videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod khooca » úte 12. srp, 2008 10:09

marcelo píše:..tu si sa trochu sekol priteli,ten kvazi nedostatok techniky je sposobeny pravidlami,kedze cisty MT nema zapasnicke strhy,zhody a takedowny tak si moze dovolit veci kt. by si v MMA nedovolil..ono klasik boxing a MMA Boxing su dost rozdielny,takisto cisty MT a modifikovany MT pre potreby MMA su celkom rozdielne,pozri si Myanmarsky MuayBoran kde su povolene aj takedowny a je to ciste MMA thaiboxing,ma dost daleko od technicky cisteho MT..vela sampionov v MMA su byvali profiboxeri,thai a neviem co,ale proste pravidla ktore su oproti tradicnym postojovym zalezitostiam dost volne proste nepustia..
No post je to sice dobrej, ale je malinko o nečem jiném, než píšu já. Nijak jsem nehodnotil úroveň MMA zápasů a ani nekomentoval technickou zdatnost lidí od MMA. Jen jsem řekl, a za tím si stojím, že spousta lidí v UFC žádnou techniku nemá. A rozhodně to s pravidly nesouvisí (páč je tam i pár lidí, co něco opravdu umí a pravidla jsou přitom stejná). Souvisí to tak maximálně s tím, že tupé ovečky technika nezajímá - chtějí vidět mostra, co se rozsekaj do mrtva. A to jim UFC dá.
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » úte 12. srp, 2008 10:22

khooca píše:
marcelo píše:..tu si sa trochu sekol priteli,ten kvazi nedostatok techniky je sposobeny pravidlami,kedze cisty MT nema zapasnicke strhy,zhody a takedowny tak si moze dovolit veci kt. by si v MMA nedovolil..ono klasik boxing a MMA Boxing su dost rozdielny,takisto cisty MT a modifikovany MT pre potreby MMA su celkom rozdielne,pozri si Myanmarsky MuayBoran kde su povolene aj takedowny a je to ciste MMA thaiboxing,ma dost daleko od technicky cisteho MT..vela sampionov v MMA su byvali profiboxeri,thai a neviem co,ale proste pravidla ktore su oproti tradicnym postojovym zalezitostiam dost volne proste nepustia..
No post je to sice dobrej, ale je malinko o nečem jiném, než píšu já. Nijak jsem nehodnotil úroveň MMA zápasů a ani nekomentoval technickou zdatnost lidí od MMA. Jen jsem řekl, a za tím si stojím, že spousta lidí v UFC žádnou techniku nemá. A rozhodně to s pravidly nesouvisí (páč je tam i pár lidí, co něco opravdu umí a pravidla jsou přitom stejná). Souvisí to tak maximálně s tím, že tupé ovečky technika nezajímá - chtějí vidět mostra, co se rozsekaj do mrtva. A to jim UFC dá.

Myslíš třeba Brocka Lesnara, nebo koho? Chtělo by to příklad :-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » úte 12. srp, 2008 12:07

Tak třeba Abbota :)
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 12. srp, 2008 14:49

khooca píše:Tak třeba Abbota :)

..no tak Tank Abbot je mrtva zalezitost uz par rokov..a vzdy zlikvidoval len totalne lopaty..napr. Pedro Rizzo mu ukazal nadherny boxersky counterpunching a poslal ho sadnut na rit a kopec dalsich len si uz nespomeniem na mena po tych rokoch..
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 12. srp, 2008 16:53

:lol: :lol: :lol: Postojari :lol: :lol: :lol: koukam delam spatne osvetu, kdyz si nekdo mysli, ze mgwwc je jen o boji na nohach ...

Ja osobne take nejsem ve sportu zastancem dupani po hlavach a pod ... neco jineho je boj o holej zivot, ale myslim, ze do sportu tohle nepatri a ze je to prehnanej zpusob jak nalakat divaky na ... no ... nebudu flejmovat!

Jinak souhlasim s Marcelo ... koukam, ze budu muset hodit rec s khoocou na tema zem :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Finntroll » úte 12. srp, 2008 20:29

khooca píše:

Počítám že potom co tu napíšu mě roztháte na kusy.... a příde mi aspoň 10 výzev k souboji , ale dovolil bych si reagovat....

TECHNIKA
Tady kritizuješ, že většina borců v mma nemá techniku....já si myslím že má.... i když to tak nevypadá....určitě to není bůch ví jak čistý..., ale ono to podle mě stačí a zbytek se dožene silou.... tohle píšu z hlediska ulice a přežití v boji...

Když sem viděl nějaké videa souboje kung-fu mistrů..... tak to ve výsledku stejně vypadalo jako když se perou malý děti.... a zlatý ufc....
Nebyli to žádný spatlaniny....většinou to byli starý záznamy.....ještě černobýlí..... mohl bych to dohledat.....na youtubu....,ale počítám že to stejně většina lidí už viděla...

tohle berte jen jako takovou srandu (ale i tak to někdy vypadá, teda co sem viděl)
http://www.dipenshi.cz/Downloads/ostatn ... u_sifu.wmv
Finntroll
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: .

Příspěvekod hellas » úte 12. srp, 2008 20:52

luen píše:
Ja osobne take nejsem ve sportu zastancem dupani po hlavach a pod ... neco jineho je boj o holej zivot, ale myslim, ze do sportu tohle nepatri a ze je to prehnanej zpusob jak nalakat divaky na ... no ... nebudu flejmovat!

http://www.youtube.com/watch?v=_feyk04_uQI

Je otázka, o kolik je tohle KO třeba nebezpečnější, než pořádná loktovačka.
BTW v UFC tohle+penalty stejně nesmí
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 12. srp, 2008 20:59

....kdyz to pravidla nezakazujou, tak proc ne.Choval bych se naprosto stejne.Porad to je efektivnejsi nez se k nekomu zklanet a davat mu nakladacku retezakama, coz je v jednom nejmenovanem systemu velice, velice casto k videni a je to prezentovane jako sebeobrana.Ale taky nechci flejmovat:)

Jinak tohle je dost drsne:
http://www.youtube.com/watch?v=78bCNkjO ... re=related
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 12. srp, 2008 23:15

njn tak leda u Hladika a jemu podobnejch :lol: dobre jim tak :wink:

player píše:....kdyz to pravidla nezakazujou, tak proc ne.Choval bych se naprosto stejne.Porad to je efektivnejsi nez se k nekomu zklanet a davat mu nakladacku retezakama, coz je v jednom nejmenovanem systemu velice, velice casto k videni a je to prezentovane jako sebeobrana.Ale taky nechci flejmovat:)

jak jsem napsal, neprijde mi sportovni nekomu dupat po hlave, ale zalezi na vkusu kazdeho soudruha :wink: retezaky do wing chunu, tak jak jsou prezentovane wt, vlastne nepatri! Je to idiocie, uz jsem o tom nekolikrat psal. Chyba lavky, ze nectes i to, co se ti nehodi :wink: Kdokoli muze prezentovat cokoli ... pokud si to obhaji, jeho vec a at si dela srandu z koho chce :wink: Ja nepisu o sebeobrane, ale o sportu ... v sebeobrane at si kazdej pouzije cokoli, kdyz si to obhaji pred svedomim a pred soudama, tak je to na nem ... ale sport je neco jineho, aspon podle meho soudu! Ale jak rikam je to asi o vkusu!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 13. srp, 2008 11:50

luen : mno a ja znova pisu, ze pokavad to neni pravidly zakazano, tak proc ne?Jednou je ten sport na urovni gladiatorstvi, tak mi nerikej, ze te to tak vazne bere u srdce:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 13. srp, 2008 12:12

Hele loni sem byl s klukama před galavečerem na prezentačce fajterů ve Varech , kde se předem dohadovali pravidla a záleželo na bojovnících co si zvolí. Všichni do jednoho chtěli nejvolnější pravidla. Tzn. na zemi lokty, kolena, soccer kicky, stompy ... taky v tom nevidím problém.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 13. srp, 2008 12:38

Toman:

Tomíku nevím ale příjde mi to dost zbytečný, hodně se mi líbí BJJ protože je to elegantní a zároveń hodně účinnej způsob jak někoho zapacifikovat v střetu 1 na 1. Buď ho přiškrtíte nebo mu zhmoždíte nějakou tu končetinu že.
Ale dupání na hlavu neboi kopání do hlavy je podle mě naprostá krajnost, pokud fakt nejde vo kejhák tak se tomu vyhnu jak budu jen moci, to radší zdrhnu.
Takže mi příjde naprosto nesmyslný to přímo vyhledávat nebo dávat do SPORTOVNÍCH pravidel.
Jiná věc je že se většinou na tohle vůbec nedojde a že v ultimátech se stává mnohem míň těžkých úrazů než v klasickým boxu. Ale příjde nějakej magor, rozhodčí to nestopne a stane se zbytečná hovadina.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 13. srp, 2008 13:47

ukropcany píše:Pravidlá si musí každý zvážiť, kam až je ochotný zájsť... osobne nevidím až taký rozdiel v highkicku na krk a penalte na zemi a zvedáku na bradu... ale beriem, že na zemi sa to môže ľahšie triafať... :wink:

si nemyslím, viděl sem mraky zápasů, ale KÓčka ala Silva - Kondo jsme viděl málo
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 13. srp, 2008 14:09

No podle čísel je nejvíce nebezpečný klasický box ač to tak nevypadá.
Ale prostě se mi to příčí a je to taková humusárna hnusná někoho na zemi kopat pokud ti nejde o život ale jde o sportovní zápas hmm.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 13. srp, 2008 14:11

hellas píše:
ukropcany píše:Pravidlá si musí každý zvážiť, kam až je ochotný zájsť... osobne nevidím až taký rozdiel v highkicku na krk a penalte na zemi a zvedáku na bradu... ale beriem, že na zemi sa to môže ľahšie triafať... :wink:

si nemyslím, viděl sem mraky zápasů, ale KÓčka ala Silva - Kondo jsme viděl málo

Přesně tak to je pravda. Já spíš vidím jako větší brutalitu to, že někteří fajteři ještě jebou do těžce nahulenýho nebo knockoutovanýho, nebo třeba to že v Combat Sambu není faul kop do kulí.

Jednou se ptali Silvy jaktože je v tomhle tak dobrej. Jestli to nějak specielně trénuje.Odpověď : "ano máme na to takovou speciální metodu. Vždy vybereme na tréninku jednoho člověka, ten si lehne na zem a mi po něm šlapeme ... :lol: :lol: skvělé inovátorské metody. Opravdu bych chtěl v Chute Boxe trénovat :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 13. srp, 2008 14:41

zpět k videím :-)

http://www.youtube.com/watch?v=q4Je4HEwWMg

jsou OH tak něco ze zápasu (ne olympijskýho:-)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 13. srp, 2008 16:53

Docela by me zajimalo, jak byste onu situaci resili vy, co jste taci odpurci kopu na hlavu na zemi v tom pripadu z videa.Nekopat ho?Zalehnout ho a snazit se ho uskrtit nebo nasadit nejakou paku???Nebo ho kopat "jen" do bricha?Nebo jak byste to resili?Nebot ten zapas rozhodne u konce nebyl.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 13. srp, 2008 20:15

Podla mna ta kopacka do hlavy nie je az taka nebezpecna ak nie je vypnuty, ale to dupnutie na hlavu musi byt dost nechutne dostat :? Ja osobne by som nemal problem s tym kopnut niekomu do hlavy na zemi v ramci pravidiel, ale dostat by som to veru nechcel :roll:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 13. srp, 2008 20:50

player píše:luen : mno a ja znova pisu, ze pokavad to neni pravidly zakazano, tak proc ne?Jednou je ten sport na urovni gladiatorstvi, tak mi nerikej, ze te to tak vazne bere u srdce:)

No to je uhel pohledu .. ja si nemyslim, ze gladoatorstvi byl sport :wink: Proste nemam rad to, kdyz jeden druheho vypne a jeste po nem skace jak "magor" ... po bezvladnem tele ... nemyslim, ze je to neco zdraveho a nemyslim, ze je to ukazka jeho umu ... nepovazuji za sportovni takove to "kopani do mrtvoli" (kdyz to prezenu). Naopak libi se mi, kdyz si nekdo nekoho zpracuje, udela ho a pak presne vi, kdy uz ten druhej zapas projel a necha ho byt ... i telo ma sve naroky a tohle uz mi prijde jako zbytecny hazard se zdravim! Jak jsem napsal, nemam nic proti tomu, kdyz je bitka na ulici ... situace je vyhrocena, neni zadne fair play ... nekdo ti napadne deti, zenu ... ok, ale do sportu dle meho vkusu tohle proste nepatri!!! Sport nam ma byt ku prospechu naseho zdravicka a ne o hazardovani s nim ... muj nazor!

Extrem: Kdyz se dva lidi dohodnou na tom, ze jeden druheho zabije ... a stane se, take nikdo neporusi pravidla, ale ja uz tomu nerikam sport ...

A nejde o reseni takovejch situaci sam jsem sel pri sebeobrane za hranice sportovniho klani, ale nebyl to sport, byla to sebeobrana a v tom ja vidim rozdil :wink:

A ted obecne k memu vnimani toho co je primerene (nemyslim ve vztahu k zakonu). Magor nebo clovek, ktery ma strach je zakernej ... vybouchanej frajer si te da pekne s jistou "noblesou" ... prave proto, ze si to ve sportu jakz takz muze dovolit ... preci jen idiot nerozlisuje mezi bojem o zivot a sportovnim klanim, ne?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 13. srp, 2008 22:08

luen píše:... nepovazuji za sportovni takove to "kopani do mrtvoli" (kdyz to prezenu). Naopak libi se mi, kdyz si nekdo nekoho zpracuje, udela ho a pak presne vi, kdy uz ten druhej zapas projel a necha ho byt ...

Zapas dle pravidel je ukoncen, ukonci li jej sam zapasnik nebo sudi.Ani jedno v tomto pripade nenastalo po padu na zem, tudiz ten co zustal stat mel plne pravo dal pokracovat v utoku(dle pravidel) a byl zastaven az nasledne.
Tak jake pak kopani do mrtvoly???

"kdy uz ten druhej zapas projel a necha ho byt"
tys asi moc zapasu ve valetudo, ufc apod. Luene nevidel, podle toho cos napsal, vid?Kolik borcu ma ego na to, aby to predcasne, nez je druhej uskrti do(temer) bezvedomi, odklepalo???

Aby nedoslo k nedorozumneni, vubec tu neobhajuju tyhle ehm sporty, ale kurva kdyz uz vlezu do toho ringu a jsem seznamen s pravidly, tak se podle toho take chovam a holt musim pocitat s tim, ze to muze taky bolet, nejsou to sachy.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně