Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod Angus » stř 27. srp, 2008 11:17

TongPo píše:...A jak je to u vás s hákama? Vím, že je cvičíte, ale jak často je používáte například při kumite / drilech? Proč se ptám - z občasných sparringů s místními karatisty mám zkušenosti, že se jejich repertoár útočných technik omezuje akorát na kombinaci přímých úderů s pokusem o spleskávání soupeřových rukou + nějakej kop. Při obraně vykrejt direkty celkem zvládali, ale jakmile byl v sérii úderů obsažen za pár direkty nějakej hák, obvykle ho "nakoupili" na tvrdo. Myslíš, že jde o deformaci ze sportovního kumite?

Sice ten dotaz nebyl na mne, ale vyjádřím se k vlastní zkušenosti. Velká většina karatistů u nás neměla a dodnes nemá příliš zkušeností s jiným stylem boje, než se tady po několik desetiletí v rámci především sportovního kumite předávalo. S těmi háky jsem měl také problémy, když jsem si dal sparing s klukama, co boxovali, jenže já se k tomu praktickému porovnání dostal naštěstí už někdy kolem roku 1986. Většina karatistů mi ale nadále tvrdila, že háky jsou na hovno, hodně jich to tvrdí dodnes :cry: .
Obecně je ale pravda, že v karate se hákům (alespoň v ČR) nevěnuje většinou tolik prostoru a z toho pramení pak i problém s reakcí na tento typ úderu.
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 27. srp, 2008 12:35

ukropcany píše:4player - ono dosť záleží z akých sociálnych pomerov tí ľudia pochádzajú... u nás je momentálne silná skupina intelektuálov a určite by sa medzi nimi vyslovene agresívny jedinci hľadali ťažko... jasné, že chodievajú aj také typy, ale momentálne mám pocit, že je to ťažká menšina... druhá vec zase je, že ako bojovníci sú určite lepší... :D Predsalen ulicou vykalená pokérovaná mrcha štípe lepšie ako brýlkatý intelektuál... :roll:

myslíš brejlaté intoše z ©K Slovan, belasá Bratislava? :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 27. srp, 2008 12:45

TongPo píše:Hmm, tak to opravdu vypadá na funkcionalistický pojetí. Tahle diskuse začíná bejt zajímavá... :wink: A jak je to u vás s hákama? Vím, že je cvičíte, ale jak často je používáte například při kumite / drilech? Proč se ptám - z občasných sparringů s místními karatisty mám zkušenosti, že se jejich repertoár útočných technik omezuje akorát na kombinaci přímých úderů s pokusem o spleskávání soupeřových rukou + nějakej kop. Při obraně vykrejt direkty celkem zvládali, ale jakmile byl v sérii úderů obsažen za pár direkty nějakej hák, obvykle ho "nakoupili" na tvrdo. Myslíš, že jde o deformaci ze sportovního kumite?

Není to otázka na mě, ale pokusím se odpovědět. Nácvik obloukových úderů je čistě individuální věc.
Pokud se někdo připravuje na sportovní boj dle pravidel třeba WKF nebo JKA atd. tak nácvikem ztrácí čas. Má velkou pravděpodobnost, že mu to na závodech nikdo nezaboduje. Pokud jde o kombinace co píšeš, tak tam je to stejné. Sportovní boj v karate se přerušuje hned po první technice, která je hodnotitelná, takže zápasníci nejsou zvyklý na to, že budou zasypání dlouhou kombinací úderů.
Co jsem tak vypozoroval, tak karatisté těmto technikám začnou věnovat více pozornosti až po praktické zkušenosti. Pak se může stát, že trenéři po svém uvážení zařadí do tréninkových programů i nácvik obloukových technik.
Jinak bohužel sportovní boj se omezil na různé formy gjaku cuki, sem tam kizami cuki. To je daň zaplacená sportovním pravidlům.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 27. srp, 2008 16:06

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:13, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » stř 27. srp, 2008 16:54

pucmaz píše:TongPo: Ano, haky (dva druhy- furizuki a mawashizuki) cvicime i pri kumite, drilech a kombinacich.

Když zmiňuješ kumite, měl bych dotaz. Děláte volný zápas ? Pokud ano. máte nějaká pravidla?
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 27. srp, 2008 17:41

pucmaz píše:RBR: no a jak jste na tom tedy s hakama u vas? :wink:

No asi tak. Před nějakým časem jsem sám došel k tomu, že přímé údery mám celkem zmáklé, ale nějak to nestačí a je potřeba výrazně rozšířit repertuar, takže nezbylo nic jiného než začít podstatně více trénovat i tyto méně obvyklé techniky.
Nyní se nacházím ve stavu dohánění zanedbaného. :oops:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 27. srp, 2008 19:33

pucmaz píše:TongPo: Ano, haky (dva druhy- furizuki a mawashizuki) cvicime i pri kumite, drilech a kombinacich. Stejne jako treba lokty atd. A pak jsou to takovy ty ruzny "nenormalni" udery, jako haito uchi (uder palcovou hranou dlane), ktery by se taky nejspis daly zaradit mezi haky.
Absenci haku vidim rozhodne jako deformaci sportovnimi pravidly, ostatne jak to napsal RBR.

Hmm, zajímavý... :P Hele to by byla fakt škoda, kdybys nepřišel na setkání bu.cz vol. 4 v roce 2009... :lol: Ale zvídavé otázky pokračují: Myslím, že už ses zmínil, že mimo makiwary (čerpání vesmírné energie :twisted: ) používáte i box. pytle a lapy... Souhlasí, nebo jsem se překouknul? A co bojovej střeh? Jak vypadá ve vašem podání? Zajímají mě hlavně ruce... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 27. srp, 2008 23:57

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:13, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 28. srp, 2008 6:45

pucmaz píše:Kamae znamena ruce nahore. Nejsou ovsem nalepeny na brade/celu, jsou od hlavy ponekud dal. Myslim, ze vsichni vi o cem mluvim. Jestli jsou pesti sevrene, nebo otevrene, nebo treba jedna otevrena a druha sevrena, to uz vsechno zalezi na samotnym cloveku...

Nemáš nějakou fotku postavení rukou v kamae? Jakou výšku postoje v kamae preferujete? U nás nás máme pravidlo co nejníže za dodržení určitých pravidel vycházejících z biomechaniky.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 28. srp, 2008 17:35

player píše:Pod tohle se ti podepisu, nebot uz jsem podobnou debatu dost mozna prave s Ukropcanym vedl, nicmene jak pise RBR, nikam to nevedlo:)
I Luen ti jiste potvrdi, ze jsem se ho trosku udivene na lonskem setkani ptal, proc jeho kluci defacto jedou MT, kdyz takova pravidla svym zpusobem uricte degradujou "filozofii" WCH.
PS:Hlavne mi prosim te Luene ted opet nepis, ze ty preci zadnym zastanecm WCH nejsi, protoze by to pusobilo prinejmensim pokrytecky, peace;)

Kdyz peace, tak peace :lol: Ale neodpustim si jednu vec ... tobe jsem to rikal primo na setkani a pak jsi to resil v nejakem vlakne zde ... je to proste:

Wing chun je wing chun a sportovni klani je neco jineho. To u nas vsichni vedi :wink: Wing chun to nijak neposkozuje ani nedegraduje ... zapasime v open lize thai boxu a proto jedeme podle jejich pravidel ... snad to nebudu muset za rok zase vysvetlovat :lol: Je to proste a kecy o tom jestli jsem zastancem neceho nebo nejsem ... my dva se defacto nezname, moje prispevky nectes a zbytecne to zase stavis do nejake ... jsem na vychode Slovenska, tak bych napsal po sarissky ... ake, ze to je pr....... :lol: Ale nebudu si kazit dovolenou priblblejma narazkama :wink:

Konec koncu, kdyz cvicim mai gei wong wing chun, tak to asi nedelam proto, ze se mi nelibi a nebo proto, ze s nim mam nejaky problem :wink:
Problem je v tom, ze vetsina lidi vidi ve wing chun ono "wt" ... ale to neni muj nebo nas problem :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 31. srp, 2008 12:00

Keď som išel cez ulicu
uvidel som boxernu novu
pri tom gyme Ukrop & TongPo stál
tak som na nich zavolál:

Héj Ukrop & TongPo ja na pitchu vam dám
ak vám bude málo eště vam aj pridám
...... :) :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 31. srp, 2008 12:07

Jinak, co se tady psalo o stahování ruky k pasu, tak stáhnutí ruky k pasu
MÁ velký význam
a to:

- Lepší rovnováha =>delší dosah úderu a vetší síla a průraznost
- Reakce přes rotaci ramenou a pánve do udírající ruky=> větší síla a průraznost úderu

Kdo udírá do pytle a makiwary to musí EMPIRICKY potvrdit.
Teď zbývá napsat že v některých situacích je ruka dole nesmysl, jindy je naprosto namístě a výhodná.
Záleží na situaci jestli je možný si toto dovolit.
Dělaj to tak moji oblíbení Karatisté i Boxeři (velmi často v profi zápasech)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 31. srp, 2008 14:31

....a když se do vás dám
nepomůže vám ani Van Dám.

Ne ne žádný zelený list už jsem si nedal ani nepamatuji..... :D ale když koukám na ty Jamajský sprintery tak si myslím že je to dobrej doping :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 31. srp, 2008 15:24

Koukám, že Ranař to Slovensko zase přežil... To by mě zajímalo, v jakým ohrožení života byl tentokrát... :twisted: Každopádně to vypadá minimálně na nějaký úder do hlavy nebo úpal, protože ty jeho poslední příspěvky jsou naprosto scestný... :roll: Snad se z toho chudák dostane... :(
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 31. srp, 2008 15:35

4TongPo:

Přežil jsem a moje nejoblíbenější hláška na horských chatách byla:
Dal bych si čaj a dvě horalky 8) :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » ned 31. srp, 2008 17:44

RUNAR píše:4TongPo:

Nějakej čajovej fetiš ne?
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 31. srp, 2008 18:55

Toman píše:

Ale kdepak, Ranař si zase pohrává (jak je jeho zvykem) s dvojsmysly... :roll: Evidentně chtěl čaj a dvě horalky:

Obrázek
+
Obrázek

V praxi však Ranařovi obsluha odvětila: "Horalky bohužel nemáme, ale tady máte dvě tatranky:"

Obrázek
+
Obrázek

Tím se taky vysvětlují Ranařovo poslední poněkud pomatené příspěvky směřované na mě a Ukropa... No po tolika ranách do zátylku se tomu člověk ani nediví, že? Ale on se z toho rychle dostane... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 31. srp, 2008 20:06

TongPo píše:Koukám, že Ranař to Slovensko zase přežil... To by mě zajímalo, v jakým ohrožení života byl tentokrát... :twisted: Každopádně to vypadá minimálně na nějaký úder do hlavy nebo úpal, protože ty jeho poslední příspěvky jsou naprosto scestný... :roll: Snad se z toho chudák dostane... :(

No hele, ted jsem se vratil ze Slovenskeho vychodu ... byl jsem u diablika aka marcello a bylo to narocne Obrázek musel jsem prokazat svuj puvod a to nejen cvicenim Obrázek ale byla naprosta pohoda Obrázek super cviceni, zabava, prostredi, spolecnost ... doufam, ze dame brzo repete
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 31. srp, 2008 20:32

luen píše:
TongPo píše:Koukám, že Ranař to Slovensko zase přežil... To by mě zajímalo, v jakým ohrožení života byl tentokrát... :twisted: Každopádně to vypadá minimálně na nějaký úder do hlavy nebo úpal, protože ty jeho poslední příspěvky jsou naprosto scestný... :roll: Snad se z toho chudák dostane... :(

No hele, ted jsem se vratil ze Slovenskeho vychodu ... byl jsem u diablika aka marcello a bylo to narocne Obrázek musel jsem prokazat svuj puvod a to nejen cvicenim Obrázek ale byla naprosta pohoda Obrázek super cviceni, zabava, prostredi, spolecnost ... doufam, ze dame brzo repete

JJ bol to super tyzden plny akcie a zabavy..inac Luen je velmi sikovny a robi cest MGW..skusil som s nim klincovacky,boxing atd.. a popravde musim povedat ze musim este vela trenovat, ze Luenove skills a taktilita v takom tom "hadom prepletani" sa v klinci je super,razancia v udere veeelmi neprijemna a hlavne,keby vsetci manici od kungfu mali takuto uroven tak zbohom rodina :lol: Uz sa ani necudujem Luenovmu neustalemu boju s veternymi mlynmi a zberbou od kungfu kt. nahana energie,ukaja sa falungom a snazi sa odvadzat udery do stratena bez zapotenia sa :roll: Jasne ze dame opacko Luene :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 01. zář, 2008 8:39

TongPo píše:
Toman píše:

Ale kdepak, Ranař si zase pohrává (jak je jeho zvykem) s dvojsmysly....

Koukám že TongPo zase boduje, ano prokouknul jsi to.

Ale když jsem šel první tůru, tak jsem asi 5x potkal stejnou dvojici pěkných slovenských turistek, vždy jsme prohodili několik vět.
A večer na chatě jsem byl překvapen když jsem je viděl jak kecaj na chatě s paní domácí v kuchyni, asi byli její příbuzné.
No a paní domácí přišla a ptala se co bych rád, tak jsem podle pravdy odpověděl že bych chtěl čaj a dvě horalky...... :D

Jinak jsem šel noční tůru (ale vůbec nedoporučuju lidem bez zkušeností a podrobnou znalostí terénu) a v lesní části jsem čekal medvědí útok. Asi je celkem jasné že každý druhý velký pařez vypadal jak skrčený medvěd připravený mě sejmout...... 8)

A musím potvrdit účinost vysokohorské přípravy, běhal jsem jen první den, to jsem psal Pandovi.
Potom už jsem jenom chodil a to úplně v klídku, ani jsem se při výstupech nezadejchal protože jsem šel fakt v pohodičce lehkým tempem.
Takže jsem čekal že fýza za ten tejden půjde dolů.

Ale teď běhám také v gymu na pásech, má to i svý výhody, hlavně že jde přesně změřit rychlost a čas a vzdálenost.
No a trať na pásech(rychlost+čas)co jsem před odjezdem běhal jen z posledních sil, jsem včera uběhnul úplně v klídečku, takže vysokohorský prostředí opravdu funguje.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé