Skoly filipinskeho boje v Cechach

barmský box, escrima, silat, viet vo dao a jiná exotická bojová umění

Příspěvekod BuFF » úte 19. úno, 2008 22:23

nevím jaký výkřiky lidí máš na mysli, ať si každej cvičí co chce s kým chce a třeba ať si ho vezme i domů na stravu. Ale jen jsem upozornil na rozpor mezi tím že na blogu SSBD maj napsaný "...pokud by se nashromáždil dostatečný počet zájemců, toužících se takové akce zůčastnit, pravděpodobně bychom se o to pokusili.Vaše žádosti a dotazy na konání seminářů v ČR budeme archivovat. Pokud máte vážný zájem o účast na semináři v ČR, sledujte bedlivě rubriku "semináře". a tím co proběhlo. Tu výtku směřuju spíš na zástupce tohoto stylu v ČR - Antonína N. Takhle to totiž vypadá že z celý republiky jsou asi jenom 4 vážní zájemci :lol: což není zrovna dobrá vizitka :lol: Byla to jejich soukromá akce proč ne, ale mě spíš udivuje, že z hlediska propagace stylu nepokusili k tomu přidat i tu veřejnost, myslím že nějaký zájemci by asi dorazili, zadarmo by to nechtěli a jeden den navíc se dá určitě i v nabitém programu řešit.
Ale třeba se už brzy v nějaký exluzivní reportáži dočteme o zajímavé privátní návštěvě a o brzké sérii seminářů atd. :D

Mě osobně je to volný, nebudu advokátem druhých, jestli to jiným nepřipadá divný můj píseček to není. Jinak takovýchto stylů jsou plný filipíny a celá ta oblast okolo. Není to nic nového. Třeba se za rok, dva objeví zase někdo novej, který bude propagovat ten svůj unikátní styl. Podle mě nikdy nezáleží ani tak na kvalitě toho nejvyššího představitele, ale vždy záleží jak kvalitní budou ty lidi co se tomu věnují. A ty se musej vychovat a mít zájem ten styl cvičit. Každej styl totiž žije a umírá s lidmi co ho cvičí, takže uvidíme jaký to bude se SSBD třeba za 10let :wink: ale jestli tohle má být začátek působení SSBD v Čechách tak se podle mě moc nepodařil :?
Přeju jim do budoucna zdatné žáky i zájem veřejnosti a tady už to nechci řešit. Kdyby měl někdo touhu promluvit mi do duše protože tomu nerozumím nebo že jsem hlupák ta už prosím SZ ať tady je místo i pro jiné :wink:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 20. úno, 2008 7:48

defendu píše:
Proč je škola uzavřená,soukromá?Právě proto,že není komerční a jejím účelem není vydělávání peněz,ale jen a pouze zdokonalování se v tradičních stylech jejichž trénink je během na velmi dlouhou trať.Otázka zní-trénovat desítky lidí,nemít na ně dostatek času,učit stále další nováčky dávno probrané základy a tím brzdit ostatní-nebo intenzivně cvičit malinkou skupinku žáků,kteří mají motivaci,zájem o zdokonalování se a je u nich určitá jistota,že u tréninků vydrží?
M.H. si vybral druhou variantu,já mu v tom fandím.

tohle je určitě fajn.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 20. úno, 2008 20:54

defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moshe » čtv 21. úno, 2008 14:50

defendu píše:http://www.serrada.cz/archiv/clanky/silat/silat.html

Zajímalo by mě, co se skrývá pod pojmem "nábožensko-spirituální část".
Viz v rozhovoru:
Kód: Vybrat vše
Je některá část výuky, kterou nevyučuješ?
Ano – neučím nábožensko-spirituální část.

Mohlo by jít o islám?
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marval » úte 01. dub, 2008 20:05

nevíte někdo náhodou jestli neni kali v Plzni
marval
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » úte 01. dub, 2008 20:31

Pekiti Tirsia Kali (PTK) se cvičí v Plzni zde :
http://www.comitatus.cz/sk_kde.htm
Instruktor je D.Stružka.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marval » stř 02. dub, 2008 4:11

díky moc.
marval
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » stř 02. dub, 2008 5:52

Nechce někdo založit klub Modern Arnis v Táboře a okolí ? Jezdím tam s manželkou za tchýní,tak ať mám k tý cestě nějakej smysluplnej důvod ! :D :twisted: :roll:
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 09. kvě, 2008 12:08

Nikdo tu nepřispívá a tak to vypadá,že kolem fma se nic neděje.Není tomu tak a další kluby upgradujou své fma programy.Tady je malá ukázka.

http://www.vingtsun.cz/escrima.html

http://www.wingtsung.cz/index.php?rozba ... menu_typ=T
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pát 09. kvě, 2008 13:48

severin píše:Nechce někdo založit klub Modern Arnis v Táboře a okolí ? Jezdím tam s manželkou za tchýní,tak ať mám k tý cestě nějakej smysluplnej důvod ! :D :twisted: :roll:
...severine ...za tchyni jo ??? :roll: ..dobre ti tak....to mas za to.....ty uz vis za co..... :lol: :lol: :lol:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » sob 10. kvě, 2008 12:30

hm severine ..dival jsem se na tu stranku od avse ....myslim ze k solidnimu nebo mistrovskymu zvladnuti jedne...dvou ,tri zbrani potrebujes leta zivota....a nevim jestli sai, nunchaky ...rapir nebo obourucni sekera patri do fma ?? ...rozumis ja taky cvicil se vsim co jsem dostal do ruky .....ale tohle mi pripada jako totalni fragmentace treninku ...a myslim ze v zaveru zaci nebudou poradne umet poradne nic moc....kdyz se k tomu vyjadri roman bittner z avse tak to bude prima (neni to zadny utok ) !!! ...zdar a silu.... :lol: :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 12. kvě, 2008 12:39

Pro trochu zasvěcené
Myslím si,že to bude zajímat všechny kdo cvičí AEK a věří ve španělský vliv na fma.

http://lakb.net/articles.html

PS: pokud by to někdo přeložil,prosím pošlete mi to na severin@centrum.cz
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 22. kvě, 2008 7:13

Pokud budete mít někdo zájem uveřejnit své články nebo překlady týkající se fma,tak mi je pošlete a já je vložím do blogu.Můžete posílat cokoli včetně upoutávek na semináře a jiné akce.Opravdoví zájemci dostanou přístup,aby se sami mohli podílet na vytváření společného blogu.
pište na Kuntao@seznam.cz

www.kae.blog.cz
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tenzatebou » čtv 22. kvě, 2008 9:57

Můžeš prosím uvést aspoň jeden rozumný důvod, proč zakládáš miliony prázdných blogů o FMA? (kae, modernarnis, kalisikaran, a bůh ví kolik dalších)
Tenzatebou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » čtv 22. kvě, 2008 10:18

Protože jsou lidi,kterří mi říkají nic nedělej,nic nikomu neříkej,proč někomu říkat o fma,lepší je nedávat žádné informace,protože je to akorát zavádějící,fma je pro úzkou skupinu,tak proč by do toho měl někdo strkat nos,kdo chce ten si najde atd.
Takové názory přímo nesnáším.Akceptuju je,ale nesnáším,protože díky tomuhle přístupu jsem začal s fma o spoustu let později.Fma se tu cvičí minimálně 13-16 let a obtěžoval se někdo s nějakou osvětou ? Ne,až na několik vyjímek si každej syslí,hraje si na vojáčky,ale na to já z vysoka ... ! Má to smysl zákládat prázdná www ? Možná ne,ale aspoň něco.Jestli někomu vadí,že by fma cvičilo víc lidí než teď a on už by nebyl ten originální,tak je to jeho problém.

1/ blog o Modern Arnisu je bez komentáře !
2/ blog Kali Sikaran byl aktuální v době,kdy se ještě v ČR cvičil.Dnes už ne a ani se tam nic neděje.
3/ blog o fma jsem udělal ve volném čase.Existuje tisíce zbytečných blogů a tento mezi ně nemusí patřit.

3 blogy nejsou zas tak hodně,aby to někoho muselo vyvádět z míry.Mě osobně by spíš zajímalo proč takové blogy nezakládat ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tenzatebou » čtv 22. kvě, 2008 16:12

Neřekl jsem abys nešířil fma. Pouze se pozastavuji nad tím, že to házíš na net ve třech kopiích. Říká se „stokrát nic umořilo osla“ My máme k té stovce naštěstí ještě hodně daleko. Zatím jsme se dostali ke třem „nic“
Tenzatebou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » čtv 22. kvě, 2008 16:33

Blog o MA je o MA,blog o KAE je o fma.Na KAE jsem dal první 3 články na rozjetí a tím podobnost končí.Na MA blog si píšu co já chci,na KAE blog muže psát každý kdo má co napsat.MA blog je klubová záležitost,KAE blog může být kolektivní.
Pořád nechápu proč tě tak trápí společné články /Historie,vlajka/ na dvou blocích.Když budu chtít napsat článek o jednom z nejlepších stylů fma Bahala Zubu,tak to nebudu dávat na stránky MA,ale dám to na KAE !! Každý z blogů je o ničem jiném a nevidím důvod to cpát všechno na jedny stránky.Navíc má blog jedno hezké tlačítko "vymazat",takže když se experiment nepovede,tak ho zmáčknu.Není co řešit.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tenzatebou » čtv 22. kvě, 2008 16:46

Když už jsem se teda pustil do toho co kde píšeš po internetu- jak vysvětlíš tuhle očividnou lež Kuntao:"Kali Sikaran - osobně jsem zvládnul celý program na Kadua Guro /jako I.Schovanec/ a některé techniky také zařazujeme do výcviku" Jak si můžeš dovolit něco takového napsat, když každý ví, že jsi dosáhl pouze na "kasamu" (=1.kyu) ( http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo ... ir=1&auth= )
Tenzatebou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » čtv 22. kvě, 2008 17:05

Tenzatebou píše:Neřekl jsem abys nešířil fma. Pouze se pozastavuji nad tím, že to házíš na net ve třech kopiích. Říká se „stokrát nic umořilo osla“ My máme k té stovce naštěstí ještě hodně daleko. Zatím jsme se dostali ke třem „nic“

Nic možná pro Tebe.....já osobně jsem díky těmhle blogům získal alespoň nějaké povědomí a jel si zacvičit. Tys udělal co?????Když už teda Severina takhle peskuješ????

1.kyu má Severin,tuším,v MA.....což je trochu něco jiného,než Kali Sikaran.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 22. kvě, 2008 17:27

Tenzatebou píše:Když už jsem se teda pustil do toho co kde píšeš po internetu- jak vysvětlíš tuhle očividnou lež Kuntao:"Kali Sikaran - osobně jsem zvládnul celý program na Kadua Guro /jako I.Schovanec/ a některé techniky také zařazujeme do výcviku" Jak si můžeš dovolit něco takového napsat, když každý ví, že jsi dosáhl pouze na "kasamu" (=1.kyu) ( http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo ... ir=1&auth= )

Zde je celé znění :
Kali Sikaran - osobně jsem zvládnul celý program na Kadua Guro /jako I.Schovanec/ a některé techniky také zařazujeme do výcviku.Loni jsem dokonce znovu kontaktoval člověka z IKAEF,že bych si dodělal zkoušky a navázal

Nikdy jsem se nehonosil titulem,který mi nepatří.Také jsem nepřestal program IKAEF cvičit !!! Pokud považuješ za zvládnutí programu obdržený certifikát,tak se přiznávám ke lži.Připravoval jsem se na zkoušky ke kterým vzhledem ke změně org. nedošlo.Kali Sikaran cvičíme každou středu od 19h-20h a byl již několikrát součástí seminářů a loňského soustředění,takže to lež není.pokud na mě máš ještě něco osobního tak piš,ale ten blog zatím nevzdávám !! :D

PS: Kasama = 3.kyu
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na ostatní asijská bojová umění a sporty...