Po vzbuzení - křeč v krku při pohybu hlavy...

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Po vzbuzení - křeč v krku při pohybu hlavy...

Příspěvekod waterman » sob 24. kvě, 2008 11:15

Zdravím,
tak už mě to celkem štve, vždy tak 4* do roka se mi to stane...
Probudím se -> když chci otočit hlavou do strany, na jednu to jde jakž takž, ale na druhou je to hrůza, vždy když hlavou otočím moc, ucítím jak kdyby se mi svaly sevřeli a tlačily hlavu zpět do polohy, kdy to nebolí... Takže hned nemohu téměř hýbat krkem, když zkoumám odkud ta bolest jde, je to "ramenní sval" hned vedle krku zezadu - nevím jak se mu říká. :oops:

Nevím jak to přesněji popsat, avšak ta bolest při otáčení hlavy je příšerná, taktéž když např. chodím nebo se zvedám , tak se mi ty svale zase sevřou a jsou jako-by v křeči dokud se neuvolním atd...

Někdy do mě ta bolest vjede i když hlavou nehýbám, ale neznám příčinu..

Obvykle je to další den po vyspání částečně pryč, už tam necítím tu křečovitou bolest, ale furt krk neohnu do stran úplně. Poté další den už je vše zase v pohodě. Co si o tom myslíte?

Už mě to vážně štve -> to abych každý den co se nesprávně vyspoím, nebo čím to je způsobené jenom seděl u počítače nebo ležel a čuměl na filmy :cry:

Jde mi hlavně o to, jetli se s tím někdo setkal, případně co mu pomohlo? Čím je to způsobeno? Napadá mě pouze nesprávné otočení hlavy při spánku...
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

 

Příspěvekod rexob » sob 24. kvě, 2008 12:05

Nejspis mas na mysli trapezovy sval, ja myslim ze to je pricinou nedostatecneho strecinku. Zkus se protahovat spravne kazdy den po zahrati nebo posilovani nejlepe
rexob
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 39
Registrován: čtv 21. úno, 2008 0:00

Příspěvekod scout » sob 24. kvě, 2008 13:16

waterman...zajdi si za obvodakem a skus si najit nejakeho dobreho fyzioterapeuta...von ti poradi i kompenzacni cviky na prevenci.....pochybuji ze by ti tady na foru moh nekdo fundovane poradit....skusenosti mam vyborne s dr.markem..uz to tady pisu podruhe...www.naprapathy.cz ...ma ordinace v praze i brne ...(nejsem jeho pribuzny a neschnim mu klienty :lol: :lol: :lol: )...
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod scout » sob 24. kvě, 2008 13:21

kazdopadne az ti obvodak rekne ze to mas z toho ze pijes moc kofeinu :lol: :lol: ...znas obvodaky... :wink: ..tak mu never a skus si sehnat dobryho doktora sam......
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod scout » sob 24. kvě, 2008 13:26

poznal jsem obvodaky co by byli schopni poslat tvou babicku misto do lazni do veznice guantanamo... :lol: :lol: :lol: ...jen kdyby jim CIA zaplatila vic nez VZP ... :lol: :lol: asi tak cukrousi ...cus bus... :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod waterman » sob 24. kvě, 2008 13:50

heh ty si se ale rozepsal :D.
Jako první problém bych viděl dostupnost - jsem z Břeclavi a jezdit dokola do Brna kvůli léčbě? Také jsem na těch stránkách nenašel info kolikrát by se tak mělo chodit na tyto léčby?

A další krok - jak vysvětlit matce, abychom někam zašli... Neustále je toho dojmu, že je to kvůli špatnému položení hlavy při spánku. Což se mi moc nechce věřit, že by takovou bolest způsobilo právě tohle.

Právě jsem začal věnovat se protahování, takže nejspíše se budu dále protahovat, i když těch cviků na krk kromě točení hlavy moc není. jestli máte kdokoliv nějaké cviky pro krk a trapézový sval, aby byl dostatečně uvolněný a nehrozilo při spánku tohle, tak prosím poraďte :)

Je mi jasný, že k lékaři by se mělo jít hned a né čekat až to bude horší a častější, ale třeba protahování a cvičení pomůže. Pokud by se to nadále zhoršovalo, nezbývalo by mi nic jiného než k tomu lékaři zajít...

@ukropcany - no nápad se spaním na zemi zajímavý. Jenom aby se to tou "vlastní váhou" nestalo ještě častější? :?
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod Genesis » sob 24. kvě, 2008 15:00

waterman: zdraví máš jen jedno, takže já bych doktora viděl jako absolutně první věc a tvoje máma může mít pravdu, že fakt blbě ležíš při spaní. nejlepší bude se opravdu poradit s doktorem, než zkoušet co by ti mohlo pomoct a doufat, že se to nezhorší.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 566
Registrován: ned 14. led, 2007 0:00
Bydliště: Dobruška

Příspěvekod Jendis » sob 24. kvě, 2008 17:14

nedá mi to...sorry.....berte to jen jako vtip.....


A CELEJ SE OTOČIT MŮ®E©?????


Ucrop má pravdu.....a myslím,že ji má i Tvá máma.....pokud je to jen takhle málo,tak holt blbě ležíš...pro začátek bych zkusil spát bez polštáře(pokud si netroufneš hned na zem.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod waterman » sob 24. kvě, 2008 17:31

Hm, takže pro začátek zkusím spaní bez polštáře, jak radíte a poté i spaní na zemi. Nejvíce mě zaráží že se takhle vyspím jenom tak 3-4* do roka... Začalo to cca před 2 lety. Možná 1 rokem, teď nevim.
Ale že bych takhle blbě spal jenom 3* do roka? Připadá mi to zvláštní.
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod ghekon » sob 24. kvě, 2008 19:27

Kdyz jsme u tech problemu pri vstavani, ja mam tak 2x do tydne uplne odkrvenu jednu nebo i obe ruce a je to docela hnus, musim s ni tak minutu dve hybat a tocit aby se mi vratil cit :/
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1182
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

 

Příspěvekod waterman » sob 24. kvě, 2008 19:37

@ukropcany - i přítelkyně spí vedle Tebe na zemi? :lol:
Sory, ale nějak mě to teď napadlo a nemohl jsem si to odpustit... :)
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod migli » sob 24. kvě, 2008 20:52

waterman:
to vis, u Ucropa je to asi takhle:
ucrop spi na zemi
manzelka v posteli
syn ve vlastnim pokoji
pritelkyne ve vlastnim byte

a vsichni jsou spokojeni :twisted:


a ted k tematu:
zajdi prosim k doktorovi. Ono tahle prkotina (ja vim ze strasim, ale nahoda je fakt obcas prisernej blbec) muze znamenat nejake vazne onemocneni. Pokud ti doktor rekne, ze je vsechno uplne v poradku, tak zacni pravidelne procvicovat oblas krku, ramen, lopatek. Po urcite dobe i posilovat. K tomu vymen polstar, nebo zkus spat bez nej - sice je to prvnich 14 dnu opruz, ale kdyz jsem mel problemy s krkem, tak jedine tohle pomohlo.

jo a k tomu cviceni - pro zacatek bohate staci neco takoveho. Pokud jsou svaly v nejake nerovnovaze(coz na krku byvaji), tak se musi pomalu, zlehka, pravidelne kazdy den. Prosim, neber v uvahu, ze Mojzisova je predevsim pojem v oblasti zenskych problemu, ty cviky vychazeji z klasickych rehabilitacnich cviku patere. Jo a cvic vse - problem v jedne casti patere se snadno prenese kamkoli jinam.

Co se tyka posilovani - na krk se musi opatrne. Zagoogluj trochu, krk maji poradne zmakly napr. boxeri a zapasnici.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 479
Registrován: stř 21. pro, 2005 0:00

Příspěvekod Lada » sob 24. kvě, 2008 21:58

Psal jsem to do sousedního tématu tak to hodím i sem může to spolu souviset, tedy mě se stává obojí :?


Jo tak s krkem mám taky furt problémy v různých částech nekdy je to z blbého vyspání, ale to nebývá moc často jindy z tréninků pak třeba nějakej den nemůžu moc hejbat hlavou...většinou po nějakém mlácení na zemi, nějaké velké šlupce do šišky nebo když se jede něco při čem se zachytává za krk atp...

taky mě to pěkně sere kdysy když se mi to poprvé stalo ještě na zákaldce při těláku jsem si myslel že je to špatnou krční páteří což mi bylo zděleno sportovním ortopedem...před rokem se mi to stalo při protahování u PC kde jsem dřepěl dost dlouho a to jsem se nemohl ani hejbat a léčil se s tím asi 3 měsíce. Dle ortopeda s krční páteří nic nemám a byl to zánět....po rehabilitaci se to zlepšilo a většinou je to v poho, ale omezuje to při tréninku tedy spíše po něm. Nevím co s tím dělat asi se s tím už budu muset smířit, ale není to jedinej problém no co už :(

Každopádně jediné co na tyhle záněty pomáhá je klid, rozcvičování a uvolňování (na rehabilitacích mívají někdy brožurky s cvikama na různé oblasti ina tohle), elektroléčba, masáž ve vířivce. Co je kupodivu špatné je teplá voda!

Dalčí věc co ti tu už radili je si najít vhodnou polohu na spaní, dobrý podklad a polšťář...já teď spím na nové tvrdší matraci z PU pěny která se vcelku dobře tvaruje (je jich spousta) a polštář jsem si pořídil anatomický z "líné pěny" sice jsem si musel trocha zvyknout ale teď s tím nemívám problémy...ale třeba ze spaní na břiše s vytočenou hlavu mě ten krk občas chytne, ale to už se zbudím a změním polohu.
Ze spaní na zemi by mě škráblo a bez polštáře také, to jsem zažíval u bejvalé, která měla na posteli matrace jako z betonu a polštář byl snad jen nafouklej vzduchem s třema pírkama bo jak jsem položil hlavu tak mě proletěla na madračky u ní se dobře vyspat nedalo.

také jestli dost sedíš u PC tak se občás u něj protáhni
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod waterman » ned 25. kvě, 2008 8:21

Mno tak právě jsem si vytrpěl opravdu hroznou noc... Nejdříve jsem cca 2 hodiny ležel na zádech bez polštáře, nemohl usnout a poslouchal co tam někde nademnou sousedka furt řve. :evil: Hrůza! Jinak spal jsem na zádech bez polštáře, potom jsem se po 3 hod. přetočil nabok jelikož se ta oblast krku trochu uvolnila a nakonec jsem usnul na jedné straně, na tu teď mohu s krkem hýbat jak chci, ale ta druhá dělá problém, když otočím s hlavou až moc, tak zase ucítím tu bolest jak jsem psal, ale naštěstí už není tak hrozná.

K doktorovi na vaše rady nakonec raději půjdu, abych byl alespoň klidný že s tím nic nemám, nebo přinejhorším, aby se to začalo hned léčit. No a když mě nic nenajdou, tak se začnu více protahovat v oblasti krku a po nějaké době jak jsem plánoval začnu i posilovat.
Spaní bez polštáře, nebo hledání pohodlného polštáře bude taky další "úkol"... :)

Jinak vážně díky všem za rady! :)

Btw. ještě ty věci na co jsem myslel v noci... :lol: Teď si vybavuju, že jsem přemýšlel nad tím, že kdyby se ty mocnosti jako Čína atd. spojily a vyhladily by pomocí atomových zbraní celý svět, tak by hned nebylo takové přelidnění. To jsem byl v polospánku a přemýšlel nad takovýma blbinama...
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod scout » ned 25. kvě, 2008 9:55

ukropcany píše:4migli - :twisted: Tak za toto budú kolená a lakte... :twisted:

No, tak som si tú podlahu zase po čase žíhol aj ja, aaaaaaauuuuuuu, ... o pol piatej som to zatiahol do postele, nech si schrupnem aspoň chvíľu, lebo tých 10 budíčkov v noci ma celkom zmohlo :? ale zmena zato razantná a pozitívna :D Aj keď teda prvé nočné pocity nič moc 8) Dnes pokračujeme a uvidíme 8)
....ukrope ty se rad trestas.... :lol: :lol: :lol: ....to mas za to - ty uz vis za co.... :lol:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

krční páteř

Příspěvekod Jabberwocky » ned 25. kvě, 2008 18:16

Já mám s krkem problémy už dlouho a určitě Ti radím, abys zašel za doktorem. Pomoci by mohl chirurg pohybového aparátu nebo neurolog. Pokud je to prkotina, stejně se pak nech poslat na rehabilitaci k fysioterapeutovi, který odstraní blokády, krk srovná a nádavkem Tě naučí správné cviky. Pokud je to něco horšího (kostní výrůstek, zúžené meziobratlové prostory apod.), bude dobře, když se to podchytí v začátcích.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 218
Registrován: čtv 13. bře, 2008 0:00

Příspěvekod jox » pon 26. kvě, 2008 10:07

waterman píše:... a nakonec jsem usnul na jedné straně, na tu teď mohu s krkem hýbat jak chci, ale ta druhá dělá problém, když otočím s hlavou až moc, tak zase ucítím tu bolest jak jsem psal, ale naštěstí už není tak hrozná. ...

To je u mě :? :? :? známka, že se to už pomalu rozpouští. Seknutej krk je u mě vždycky nesymetrickej.

Hlavně dokud to bolí, jestli to jde, nezatěžuj ruce, to by ti na ten krk tlačilo, a ještě by sis to nakonec uhnal častější. U cvičení se mi osvědčily kromě kroucení hlavou nejdřív lehký kroužení rukama a potom nakříž - jednou rukou nahoru, druhou dolu - to míří právě tam. Ale když je to akutní, nezmatkuj, a nesnaž se to rozcvičit za každou cenu, jen si to zhoršíš. Chce to obvykle čas. Cvičení je hlavně provence. Některý lidi uměj lehčí případy rozmasírovat okamžitě, ale kde je najít, žejo. (Jde o nalezení zlobivého úponu, jeho promasírování včetně okolí a opačné strany a pak jeho citlivé podélné "vymáčknutí natažením".)

Nemáš malou postel? Můžeš se v noci bez problémů převalovat na obě strany? Máš vždycky dost místa za hlavou, abys v noci mohl krk narovnat a nenarazil na čelo postele? Nemáš moc tlustou deku, pod kterou se potíš (víc než normálně - trošku vlhkosti člověk ztratí vždycky) a pak tě vofoukne od okna?

No ale málo platný, nejhorší je počítač (TV) + stres + málo posílená krční páteř.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Příspěvekod tygrik » pon 26. kvě, 2008 12:44

A CELEJ SE OTOČIT MŮ®E©?????


:lol: :lol: :lol: "Jo, to můžu...."
"No, tak se otáčej celej :-)"
"Vy si ze mě děláte pořád legraci pane doktore, ale já to cejtim, já už tady dlouho nebudu!"
"Hele Bedřichu, co chceš, chceš lázně?"
"Ne, tam se mi ozývá rvma"
"Chceš k moři?"
"Ne, tam sem byl minulej rok, trpím na stření potíže.."
"Tak víš kam jeď ? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať íš do čeho jdeš!" :lol: :lol:
tygrik
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 18
Registrován: pát 08. úno, 2008 0:00

Příspěvekod waterman » pon 26. kvě, 2008 13:48

Tak jsem zašel za lékařem a pouze mě letmo prohlédl, zkoušel ta místa kde mě to bolelo a to bylo vše. Prý když se to bude zhoršovat, nebo to bude častější abych za ní zašel. Ale když jí řeknu že se mi to stává již cca 2 roky, tak jí to nezajímá... Jak jsem čekal a co už ste mi řekli vy, mě řekla že to může být špatným posilováním. Víc jsem se od ní nedozvěděl, akorát že kdyby to bylo častější a zhoršovalo se, tak začneme s rehabilitací...

No co na to někomu říct. A ještě za takovou prohlídku zaplatit 30Kč? :lol:
Takže začnu s tím plánem jak jsem psal :).

@jox - to že procvičit to nejde, již jsem poznal :). Mohu hlavou mlet jak chcu a přitom mít tu bolest a stejně s tím nic nezmůžu. Hlavně přitom musím být uvolněný, jalikož jak zatnu někde svaly tak tam ta křeč obvykle zase vleze...

Postel mám dobrou, ještě tam nějaké cm zbývají. Převalovat se mohu. Místo za hlavou také. Deku mám momentálně dosti tenkou, jelikož mě je v noci strašné vedro.. Takže tam bych problém nejspíše nehledal. :)

Je možné že to bylo polštářem, jelikož ten byl už vycpanější a tedy tvrdší... Ale spal jsem na něm již předtím dlouho a nic...
waterman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 56
Registrován: úte 26. pro, 2006 0:00

Příspěvekod jox » pon 26. kvě, 2008 13:56

waterman píše:No co na to někomu říct. A ještě za takovou prohlídku zaplatit 30Kč? :lol:
Příště z něj vyraž aspoň Ketazon nebo tak něco a nech si to od někoho trochu vmasírovat. Ať má tělo dojem, že se vo něj staráš. :P
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00

Další

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků

cron