RUNAR píše:Tohle začal JurášekDyť se nikdo nehádá , naprosto v poklidu jsem napsal reakci na nesmysl, to se snad smí.
kumori píše:carlos77 píše:Zdravím. Tento víkend se prý konal v Brně seminář s Raffi Livenem na Univerzitě obrany. Podle info na netu to bylo jen pro uzavřenou skupinu lidí - měl někdo z fóra možnost zúčastnit se? Poreferujte jaké to bylo?
původně jsem tohle nechtěl komentovat, ale musím.Jsem názoru, že systema a KM ( jedno jaké organizace) jsou módními záležitostmi poslední dekády. Dostala se mi do rukou německá kniha, kde jsou ilustrace boje beze zbraně velmi podobné tomu, co dnes lze shlédnout jako "nově vyvinuté techniky a postupy".Ta kniha je z 19.století a uvedené ilustrace jsou ze 16. století.Co z toho plyne?Padáme na prdel, jak to v té Systemě funguje, jak jsou techniky KM účinné a strohé, přitom máme ve své historii ( západní a střední Evropy ) zdroje, ze kterých lze čerpat, jen to není tak hezky zabalené a marketingově proprané.
K osobě pana Livena - osobně jsem jej nikdy neviděl a nehodlám to změnit.Reference o něm nejsou takové, aby mně donutili zajet si k němu zacvičit.Po shlédnutí jeho instruktážího videa, kde prezentuje "svou" KM LI jsem si musel nalít trochu tvrdého, aby se mi opět rozproudila krev v žilách...Nedovedu si představit co mohl na UNOB učit nebo spíš už jsou na tom na akademické půdě tak špatně, že si musí zvát lidi typu pana Livena?Pokud ano, kdo to platil?
graver píše:kumori: osobní zkušenost respektuju, kecy typu "nic nevím, ale poptal jsem se" ignoruju. Jak jsem řekl: nevšiml jsem si, že by tě někdo nutil, abys Livenovi věnoval svůj čas (jakkoliv to momentálně děláš).
btw: neznám historii, ale není Liven Lichtenfeldův žák a pověřenec?
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník