aby zliskala hospodskyho rvace....

Herdek, do pytle, asi jsem nejakej divnej, ale ja ani box nedelam proto, abych si predstavoval jakej budu desnej kapo az zliskam hospodskyho rvace. Tyhle argumenty jsou jak ze zakladky...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 16. dub, 2008 13:17

Gino:
Já odpovídal na příspěvek to je jedna věc, druhá věc je že se tu bavíme o BOJOVYM úmění a nebo sportu a tam je dovednost se ÚČINNĚ UBRÁNIT základní věc, až třeba budeš v takový situaci uvidíš že STŘET , třeba i s hospodskym rváčem je VÁ®NÁ VĚC je to můj názor ,nijak ti to nevnucuju ale BU/BS je u mě právě o dovednosti se účinně bránit všechno ostatní z toho vychází.

A jestli někdo tohle nezvládá( nemyslím v žádným případě tebe, nikdy jsem tě zápasit neviděl) tak ať nikde netvrdí že dělá BU/BS a najde si něco jinýho zajímavýho nic proti.

Jinak jsem chtěl říct že pásky taky demonstrujou náš nesouhlas s rasismem protože Černej je LEP©Í než BÍLEJ 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 16. dub, 2008 13:29

Runar... ac tu souhlasim s tvym obhajovanim pasku, tak se mi proste zvoleny styl nezda uplne vhodny (coz neznamena, ze sam vim o lepsim). I kdyz na druhou stranu rozumim tomu, ze s jistyma lidma tady na foru to nejde jinak, nez na prikladech o rvackach a bla bla, co ja vim.

Tva definice bojoveho umeni a bojoveho sportu je vsak silne omezena. Nezlob se na me. Treba zrovna ty bojove sporty... clovek muze vyhravat zavody v karate, v jujutsu, v cemkoli, ale to nic nemeni na tom, ze na ulici pak muze dostat pres hubu od kazdyho blbce. Pokud uz jsi se nekdy na ulici pral, tak vis, ze nekdy se ani nestacis divit kdy a odkud ti priletne. V pripade, ze te nekdo prekvapi a dostabnes na budku musis snad nejak verejne prohlasit "neubranil jsem se a tedy ano, nedelam bojove umeni/sport"? Neni to kravina?

Ja jsem treba dlouho delal JJ a zadnej rvac nejsem a spoustykrat jsem dostal solidne po cuni. Znamena to, ze jsem snad nedelal BU/BS? Kdyz ted delam Box a dostanu po cuni, znamena to, ze nedelam BS? Znamena to snad, ze Lukas je blbej trener, nebo ze box neni dost dobrej? Vzpamatuj se, clovece. Znamena to tak akorat uplny hovno. Jenom to, ze jsem jelito a nechal jsem si rozbit hubu.

Kriste pane...

EDIT: a tohle "A jestli někdo tohle nezvládá tak ať nikde netvrdí že dělá BU/BS a najde si něco jinýho zajímavýho nic proti." jsem snad radeji ani nevidel, to je totiz totalni vyblitek hodnej trochu jinejch "kapacit", ktery se tady na forech pohybuji. V zadnem pripade bych to necekal od tebe.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...