Jak probudit agresivitu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Jak probudit agresivitu

Příspěvekod Lear » pát 29. úno, 2008 11:30

Tak přicházím s další "chytrou" otázkou.. Mám celkem opačný problém než lidé v některých dřívějších příspěvcích. Jsem naprosto neagresivní a mírumilovný člověk kterého máloco naštve a má rád svůj klid. Což je normálně asi v pořádku, ale při tréninku BU mi to dělá problém.. Nejsem prostě schopen se "nabudit" a chytnout při sparringu ten správný agresivní drajv.. Většinou to vypadá tak, že tam stojím jako vystrašený trouba, před ranami uhýbám a nechám se otloukat zatímco do toho občas praštím aby se neřeklo. Při drilech to nemám, ale při volném sparringu kde se to už trochu drsněji řeže jo.. Asi mám trochu strach z fyzické konfrontace.. Tenhle ustrašený přístup se ale právě chci odnaučit.. Potřebuju v sobě toho bojovného, zdravě agresivního ducha probudit.. nevíte jak na to? :wink:
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř 18. úno, 2004 0:00

 

Příspěvekod Genesis » pát 29. úno, 2008 12:41

ukropcany píše:To je strach, nie povaha. Potrebuješ "budiča". Budič je človek, ktorý «a strieska, ale tak, že «a nezlomí/neponíži. Proste Ti dá nakladačku, ale nezhovadí «a ani pred sebou, ani pred druhými. Ty si hrdý, že si to prežil a namiesto vyplakávania doma nad zlým osudom «a to namotivuje k práci. Toto treba skombinovať s požieraním "hadov" (začiatočníkov - v zmysle hesla "každý správny drak zožral v detstve veľa malých hadov) a je to :D Za pár rokov si drtič ako vyšitý... :D


Co přesně znamená požírání malých hadů? Moc si neumim představit jak to v praxi vypadá.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 566
Registrován: ned 14. led, 2007 0:00
Bydliště: Dobruška

Příspěvekod Lear » pát 29. úno, 2008 13:02

Ukrop: no bohuzel problem je v tom, ze ja jsem presne ten had kteryho poziraji ti zkusenejsi orlove.. :lol:
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř 18. úno, 2004 0:00

Příspěvekod player » pát 29. úno, 2008 13:23

Nevim kolik ti je, ale tipnul bych do 15 let.Sebevedomi roste nejen zkusenostma, ale i vekem.Navic pokud nejses od prirody grazl, tak si holt budes muset pockat, opravdu necekej, ze za mesic z tebe nekdo dokaze udelat "najemneho vraha";)
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Lear » pát 29. úno, 2008 13:42

player: spatny odhad, bude mi 26.. jsem dedek.. :? no sebevedomi v normalnim zivote mi nechybi, jen v boji.. ustrasena troska ale zase taky nejsem ale zadnej drsnak taky ne.. asi holt zustanu slusnej a dam se na zdravotni tajci se Zorkou Jandovou :evil:
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř 18. úno, 2004 0:00

Příspěvekod Jendis » pát 29. úno, 2008 13:53

Tak to zkus jinak...svůj klid a "mírumilovnost" využít ve svůj prospěch....já si nemyslím,že agresivní "tah na bránu" je nutnost.....typickej příklad by byl,dle mého,takovej Ignašov...ten tam vlezl....xicht,jako kdyby ho nic nezajímalo...v pohodě někoho sundal...naprosto bez zájmu,v klídku a pohodě a odkráčel.

Ale jestli se bojíš rány....nebo fyzické konfrontace....to budeš muset trénovat v hlavě(a nebo se nechat "probudit",jak píše Ucrop...ale to je,dle mne,dost drastická metoda,kterou málokdo ovládá.....)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

Příspěvekod RUNAR » pát 29. úno, 2008 13:54

Není to podle mě o tzv.slušnosti, dostat na ulici přes držku je neslušnost, střískat grázla je velmi slušné chování.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Lada » pát 29. úno, 2008 14:48

Já jsem taky nekonfliktní a neagresivní (takováhle povaha je v tomhle řek bych celkem naškodu), ale jak dojde na boj tak jsem se už naučil bojovat jak jen to jde....chce to čas, spárovat, dělat různé bojůvky časem to většinou přijde samo, vsugeruj si to že když dostaneš jednu ránu musíš dát dvě, když dostaneš dvě musíš dát čtyři...trénovat tak aby se v tobě probudil "killer instinkt" když je potřeba.
Já kolikrát nešel do sparingů a různých nácvyků s dobrým pocitem a starch tam taky byl, ale jakmile už došlo na boj tak tohle opadlo a bylo to jen kdo s koho, přece si nenechám rozbít hubu ne? a když už tak ať vzpomíná i ten druhej :twisted: Nic příjemného to není a bolí to, ale bez toho to hold nejde to si musíš vštípit hlavně pokuď to nehceš dělat jen pro zábavu, ale i si zvýšit šance ubránit se jinde...

Strach má každej je to přirozené, ale jak dojde na boj musí se bojovat stach hodit za hlavu jak se ním necháš ovládnout jsi v háji...
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 793
Registrován: ned 20. srp, 2006 23:00

Agresivita

Příspěvekod lukaskon » pát 29. úno, 2008 18:00

Souhlasim s Ukropcanym, je to o sparingu a prostě o tom vydržet. Agresivita není vůbec nutná, spíše naopak bojovým sportům škodí! Je dobré zachovat klidnou hlavu, přemýšlet a dobře reagovat! Ty si spíš nevybouchaný a máš strach, že tě někdo při útoku ztrestá. Bylo by tedy dobré sparovat se zkušenýma, kteří ti nic neudělaj a naopak ti budou radit při sparingu.
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 311
Registrován: čtv 13. lis, 2003 0:00
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvekod Lear » pát 29. úno, 2008 19:09

Diky vsem.. Asi jsem jen netrpelivej a chtel bych byt po chvilce treninku hned profik.. 8)
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř 18. úno, 2004 0:00

 

Příspěvekod player » sob 01. bře, 2008 0:01

Lear : mno sice nevim co cvicis, ale tipuju nejaky kick.Doufam, ze tentokrat jsem se uz trefil:)
Tam se naucis na zacatku par zakladnich technik a za par lekci hura do sparingu.V ten moment pokud nejses nejakej otrkanec, tak je zcela pochopitelne, ze ma covek jiste zabrany, ci dokonce obavy.
V tom je opet dalsi rozdil oproti bojovym umenim, kde se ke sparingu dostanes az za hooodne dlouhou dobu, alespon u nas to tak chodi.V prve rade je treba ziskat techniku, s technikou presnost, s presnosti rychlost, s rychlosti silu atd.Kdyz tohodle doshanes, garantuju ti, ze i tve sebevedomi se povysi a nasledny prechod na sparing bude vyrazne snazsi, nez kdyz te nekdo rovnou postavi do cvicneho fightu po par hodinach cviceni, kde mas naucene leda tak kulove, takze ten sparing je pak spis experimentovani a toho ja napr. nejsem vubec zastancem.
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod Lear » sob 01. bře, 2008 14:01

player: tentokrat skoro trefa, delam MT.. jinak otazka postupu v BU nebo BS.. nehci vyvolavat flame ale delal jsem kdysi chvili wing chun a po par mesicich treninku jsem neumel vubec nic.. ted sice taky neumim nic ale ten pokrok je prece jen nesrovnatelne rychlejsi.. par treninku MT mi z hlediska kopu, uderu i bloku dalo vic nez predtim par mesicu wing chunu.. proste proto, ze kdybych se to pekne rychle nenaucil dostanu na budku.. tady nas proste jako neplavce hodili do vody.. takze opravdu takovy experiment kdo na to psychicky ma a kdo ne.. cimz nerikam ze to je dobra metoda nebo ne.. i z te me nejistoty ve sparringu je videt ze to dokonala metoda neni, ale ten progres je tam viditelny pomerne rychle.. jestli je tva rana ucinna vidis hned, jestli mas dobry nacasovani kopu vidis taky hned a to ze umis bloky poznas podle toho ze ti po highkicku neduni v hlave.. cimz nechci jakkoli snizovat tradicni BU.. asi to jako vsechno chce hlavne praxi.. bohuzel ta ale obcas boli.. :D
Lear
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 98
Registrován: stř 18. úno, 2004 0:00

Příspěvekod player » sob 01. bře, 2008 16:15

Lear : ano jsou i taka BU, ci spis by se hodilo rici skoly!!!, kde tvrdnes u zakladu leta letouci, protoze "mistrovi" se holt nezdas porad jeste dost dobry na nejake pomerovani pri cvicnem zapase.To je pak samozrejme na povazenou, jestli v takove skole zustat.
Mozna by se to nekterym tradicionalistum nelibilo, ale ja napriklad kombinuju zaklady(postoje, zakl. udery, zakl. kryty, pady atd.) s pokrocilejsima technikama(prima sebeobrana).Je to z prosteho duvodu a vychazim mimo jine z vlastni zkusenosti, kdy jsme v shotokanu za rok a pul nejeli jednu jedinou aplikaci.V ten moment je clovek naivni(ano, muj pripad), pokud se domniva, ze se dokaze ubranit tvrdsimu utoku.Proto misim zaklady s pokrocilou sebeobranou, aby se nestalo(jen obrazne receny priklad), ze za mnou prijde nejaky rodic, proc ma jeho dite monokla od spoluzaka, kdyz se preci uci to bojove umeni;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1656
Registrován: stř 11. srp, 2004 23:00

Příspěvekod farmer » sob 01. bře, 2008 22:56

Je to tak, jak tady kluci píšou. Čistí se to, většina slabých lidí odchází. A já jsem nechtěl být ten slabý. Při druhém tréningu mt jsem taky myslel, že toho asi nechám a nebylo to sparringem, stačila mi už fyzicky hodně náročná rozcvička. Jenže sám před sebou jsem nechtěl být za sračku. Rozcvičku jsem prostě nějak přežil, fyzička se začala postupně zvyšovat. Při sparringu jsem se prostě snažil koncentrovat jenom na to, abych to nějak se ctí ustál, co jde vykryl a pokud možno nějakou uštědřil. Pár jich člověk dostane, ale přestane mít takový strach. Postupně se snad zlepšuju. Jedna z odměn za tu dřinu je větší sebevědomí i v osobním životě, práci, s tím i větší klid, protože člověk už tak nemá potřebu řešit nějaké střety s blbci (nemyslím nějaké rvačky, ale střet s kolegou v práci, prodavačem, některými úředníky apod.) Resp. řeší se, ale chladněji, vyrovnaněji, asi asertivněji. [/b]
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 132
Registrován: stř 26. zář, 2007 23:00

Příspěvekod Blecha » pon 03. bře, 2008 16:26

Nemyslim si, ze v boji a zvlast pri sparingu potrebujes "krvavy oci". Gene Tuney - mistr sveta v tezke vaze konce 20. let minuleho stoleti rikal, Boxuj tvrde, ale bez vasne, premyslej. Ackoliv to laici netusi, na bojova umeni i sporty potrebujes i hodne chytrosti. A tu ti emoce i prehnana agresivita vymazou z makovice.
Ja taky nejsem rvac od prirody, ale kdyz mam pri sparingu proti sobe chlapa, tak to prijde samo, chci co nejmin inkasovat, neco rozdat, ale netouzim ho "zabit". A potom jsem az do noci tak rozjetej, ze i pres unavu nemuzu usnout. :-)
Blecha
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 26. led, 2008 0:00

Příspěvekod Genesis » čtv 17. črc, 2008 21:21

Tak mám stejnej problém jako zakladatel tohodle topicu. Když spárujuz, tak se cítím jakoby vnitřně svázanej. Prostě stojím, vykrejvám, občas trochu slabě vyjedu. A i když začnu dostávat a vyjíždim víc, tak pořád vnitřně cítím, že mám na víc a že se nějak krotim. Přijde mi jakobych byl v tu chvíli duchem trochu mimo, jakoby mě to moc nezajímalo.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 566
Registrován: ned 14. led, 2007 0:00
Bydliště: Dobruška

Příspěvekod Emiel » čtv 17. črc, 2008 21:48

Já mám lehce jinačí problém:
U nás nejsou sparringy oficiální osučástí tréninku. To zaprvé, ale když už mám nějaký ten sparring s někým, co se mi povede domluvit, tak mám následující problém: Bojím se bouchnout <---Možná je to tím, že jedeme sparringy naprosto bez jakkékoli ochrany - Omezuje. Například rukavice mi nedovolí použít většinu úderů. Na druhou stranu se vážně bojím někomu jednu natáhnout.
A s tím rpavda i nějakou schytat, ale i když ,to zas tak moc ne. ránu snesu a když ne, tka se oklepu, to mi problém nedělá. to je spíš jen přirozený odpor nehcat se zmlátit jak pes ;)

A ještě dodatek: trénuji tradiční BU, tak prosím hned ho neshazoat jen kvůli sparringům, už ho jendou jeden člvoěk kvůli tomu pomlouval a ani ho nezná, sám to říkal a zprá videií na netu se vážně nedá udělat obrázek.

A jak říká jeden kamarád, co nám vede tréninky: To co se tu učíme je základ, teda ideální situace, která nikdy nenastane, proto se potom učíme henka(volný styl), kde už je to reálnější ,ale stejně nepočítejte, že z každého boje vylezete bez škrábnutí. vždycky nějaká ta rána proklouzne, důležité je, abyste to ustáli a vyřídili protivníka, i když vás poraní. Vy budete dál žít.
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 321
Registrován: úte 13. lis, 2007 0:00

Příspěvekod Michnov » pát 18. črc, 2008 8:06

Zdravím, já su na tom se sparringama stejně, akorát mám navíc jakejsi debilní reflex, kterej jak na mě něco letí mi zavře oči a smotá mě do klubíčka. Výsledek je takovej, že se fight pak skládá z plašení much a chytání všech ruk co na mě jdou. Vůbec nemám přehled o tom, co se děje a ty rany vůbec nevidím. Napadlo mě, jestli by mi nepomoh ten balón na gumách - ( double ) punchball?? na doma.
Michnov
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00

Příspěvekod RUNAR » pát 18. črc, 2008 8:29

Michnov:

A co děláš za sparringy? Jakej styl?

Zkus si trochu držet distanc přední rukou, přední nohou+zadní nohou.
Zkus se naučit uhybat a pořádně se krýt+čelo dopředu tam je hlava hodně tvrdá a odolná.
Ale zas tak nejde chytat velký přímý zásahy do čela je to velkej nápor na krční páteř takže to nejlíp kombinovat s úhybama a krytem.
Záleží hlavně jaká si postava jak jsi rychlej atd.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Michnov » pát 18. črc, 2008 8:45

Kickbox. Přesně to potřebuju - naučit se uhýbat a pořádně krýt:), proto dotaz na ten balón. Když to na mě bude lítat zpátky, tak bych se měl naučit sledovat, co se děje a kam to letí ne? Postava su 190/78. Když se de aji s nohama, tak to aspoň trošku de, ale na ruce su úplně v perdeli.
Michnov
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 25. říj, 2007 23:00

Další

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků