Close combat

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Emiel » stř 14. kvě, 2008 19:43

defendu píše:Vážený pane Procházko,

problém není v tom,že chcete učit CC ani v Close Combatu (Defendu!!) samotném,ale v nesmyslných sračkách které píšete na svých stránkách....pokud máte alespoň trochu soudnosti,přiznejte si,že vám jde o vyděláváníní peněz na naivních pitomcích a ne na seriózní výuce.Váš učitel měl nejspíš na mysli,že ostatní budou zpochybňovat váš způsob boje,ale mi zpochybňujeme nesmysly,které píšete na svých stránkách - Fairbairn a Sykes,by vám za takovouhle prezentaci nejspíš nakopali prd...i když takový chinjab na vaší bradu by taky nebyl špatný,že?


mhmm.. Tvrdé, ale pravdivé.
®el bohu je ten web jedna velká vymývárna.

Ovšem, když se tu začalo lehce mluvit o stylu boje, rád bych viděl, jak CC funguje.
Pokud by byl pan Procházka ochoten přistoupit na sparring s nějakým člověkem odsud, který bydlí nedaleko jeho tělocvičny/dojo/cičiště (?), a zároveň by se zde našle někdo ochotný, rád bych posléze znal názor:

1) Pana Procházky o účinnosti ap oužitelnosti BU/Bs, proti ktrému bude spárovat

2) Vyjádření "našeho kandidáta" na účinnost Close Combatu.
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

 

Re: Close combat

Příspěvekod Radzuslav » stř 14. kvě, 2008 19:43

Mizera píše:Co na to říkáte ??! Myslíte že by to bylo možné ?!? ( musíte si ale všechno podrobně přečíst ) http://www.bojova-umeni.com/sebeobrana/



Tady je odkaz na Chrise Pizzo - puste si video
http://www.closecombattraining.com/cctraining/index.php

Pro Defendu
Obávám se, že budoucnost (i vlivem zkušeností ze západu) přeje neseriózním šiřitelům různých bojových umění, sebeobran, reálné sebeobrany apod. Pro ně je zisk a sláva na prvním místě, pak dlouho nic a někde ke konci je zákazník (žák). Jak proti tomu můžeme bojovat? Já vidím jeden recept - co nejlépe dělat svoji práci v oblasti bojových umění a sebeobrany - aby zákazník (žák) měl srovnání. Držím palce všem, kteří jsou na této straně.
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 71
Registrován: pon 20. srp, 2007 23:00
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod NAIA » čtv 15. kvě, 2008 8:08

kage píše:Dobrý Den,

byl jsem mailem upozorněn na to že zde probíhá tato diskuse a zároveň požádán abych se k ní vyjádřil.
Můj učitel mne varoval před tím, že k tomu co se chystám vyučovat přijde velké množství kritiky a vypadá to že první vlna je již zde.
Nemám nikomu za zlé, že o Close Combatu pochybuje. V dnešní době je těžké a nebezpečné něčemu slepě věřit. Jen mně trochu mrzí, že je zde souzeno aniž by to bylo čímkoliv podloženo.
Jinak řečeno pište si zde cokoliv je vám libo. Pomluva udělá hodně a čím více lži, tím cennější je pravda. Já vím jaký Close Combat je a "bohužel" jsem jej byl nucen již několikrát použít. Jednoduše mu věřím a proto jej chci učit.

Ještě by bylo dobré zmínit, že konkrétně Close Combat není produkt Carla Cestariho ani Damiena. Je to metoda připisovaná Chrisu Pizzovi, jež je členem představenstva IACCP.

Mějte se všichni moc pěkně a díky za váš zájem.
Josef Procházka


Také přeji dobrý den,
měl bych pár dotazů... doufám, že vás negativní vlna příspěvků neodradila a odpovíte mi. Zajímalo by mne v čem je CC, který vyučujete tak vyjímečný jak píšete na svých stránkách. To že používáte v boji hrubou motoriku (viz Gross motor skills) není nic převratného - na tuto záležitost se specializuje mnoho systémů reálné sebeobrany.
Asi se shodneme, že boj není o technikách (obecně se uvádí že boj je 80% psychycká stránka a 20% taktika a technika) tak by mne zajímalo jak propracovanou máte tuto stránku výuky - psychologickou/stresovou/mentální... doufám že mi rozumíte. A jestli máte nějaké speciální metody jak člověka vycvičit pávě v této oblasti.

Děkuji za odpověď
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod luen » čtv 15. kvě, 2008 9:13

Panove vzdejte to :lol: Dockate se jen dalsich kecu ohledne toho jak je nekdo nejlepsi, protoze byl ve valce a pod. idiocie :wink: Ja osobne nejsem zastancem zadnych military, combat a pod. spise reklamnich nazvu (ale to je na jinou diskuzi). Zarazi me jina vec. Vsichni kdo se seriozne zabyvaji valkama vedi, ze (ted placnu) 90% vojaku, kteri preziji muzou dekovat bohu a spise nahode nez nejakemu vycviku ... totiz tech par specialnich jednotek jsou v pomeru ke zbytku armady ne v procentech, ale max. 0.0 ... promile. Ti snad mohou doufat, ze jejich vycvik jim zachranil kuzi, ale radovej vojak, kterej prezije je dite stesteny. Tedy pokud ho nestihne, jako ze nejspis ano, nejaky ten valecny syndrom ... neni o co stat.

V mejch ocich - jen idiot ve valce muze videt nejake dobrodruzstvi a jen idiot muze verit tomu, ze dela dobrou vec, kdyz vlastne bezduvodne zabiji lidi jen proto, ze stoji na opacnem konci barikad! Vetsinou valku vyprovokuji politici (resp. jejich lobbisticke skupiny), vetsinou jsou pekne v teple a bezpeci schovani. Nechavaji umirat kvuli rope a jinemu kseftu tisice lidi a pak se stejne bez ohledu na vyhru ci prohru mezi sebou dohodnou a placaji se po ramenou nebo libaji na tvaricky :!:

Tehdy se zrodil Close Combat. Odvezen zpět do Anglie byla jeho efektivita následně potvrzována Americkými, Anglickými a Kanadskými komandy, špiony a speciálními jednotkami v boji proti Nacistické hrozbě.
:lol: :lol: :lol: americka armada fakticky nemela ani ve 2. svetove valce spiony ... toto zajistovala armada anglie ... je to opravdu snuska zhovadilosti.

Kazdy at cvici co mu vyhovuje, ale at se neschovava za valecne hrdinstvi jinych lidi ... mozna kdyby se vsichni ti padli hrdinove mohli vyjadrit ke svemu hrdinstvi, tak bychom se divili co by k tomu sami rekli a jak vec vidi po zkusenosti z valky!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Makoto » čtv 15. kvě, 2008 9:49

Emiel píše:1) Pana Procházky o účinnosti ap oužitelnosti BU/Bs, proti ktrému bude spárovat
2) Vyjádření "našeho kandidáta" na účinnost Close Combatu.

Tim se nic nedokaze. Podobne snahy tu uz byly a nakonec to skoncilo na tom, ze Petr je lepsi nez Pavel a ne Karate je lepsi nez Judo. Jak to tu jiz bylo receno nekolikrat - neni problem s CC, ale s obsahem webu, ktery by mozna prosel v USA, kde podobna vymyvarna mozku je jiz normalni (posledne jsem nasel v Black beltu cca tri podobne x-strankove inzeraty slibujici nauceni top secret military systemu). Retorikou se nelisi od webu p. Bc Prochazky.
Dalsi level je nabizeni instuktorskeho stupne/mistrovskeho pasu postou. Takze zaplatite minimalne tri-ctyrmistnou castku v USD a dostanete DVD ci videokazetu, kde se mate naucit techniky, certifikat jiz potvrzujici, ze jste mistrem (treba ninjutsu), a cerny pas. Prubezne monitoruji, kdo vsechno to nabizi a uz jsem nasel Ninjutsu, Kenpo, BJJ. A dokonce jsem kdysi nasel na webu spolecnost, kde si sami zvolite ve ktere bojovce chcete mit certifikaci a oni vam vse pripravi. Jsem zvedavy, kdo & kdy s tim vyjede prvni v Cechach.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod NAIA » čtv 15. kvě, 2008 10:01

Cau Jardo, tohle uz je i u nas. V casopise "Bojová Umění" (dříve FM) nabizi pan Vasilenko (Wate jitsu) inzerát typu: Chcete se stát instruktorem Watejitsu? Takže jedou rovnou na instruktory, žáky nějak vynechávají....
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Makoto » čtv 15. kvě, 2008 10:17

NAIA píše:Cau Jardo, tohle uz je i u nas. V casopise "Bojová Umění" (dříve FM) nabizi pan Vasilenko (Wate jitsu) inzerát typu: Chcete se stát instruktorem Watejitsu? Takže jedou rovnou na instruktory, žáky nějak vynechávají....

No jo vlastne na ten inzerat si take vzpominam :-) Takze se stale vice priblizujeme do Evropy a do "vyspeleho" sveta, jak tak koukam. No, mozna je na case prehodnotit strategie propagace skoly a zmenit oddilove weby na podobne sracky, protoze predpovidam, ze se budou objevovat stale vice a vice. Posledne me rozesmal manik v USA, ktery ma vcelku vysoke stupne v karate a jujutsu, ale uci nejaky indiansky system. Oblekl se do indianskeho kroje, vzal do ruky tomahawk a jedeeeeem :-) Dokonce v tom snad rozdava kyu a dany.....
Jak jsem to tu psal uz drive - domluvim se s klukama z Moravy, sezeneme kroje, valasky a autenticke bojove umeni predavane z otce na syna spolu s tajemstvim vyroby vina se poprve predstavi verejnosti. Mozna by stalo za to jen jako recesi zkusit, kolik lidi se nachyta. Nedavno tu byl nejaky ukrajinsky system v rubaskach, tak proc ne toto? Cim vice o tom premyslim, tim vice se mi to zamlouva, jdete do toho se mnou? Pak udelame Rozmbersky system boje, Chanovsky system boje, Zizkovsky, husistsky, cirkevni....jeeeee, to bude mistru a penez...splatim drive hypoteku, koupim si zlatej retez na krk a budu machrovat :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod NAIA » čtv 15. kvě, 2008 10:50

Ty Jardo mas nejake Moravske predky? Protoze tento Moravsky styl se nebudou moci ucit cizinci :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod Josman » čtv 15. kvě, 2008 10:53

Makoto píše:
NAIA píše:Cau Jardo, tohle uz je i u nas. V casopise "Bojová Umění" (dříve FM) nabizi pan Vasilenko (Wate jitsu) inzerát typu: Chcete se stát instruktorem Watejitsu? Takže jedou rovnou na instruktory, žáky nějak vynechávají....

No jo vlastne na ten inzerat si take vzpominam :-) Takze se stale vice priblizujeme do Evropy a do "vyspeleho" sveta, jak tak koukam. No, mozna je na case prehodnotit strategie propagace skoly a zmenit oddilove weby na podobne sracky, protoze predpovidam, ze se budou objevovat stale vice a vice. Posledne me rozesmal manik v USA, ktery ma vcelku vysoke stupne v karate a jujutsu, ale uci nejaky indiansky system. Oblekl se do indianskeho kroje, vzal do ruky tomahawk a jedeeeeem :-) Dokonce v tom snad rozdava kyu a dany.....
Jak jsem to tu psal uz drive - domluvim se s klukama z Moravy, sezeneme kroje, valasky a autenticke bojove umeni predavane z otce na syna spolu s tajemstvim vyroby vina se poprve predstavi verejnosti. Mozna by stalo za to jen jako recesi zkusit, kolik lidi se nachyta. Nedavno tu byl nejaky ukrajinsky system v rubaskach, tak proc ne toto? Cim vice o tom premyslim, tim vice se mi to zamlouva, jdete do toho se mnou? Pak udelame Rozmbersky system boje, Chanovsky system boje, Zizkovsky, husistsky, cirkevni....jeeeee, to bude mistru a penez...splatim drive hypoteku, koupim si zlatej retez na krk a budu machrovat :-)


:D :lol: "Chánovský" systém boje zní teda velmi zajímavě :wink:
Josman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 82
Registrován: pon 08. kvě, 2006 23:00
Bydliště: Zlín

Příspěvekod Makoto » čtv 15. kvě, 2008 11:35

NAIA píše:Ty Jardo mas nejake Moravske predky? Protoze tento Moravsky styl se nebudou moci ucit cizinci :wink:

Slovenske (Humenne, Medzilaborce) a navic mam i valasku, hec :-) Tak ja si vytvorim...ehmmm, chtel jsem rici, odprezentuji laicke verejnosti vychodnarsky styl, ktery me ucil strejda zenista ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod scout » čtv 15. kvě, 2008 13:10

jardo pecu na BU a BS ...se svyma kamaradama s religionistiky jsme se uz dohodli ze zalozime cirkev sexualniho vysvobozeni... :lol: :lol: :lol: ...ja budu personalista a marketingovej riditel... :lol: :wink: ...vstup pouze pro holky od 15 do 45 l. .....my budeme guruove....jdes do toho se mnou ... :?: :?: ..ostatne co s nejakejma saskama co se chteji za tejden stat nepromozitelnejma top secret bojovnikama..... ..muj plan je lepsi.... :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod scout » čtv 15. kvě, 2008 13:11

penize nejsou vsechno........ 8)
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod NAIA » čtv 15. kvě, 2008 13:24

Makoto píše:
NAIA píše:Ty Jardo mas nejake Moravske predky? Protoze tento Moravsky styl se nebudou moci ucit cizinci :wink:

Slovenske (Humenne, Medzilaborce) a navic mam i valasku, hec :-) Tak ja si vytvorim...ehmmm, chtel jsem rici, odprezentuji laicke verejnosti vychodnarsky styl, ktery me ucil strejda zenista ;-)


Tu valasku jsi myslel jako sekeru nebo Valasku jako zenu?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 846
Registrován: stř 24. lis, 2004 0:00

Příspěvekod scout » čtv 15. kvě, 2008 15:20

fakt zajimavy stranky....ostatne co ma pan prochazka proti ruzovym plysovym kralickum... :?: :?: ...ja je mam celkem rad... :lol: :lol: :lol: ....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod Emiel » čtv 15. kvě, 2008 15:33

Makoto píše:Dalsi level je nabizeni instuktorskeho stupne/mistrovskeho pasu postou. Takze zaplatite minimalne tri-ctyrmistnou castku v USD a dostanete DVD ci videokazetu, kde se mate naucit techniky, certifikat jiz potvrzujici, ze jste mistrem (treba ninjutsu), a cerny pas. Prubezne monitoruji, kdo vsechno to nabizi a uz jsem nasel Ninjutsu, Kenpo, BJJ. A dokonce jsem kdysi nasel na webu spolecnost, kde si sami zvolite ve ktere bojovce chcete mit certifikaci a oni vam vse pripravi. Jsem zvedavy, kdo & kdy s tim vyjede prvni v Cechach.


:twisted: :twisted: :twisted: Tak ninjutsu jo?? Bych chtěl vidět. :D Ještě jsem si nevšiml, že by sóke Masaaaki Hatsumi, tka radikálně změnil výuku a nechal amíky si dělat co chtěj :D
Ne vážně, to jsou ti lidi, tak lbí, že si mylsí, že po shlédnutí videa se z nic hstanou masteři am ůžou to vyučovat? Ha... To je demnce vyoského stupně, potm je ještě větší demnce těch lidí, kteří se nechají trénovat.

Sám ninjutsu (Bujinkan Budo Taijutsu - oficiální název ;) ) trénuji už řadu měsíců (cca od listopadu) a nedovolil bych si tvrdit, že by se to dalo byť alespoň jen částečně pochopitz videií neob knížek, je to možná dobrá věc k rozvoji studia, ale nic víc. Už jen při předvádění aplikací tehcnik mi uchází mnoho detailů, na které přicházím časem...
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

Příspěvekod Emiel » čtv 15. kvě, 2008 15:36

scout píše:jardo pecu na BU a BS ...se svyma kamaradama s religionistiky jsme se uz dohodli ze zalozime cirkev sexualniho vysvobozeni... :lol: :lol: :lol: ...ja budu personalista a marketingovej riditel... :lol: :wink: ...vstup pouze pro holky od 15 do 45 l. .....my budeme guruove....jdes do toho se mnou ... :?: :?: ..ostatne co s nejakejma saskama co se chteji za tejden stat nepromozitelnejma top secret bojovnikama..... ..muj plan je lepsi.... :wink:


Když on nepůjde, já to beru :D :oops: :D :D :D: D: :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

Příspěvekod Toman » čtv 15. kvě, 2008 15:55

No s řadou věcí se dá jistě souhlasit, ale mnoho jich je ehm ... odvážných. Autor stránek neustále zmiňuje zdokumentované skutečnosti, důkazy, ... ale na stránkách není sebemenší DŮKAZ. No škoda, třeba se pán sem ještě vrátí a na seriozní dotazy odpoví. Já například nedokážu pochopit co dá (garantuje) člověku, který cvičí po dobu 10 týdnů jednou týdně, takovou schopnost bránit se proti trénovanému, mnohem zkušenějšímu, mnohem silnějšímu, rychlejšímu, přesnějšímu, zlejšímu individuu.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Dalt » čtv 15. kvě, 2008 16:41

Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Uživatelský avatar
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: stř 25. říj, 2006 23:00
Bydliště: Litomyšl

Příspěvekod majkx » čtv 15. kvě, 2008 17:38

Toman píše:trénovanému, mnohem zkušenějšímu, mnohem silnějšímu, rychlejšímu, přesnějšímu, zlejšímu individuu.


Myslíš kluky ze třetí z tohoto tréninkového centra http://www.vscr.cz/valdice :lol: :lol: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 459
Registrován: úte 08. lis, 2005 0:00

Příspěvekod scout » čtv 15. kvě, 2008 18:08

defendu píše:Tak vidím,že by bylo asi dobré uvést pár věcí na pravou míru :lol:

1)Chyba pánové,ani jedno ze zde uvedených videí nemá nic společného s danou organizací.
Videa zakladatelů této organizace,Carla Cestariho a jeho nejlepšího žáka Damiana Rosse,najdete zde:

http://youtube.com/results?search_query ... arch_type=

Mimochodem....přijde vám,že to jsou "nejnebezpečnější muži planety",jak deklarují na českých stránkách :roll: ,mě tedy ne.

2)Fairbairn a Sykes vyučovali svůj způsob boje pod názvem DEFENDU!!!,Close Combat je nicneříkající název a tento způsob boje byl navíc Cestarim velmi,ale velmi silně modifikován,s tím co se cvičilo za války to už nemá mnoho společného :wink:

3)Český autor tam snižuje všechny styly,ale nějak zapomíná,že zakladatelé CC jsou držitelé vysokých danů v Jujutsu a dalších jap. stylů - zvláštní ne?

4)Defendu jsem trénoval už jako kluk u svého dědy,který sloužil po válce u jedné spec. složky a učil je český instruktor od britských commandos,který byl trénován přímo od lidí Fairbairna a Sykese.
Je to jednoduchý a určitě praktický systém,ale to co tam píšou je....naprostá sračka.

5)Pro zajímavost - Defendu cvičil i Imrich Lichtenfeld,zakladatel Krav Magy za války a po ní s brit. instruktory v Palestině,nakonec šel ale svojí cestou,řekl bych že taky velmi dobrou

Evidentně se tu někdo kdo prošel pár kurzy v cizině snaží vydělat na blbosti českých lidí (např. ještě předloni učil CC Cestari po názvem Combat Jujutsu :lol: :lol: )
..a propo defendu...cukrousi... :wink: ..pred rokem dvema ..jsem narazil na clanek o defendu na speznacu...vlkodlakovi ...?? nehodil by jsi to sem a nedal k tomu odborny komentar ?? ..kdyz uz jsme u te 2.svet, a spec. vycv. ...asi pred 2.lety jsem cetl zajimavy clanek o rexi apleeagetovi (ma podpis na tom celkem povedenem noziku)..ktery stal u zrodu oss..predchudkyne CIA...byl clenem vojenske policie a instruktorem boje zblizka....ale cerpal tusim boxu,zapasu, juda a ju jutsu...plus boj nozem....nemel v tom prsty pan fairbarn ?? no anglani a amerikani spolupracovali uzce spolu.....zajimavy jako z tuctu spinavcu....apllgaite vytahoval z vezeni padelatele dokladu a penez, odborniky na trezory a s nimi budoval spravodajskou sluzbu....ale ten boj zblizka fakt cerpal z tradicnich boj sp. a umeni .....toz asi tak....zdarec.... :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků

cron