Tuhnoucí předloktí

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Tuhnoucí předloktí

Příspěvekod Lukegrass » úte 28. říj, 2008 20:11

Ahoj,
možná má někdo podobný problém jako já, ale už vyřešený..

Chtěl bych začít dělat nějaké BU, konkrétně Yong Tjun nebo Allkampf-jitsu a byl jsem si už zacvičit na obou trénincích. Problém je v tom, že mám pak vytuhlý obě předloktí, což mi vadí, protože hraju na housle a ta tuhost trvá tak pět dní, než zahraju to samé co před tréninkem a ruce se zase uvolní. Nedovedu si představit, že bych chodil na trénink 2x týdně a nemusel housle nadobro odložit.
Máte s něčím takovým někdo zkušenost, uvolňovací cviky, apod...?
Díky všem za reakce, L
Lukegrass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 28. říj, 2008 0:00

 

Příspěvekod Chrobi » úte 28. říj, 2008 21:03

Ahoj, predlokti mi taky tuhnou a protoze si hraju na fyzioterapeuta, tak uvolnenost a cit v rukou potrebuju, ikdyz trenuju hodne. Protahovani mi na to nikdy nepomahalo, akorat si tim pacim zapesti. Posledni dobou se mi osvedcilo, takovy rotacni protazeni (vezmes predlokti do druhy ruky a ty svaly protahnes do rotace - jako bys sam sobe chtel delat ohnicek(ale jen do prvniho odporu), jemne, nez ucejtis, ze se ti to pod rukama povoluje, jako houslista bys mohl cejtit). Taky hlazeni dlani i toho predlokti pomaha. Mozna to zni divne, ale u me (i dalsich) to tak je. Samozrejme beznou svalovou unavu z treninku, jen timhle neodstranis, je treba pockat, nez si telo malicko zvykne. Tak jako nohy na zacatku treninku kopu tuhnou vic, nez u trenovanyho tela, tak to tak je i u predlokti pri treninku pak, uchopu a buhvi, co tam jeste na tom Allkampf jitsu delate ;o)
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Toman » stř 29. říj, 2008 7:38

Ahoj hoši. Chrobi a co třeba powerball ... co ty na to jako odborník.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Clarke » stř 29. říj, 2008 10:34

Ahoj, před tréninkem pořádně prohřát a protáhnout (a po něm taky):

1) rozpažit a kroužit zápěstími na obě strany
2) rozpažit a kroužit lokty na obě strany
3) naprosto uvolnit zápěstí, lokty i ramena a švihat předloktími víceméně podél těla nahoru a dolů, pohyb vyhází spíš z boků/ramen (tohle se fakt blbě popisuje)
4) přepažit jednu ruku, otočit malíkem vzhůru, druhou rukou ji uchopit za hřbet, dotlačit malíkovou hranu k nosu
5) totéž co bod 4, ale ruka začíná pod pupkem a jede podél těla vzhůru
6) opřít ruku hřbetem do boku (prsty směřují dozadu), druhou se chytit za loket a táhnout dopředu
7) kliky na hřbetech rukou
8) na zem, na všechny čtyři jako pes, ruce stojí na dlaních, vytočené prsty směrem ke kolenům, pak sedat na paty
9) předpažit obě ruce, malíkový hrany vzhůru, chytit s dlaněmi a takto "převracet" ruce
10) nechat si naplnno střelit Kote-Gaeshi ... zápěstí nikdy nebylo volnější :-) ... ne, tohle byl jen vtípek, to nedělej ;-)

... uff, já nevím, je toho spousta, tyhle dělám asi nejčastěji.
U koho ten kampf děláš? Ať jsem zatím cvičil AKJ s kýmkoliv i mimo naší tělocvičnu (semináře, soustředění, apod.), tak zahřívačka a protahovačka jsou vždycky.

PS: Názor na Powerball by mne zajímal taky, tak jestli má někdo zkušenost ...
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 85
Registrován: úte 04. pro, 2007 0:00

Příspěvekod Chrobi » stř 29. říj, 2008 10:59

Příliš mlady na to, abych byl odborník, ale....powerball, podle me funguje principielně stejně jako některy stabilizační pomůcky, který se v rehabilitaci normálně používají. Vlastní zkušenost z opakovanýho cvičení s powerballem nemam (hral jsem si s tím tak desetkrát a to ještě ve formě poměřování se zbytkem mužů nejbližší rodiny :o). Kamaradovi, co se vubec nehybe a jen se vali za pocitacem to na bolesti zapesti a predlokti pomohlo. Bracha (bouchac) i tata (posilovac) s tim jednu dobu kroutili pravidelne a zadny zmeny myslim neprobehly. Porad jsou stejne tuhy. U lidi s celkovou dekondici(kamarad, co zije za pocitacem) bych to doporucil i na bolestivy stavy nebo pocit tuhosti (nemel-li bych moznost je mit normalne na terapii). U lidi, co pravidelně trénujou, bych to bral jen jako další zajímavej (a v principu docela chytrej) trénink předloktí a i segmentů výš (rameno, trup...) pokud se ví jak na to. Moje zkušenost je, že pravidelně cvičící člověk si těmahle necílenejma cvičeníma moc nepomůže. Ale může to zkusit.

Máš s powerballem jiný zkušenosti (nebo někdo z tvejch kámošů válečů??) jako člověk, co předloktí namáhá mnohem intenzivněji, než tkďáci?

PS: Ještě jedna věc (kterou ale těžko řešit sám sobě) v souvislosti s tuhnoucím předloktím. U začátečníka je to prostě netrénovaností a aktuelním přetížením. U pravidelného cvičence (např. já) je to podle mě dáno individuální stavbou těla (táta je tuhoš, brácha je tuhoš, já jsem tuhoš, dědu nepamatuju) a taky nestabilitou (špatnou koordinací svalů) trupu a lopatky.
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér
 
Příspěvky: 140
Registrován: čtv 20. bře, 2003 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Toman » stř 29. říj, 2008 11:18

No moje zkušenost s powerballem je na úrovni experimentu nikoliv systematickýho cvičení. Nevidím v něm nějaký fenomenální přínos ovšem jako aktivní relax u televize, počítače či studia je to fakt bezva zejména pak co se koordinace levé ruky týká.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1852
Registrován: čtv 10. úno, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Lukegrass » stř 29. říj, 2008 21:30

Díky chlapi za reakce!

Chrobi: 1) Tu "rotaci" a hlazení zkusím, jen se chci zeptat, jak často tohle děláš, jestli před a po tréninku nebo i mimo něj?
2) O powerballu jsem teď tady od Tomana slyšel poprvé a kouknul trochu na net, ale přijde mi, že bych si s ním ruce neuvolnil, spíš naopak..
3) S tou netrénovaností to bude pravda částečně a tou druhou částí dost pravděpodobně je, že jsem taky "tuhoš";-)... Což je smutný, ale zatím to nevzdávám.

Clarke: Určitě zkusím i cviky, cos psal, bod 3) jsem pochopil v poho. Zaujaly mě ty kliky na hřbetech ruky, to je dost maso..:)
Na tréninku jsem byl jen jednom, v Praze u J. Rychnovského. On osobně sice rozvičku nevedl, ale proběhla a zahřívání a protahování bylo (ale tuším jen na začátku).

Pokud má ještě někdo nějaký nápady na uvolňování těch předloktí, tak sem s nimi a za došlý reakce ještě jednou dík!
Lukegrass
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 28. říj, 2008 0:00

Příspěvekod Clarke » čtv 30. říj, 2008 8:44

Jj, pod Honzou Rychnovským jsem si už taky párkrát zacvičil. Osobně bych řekl, že docela klade důraz na fyzickou přípravu (taky je to na něm vidět). Jak psal Chrobi, budeš ztuhlej kvůli nezvyklý námaze. Já první dva měsíce skoro nedokázal po tréninku dojít na autobus ... teď už si ani nevzpomínám, kdy jsem byl naposled ztuhlej. Tělo si zvykne ;-)

PS: možná se 1.11. potkáme na pražským semináři :-)
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 85
Registrován: úte 04. pro, 2007 0:00


Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků