Kapap a ulice.

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gino » úte 08. črc, 2008 12:40

Runar - jo, jsem neuspesnej a zahorklej. Jsi spokojenejsi? Ma ted muj nazor (po tvem zhodnoceni) nizsi hodnotu? :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

 

Příspěvekod RUNAR » úte 08. črc, 2008 12:48

Gino:

tu vypovídací jistě, protože je zkreslený nějakým osobním "něčím".
Spokojenější tím rozhodně nejsem.
Jinak nebudu se tady patlat v nějakých osobních výpadech a provokacích, je to ztráta času a těch zbytečných písmenek 8).

Nic zajímavýho to nepřinese a navíc to nikomu radost dělat nebude že ano.
Čas se dá vyplnit něčím velmi zábavnějším, než tady psát osobně s někým koho osobně neznám, to je hodně zavádějící, třeba kdyby jsme se znali problém by nebyl.
Na netu spousta věcí může vyznít úplně jinak než byla myšlena.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod Panda » úte 08. črc, 2008 13:31

2 All: Dáme bitku? :twisted:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Ynseminator » úte 08. črc, 2008 13:35

Panda píše:2 All: Dáme bitku? :twisted:

Konečně objektivní názor :lol: :twisted:
Tak řiď ať jedeš lip. Myslel sem řiď jako řiď, ne řiď jako řiť.
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 149
Registrován: pon 17. zář, 2007 23:00
Bydliště: Dimenze X

Příspěvekod RUNAR » úte 08. črc, 2008 13:39

Panda je takovej hezkej příklad, taky spolu často nesouhlasíme, to je přece ale v pohodě, známe se osobně a jsme díky tomu skvělý kámoši.
Alespoň si to myslim :lol: :oops:
Víme co a jak nemyslíme vážně jak vtipkujem atd.
Potom nevznikaj ty nedorozumění.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod RUNAR » úte 08. črc, 2008 13:47

Panda píše:2 All: Dáme bitku?



©el bych do toho, sehrajeme brutální jatka někde na ulici za bílýho dne přímo před policejní kamerou.
A uvidíme jestli nás dohledaj :)
Samotnýho by mě to zajímalo .............ale velmi, velmi silně pochybuju.
Lada že by nás naprášil nějaký "dobrý známý" co by nás na záznamu v TV poznal a zavolal tam......to potom ano!

NO OFFENCE proti názorovým oponentům.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 2841
Registrován: ned 07. říj, 2007 23:00

Příspěvekod hellas » úte 08. črc, 2008 16:26

Makoto píše:Ja vim, ze je to OT a omlouvam se za to, ale neodpustim si :-) - jelikoz nepatrim do skupiny pavouku, trener demonstruje techniky na me. Posledne to byla technika, kdy po dvou primych uderech a round kicku, ktery jsem zachytil, jsem mel low kickem podseknout stojnou nohu soupere. Muj sparring byl podobne vahove kategorie (90 kg) a ja ho zaboha nedokazal podkopnout v jujutsu bych ho postrcil...etc

Právě takto mě to ukázal trenér MT 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1813
Registrován: čtv 15. črc, 2004 23:00

Re: Kapap a ulice.

Příspěvekod lama » sob 30. srp, 2008 22:05

NAIA píše:
Roman12 píše:Ahoj. Kapap jako sebeobrana. Je to na ulici funkční? Jaký je váš názor?


Zdravím,
Kapap stejně jako Krav maga, Musado...(dasaď si co chceš) funguje podle toho jak dobře jsi trénovaný. To znamená, že stojí a padá s kvalitou instruktora, tréninku a tvojí vůlí makat.

Mě osobně se moc nelíbí kam Avi Nardia Kapap směřuje (soudím podle posledního DVD co vydal) - připadá mi, že se v západním světě necvičí tvrdě jak u nás nebo více východně (to je jen moje osobní zkušenost). Já sám jsem poznal Kapap skrze Laďu Matulu. A u něj můžu říct, že jeho tréninky byly takové, že kapap byl funkční.

Co se týče RBSD.cz a kapap. Tak mě nikdy neimponovaly techniky (ty sami nikoho v boji nezachránili) ale nasazení a způsob výcviku. V tomhle používám hodně věcí jako Laďa. Jen si je upravuju podle vlastního pohledu. On totiž kapap není o nových ("battle tested" :D ) technikách. Ale spíše o tom jak zasadit ty funkční do reálnějšího modelu.

S tím "Kanónem na vrabce" :D Opět záleží kdo tě učí. Já jsem na tréninku kapapu nebo Reality Based PP (Jim Wagner) neviděl vyučovat jak někdo někomu dupe na hlavu atd. To jsem viděl ve školách jiu jitsu, karate atd v reality based systémech jsem to osobně neviděl. Tím se nechci nikoho dotknout jen opět upozornit, že to záleží na tom kdo tě učí... a taky nepřestat přemýšlet i když tě učí kdokoliv.
V boji to bude tvoje pr**l která to odnese nebo odsedí, tak si nenech někoho cizího radit co máš dělat - máš přece svůj rozum.

Jinak RBSD.cz nevyučuje jen systém Jima Wagnera. Bereme odkud se dá, asi jako každý rozumný člověk....



Zdravim vsechny do Olomouce (www.rbsd.cz), taky Mateje a jeho team v Praze, jo abych nezapomel na Krav v Plzni- bylo mi potesenim si s vami v minulosti zacvicit.

Mozna bych mel co rict k puvodnimu tematu "Kapap a ulice" jakozto certifikovany instructor Kapap.

Velmi zalezi na tom kym je Kapap prezentovan a hlavne jake skupine je urcen, dnesni tred se bohuzel odklani od reality a vse je smereno ke komerci.
V kostce Kapap nabizi siroky skalu jak kontrolovat protivnika, coz z meho pohledu je zcela nevhodne a zbytecne pro civilisty, ja se striktne drzim stareho dobreho
" kdo utece vyhraje a nejlepsi obrana je utok" to je me osobni treninkove moto a kazdy at si je vylozi po svem

Bohuzel i predstavitele Kapap se zapojili do zlatokopecke horecky a snazi se vyrobit vice instructoru nez je treba, na studenta uz asi dnes jikdo nemysli ( s tim ja osobne mam nejvetsi problem a nebojim se to rict nahlas)

Dale dnesni Kapap zacal velmi silne osvojovat BBJ techniky ktere ja nepovazuji za nejstastnejsi reseni pro ulici ( jen si zkuste dat ground fighting na patniku nebo asfaltu, garantuji vam ze na svoje kolinka bude velmi opatrni a na velke pakovani vas taky prejde chut)
Ale to je vec nazoru, Avi a Albert to tak chcou a dobre se to prodava

Jedna rada na konec, Military systemy jsou zcela nevhodne pro ulici a jestli mate kamose v Iraku nebo v Afganistanu tak se ho zeptejte kolik toho vlaste pouzil na bojisti z jeho "Military spec secret treninku" ?!!

stay real
Lama
lama
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 29. srp, 2008 23:00

Příspěvekod hor » ned 31. srp, 2008 12:26

Hm ! Opravdu zajímavý názor ! Jen mi tam chybí ,které techniky popř.styly jsou podle tebe na ulici funkční ???
hor
hor
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte 04. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Makoto » pon 01. zář, 2008 11:14

hor píše:Hm ! Opravdu zajímavý názor ! Jen mi tam chybí ,které techniky popř.styly jsou podle tebe na ulici funkční ???

Nejde o techniky, ale o principy pouziti pripadne adekvatnost...uvedom si, co sleduje svoji obranou vojak a co civil. Co z toho bude mit pripadne vojak za opletacky a co civil...proste rozdilne cile, rozdilne adekvatnosti reakce na utok... Proto snad uz pomalicku upada zajem o ty tzv. post-armadni systemy a spise lide hledaji jak zlepsit to, co je tu prezentovano jako bojove umeni. To totiz od pocatku bylo vytvorene, aby naucilo civily se branit proti civilum...casem, a diky tomu, ze uz se u nas moc nebojuje a neni tedy moznost overovat, ze vse funguje, to malicko...degenerovalo (omlouvam se vsem za ten vyraz) do duchovnich cest plne osviceni, apod. Nejak se vsak zapomnelo na puvodni ucel....A na ty, kteri se snazi premyslet, proc to nefunguje a pripadne to upravit, se kouka skrz prsty, protoze zneuctuji pamatku 300 let mrtveho dedy, ktery ve sve dobe byl vynikajici valecnik a na techto zkusenostech zalozil svuj styl...a od te doby se to bere jako zakon...a je jedno, ze uz se moc nebojuje v brneni, s mecem, apod. Porad se cvici tlacne silove techniky (na proniknuti cepele brnenim) misto pohyblivych technik, ktere treba brneni prilis neumoznovalo.
Ted se mi dostalo do rukou nekolik starych knih o jujutsu z let 1900 +- z celeho sveta a je velice zajimave videt, ze sebeobrana at uz civilni nebo armadni se od sebe hodne lisila. Armadni byla hodne o lamani, skrceni, apod. na rozdil od civilni, ktera byla spise o pakach, hodech, atd. Jo a jeste jedna zajimavost....vsechno to bylo prezentovane jako jujutsu (jiu jitsu, ji jitsu, apod.) dokud se obchodni znacka Judo poradne nezpropagovala, ale ve skutecnosti to bylo Goshin jutsu (snad je to spravne napsane) v ramci Kodokan judo. Ciste jujutsu je prakticke nemozne videt....protoze v te dobe se vezlo na vlne slavy Judo a Jigoro Kano, proto vse, co bylo Jiujitsu (Judo) bylo automaticky pokladano za uzasne, neporazitelne a siroce aplikovatelne jak pro sport, tak pro sebeobranu, tak pro policisty ci armadu....Skoro me napada, ze do dnesnich dnu prezilo jen toto Goshin jutsu prezentovane jako jujutsu....a pak specializovane skoly jako Hakko ryu, apod, ktere vsak vznikly po valce, ze? Takze tradicni jujutsu je uz mozna ztracene....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod zm » pon 01. zář, 2008 13:20

Makoto píše:Skoro me napada, ze do dnesnich dnu prezilo jen toto Goshin jutsu prezentovane jako jujutsu....a pak specializovane skoly jako Hakko ryu, apod, ktere vsak vznikly po valce, ze? Takze tradicni jujutsu je uz mozna ztracene....

Ses nechal trochu unést, ne? S tím judo, goshin jutsu (sebeobrana judo) a vlnou slávy judo máš nepochybně pravdu, ale že by tradiční jujutsu bylo ztracené? To ani možná ne, leda snad mimo Japonsko.
Mám s tím osobní zkušenost: letos v únoru jsem byl v Musashi budokanu v městečku Mimasaka (pref. Okayama, rodiště Musashiho) a zúčastnil jsem se tam 31. Nihon kobudo enbu taikai (článek o tom vyšel v červencovém Fighter's magazínu) - asi osmihodinová přehlídka cvičení koryu ("starých škol") z celého Japonska. Daitoryu počínaje, Nitenichiryu konče. No a tam bylo takové množství škol jujutsu, že se mi až bulvy protáčely. Z těch které jsem rozeznal nebo znal, můžu uvést snad jen Yoshinhontairyu a Takenouchiryu. A spoustu jsem jich neznal. Je fakt, že spousta z toho už působila neatraktivním dojmem. Zde, v předsudcích ovlivněné Evropě, by tyto školy působily asi opravdu archaicky a neúčinně, ale může to být jen můj osobní dojem pramenící asi z neznalosti těchto systémů. Občas si to sjíždím na DVD a je mi líto, že zrovna takové systémy pro nejaponce nejsou dostupné, bylo by určitě zajímavé to alespoň ochutnat. Asi si to na západ prostě ještě nenašlo cestu (řekl bych, že asi ani ńenajde vzhledem k současným trendům), a to třeba ani takové Daitoryu ještě není v ČR. Je impozantní vidět provádět cvičení Daitoryu přímo Kondo sensei (poslední soke). Naštěstí instruktážní DVD Daitoryu už dostupné jsou, ale ty ostatní školy? Nevím, neznám, škoda.
Omlouvám se za OT.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 388
Registrován: stř 12. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Brno

Příspěvekod Makoto » pon 01. zář, 2008 13:49

Ahoj,
jsem rad, ze jsi mi to vyvratil, fakt jsem z toho byl dost mimo...vice pres SZ....je to opravdu OT.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod luen » pon 01. zář, 2008 14:09

teda ja bych se take bal rici, ze neco je na prd nebo to nejak jinak znevazoval jen kvuli tomu, ze je to napasovane pro vojaky nebo snad jinou legislativu :lol: :lol: :lol: Doufam, ze ses Jardo nekdy pral na ulici :wink: Bych chtel videt tvuj pud sebezachovy v akci ... jak ti rika, Jardo neblbni ... zase trefis nekoho na bradu, prerazis mu celist a on te pak usvedci kamerovej system :wink: V realne sebeobrane na neco takoveho neni cas, vime? :wink:

Na druhou stranu ja nemam problem s tim se podivat kde je kamera akde neni ... nerikam ze odhalim vsechny, ale proste kouknu a vidim, ne? A otazka slapani po hlave a chovani se jak debilni idiot nema s zadnym systemem nic spolecneho ... je to o tom jestli mam nabouchano a nebo strach vetsi jak nepritel ... z toho vetsinou plyne ono prezprilis agresivni chovani a neschopnost odhadnout situaci, resp. se v cas zabrzdit ... jo pokud nekdo cvici zhovadilosti a pak ma prilezitost si vyzkouset jake by to bylo se nekomu projit po xikchte a k tomu je to debilek, tak to asi udela, ale vymluva, ze to bylo kvuli tomu, ze cvici neco s izraele ... :lol:

Jinak naprostej souhlas s lama!
Naposledy upravil luen dne úte 02. zář, 2008 12:16, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
Uživatelský avatar
luen
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5187
Registrován: čtv 03. úno, 2005 0:00

Příspěvekod Makoto » pon 01. zář, 2008 15:02

luen píše:teda ja bych se take bal rici, ze neco je na prd nebo to nejak jinak znevazoval jen kvuli tomu, ze je to napasovane pro vojaky nebo snad jinou legislativu :lol: :lol: :lol: Doufam, ze ses Jardo nekdy pral na ulici :wink: Bych chtel videt tvuj pud sebezachovy v akci ... jak ti rika, Jardo neblbni ... zase trefis nekoho na bradu, prerazis mu celist a on te pak usvedci kamerovej system :wink: V realne sebeobrane na neco takoveho neni cas, vime? :wink:

Na druhou stranu ja nemam problem s tim se podivat kde je kamera akde neni ... nerikam ze odhalim vsechny, ale proste kouknu a vidim, ne? A otazka slapani po hlave a chovani se jak debilni idiot nema s zadnym systemem nic spolecneho ... je to o tom jestli mam nabouchano a nebo strach vetsi jak nepritel ... z toho vetsinou plyne ono prezprilis agresivni chovani a neschopnost odhadnout situaci, resp. se v cas zabrzdit ... jo pokud nekdo cvici zhovadilosti a pak ma prilezitost si vyzkouset jake by to bylo se nekomu projit po xikchte a k tomu je to debilek, tak to asi udela, ale vymluva, ze to bylo kvuli tomu, ze cvici neco s izraele ... :lol:

Mas pravdu, souhlas.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod Roman12 » pon 22. zář, 2008 10:21

Ale co vybrat? Nějaké nasměrování, aby laik neztrácel čas a z vhodných si mohl vybrat. Scars, RBSD nebo....
Roman12
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 06. črc, 2008 23:00

Příspěvekod Makoto » pon 22. zář, 2008 10:26

Roman12 píše:Ale co vybrat? Nějaké nasměrování, aby laik neztrácel čas a z vhodných si mohl vybrat. Scars, RBSD nebo....

Romane, stejne jako u BU/BS plati, ze nejlepsi je prijit, zacvicit si a uvidis, jestli ti to sedne. System muze byt bohovsky dobry, ale pokud ti nesedne instruktor ci lide s tebou cvicici, bude to o nicem. Neexistuje NEJ (-lepsi, -horsi, -rychlejsi, -efektivnejsi,...) tak jako neni standardni clovek.
Takze zjisti si pres internet, co se blizko tebe cvici, bez tam a pokud se ti nebude nic z toho libit, rozsir okruh hledani a znovu si zjisti, co a hlavne jak se tam cvici.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Uživatelský avatar
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1715
Registrován: ned 02. kvě, 2004 23:00
Bydliště: Roztoky u Prahy

Předchozí

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 18 návštevníků

cron