Následky tvrdého direktu

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: Následky tvrdého direktu

Příspěvekod mirsv » pát 25. dub, 2008 13:40

TongPo píše:
mirsv píše:Zdravím,chci se zeptat,jestli jste se v praxi setkali s následky direktu bez rukavic např.na ulici a jaký dopad to mělo na zdraví toho co tu ránu příjmul :?:

Jo, párkrát jsem to viděl. Asi mám taky kamarády jiného výkonnostního typu... :twisted:

Ale co to vlastně je ten "tvrdý direkt"? Pro každýho je to něco jinýho, záleží na hmotnosti obou rváčů, na jejich fyzičce a schopnosti pořádně praštit, na tom, jak a kam ta rána sedne... Díky této variabilitě můžou bejt následky onoho "tvrdého direktu" v rozmezí od "Au! To bolelo!" přes přeraženou čelist, bezvědomí až v extrémním případě smrt... :? Tvůj dotaz je podobně zodpověditelný, jako by ses například zeptal, jaké jsou následky bouračky autem... :roll:


Máš pravdu,že" tvrdý direkt" je opravdu relativní pojem,já si pod tím pojmem představím ránu od průměrně trénovanýho boxera s dobrou fy(i)zičkou.Ale myslím,že to tvý přirovnání s tou autonehodou,není přesný,protože bych se zeptal,jaké jsou následky bouračky při vysoké rychlosti(ale zase by jsme došli k tomu,že pojem "vysoká rychlost"je relativní a byly by jsme zase na začátku):wink:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 173
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00
Bydliště: ©umperk

 

Příspěvekod Lada » pát 25. dub, 2008 13:58

mirsv píše:
to Josman:Mě nejde o to vidět to,ale pouze mě zajímá,jaké následky může způsobit pořádná rána pěstí.Já jsem například slyšel,že není zas tak těžký,někoho zabít pěstí,ale všechno to jsou informace typu "jedna babka povídala".


To bych řekl je na jednu stranu hodně těžký a na druhou strašně jednoduchý záleží na mnoha faktorech (kam se trefí,jakou siloum, dispozice, konička, nemoci, sitace, jestli se preaští hlavou o neco když jde k zemi atd..) a na tom jaký má ten a ten štěstí či smůlu, někteří lidi jsou jak z gumy a vydrží neskutečne moc jinýho zas klepneš a je po něm...tohle hold nikdy nemůžeš vedět dopředu
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Lada » pát 25. dub, 2008 14:00

Josman píše: 90% epileptiků o sobě ví, že jsou epileptici a měli by na to tudíž brát ohledy (např. při tréninku). O jejich zdravotním stavu by měl mít ponětí i trenér, aby si uvědomil rizika a dokázal schopně reagovat :wink:


jednoho znám, skrz epilepsii s námi nemůže trénovat, nemůže pít alkohol atd.. hold tomu musel přispůsobit život a jisté aktivity vynechat
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Pali » pát 25. dub, 2008 15:48

No ja som videl zachvaty u lyziara, ktory pred cielom zisiel z trate a vybural sa. Bolo to tuto sezonu, mozno to niekto z Vas videl v TV. Tiez som videl video z Londyna, kde MMA zapasnik po prvej rane pri pade dostal este druhu, no a na zemi to tiez vyzeralo na zachvat. Podobnu skusenost z treningu v Thaisku opisuje aj rosi Kaisen. Asi to nebude az take vynimocne.
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 152
Registrován: úte 21. bře, 2006 0:00

Příspěvekod ghekon » pát 25. dub, 2008 16:54

Hmm, docela ste mne vystrasili chlapi :/ Snad to jsou jenom vyjimky a jenom se u nich projevila vrozena nachylnost...

EDIT: Na taketo veci lekari neprijdou pri fyzickych testach a pri zkouskach zpusobilosti startu na zapasech etc.?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod jox » pát 25. dub, 2008 17:04

ghekon píše:Hmm, docela ste mne vystrasili chlapi :/ Snad to jsou jenom vyjimky a jenom se u nich projevila vrozena nachylnost...
Hele počkej, pochybuju, že bys mohl nevrozenou epilepsii získat z toho, že tě někdo bácá po kebuli, jak ses teď možná lekl. Musel by to být úraz hlavy, který poškodí tkáň mozku (nebo toho, co je s ní v přímém kontaktu a může při deformaci na tkáň mozku hodně tlačit), aby to mělo vliv. Takže dokud nebudeš mít vnitřní krvácení nebo úlomky kosti v mozku, buď v klidu.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Toman » pát 25. dub, 2008 17:25

... :arrow:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků