Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Jendis » pon 16. čer, 2008 13:39

Jestli myslíš tohle: Ne, vyskytl se tam nejaky problem, chteli jsme tam s Fukkim zajet, ale udajne jsme potrebovali nejake povoleni od mistra navstivit trenink nebo neco takoveho...

....tak přesně tohle jsem pochopil tak,jak jsem psal,že je normální......spíše mi přišlo podivné,že tam chlapci chtěli jet bez jakéhokoliv dotazu a trošku to tam "testnout".....

Samozřejmě,nic proti nikomu....jak píšu vejš...po domluvě lze všelicos....jen to "testování" je takové ošemetné.... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 16. čer, 2008 13:48

Ja nic testovat nechtel, pouze jsem se chtel podivat. A bylo to tam psano tak, ze kdo ma zajem o bujinkan a chce se prvne podivat, at zavola trenerovi. My v zadnem pripade nechteli zacit bujinkan trenovat a nejak jsme dosli k zaveru, ze by to pusobilo divne... No ted uz je pozde na to to resit, a nechci si tu vymyslet vymluvy proc jsem tam nezasel....
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 16. čer, 2008 13:50

ghekon píše:Ja nic testovat nechtel, pouze jsem se chtel podivat. A bylo to tam psano tak, ze kdo ma zajem o bujinkan a chce se prvne podivat, at zavola trenerovi. My v zadnem pripade nechteli zacit bujinkan trenovat a nejak jsme dosli k zaveru, ze by to pusobilo divne... No ted uz je pozde na to to resit, a nechci si tu vymyslet vymluvy proc jsem tam nezasel....

Tak to potom ano ;)
Proč divně? Tak si chceš rozšířit kulturní rozhled. To by jim určitě nevadilo..
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » ned 05. říj, 2008 21:57

Taaak...
Nedá mi to, musím to sem postnout....
Včerejšího pozdního večera jsem byl v Českých Budějovicích s pár přáteli. Nedaleko mhd (vysokoškolské koleje) jsme čekali na další lidi, co měli dorazit. Spolu s námi přijala mhd skupinka 10ti rozjařených hiphoperů (Opilí nebyli, jen to vypadali, že si dali trochu trávy)
Každopádně, my jsme tam byli čtyři... Já jsem se byl projít a tři kaarádi zůstali u mhd. ta skupinka šla naproti mně (takovým menším parčíkem po úzké cestě a zrovna jsme se sešli na msítehc, kde moc nesvítila světla).
chtěl jsem pokračovat dál, jenže do mne strčili, ale i tak jsem šle dál...
Nakonec, když viděli moji kamrádi, že jsem se u nich zdržel, šli za mnou.

Měl jsem v tu chvíli velice ponurou náladu (Je to hodně osobní, ale byla to poměrně silná deprese, tkaže tu náaldu dále nerozebírám). Ovšem, asi ta nálada mě vedla k otmu, že jsem se chtěl vrátit k té skupince a promluvit si s nimi... Kamrádi mě zadrželi. jenže když mě odváděli ,tak se ta skupina rozběhla napapdla nás...

Boj byl krátký, ale měl zajímavý průběh...(krátký, protože kamrádzavolal polici, takže ti volové utekli)

Průběh by lnásledovný, jako ejdiný cvičící BU, jsem byl schopen udržovat si distanc od 3 útočníků najednou a zároveň ještě zkopnout jiného, který už měl jednoho kamaráda na zemi... (boje se účastnilo šest těch hoperů, zbylí čtyři byli dál a snažili se kamarády uklidnit.) Po mém záasahu, kdyjsem kopem odeslal jednoho točníka na krátký bezmotorový let, jsem získal plnou pozornost čtyřech..ty už jsem nezvládl, ale vyvázl jsem téměř bez zranění (zablokovaný krk, zničené brýle, pohmožděnina na hlavě a holeni, natrhlý kus čela...) - oni jeden - nakoplé ledviny, druhý naražená žebra a třetí zablokovaný krk (to je tne ,co jsem ho zkopl z toho kamaráda).

Takže myslím, že Bujinkan mi docela dost slušně pomohl. Bez něj, bychom měli daleko menší šanci (Neodkázal bych si držet tolik protivníků najendou v šachu a už vůbec byhc je takhle nekopal brždícími kopey an edával takovýhle údery)...
Takže jak už bylo řečeno, každý styl je použitelný .)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 06. říj, 2008 15:12

ukropcany píše:Tak tu sa dá len pogratulovať... :D

Njn... jenže mě z toho dneska pořád bolí za krkem :D Aneb není to jak v holywoodu, že se nikomu nic nestane :D
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 06. říj, 2008 16:58

ukropcany píše:Boľavý krk je určite vynikajúci výsledok... :D Ja som sa do podobnej situácie dostal našťastie iba raz a skončil som s asi 30 typlami po hlave :roll:

Au... Mno, každopádně je to nepříjemné....
To víš, když člověka dostanou už na zem a je jich víc, tak moc šancí už nemá. Zvlášť, když mám za sebou teprve necelý rok cvičení...
Nejvíc mě mrzí ty zničené brýle...
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » pon 06. říj, 2008 18:51

4Emiel: Měl si přiject na sraz, nikdo by tě tam takhle nezřídil a cesta tam by určitě stála míň, než nové brýle :D
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » čtv 16. říj, 2008 15:11

4 Emiel

já myslím, že každý, kdo se seriozně pohybuje či pohyboval minimálně 10 let v oblasti BS či BU v ČR si o bujinkanu určitě udělal obrázek a názor.Můj je podpořen účastí na semináři JJ v Polsku, kde vyučoval Sensei Maciej Lisowski 4.Dan ninjutsu, který je jedním z reprezentantů bujinkanu v PL (dle jeho slov).jeho cvičení bylo "DIAMETRÁLNĚ" odlišné od toho, co jsem měl možnost vidět zde v ČR, kde jsem se byl podívat v jednou oddílu NJ, možná to bylo i tím, že Maciej měl tehdy už téměř 20 let zkušeností s karate, boxu a JJ (cvičil kyokushin v době, kdy se tu dal cvičit jen shotokan a to ještě ve větších městech), zádné postoje alá zenkutsu dachi by český šotokan, rázné, rychlé techniky, reálné útoky s reálnou obranou.pravda, upřednostňuje práci s improvizovanými zbraněmi před mečem nebo kopím, takže tady asi "odborníci na NJ z ČR, cvičící ho 10 měsíců, týdnů nebo dokonce jen dnů..." budou namítat, že zbraně mají v NJ nezastupitelnou roli a kdo v NJ zbraně necvčí vlastně NJ nerozumí.

Určitě mně tu budeš poučovat, že kecám bludy, ale cvičím víc než 20 let, začal jsem s judo a šotokan, pak na V© studium JJ, nejdřív zde v ČR, pak v PL (jsem z ostravy, mám to za humnama :lol: ) a poznal jsem na těch "několika" seminářích, že máme v ČR ještě co dohánět, hlavně co se týká kvality cvičení, je tu příliš mnoho "učitelů" , kteří by se nejspíš ještě měli sami dost učit...ale ono asi stačí si nechat "nasekat" nějaké dany 8) slyšel jsem něco o 15.danu bujinkan ninjutsu v ČR, boha to snad není možné :lol: :lol: :lol: může mi to někdo prosím vysvětlit?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 16. říj, 2008 18:45

Mno, poučovat si nelajznu... Nějak nemám čím ;)

jen k těm zbraním:
Ono je někde striktně dáno ,co máme trénovat za zbraně? nevšiml jsem si... Spíš to máme jako základy s kalsickýma a pak rozvíjení na různé jiné pomůcky na zbraň.. Jinak řečeno se spíš učíme bojovat s popelníky a židlema (prostě s tím ,co nám přijde pod ruku), když to vezmu až příliš otevřeně...
Učíme se prostě si uvědomovat výhody a využívat je, než o nich nevědět a nebo vědět a nepoužívat.... Tak nějak...

Takhle... Srovnávat českou a zahraniční scénu nemohu.
1) Netrénuju tak dlouho ,abych si udělal pořádný obrázek o naší.
2) Netrénoval jsem v zahraničí

A poslední:
Myslím že ty dany se tu už řešili... Ono to je trochu jinak, nesmíš brát dany u nás a srovnávat to s karate, kdy jsou některé stupně jen sympolické...
Ber to prostě jako žákovské stupně začátečníci (kyu)
žákovské stupně pokročilí (1-4 dan)
pak je skok na učitelské stupně 'nižší třídy' (5-9. dan)
a pak jsou učitelé (10-15. dan)
S tím, ež se nedělejí okolky, kolik je toho a toho danu, prostě záleží, jak je na otm člověk schopnostně...
Pokud jsem to správně pochopil. Ovšem mohu se mílit :)

Safra je zajímavé, jak se mi zěmnily příspěvky ze začátku tréninku a v této době... :D
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » čtv 16. říj, 2008 19:27

Emiel píše:Safra je zajímavé, jak se mi zěmnily příspěvky ze začátku tréninku a v této době... :D

No, já ti nevim, překlepů je tam furt stejně... :twisted:

Sorry :lol:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » čtv 16. říj, 2008 20:08

Boreas píše:
Emiel píše:Safra je zajímavé, jak se mi zěmnily příspěvky ze začátku tréninku a v této době... :D

No, já ti nevim, překlepů je tam furt stejně... :twisted:

Sorry :lol:

Nevaaa ;) Já a moej překlepy ;) Důležitý je obsah
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :-)

Příspěvekod graver » pát 17. říj, 2008 8:03

kumori píše:postoje alá zenkutsu dachi by český šotokan

Jakéže to přesně jsou - jen pro mé poučení :?: A proč "by český" - ono je to třeba v chorvatským šotokanu jinak?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 17. říj, 2008 10:44

kumori píše:zádné postoje alá zenkutsu dachi by český šotoka

No jak tu už jednou proběhlo v nějaké diskuzi tak není zenkutsu jako zenkutsu. A jinak zenkutsu maj i v toliko opěvovaném Kyokushinu.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » pát 17. říj, 2008 17:27

možná i v chorvatském šotokanu, ale v českém jsou tam určitě.Říkám to protože jsem cvičil šotokan před revolucí,kdy byl velmi často "metodicky upravován" a po revoluci, kdy se sem dostali zahraniční instruktoři se nemnoho z nás divilo co jsme to vlastně cvičili...

4 graver

a co ve WANDER ryu?tady by nejspíš pomohl pan Hausner 8.Dan karatejutsu wander ryu, kterého jistě dobře znáš

4 NOKT

není pravdou, že kyokushin převzal třeba kata ze shotokan ryu karatedo?a pokud já vím, tak kata jsou základem technik a naopak

4 emiel
nechtěl jsem nijak trousit moudra, jen reagovat, ale podívej, přece jen se v civilizovaném světě uznává stupnice Dan, kterou konfiguroval Jigoro Kano, tj. 10.Dan a vše mimo toto je jaksi out, takže prof. plukovník Soke krysztof Kondratowicz 11.dan jiujitsu, Prof. Dr. Sifu Tze Princ Ganyuurin Dschero Khan Chen Tao Tze (po převzetí holandského občanství Gerald Karel Meijers), který je na polských webech prezentován jako 12.Dan kung fu a tady by se k tomu mohl vyjádřit někdo od kung fu, jak to je s těmi dany v kung fu.jen se divím, že v NJ je danů 15...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 17. říj, 2008 17:35

kumori píše:4 emiel
nechtěl jsem nijak trousit moudra, jen reagovat, ale podívej, přece jen se v civilizovaném světě uznává stupnice Dan, kterou konfiguroval Jigoro Kano, tj. 10.Dan a vše mimo toto je jaksi out, takže prof. plukovník Soke krysztof Kondratowicz 11.dan jiujitsu, Prof. Dr. Sifu Tze Princ Ganyuurin Dschero Khan Chen Tao Tze (po převzetí holandského občanství Gerald Karel Meijers), který je na polských webech prezentován jako 12.Dan kung fu a tady by se k tomu mohl vyjádřit někdo od kung fu, jak to je s těmi dany v kung fu.jen se divím, že v NJ je danů 15...

:lol: 8) Souhlas ... v kung fu samo zadne dany nejsou ... proc take? Kazdej umi co umi a zadna hodnost se za nej prat nikde nebude. Navic Dan je slovo z japanu a chtel bych videt cinana, kterej pro neco v cinskem kung fu bude pouzivat japonstinu :lol:

Vetsinou jakmile vidim skolu, kde se uci jakekoli nejaponske bu a maji japonskou terminologii, tak si saham na celo ... samo ze to plati i naopak. Napr. skolu boxu, kde by nekdo misto direkt, hak, zvedak a pod. pouzivali nazev treba tsuki a pod ... :lol: Proste podvod a panacek si ani nedal praci si zjistit jaka terminologie se v danem bu/bs pouziva 8O - cili podvodnik a jeste ke vsemu trouba :wink:
Naposledy upravil luen dne pát 17. říj, 2008 18:06, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 17. říj, 2008 17:45

kumori píše:4 NOKT

není pravdou, že kyokushin převzal třeba kata ze shotokan ryu karatedo?a pokud já vím, tak kata jsou základem technik a naopak

Konkrétně ze Shotokanu a z Goju Ryu. Btw jak souvisí kata s tím zenkutsu? Pokud pominu fakt, že je to jeden z nejčastějších postojů co se tam vyskytuje.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pát 17. říj, 2008 20:33

kumori píše:4 emiel

Mno, nehleď na konvenčně založené hodnocení na dany od nějakého Karatisty ;)

Ano, nyní bych mohl reagovat tak, že my ty dany prostě máme jinak a že naše umění je jaksi o něco starší než karate...
Ale nebudu, nemá to cenu... Ono vůbec nemá cenu řešit nějaké hodnostní stupně.. K čemu jsou dobré? aby ti nepadaly kalhoty?
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 17. říj, 2008 20:39

kumori píše:a co ve WANDER ryu?tady by nejspíš pomohl pan Hausner 8.Dan karatejutsu wander ryu, kterého jistě dobře znáš

Vander ryu to be exact. Jinak máš pravdu - J. Hausner (kterého, jak správně říkáš, znám - i když ne dobře) skutečně pomohl. Ale o nějakém spec. zenkucu v českém šotokanu nic neříkal. To říkáš ty, proto se ptám tebe. Popravdě řečeno jsem smysl tvé odpovědi nepochopil - pokud to má být nějaký výraz pohrdání JH a všemi, kdo ho znají, tak na to já zvysoka kálím. Nezkusil bys být trochu věcnější?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » pát 17. říj, 2008 20:55

graver píše:
kumori píše:a co ve WANDER ryu?tady by nejspíš pomohl pan Hausner 8.Dan karatejutsu wander ryu, kterého jistě dobře znáš

Vander ryu to be exact. Jinak máš pravdu - J. Hausner (kterého, jak správně říkáš, znám - i když ne dobře) skutečně pomohl. Ale o nějakém spec. zenkucu v českém šotokanu nic neříkal. To říkáš ty, proto se ptám tebe. Popravdě řečeno jsem smysl tvé odpovědi nepochopil - pokud to má být nějaký výraz pohrdání JH a všemi, kdo ho znají, tak na to já zvysoka kálím. Nezkusil bys být trochu věcnější?

podívej, měli jsme tu diskuzi na téma LP a jeho spolupracovníci a mezi ně patří i pan Hausner, který, jak jsem pochopil a bylo i vysvětleno velmi vyčerpávajícím způsobem, byl velmi úspěšným závodníkem a trenérem shotokan karate, kde dosáhl na 4.Dan a pak najednou raketový start a prezentuje se jako 8.Dan wander ryu karatejutsu, což mi u člověka, na kterého jsou takové pozitivní reference příjde trochu nejasné...jesli je wander ryu karatejutsu nějakou přidruženou výrobou fudokanu Ilji Jorgy, OK dejme tomu.

nejde o spec. zenkucu, jen o to, že za komárů byl velmi omezený přístup k informacím a ti, kteří sem karate dovedli žili hodně dlouho z toho ce sem donesli a nediv se, že pak i nstruktoři z ciziny po listopadu 89 kulili oči co že to pod názvem zenkutsu dachi vůbe cvičíme, byly VELKÉ odchylky v kata.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » pát 17. říj, 2008 21:09

začíná to tu být "horká půda" 8)
Naposledy upravil kumori dne pát 17. říj, 2008 21:10, celkově upraveno 1
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...