regenerace

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Timpa » sob 05. črc, 2008 18:21

Tělo je stavěny nato aby zvládlo maximalní zátěž je to v genech Já makám každej den až do maximálního vyčepání sice prvních 3-4měsíce je to horor málokdo u toho vydrží furt sliším o přetrénování je to možné když makáš až nepřirozenýma váhama a člověk šere plno blbosti myslím doplnky ale jinak tělo to zvladne První co vždy selže je MYSL a pak až svaly.
Když Vůle překoná těch pekelných 3-4měsíce kdy je člověk jak mrtvola tak člověka už nic nerozhási Viz Bruce Lee
Timpa
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: sob 20. říj, 2007 23:00

 

Příspěvekod luen » ned 06. črc, 2008 7:17

Timpa píše:Tělo je stavěny nato aby zvládlo maximalní zátěž je to v genech Já makám každej den až do maximálního vyčepání sice prvních 3-4měsíce je to horor málokdo u toho vydrží furt sliším o přetrénování je to možné když makáš až nepřirozenýma váhama a člověk šere plno blbosti myslím doplnky ale jinak tělo to zvladne První co vždy selže je MYSL a pak až svaly.
Když Vůle překoná těch pekelných 3-4měsíce kdy je člověk jak mrtvola tak člověka už nic nerozhási Viz Bruce Lee


JJ to mas pravdu, B.L. take nic nerozhazelo, krome toho, ze umrel mladej byl uplne v poho :wink: Jeho navody jak do sebe poustet elektr.proud a pod. budou jiste dobre metody jak brzo umrit :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod graver » ned 06. črc, 2008 8:12

Timpa píše:Tělo je stavěny nato aby zvládlo maximalní zátěž

A co to je, ta maximální zátěž?
Timpa píše:První co vždy selže je MYSL a pak až svaly

No, to je možný, ale až ti selže něco, bez čeho ten zbytek moc nefunguje, tak je jedno, jestli to selhalo jako první nebo poslední...
Timpa píše:Když Vůle překoná těch pekelných 3-4měsíce kdy je člověk jak mrtvola tak člověka už nic nerozhási

No jo, ale stojí ty 4 měsíce v zombie módu za to :?: :wink:
Ona zkušenost je nesdělitelná. Roky si říkáš jsem v pohodě, mám na to, nic se neděje. Pak jsi starší, máš práci, rodinu, začneš trochu vynechávat. Pak přijde blbá angína a nestačíš se divit... No, do mě to taky hučeli vrchem spodem a nepomohlo to :?
Timpa píše:Viz Bruce Lee

Ona spousta těch legend o jeho tréninkových metodách není asi nic, než právě legendy, ale i kdyby - umřel moc mladej na to, aby se dožil následků...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod scout » ned 06. črc, 2008 9:31

k regeneraci nezbytne patri kvalitni strava.!!!.....doplnky stravy me se fakt osvedcil Q -10, geladrink aj. ...a kvalitni pitny rezim (jezismarja tim nemyslim sebe.... :lol: ..muj priklad rozhodne nenasledujte.... :lol: :lol: ...)
scout
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát 17. srp, 2007 23:00

Příspěvekod Panda » ned 06. črc, 2008 9:39

Timpa píše:Tělo je stavěny nato aby zvládlo maximalní zátěž je to v genech Já makám každej den až do maximálního vyčepání sice prvních 3-4měsíce je to horor málokdo u toho vydrží furt sliším o přetrénování je to možné když makáš až nepřirozenýma váhama a člověk šere plno blbosti myslím doplnky ale jinak tělo to zvladne První co vždy selže je MYSL a pak až svaly.
Když Vůle překoná těch pekelných 3-4měsíce kdy je člověk jak mrtvola tak člověka už nic nerozhási Viz Bruce Lee


A nebo v člověku něco rupne a až v nemocnici začne přemýšlet nad tím jestli by bývalo nebylo lepší místo toho jenom chodit na procházky do lesa nebo sbírat houby :lol: čistě osobní zkušenost s přetrénováním, ale chápu že někdo vydrží víc než já a má to v genech :roll:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod RUNAR » ned 06. črc, 2008 10:22

Panda: 8) :lol:

Tvoje příspěvky mi příjdou furt lepší a lepší, bez ironie.

Timpa:

No záleží co myslíš tím "do vyčerpání", jestli je to pár kliků a dřepů potom ok.
Ale všichni co svoje výkony kvalitně měří ti (časy, váhy, počty opakování, tep atd.) ti potvrdí že to co si napsal je abslolutní nesmysl a trénovat se má úplně jinak.

Když bude kdokoliv trénovat neustále na maximum tak začne velmi rychle chátrat a slábnout a výkony silový i vytrvalostní půjdou rapidně dolů.
Mám to vyzkoušený a se mnou spousta sportovců po celým světě.
Jen si dohledej tréninkový postupy různých sportovců dřív než se odděláš úplně.

P.S. Nic osobního a nic proti tobě, třeba jsi v pohodě týpek, ale ty tvoje tréninky ti nevěřím leda že by to vyčerpání znamenalo 10 angličáku a konec tréninku :) 8)
Třeba jsi se jenom nesprávně vyjádřil to se stává a je to normální.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod franus » úte 27. říj, 2009 16:31

Mel bych na vas jeden konkretni dotaz, sice je tu mozna na nej odpoved, ale rad bych aby to nekdo shrnul, pripadne se podelil o vlastni zkusenosti.
Jde mi o to, ze jsem zacal chodit do boxu, ktery bych ze zacatku chtel navstevovat 2x tydne.... Problem je v tom, ze po kazdem treninku me za den az dva postupne zacnou bolet vsechny svaly, a prestanou az tak za 5 az 7 dnu. Tim padem nepripada v uvahu trenink 2x tydne.
Zajimalo by me tedy, co nejvice pomaha, pripadne jake postupy pouzit na "vyprchani" kys. mlecne ze svalu.... Kdyz shrnu dosavadni prispevky, tak mi z toho vychazi toto:
1. na konec treninku zaradit nejaky lehci strecink na svaly, ktere pak boli
2. potom si dat studenou sprchu, at se kys. mlecna neuvolnuje do svalu
3. bolave svalstvo rozmasirovat

rad bych vedel jestli ten strecin, resp. lehka zatez bolaveho svalu, pomuze od bolesti i kdyz uz sval boli napr. druhy den? A take by me zajimalo, jestli je nejaka emulze, proti bolesti svalu po treninku?
franus
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 14. zář, 2008 23:00

Příspěvekod pm » úte 27. říj, 2009 16:37

Uživatelský avatar
pm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 3604
Registrován: pon 03. bře, 2003 0:00

Příspěvekod franus » úte 27. říj, 2009 18:01

Jasne, ja jen ze s tim nemam zkusenosti. I kdyz jsem v mladsim veku delal judo i jine sporty, tak jsem s timto problemy nikdy nemel, sice svaly bolely, ale ne tak dlouho jako ted. Po x letech jsem zacal zase neco delat a tady toto me tak trochu stve :) . A nerad bych diky tomu "prekonani" se mel nejaky uraz, ktery by me vyradil na delsi dobu.
Na druhou stranu, me treba posledne boleli prsa takovym zpusobem, ze jsem pomalu nezvedl ruzici sprchy nad hlavu a v takove stavu bych asi neudelal ani 10 kliku.... Ptal jsem se hlave z toho duvodu, ne aby bolest ustoupila uplne, ale jen do prijatelne miry, kdy by se dalo podstoupit normalni trenink...
franus
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 14. zář, 2008 23:00

Příspěvekod defendu » úte 27. říj, 2009 18:50

Myslím,že ti dokážu poradit :lol:

Den po tréninku (pokud k tomu máš možnosti,samozřejmě) začni chodit plavat do bazénu....je to tak,svalovka se dá nejlíp rozplavat,neni nic lepšího.Správně by sis měl jít zaplavat přímo po tréninku,ale kdo má takové možnosti,co? :wink:

Ukrop to myslí dobře a chtěl jsem i jeho příspěvek podpořit,ale to co jsi pak popsal (sprcha),mi přijde už docela extrémní ....zkus to plavání a uvidíš...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 954
Registrován: úte 15. srp, 2006 23:00
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Lada » úte 27. říj, 2009 19:14

Jak dlouho ti to trvá? respektive jak dlouho už na ty tréninky chodíš? Jinak tohle je syndrom, každýho kdo začne z fleku něco dělat kde se fyzicky namáháš, hold tělo není zvyklé na nějaký pohyb a námahu, ale ono si zvykne, když to bude častěji :wink: a ani ty stavy už pak nebudou tak hrozné... jak zmínil ukropčany chce to něco dělat častěji, ale myslím, že to nebude tak hrozné s těmi dvoumi dny, ze své zkušenosti vím, že se dá zvyknout i třeba těmi 2mi tréninky týdně u něčeho třeba jen jedním (myslím všobecně). Já si taky vždycky zvykám, když začnu dělat něco nového třeba jen jednou týdně, kde se hejbu zas jinak byť jsem zyvklý na tréninky a jinou aktivitu, hold se namáhám jinak a pak zas bolí jiné svaly a tělo si musí zvyknout. Spoutu lidí co jsem vzal do posilky tak to za chvíli vzdala právě kvůli tomuhle, že se pak nemohli hejbat, na trénicích to bylo to samé atd... Hlavní je to nevzdát!!!

Delší bolest (více jak týden, třeba i jedné svalové partie) je většinou znakem přetrénovanosti tzv. svalová horečka, ale to utebe nezvyklého asi nebude pravda a půjde jen o přetrénování, svalové horečce je radno se vyhnout! snížit námahu tréninku atp... najdeš na netu.
Mě to už ani moc nepřijde jsem s tím smířený, že to bolí za těch x let, ale právě to mám i rád, když nic necítímvím že je neco špatně jak jsem si v mládí vsugeroval z posilky, že co nebolí neroste :lol: to si přenáším i dále a když mě bolí svaly vím, že jsem se neflákal a je to pro mě dobře a mám i dobrý pocit :twisted:

když tě svali bolí, není to znak toho že nemůžeš cvičit :wink: ony se protáhnout a budeš moci fungovat v pohodě, pravdaje že pak kolikrát bolí ještě více :lol: ale co už :D... blbé je pokud bys svaly či nějaký při cvičení pociťoval více a bolel by tě nezvykle při provádění apod.. tam je to špatně.

ad1, Na to aby tě svaly tolik nebolely pomáhá jak jsi napsal po tréninku strečink na protáhnutí namožených svalů (taky to dělám třeba v posilce když jedu nohy abych pak nechodil jak krypl :lol:).

ad2,Studená sprcha nevím na kolik pomůže to spíš ledová vana a na chvíli se do ní ponořit, dělají i vrcholoví sportovci aby mohli další den trénovat, jen si do té vany přisypou hodně ledu :twisted:

ad3, nevím nemám lidi na tohle :(, ale jistě to bude fungovat podobně jako 1.

Já mám třeba vyzkoušeny 1 a 2. dohromady když jdu do posilovny skočím si většinou hned vedle ještě do bazénu(je to i levnější v rámci posilky) na půl hoďky či hoďku, tam se protáhnu, zaplavu trocha studená voda pomůže, jen jsem potom na spaní, když přijdu a přes 3h tímhle jsou zabité :roll:

Co vím tak kamoši co začali chodit do posilky v pokročilejším věku tak žerou nějaké suplementy a po nich svaly tolik nebolí, ale nevím co, už se v tom moc nepohybuji, mě bych řek trocha pomáhají aminokyseliny BCAA, jak na ochanu svalové hmoty tak na regeneraci....

To jen tak ve fofru musím na trénink :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Příspěvekod wordsworth » úte 27. říj, 2009 22:12

Mě ve škole učili že laktát je preferovaný energetický zdroj pro myokard. Jinými slovy to znamená, že bys měl na konec treninku zařadit aerobní zátěž.Zlehýnka si zaběhat, švihadýlko, plavání, studená voda...mě to pomáhá.
Jestli ty problémy máš fakt tak velké, tak mužeš mět třeba nepořádek v pitném režimu (něčeho málo nebo příliš) nebo málo spíš. (opět vlastní zkušenost)
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 202
Registrován: čtv 31. kvě, 2007 23:00

Příspěvekod Lada » úte 27. říj, 2009 23:38

Ha on to už o tom bazénu a plavání napsal defendu než jsem to dopsal, každopádně ho určitě zkus a i s těmi tréninky se dá zkusit nějak pořešit, aby to vycházelo zajít po tom zaplavat stačí na půl hoďky. Většinou ty bazény mívají plavání na večer i v průběhu dne či dopoledne.
Já právě kvůli tomuhle chodím do jedné posilovny kde je propoj hned na bazén a je to i levnější než to platit obě sólo, navíc tam chodí hezký kočky tak i pro potěchu oka :oops: kdo se má furt čumět na spocený chlapy :lol: jen ty termíny plavání se u bazénu mění a posilka má přes oběd padla tak to musím furt korigovat, ale zas při své práci si to mohu dovolit.

Co se týče té sprchy tak zas ta studená není tak od veci, u nás tedy než kolikrát doteče teplá tak už to máme stejně za sebou :cry: ale zas po teplé, když se obleču je to jako bych tam nebyl zas ze mě začne lít pot u studené spíše tedy vlažnější je to mnohem lepší

Jinak u nás jsou taky takoví co chodí třeba jednou týdně a taky vždy nechybí komentář "kurva to mě zas bude všechno bolet, že já se na to nevyseru" :lol: + občas nějaký menší úraz. To už k tomu hold patří :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Předchozí

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků