Moderní Sportovní Karate

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Moderní Sportovní Karate

Příspěvekod Jarous » úte 21. říj, 2008 21:12

Už jste o tom někdy někdo něco slyšeli? Dělám to dva roky a doporučuji všem. Přečtěte si něco o metodice MSK!! www.mska.cz
Jarous
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 20. říj, 2008 23:00

 

Re: Moderní Sportovní Karate

Příspěvekod RBR » stř 22. říj, 2008 7:48

Jarous píše:Už jste o tom někdy někdo něco slyšeli? Dělám to dva roky a doporučuji všem. Přečtěte si něco o metodice MSK!! www.mska.cz


Sorry,

ale je to jen jeden z dalších klonů sportovního karate. Asi tě nepotěším, ale WKF je stále ve sportovním karate prestižnější a její tituly mají větší váhu než vaše.
Jinak ty stránky jsou koncipovány jako oslava pana Prof. Dr. Rudolfa Jakhela, IX. Dan. Je tam minimum konkrétních údajů o zakladateli a organizaci. Člověk se nikde nedočte pod kým cvičil, kdo mu udělil jeho technické stupně, kdo je členem této organizace, jak velkou má členskou základnu, kdo je současným oficiálním představitelem této organizace atd.
Docela pochybuji o jeho velkohubém prohlášení, že jeho kniha cituji "...... Moderní sportovní karate, která vyšla v originále v Německu, a které kompetentní znalci připisují stejně důležitou úlohu, jakou sehrála roku 1922 kniha mistra Gichina Funakoshiho". Pokud vím GF vydal jedinou knihu a to svůj životopis :lol:
Knihy o technikách karate vydávali především jeho žáci Nakayama, Nishiyama atd. O jejich knihách se dá tvrdit, že jsou pro karate přínosem, tak proč se nesrovnává s nimi?

K té metodice
Kde je na těch stránkách uvedena? Jestli myslíš ty všeobecné informace pod heslem "Informace o MSK" tak to metodika není.

Jinak byl bych opatrný při prohlášeních tohoto typu "Kenneth Funakoshi (IX. DAN), přímý potomek mistra Gichina Funakoshiho" Kde je to uvedeno? Prohlížel jsem stránky samotného KF a tam o nějakém příbuzenském vztahu ke GF tam není ani zmínky. Divil bych se, že by se s tím on sám nepochlubil. Možná je v nějakém vzdálenějším příbuzenském vztahu ke GF, ale přímý potomek?????

Původně jsem nechtěl být k tomu vůbec kritický, naopak, ale ty stránky na mě působí jak dokonalá antireklama.

Přes všechny moje připomínky ti přeji spousty úspěchů a jestliže ti tato cesta plně vyhovuje, tak je vše OK.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Re: Moderní Sportovní Karate

Příspěvekod graver » stř 22. říj, 2008 11:05

RBR píše:Jinak byl bych opatrný při prohlášeních tohoto typu "Kenneth Funakoshi (IX. DAN), přímý potomek mistra Gichina Funakoshiho" Kde je to uvedeno?

Tak úplně přímý asi ne, pokud je tohle pravda: http://seinenkai.com/salute-funakoshi.html
tady zase tohle: http://www.shotokankarate.ca/modern%20k ... asters.htm
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
Uživatelský avatar
graver
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1778
Registrován: pon 22. srp, 2005 23:00
Bydliště: Brno

Re: Moderní Sportovní Karate

Příspěvekod RBR » stř 22. říj, 2008 11:35

graver píše:Tak úplně přímý asi ne, pokud je tohle pravda: http://seinenkai.com/salute-funakoshi.html


Pokud je to pravda, tak není vůbec přímý potomek, spíš nepřímý. Ani k žádnému předání v rámci rodiny nebo "školy" u něj nedošlo. Karate pod GF nikdy necvičil. Spíš se chytře veze po vlně. Nahlas nikam příbuzenský vztahy s GF nevykřikuje a nechává lidi, ať si myslí co si myslí, když uslyší jméno Funakoshi.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Re: Moderní Sportovní Karate

Příspěvekod Angus » stř 22. říj, 2008 12:35

RBR píše:Spíš se chytře veze po vlně. Nahlas nikam příbuzenský vztahy s GF nevykřikuje a nechává lidi, ať si myslí co si myslí, když uslyší jméno Funakoshi.
RBR


A kdo nemá podrobné znalosti nebo negoogluje :wink:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 692
Registrován: pon 23. čer, 2003 23:00

Příspěvekod Jarous » stř 22. říj, 2008 15:47

me osobne je jedno jestli byl nakej japonec synem jinyho japonce:-) jen me zajimalo jestli neco vite o tomto sportu. Je to docela mlady sport a neni zas az tak rozsireny a podle me je jednoznacne lepsi nez klasické karate. Skoda ze se o to moc lidi nezajima:-( jen sem chtel slyset vas nazor a vy hned zacnete studovat japonce......
Jarous
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 20. říj, 2008 23:00

Příspěvekod RBR » stř 22. říj, 2008 16:13

Jarous píše:me osobne je jedno jestli byl nakej japonec synem jinyho japonce:-) jen me zajimalo jestli neco vite o tomto sportu. Je to docela mlady sport a neni zas az tak rozsireny a podle me je jednoznacne lepsi nez klasické karate. Skoda ze se o to moc lidi nezajima:-( jen sem chtel slyset vas nazor a vy hned zacnete studovat japonce......


Asi sis to moje povídání moc dobře nepřečetl. KF neřeším. K tvému "mladému" sportu není moc co dodat. Na těch stránkách nebylo nic co by nějak blíže popsalo jeho sportovní pravidla, mimo toho, že se závodí a katách a kumite.
Napiš nám v čem se to odlišuje třeba od WKF, JKA, ITKF, atd., pak se o tom můžem pobavit. Na první pohled to nepřináší nic nového.

Co to je klasické karate? Zkus trochu blíže specifikovat svou představu klasického karate, ať víme s čím porovnáváš. Stram karate je hodně košatý a pro každého z nás klasické karate může představovat něco jiného.

RBR
Naposledy upravil RBR dne stř 22. říj, 2008 22:01, celkově upraveno 1
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1531
Registrován: pon 03. říj, 2005 23:00
Bydliště: ČR

Příspěvekod NOKT » stř 22. říj, 2008 19:06

Jarous píše: lepsi nez klasické karate

Noooo na to se dá říct jedno... Zkus to chvíly porovnej a zjistíš.....
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 656
Registrován: stř 30. kvě, 2007 23:00

never more

Příspěvekod Raphael » sob 25. říj, 2008 22:30

MSKA jsem dělal chvíli v dětství...už tehdy měli ty řeči o Jakhelovi...furt jen kritizovali japonce a vyzdvihovali svou vlastní metodu...je pravda, že japonský způsob je trochu jiný a někomu může připadat divný a leckoho může dokonce odrazovat, ale neustálým opakováním, že my jsme ty nej se jimi nestaneme...MSKA fakt nikdy víc, já už tedy necvičím ani klasický shotokan a pochybuju, že se k němu někdy naplno vrátím, ale vděčím karate za hodně...LOTO SALUT :lol:
Raphael
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 16. srp, 2008 23:00


Zpět na bojová umění a sporty obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 návštevníků

cron