Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod RBR » pát 22. srp, 2008 10:00

TongPo píše:
ukropcany píše:Jak hovoria boxeri, majstrovstvá sveta sveta v búchaní do pytla/čohokoľvek sa neporiadajú, uvidíme na place... :lol: :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted:

Doufám, že se kluci karatistický dostaví v hojném počtu... :P

Není potřeba po RUNNAROVI nebudou mít s kým testovat své schopnosti. :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 22. srp, 2008 10:03

kluci škoda že Vás neznám osobně asi s Váma musí být sranda
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » pát 22. srp, 2008 10:17

ukropcany píše:4RBR - hovorí z Teba čistá nevedomosť a neskúsenosť z vol. 1 a 2... :twisted:

Musím Runnara podporovat je to přece karaťák a jste na něj dva. Cosi jsem tady na fóru četl, že do toho šel bez bázně a hany a pak mu došla fýza. Věřím, že letos vysokohorské soustředění přinese své ovoce. :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. srp, 2008 10:40

RBR píše:
druss píše:tak makiwara co vím já slouží ke zpevnění pěstí (píše o tom Funakoshi) a k nácviku předání kime a snapu (říká to Nishiyama) ale pak je tu box pytel :-)

To také. Je to hlavně test úderu. Když pořád mlátíš do vzduchu, tak nemáš správnou zpětnou vazbu. Je nutné si dát pár ran do něčeho co klade odpor. Potom vyplavou na povrch skryté chyby.

RBR

to ano... Makiwaru si chci udělat, jen čekám na dřevorubce až mi přiveze špalek, ale já třeba chodím do lesa na stromy a tam ještě cvičím otloukání. a proto radši si dám pár ran do stromu...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 22. srp, 2008 10:44

stromky jsou parada obzvlášt když si je obalíš filcem to se s tím dají dělat pěkné prasárny ale nemůžeš do toho dát pecku jak do pytle
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. srp, 2008 10:51

druss píše:stromky jsou parada obzvlášt když si je obalíš filcem to se s tím dají dělat pěkné prasárny ale nemůžeš do toho dát pecku jak do pytle

to ej jasný že ne, alespon ěn ze začátku, mě to ještě nejde, ale ránu dám, hlavně si na nich cvičím techniky obrany i utoku, kryty, otloukávám ty kosti v předloktí a celý předloktí, zápěstí, dlan, malíkovu hranu i loket

a časem se to zlepšuje a zlepšuje ;)
neobaluj si je, bolí to, já vím, ale je dobrá věc, a bolest nesmíš potlačovat, ale musíš jí vnímat, bolestí nejde ignorovat, ale dá se na ní trochu zvyknout
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 22. srp, 2008 11:07

ukropcany píše:Hádam ho prežije... :lol:

:lol: :lol: :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. srp, 2008 11:12

masta_FN píše:
Beze všeho, cokoliv si přeješ aby ses cítil pohodlně :)

Jinak ty pravidla K-1 mě neba, co takhle Muay Thai a jsem schopnej dát i MMA?

No tak teď jsem tě dostal, píšeš takový články o K1 turnajích ale vlastně tě to neba jo? :)
Můžem taky dát pravidla pořádnýho Karate a ty jsou:
Kdo umře ten prohrál :)

Zůstal bych u tý k1, bouchaj podle toho největší esa a nemaj problém i divácky je to zábavnější.
Jinak klucí od Fernanda (Toman a Panda) maj instrukce vás zlámat a uškrtit v případě že by se mi něco stalo jinde než na place :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 22. srp, 2008 11:14

Franz píše:
druss píše:stromky jsou parada obzvlášt když si je obalíš filcem to se s tím dají dělat pěkné prasárny ale nemůžeš do toho dát pecku jak do pytle

to ej jasný že ne, alespon ěn ze začátku, mě to ještě nejde, ale ránu dám, hlavně si na nich cvičím techniky obrany i utoku, kryty, otloukávám ty kosti v předloktí a celý předloktí, zápěstí, dlan, malíkovu hranu i loket

neobaluj si je, bolí to, já vím, ale je dobrá věc, a bolest nesmíš potlačovat, ale musíš jí vnímat, bolestí nejde ignorovat, ale dá se na ní trochu zvyknout

Nejlepsi je borovice, starej a mohutnej strom s poradnou kurou :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 22. srp, 2008 11:14

Franz píše:to ano... Makiwaru si chci udělat, jen čekám na dřevorubce až mi přiveze špalek, ale já třeba chodím do lesa na stromy a tam ještě cvičím otloukání. a proto radši si dám pár ran do stromu...

Na co špalek? Co vím tak stačí prkno, nějaký stojan na upnutí (pokud s tím jdeš a do místnosti) kousek tatami a makiwara je hotová.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. srp, 2008 11:18

Dneska frčím na to vysokohorský soustředění, budu tam svůj vlastní trenér i manažer :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 22. srp, 2008 11:19

luen píše:

něco takového by mohlo stačit
http://fotobanka.promitani.cz/usa/8055-u-korenu-obrovite-sekvoje

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. srp, 2008 11:20

luen píše:
Franz píše:

:lol: borovici jedinou co sem tam anšel sem si dal do květináče a zkouším bonsai :lol: ale mam tam břízy a smrky, ted spíš na tom smrku dělám no

RBR: vím co myslíš
Obrázek

je to dobrý na údery, ale co kryty?
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. srp, 2008 11:31

TongPo:
Co se týká makiwary jsi úplně vedle, nic o tom nevíš viz údernost pana Fujimota.
Na trénincích MT kde jsem byl se udíralo do velikánských pytlů který ještě parťák FIXUJE aby se nehýbali.
Tak se trefí opravdu SKORO :D každý.
Ale taková METODA je z mýho pohledu OK a hodně PŘÍNOSNÁ protože PRIMÁRNĚ necvičí přesnost.

Podle mého názoru je ©PATNÁ metoda cvičit POUZE A JEN Z POHYBU NA POHYBLIVÝ CÍL.
Takhle se box a ni MT necvičí a ty to musíš vědět, takže tvý argumenty nemůžeme uznat.

Franz:

Radší udírej do obalených makiwar, dopadová plocha musí trochu povolit a pružit, to co píšeš vede brzo do špitálu se zničenými klouby.
Nechci na tebe dělat chytrýho, chci jen poradit.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 22. srp, 2008 11:34

legenda vypráví o karatistovi který mydlil strom až strom umřel tak šel an samuraje tady e super videjko ikdyž muai thai :-) http://www.youtube.com/watch?v=JJAR1vjg ... re=related
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod masta_FN » pát 22. srp, 2008 11:36

RUNAR píše:
masta_FN píše:
Beze všeho, cokoliv si přeješ aby ses cítil pohodlně :)

Jinak ty pravidla K-1 mě neba, co takhle Muay Thai a jsem schopnej dát i MMA?

No tak teď jsem tě dostal, píšeš takový články o K1 turnajích ale vlastně tě to neba jo? :)
Můžem taky dát pravidla pořádnýho Karate a ty jsou:
Kdo umře ten prohrál :)

Zůstal bych u tý k1, bouchaj podle toho největší esa a nemaj problém i divácky je to zábavnější.
Jinak klucí od Fernanda (Toman a Panda) maj instrukce vás zlámat a uškrtit v případě že by se mi něco stalo jinde než na place :D

Píšu o tom protože to lidi zajímá, ale mojí srdcovkou je pořád čistý Muay Thai, ale pokud trváš na K-1 pravidlech tak může bejt, zase takový problém to pro mě není.
masta_FN
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAR » pát 22. srp, 2008 11:39

Masta:
Tak domluveno, kolik vlastně vážíš? Jen abych věděl do čeho jdu :)
I když těžší duel než s aktivním závodníkem Ukropem to asi nebude..... ale jeden nikdy neví že 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 22. srp, 2008 11:41

Franz píše:je to dobrý na údery, ale co kryty?

Hm... položme si otázku....má to nějaký užitek zkoušet tvrdé kryty na makiwaře :?: :?. Pokud na tom trváš tak soto, uči jdou akorát se musíš postavit z boku. Gedan by šlo také pokud by si měl hodně pružné prkno, njinak by si musel mít druhou makiwaru-zkrácenou. Myslím, že cvičení s partnerem bude lepší volba pro trénink krytů, Pak je tu poslední volba o to je ten čínský panák, ale něj netuším jak se má správně používat. To bude spíše Luenova parketa.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. srp, 2008 11:42

To bude den, už jsem naštval Tři Mušketýry a mám s nimi souboj v jeden den. :D 8)

Jak to ten Dumas hezky předpověděl. :idea: :)

A nikoho dalšího už neberu za chvíly by to bylo 100 men kumite. :roll:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. srp, 2008 11:57

RBR píše:
Franz píše:je to dobrý na údery, ale co kryty?

Hm... položme si otázku....má to nějaký užitek zkoušet tvrdé kryty na makiwaře :?: :?. Pokud na tom trváš tak soto, uči jdou akorát se musíš postavit z boku. Gedan by šlo také pokud by si měl hodně pružné prkno, njinak by si musel mít druhou makiwaru-zkrácenou. Myslím, že cvičení s partnerem bude lepší volba pro trénink krytů, Pak je tu poslední volba o to je ten čínský panák, ale něj netuším jak se má správně používat. To bude spíše Luenova parketa.

RBR

já sui nemůžu dovolit partnera, všichni utíkaj, že je to bolí... stromy alespon nenadávaj :D

Runar: jj díky, já to moc s přímejma uderama taky moc nepřeháním, spíš jen tak si bouchnu, co se týká kloubů, tak mlátím zase do vyšlapané cestičky na louce :lol:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé