Dotaz ohledně krytu v boxu

boj nožem, box, řecko-římský zápas, historický a sportovní šerm, sambo, le savate...

Moderátor: Makoto

Příspěvekod Jendis » stř 31. pro, 2008 11:32

Gino píše:Teda panove...

Hari se ustrelil a zapomel, ze Remy lezi na zemi (holt videl ten dvojak a to je pro nej jako cervenej hadr pro byka, jak psal Panda) a vy se tu hned prebijite kdo pro nej vymysli lepsi privlastek? Magor, vylizanec, vypatlana hlava, picus, posuk, bezmozek.... ???

Safra co to s vama je. Jasne, porusil pravidla, byl za to docela pekelne potrestanej, ale bezmozek to urcite neni (nebo ho nekdo z vas zna osobne?). Kdyby tam pak besnil a slapal po Remym dal a zautocil i na rozhodciho - to by byl bezmozek k pohledani, to jo, ale netreba delat z komara velblouda. Ja teda osobne nevim o jeho dalsich vystrelcich, videl jsem pouze par jeho zapasu.



hledej dál,Gino......a posuď potom sám..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 5346
Registrován: úte 20. led, 2004 0:00
Bydliště: Jihlava

 

Re: odpoved na kryt v boxu

Příspěvekod Panda » stř 31. pro, 2008 11:36

stanley píše:Ahoj. Asi te budu muset trozku zklamat. Trenovanim boxu (v zahranici) se venuji jiz dlouha leta, ale to neni podstatne. Jestli-ze mas zajem o muj nazor, tak obrana srazenim uderu je ta nejhorsi co muze byt a prakticky ji zadny zkuseny boxer nepouziva a dobry trener nedoporucuje a tim tedy neuci. Pri treninku MOZNA mas ten postreh a nejsi moc unaveny, ale cim vice kol odboxujes, tim tvuj postreh pujde dolu a srazet udery budes velice tezce. To znamena, ze se netrefis do protivnikovi ruky a nebo az ji schytas. Dalsi vec, je, ze pri srazeni jeho ruky kdyz se ti to povede, tak se odkryjes a jsi jako terc a tvuj protivnik te podejde a ty pujdes k zemi. Nejlepsi obrana je predklonem ve svyhu se rane vyhnout a zaroven atakovat druhou rukou a okamzite uskocit pro pripad ze se netrefis. Jestli-ze protivnik bude utocit levackou, vykryvej mu uder predloktim obema rukama u sebe a tak si ho otestuj a nech ho to udelat nekolikrat. Az si bude jisty, ze mu to prochazi, tak proved predklon, tim bude prekvapeny a hned mu ji tam vloz. Srazet uder muzes jen kdyz jsi v dostatecne vzdalenosti od soupere, tak ze nema sanci te trefit i kdyby jsi mu ruku nesrazil. V tom pripade mu pravackou nadalku sraz silne ruku, tak aby jeho levacke tvojim srazenim prekrizila jeho telo, pravou nohou zaroven poskoc, tak aby jsi se ocitl po jeho leve strane a ve svihu mu dej uder pravackou na jeho levou stranu hlavy. To znamena, ze tvoje prava ruka dela jako by prvne maly ale SILNY krouzek pri kterem mu srazis uder a ihned pri poskoku na jeho levou stranu jde tvoje pravacka do velkeho kruhu a dava silny uder na dalku ve svihu na jeho hlavu.


Paráda díky, sliping používám hodně často ale připravit si ho dvojitým krytem je určitě bezpečnější hned otestuji.
Co se srážení týče učí ho u nás třeba a Roman Liška a toho mnozí považují za nejlepšího trenéra boxu u nás od té doby co ©imák už neučí veřejnost, ale souhlas s tím že je to nebezpečné, dřív jsem jenom srážel a v důsledu toho jsem se pak často ocitl na krátkou vzdálenost s rozhozenýma rukama a snědl hodně háků.I Lukáš Konečný co jsem se s ním o tom bavil srážení nepropagoval kuli hákům.
Myslím si že člověk by už nějak tak odhadne z jaké vzdálenosti a jaké udery jde ještě srážet a podle toho by měl střídat obranu aby soupeř nevěděl.
K technce srážení,učil jsem se že pokud je čas musíš dát do sražení uderu i trochu boků, srazíš pak tak i velice silný uder bez ztáty stability.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1159
Registrován: pát 25. bře, 2005 0:00
Bydliště: Praha

Příspěvekod Genesis » stř 31. pro, 2008 12:05

Tak já se docela snažim srážet, ale to je možná tim, že sem levák a tak proti pravákovi když mu srazim přední ke mně má tou zadní daleko a i když si jakoby na chvíli odkryju část hlavy, jak jsem srazil úder, tak mi ho tam nemá jak dát, ptže ta ruka, kterou by moh je sražená.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 566
Registrován: ned 14. led, 2007 0:00
Bydliště: Dobruška

srazeni uderu

Příspěvekod stanley » stř 31. pro, 2008 20:01

Jednou ze zakladnich podstat a tim i tedy rozdilu pri technice a taktice boxu je, zda se jedna o amatersky box, ci profesionalni. Jestli-ze se bude jednat o profesionalni box, tak kazdy muze verit jakemu chce treneru, ale srazeni uderu je nebezpecne a nepouziva se a tim to proste konci. Jestli-ze tvuj protivnik je ostrileny, vylaka tvoji ruku na srazeni a posle te k zemi a pak muze kazdy s hvezdickama kolem hlavy premyslet nad tim co pisi. Kazdy kdo chce neceho dosahnout v boxu tak se musi ucit a ne argumentovat. Verim, ze kazdeho koho trener uci srazet, tak ujel a dostal ranu. Takze neni o cem argumentovat. Mozna o kvalite trenera. Kazdy trener by spolecne se svym sverencem mnel nejenom rozebirat na videu jeho zapasy, ale predevsim zapasy tech nejlepsich a se vsi uctou k ceskemu boxu, tak tedy bohuzel. V zadnem pripade si nemyslim, ze u nas nejsou dobri kluci. To vubec ne, ale horsi to bude s trenerama. A i kdyz se nektery z nasich kluku dostane do zahranici k lepsimu treneru, tak tomu se pak velice spatne odstranuji predchozi spatne naviky. Trener musi naucit sveho sverence, aby dokazal predvidat, cist sveho soupere, uvazovat, jako by byl na miste sveho soupere. Musi cist jeho boxersky stil a vedet, jak ho vyprovokovat a nebo vyuzit jeho nedostatku. Srazeni uderu je zakladni chyba. Predstav si, ze ti souper uder jenom naznaci, protoze vi, ze ty ho budes srazet. On uder naznaci, ruku rychle stahne a pak uz prijde skutecny uder a tvoje cesta do nemocnice. Nekdo take podotknul, ze je levak atd... Na tom vubec nezalezi a jestli-ze trener uci srazeni uderu a nebo sermovanim predni rukou pred souperem a tim ho jako by obtezovat, tak si musime uvedomit, ze v dnesni dobe uz se to nedela a ze prava ruka u levaka a obracene by uz nemela byt tou slabsi rukou. Dnes musi byt obe ruce vypracovane silove a technicky na stejne urovni. Poskakovanim jako kozel kolem soupere se take jiz nevede. Stabilni postoj bez poskakovani, byt zabaleny a mit fokus (prehled) o tom co dela souper. Vystrelovat udery ze sveho stabilniho zabaleneho postoje. Uhybat uderum a ihned atakovat a tim prekvapit soupere. Nechat jeho poskakovat kolem tebe, kdyz ho to bavi. At se on sam unavi. Dvojity kryt predloktim pouzivat pouze v situaci ze jsem u provazu a jinak se uderum vyhybat. Kdyz souper mava do prazdna, sam se castecne zesmesnuje, straci sebeduveru a hlavne se vysiluje.
Standa.
stanley
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř 31. pro, 2008 0:00

Příspěvekod Gino » stř 31. pro, 2008 20:14

Stando - docela by me zajimalo, kde ses tu tak vzal? 8)

Nic ve zlem, to rozhodne ne, ale zda se mi, ze tve prispevky MAJI hlavu a patu, tak by me celkem zajimalo kdo jsi, nebo spis jakou mas s boxem zkusenost :wink:

Diky.

Klidne zacnu :D S boxem mam dobrou zkusenost :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér
 
Příspěvky: 1831
Registrován: stř 07. dub, 2004 23:00
Bydliště: Uz zase CR

kdo jsem

Příspěvekod stanley » stř 31. pro, 2008 20:29

Puvodne jsem na sebe nechtel upozornovat, ale nahodou jsem nasel tento web a protoze box je pro mne opravdu mojim zivotem, tak se jen trosku snazim navazat kontakt s vama, kdo o to bude mit zajem a treba trosku poradit. Ona neni dulezita konkretne moje osoba, ale abych te neodbil hloupou odpovedi. Ja uz ziji v zahranici hrozne dlouho a prevazne v Asii. Boxu se venuji jako profesionalni trener a to jak klasickemu, tak Thajskemu. Z osobnich, rodinnych a studijnich duvodu se tet trenovanim nemohu venovat v Asii a v Anglii kde jsem, tak nechci proste trenovat poulicni rvace. Takze nejsem nikdo zvlastni, jen jsem clovek co ma rad box a proste mam zkusenosti s pripravou boxeru spise za opravdu tvrdych asijskych podminek a proto se casto na trenerske praktiky a nazory divam kriticky, protoze opravdu verim, ze u nas jsou kluci, kteri se mohou rovnat svetove urovni.
Standa.
stanley
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř 31. pro, 2008 0:00

Příspěvekod nekdojiny » čtv 01. led, 2009 22:52

Musím jedině souhlasit, že tvé příspěvky jsou skutečně na vysoké úrovni a rovnou mě napadla další otázka: Vím jak je pro box důležitý běh, ale já bohužel nemohu příliš zatěžovat svoje kolenní klouby, poněvač mě pak dost bolí a nemůžu ani pořádně chodit. Užívám na to kloubní přípravek Gel Aktiv a ten pomáhá, ale běhat stejně nemůžu. Takže by mě zajímal nějaký typ jak alespoň částečně nahradit běh nebo na nějaký účinější lék/mast atd... A taky by bodla rada jak box doplňovat-posilovaní, plavání-úplně nejvíc budu rád za konkrétní typy... :?: Přičemž připomínám, že boxuji pouze kondyčně (sebeobrana,sport,duševní rozvoj)

Předem děkuji....
Vivas loco, mortuos plango, fulgura frango!
®ivé volám, mrtvé oplakávám, blesky lámu!

Nápis na zvonu
nekdojiny
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř 25. čer, 2008 23:00
Bydliště: Karviná

Příspěvekod stanley » čtv 01. led, 2009 23:44

Bohuzel, co se tyka zdravotnich problemu, tak to lze resit pouze pokonzultaci s lekarem a delat rozhodnuti v tomto smeru by nemel zadny trener delat sam bez vyjadreni lekare a tak ani ja si netroufnu a ani nemohu v tomto smeru poradit. Jestli-ze vsak box delas kondicne, tak bych si s tim nelamal hlavu a klouby nepretezoval a nahradil bych behani napriklad rychlou chuzi. Nejsem velky zastance posilovacich stroju, ale ve tvem pripade na zlepseni a udrzovani kondice by cviceni na techto posilovacich strojich melo plnit tvoji potrebu. Ve tvem pripade by se vsak nejednalo o navysovani zavazi, ale cviceni na techto strojich spise s nissim zavazim, ale ve vetsi intezite (rychlosti) tak aby se tvoje telo zapotilo a tim vice jak narustani svalu by se vysledek dostavil ve zlepseni vytrvalostni kondice. Co se tyka treningoveho rozpisu, tak samozdrejme je rozdil trenovani kondicni a vrcholove ci rekneme zavodni. Mnoho treneru dela chybu v tom, ze pri vrcholovem ci opravdu sportovnim trenovani pouziva stejny treninkovy rozpis pro vsechny sve sverence. Tato priprava z meho hlediska neni ta nejvhodnejsi a neni schopna boxera opravdu dobre pripravit z duvodu, ze zde alespon ja provadim individualni treninkovy rozpis. Kazdy sportovec na urovni ci vrcholovy sportovec je jiny a tak tedy potrebuje jinou pripravu, ktera bude odpovidat jeho telesnym atd... pozadavkum. Samozdrejme to tedy znamena, ze nelze nikomu opravdu postavit treninkovy rozpis bez toho abych rekneme jako ja (trener) toho sverence osobne a dobre znal a videl. Nechci se tedy poustet do chyb ktere jini treneri casto delaji. Vzhledem k tomu, ze pozadavku na sestaveni treninkoveho rozpisu jsem jiz dostal vice, tak ORIENTACNI rozpis v kratke dobe pripravim a vedle toho, ze ho zaslu tem co si o nej napsali, tak ho zaroven zverejnim i na tomto webu zrejme jako novy prispevek, aby ti co maji zajem mohli tento rozpis porovnat s rozpisem ci treninkem, ktery provadeji v oddile na treninku. Opravdu se vsak bude jednat pouze o rozpis treninku bez konkretniho zamereni na jednotlivce, protoze to nejsem schopen po internetu zvladnout. Kazdy si tedy bude muset z tohoto rozpisu vytahnout sam pro sebe co vlastne hleda s tim za jakym ucelem tetnto trenink bude. Zda plny trenink pro pripravu boxera, ci pouze kondicni cviceni. Samozdrejme tento rospis muze zrovna byt jako usity na nekoho a z druhe strany zase nekdo jiny bude potrebovat zamereni jinym smerem, ale pokusim se sestavit trenink tak, aby kazdy byl schopen podle znalosti sam sebe si z tohoto rozpisu pripadne vybrat to co bude nejidealnejsi pro zvyseni jeho kondice a celkove pripravy.
Standa.
stanley
diskutér - nováček
diskutér - nováček
 
Příspěvky: 34
Registrován: stř 31. pro, 2008 0:00

Příspěvekod nekdojiny » čtv 01. led, 2009 23:59

Díky za vyčrpávající odpověď a budu se těšit na rozpis.... :D
Vivas loco, mortuos plango, fulgura frango!
®ivé volám, mrtvé oplakávám, blesky lámu!

Nápis na zvonu
nekdojiny
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř 25. čer, 2008 23:00
Bydliště: Karviná

Předchozí

Zpět na západní bojová umění a sporty...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků