Slabsi otres mozku?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Slabsi otres mozku?

Příspěvekod Jack_b » sob 24. kvě, 2008 15:10

Boli hlava ( v zadni casti hlavy , nad krkem jakoby ) pri otresech , pri ranach do hlavy hlavne kdyz je to do celisti , a jeste vic kdyz mam zatnute zuby . Krome toho ze zajdu k lekari bych se chtel zeptat jestli to je caste a normalni :). Normalne me hlava pri ranach tolik neboli.

Nevi nekdo z vas co by to mohlo byt ? Zapomnel jsem rici ze uz to je asi tyden, a nevim kdy to zaclo , myslim ze po jednom treningu kdy jsem dostal velkou ranu ale nejsem si jistej ... mozna to tak bylo vzdycky a vsiml jsem si toho az tedka ze to boli v zadu. Jinak amnezii zadnou nemam, a hlava se mi po ty rane vubec nemotala, nebylo mi blbe, ale musim priznat ze sem citil trochu divne . Tak nejak jsem zratil soustredeni na chvili.

Znovu zminuji ze zajdu v pondeli k lekari,jen nemam co delat a chtel bych vedet jestli nekdo nevi co to treba je.
Jack_b
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 09. bře, 2008 0:00

 

Příspěvekod Panda » sob 24. kvě, 2008 16:05

Nejsem doktor a nevidím tě, ale o nějákém slabším otřesu mozku podle popisu pochybuji pochybuji, mam pro tebe dvě varianty:
1) zastydlá rýma
2.) namožený trapézový sval, každopádně jestli se teď nudíš tak si trochu zarelaxuj, zamedituj a nech si někým rozmasírovat svaly krku a šíje, celkově se uvloni třeba tím že si pujdeš zaplavat to je v tudle dobnu asi nejlepší a zkontoluj si polštář:)
a k doktorovi určitě zajdi, když už si člověk platí to zdravotní pojištění :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod graver » sob 24. kvě, 2008 16:12

Jestli je to po úderu/prudkém pohybu, tak to vypadá na krční páteř - v horším případě i spondylóza. Na meditaci bych nespoléhal, plavání rozhodně ne teď, ale až po návštěvě lékaře (pár bazénů "na prsa" se zvednutou hlavou a budeš se divit).
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Panda » sob 24. kvě, 2008 19:54

2 graver...hmm s tou krční páteří to je fakt...j
á jsem vycházel z toho že jestli chlapec boxuje a nedávno s tím začal, tak já jsem měl a občas ještě mám úplně ty samé příznaky a je to skutečně od šíjových svalů :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Lada » sob 24. kvě, 2008 21:00

Jo tak s krkem mám taky furt problémy v různých částech nekdy je to z blbého vyspání, ale to nebývá moc často jindy z tréninků pak třeba nějakej den nemůžu moc hejbat hlavou...většinou po nějakém mlácení na zemi, nějaké velké šlupce do šišky nebo když se jede něco při čem se zachytává za krk atp...

taky mě to pěkně sere kdysy když se mi to poprvé stalo ještě na zákaldce při těláku jsem si myslel že je to špatnou krční páteří což mi bylo zděleno sportovním ortopedem...před rokem se mi to stalo při protahování u PC kde jsem dřepěl dost dlouho a to jsem se nemohl ani hejbat a léčil se s tím asi 3 měsíce. Dle ortopeda s krční páteří nic nemám a byl to zánět....po rehabilitaci se to zlepšilo a většinou je to v poho, ale omezuje to při tréninku tedy spíše po něm. Nevím co s tím dělat asi se s tím už budu msset smířit, ale není to jedinej problém no co už :(

Každopádně jediné co na tyhle záněty pomáhá je klid, rozcvičování a uvolňování (na rehabilitacích mívají někdy brožurky s cvikama na různé oblasti ina tohle), elektroléčba, masáž ve vířivce. Co je kupodivu špatné je teplá voda
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod Jack_b » sob 24. kvě, 2008 21:45

Myslim ze s tim nad krkem jsem se vyjadril mozna spatne ( nebo mozna velmi presne xD ), neni to nad krkem ve smyslu ... nad krkem. Je to spis na zadni strane ... mozku , dost vysoko nad krkem , asi tak mezi urovni nosu a oci .

Trapezove svaly mam podle ortopedu pretizene, hrbim se a sedim u pocitace :),nicmene tak to bylo vzdycky a prijde mi ze to takhle urcite nebolelo vzdycky .

Je docela ironie ze si tedka uvedomuju ze jsem asi pred tydnem byl plavat ( nez to jeste bolelo pri otresech atd ) , plaval jsem hlavne prsa :P .Kdyby to bylo rymou tak bych byl opravdu velmi rad, myslim ze jsem dost paranoidni a ze je to klidne mozne .

Doufam ze to neni nic vazneho, nevim co bych delal kdyby to byla spondyloza xD , co se vubec s takovejma vecma dela ?:O
Jack_b
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 09. bře, 2008 0:00

Příspěvekod Jack_b » ned 25. kvě, 2008 16:42

Jeste bych chtel zminit, ze samotny krk me nijak neboli. Mam ho stale takovy trochu ztuhly ,ale to mam cely zivot . Boli me jen hlava a nezalezi na tom jestli pohnu krkem ci ne .Take si uvedomuju ze s rymou to nebude podle me mit co delat , dutiny nejsou v zadni strane hlavy .

Mozna si to uvedomuju az tedka ze to boli a jsem prehnane paranoidni ... Jen jsem si myslel ze kdyz dostanu ranu / prastim se dlani do brady , tak me bude bolet cela hlava, a nebude me bolet jen v zadu .
Jack_b
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned 09. bře, 2008 0:00

Příspěvekod graver » ned 25. kvě, 2008 17:53

Spondylóza je degenerativní onemocnění krčních obratlů (něco jako artróza), v těžších případech komplikovaná výhřezem meziobratlové ploténky. V případě BU je to posttraumatický stav (nikoliv degenerativní). Léčí se jen symptomaticky - napravit to nejde, jen zabrzdit.
Podle toho, co popisuješ, to ale asi není tvůj případ. V každém případě návštěvou neurologa a následně fyzioterapeuta nic nepokazíš. Krční páteř je svinstvo a může působit opravdu dost pestrou škálu problémů. To, co píšu, bohužel nemám vyčtené z chytrých knih, ale z vlastního chorobopisu :cry:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod jox » pon 26. kvě, 2008 9:30

Jack_b píše:Trapezove svaly mam podle ortopedu pretizene, hrbim se a sedim u pocitace :),nicmene tak to bylo vzdycky a prijde mi ze to takhle urcite nebolelo vzdycky .

No tak když už tu skoro všichi vsadili na krční páteř :D - tam vzadu je centrum vidění. Nemáš trošku unavené oči? Není to tím, že ti začíná nějaká ta dioptrie? Nevyměnil sis poslední dobou monitor, nebo nemáš kolem něj blbý světlo? 8)
Jestli paranoia není tak velká, aby ses táhnul na oční, tak dneska ti oči dobře přeměří v kdejakém krámu s brejlema.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1021
Registrován: pát 26. lis, 2004 0:00


Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků

cron