Moderátor: Picard
KAMINARI píše:Každej styl karate je takovej, jakej byl jeho zakladatel. např: Mistr má rád kopy a skoky , tak se v tom stylu kope a skáče. V karate stylu toho nebo tamtoho určitého zakladatele je obsaženo TO co on preferuje a co podle něj funguje v boji.
pucmaz píše:Styl musi odpovidat vsem moznym typum lidi. Jestlize bude styl zalozeny napr. na kopech a skocich, zavaliti a silni bojovnici se v nem moc neuplatni... Proto je v karate tolik technik a tolik kata, kvuli ruznym postavam cvicencu a stejne tak souperu... kazdy si osvoji neco jineho. Ucitel musi pochopitelne znat vsechno...
KAMINARI píše:Nemáte někdo informace/ v češtině/ O stylu Gosoku Ryu a jeho soke,Takayuki Kubota? Klipy ne, těch jsem našel dost.
Díky
KAMINARI píše:Nemáte někdo informace/ v češtině/ O stylu Gosoku Ryu a jeho soke,Takayuki Kubota? Klipy ne, těch jsem našel dost.
Díky
Makoto píše:KAMINARI píše:Nemáte někdo informace/ v češtině/ O stylu Gosoku Ryu a jeho soke,Takayuki Kubota? Klipy ne, těch jsem našel dost.
Díky
Chlape bez urazky, ale co takhle zkusit google? To je totiz to, co ostatni udelaji misto tebe a pak ti sem hodi linky. Pokud nic neni, troufnu si tvrdit, ze nasleduje krok 2: hledej v anglictine. Jak jsem vsak napsal na zacatku - no offense, m8
KAMINARI píše:Ptal jsem se na informace v češtině. Angličtina je můj obrovský nepřítel.
jox píše:Anglicky číst je jednodušší, než poslouchat a mluvit.
graver píše:jox píše:Anglicky číst je jednodušší, než poslouchat a mluvit.
Jak kdy, jak co. Poslouchat newspeak a přečíst si Vonneguta v originále mě poněkud irituje - a to s angličtinou problém nemám![]()
druss píše:doporucuju www.itkj.cz mrknete na to je to trener ktery 9 let zil u mistra Nishiyami a kazdy rok k nemu jezdi treninky jsou japan style tvrde ale technicke clovek se uci reagovat citem a predejit soupere proste old shool ne zadne paskvili jako jsou vsude k videni nejake tukance atd http://www.youtube.com/watch?v=gPozg0HKevE - jeden z predtsavitelu tradicniho karate one shot one kill
druss píše:a co japonsky jako spravnej karatista bez japonstiny s tebe zadnej opravdovej karatista nikdy nebude muzes si ji ucit pri zastrihovani bonsaje a meditacni hudby pri sede na originalnich japonskych tatami - jine nebrat
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník