Moderátor: Picard
Pepah píše:gogo999 píše:Pepah píše: ... slavnej Bujinkan byl
Á šašek se ozval.
![]()
![]()
![]()
No nijutsu je synonymem bujinkanu. A punc "vyjimecnosti" mu daly jenom hollywodske filmy. Pro me tam zadna vyjimecnost v realu neni. Podobni typci byli drive treba i v Cine. A veci jako hazeni lidem veci do obliceje ci vrhani cepeli jsou i v jinych BU. A to nemluvim o svem nazoru na pouzitelnost toho co se v bujinkanu uci.
Bujinkan proste prodava hlavne razitko ninjutsu![]()
( nebo ze by to bylo kvalita vyuky tolikrat proverena v praxi a siroko daleko vyhlasena![]()
)
ahoj tvuj šašek
akusan píše:záleží na jakých ukázkách.Viděl jsem hodně ukázek dobrých,ale i hodně špatných-kde to s bujinkanem nemá nic společného-je to slátánina karate,aikida,kung fu,atd..
Rainbird píše:akusan píše:záleží na jakých ukázkách.Viděl jsem hodně ukázek dobrých,ale i hodně špatných-kde to s bujinkanem nemá nic společného-je to slátánina karate,aikida,kung fu,atd..
Kam zařadit tuhle ukázku? http://se.youtube.com/watch?v=sKGbXLsJm9I&NR=1
akusan píše:měli by jste rozdělovat válečné umění a bojové sporty.Bujinkan není sport a tím pádem tam asi nikoho neuvidíš..je to podobný jako by jsi dal judistovi boxerky a at se jde utkat s boxerem-je to nesmysl..(doufám,že mi trochu rozumíte)..
Rainbird píše:akusan píše:měli by jste rozdělovat válečné umění a bojové sporty.Bujinkan není sport a tím pádem tam asi nikoho neuvidíš..je to podobný jako by jsi dal judistovi boxerky a at se jde utkat s boxerem-je to nesmysl..(doufám,že mi trochu rozumíte)..
já ti rozumím, válečné umění... a rozlišuju... chlap v brnění s mečem/kopím nebo beze zbraně jen tak v hadrech bez chráničů to není problém, ale chlap v boxerkách, tak do toho nee.. chápu to správně?
jeikob píše:ještě k bujinkanu u toho videa co tu je ten odkaz jsou dve delší videa s tím panem hatsumim. ano je to užasný a vitalní pán a je to krasná podívaná. všechno krasně funguje jak z filmu o hatorri hanso.nechci se nikoho dotknout ,ale píšu svůj názor na to co vidím. jistě pár technik co tam ukazuje může být funkčních ale takové jsou v každém bu. jinak mi to ostatní přijde jako kdyby se člověk připravoval na souboj s ninžou či samurajem s tím ,že on bude používat stejné techniky a principy co vy. ano možná v davném japonsku tak nějak bojovali??? polovina filmu jsou techniky typu sedim v seize ze zadu zautočí samuraj .mám po ruce takové ty kosičky a zaskočí mi chlépek s katanou.proti noži použiju cosi jako kotrmelec salto .ano souboje v samurajském brnění jsou hezký.
Prostě ten bujinkan je jistě krasný koníček pro nadšence ,člověk určitě získá kondici spousta bezva přátel a třeba i nějakou sebeobranou schopnost ale to získá i hokejista.tudíž pokud bych se chtěl naučit systémově realisticky bránit tak si bujinkan nelajsnu. tak
style píše:Zkus se podivat na veci ktere tu psal treba mirek_c misto opakovani nesmyslu.
jeikob píše:ještě k bujinkanu u toho videa co tu je ten odkaz jsou dve delší videa s tím panem hatsumim. ano je to užasný a vitalní pán a je to krasná podívaná. všechno krasně funguje jak z filmu o hatorri hanso.nechci se nikoho dotknout ,ale píšu svůj názor na to co vidím. jistě pár technik co tam ukazuje může být funkčních ale takové jsou v každém bu. jinak mi to ostatní přijde jako kdyby se člověk připravoval na souboj s ninžou či samurajem s tím ,že on bude používat stejné techniky a principy co vy. ano možná v davném japonsku tak nějak bojovali??? polovina filmu jsou techniky typu sedim v seize ze zadu zautočí samuraj .mám po ruce takové ty kosičky a zaskočí mi chlépek s katanou.proti noži použiju cosi jako kotrmelec salto .ano souboje v samurajském brnění jsou hezký.
Prostě ten bujinkan je jistě krasný koníček pro nadšence ,člověk určitě získá kondici spousta bezva přátel a třeba i nějakou sebeobranou schopnost ale to získá i hokejista.tudíž pokud bych se chtěl naučit systémově realisticky bránit tak si bujinkan nelajsnu. tak
akusan píše:K tomu brnění-Právě,že to je bojové umění a nemůžeš to srovnávat s nějakým zápasem.Pomůže ti to pochopit jak se vlastně bojovalo,jak se samurajové cítili,atd..
Využití v sebeobraně dnes?proč ne.Třeba rúzný bezpečnostní složky mají podobný obleky,štíty,helmy,atd..
akusan píše:třeba už jen ten princip,že hledáš silný a slabý místa.Stejně jako na protivníkovi.Taky jsem napsal,že brnění používají různý bezpečnostní složky-to je další využití....
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků