Tradicni BU vs BS

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 18:02

Ne, nepletu. V karate se ( pokud se nemylim ) pouzivaji kopy z otocky na hlavu. Samozrejmne vubec nemluvim o tkd, kde si prvne musi clovek vypocitat vzdalenost od nepritele, rict mu at se nehybe a teprve potom muze zacit sve trojte kombo se ctyrmi otockami... :evil:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 17. led, 2009 18:06

ghekon píše:Ne, nepletu. V karate se ( pokud se nemylim ) pouzivaji kopy z otocky na hlavu.

a tak kop z otočky můžeš kopnout kamkoliv.....ať na játra,tak na hlavu....jak si troufneš :wink:

Už jsem viděl tímhle kopem přeraženou čelist...... :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 17. led, 2009 18:08

Kupodivu jsem to viděl i u sporťáků na závodech - snad si museli nechat nařezat šlachy v tříslech či co, ale šlo to vysoko...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 18:09

Ok, treba badr hari takhle knoknul leka, ale to je vyjimka ( a bylo to k1 ). V mma ( tak nejak vse prirovnavam v mma, protoze povazuji mma za nejrealnejsi formu boje ) to je naprosto nepouzitelne a nepamatuji se, kdy jsem to neposledy vubec videl...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 17. led, 2009 18:15

--sorry, double---
Naposledy upravil graver dne sob 17. led, 2009 18:21, celkově upraveno 1
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 17. led, 2009 18:15

ghekon píše:NOKT: Necerpam z naseho rozhovoru, cerpam z ucasti meho kamarada na soutezi v karate, ze ktere ho vyloucili, protoze knokautoval protivnika ( ktery vyhral, protoze ho diskvalifikovali )...

Já myslel ty zakázaný údery na hlavu. Tohle KO v karate jsem taky viděl na mistrovství ČR "všech stylů" cca 2 roky zpátky. Jeden borec dostal KO a odvezli ho do nemocnice. A vyhrál
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 18:18

NOKT píše:
ghekon píše:NOKT: Necerpam z naseho rozhovoru, cerpam z ucasti meho kamarada na soutezi v karate, ze ktere ho vyloucili, protoze knokautoval protivnika ( ktery vyhral, protoze ho diskvalifikovali )...

Já myslel ty zakázaný údery na hlavu. Tohle KO v karate jsem taky viděl na mistrovství ČR "všech stylů" cca 2 roky zpátky. Jeden borec dostal KO a odvezli ho do nemocnice. A vyhrál

Jo, presne toto se stalo tomu kamosovi. Z legrace se prihlasil na nejaky turnaj v kumite a knoknul pravou primou ( ani ne nejaka pecka, ten kluk byl spis v soku, ze mu nekdo sahnul na oblicej - nebyla to ani brada ) a diskvalifikace...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 17. led, 2009 18:28

to už se bavíme o pravidlech....je spousta karatistů,kteří se kontaktu nebojí.....a pravidla jsou pravidla.

Fedor taky dojel na pravidla,přitom jinak by ho,zřejmě,porazil.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 17. led, 2009 18:51

o tom samozřejmě nemluvím,Mišo.....narovinu,je jen málo karatistů,kteří se mohou pasovat s x-boxery,aby to bylo alespoň trochu vyrovnané.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 17. led, 2009 18:58

ukropcany píše:S pravidlami je vždy problém, ale o tom je šport - dokázať vyhrať s rešpektovaním nejakých pravidiel... tam sa práve ukáže, kto je lepší... keby šlo o "hlavne vyhrať", tak by stačilo pichnúť súpera v šatni nožíkom do pečienky a víťazstvo je zabezpečené... ale zároveň je to trošku pod úroveň, že... :D tradiční bojovníci sa radi samozrejme oháňajú technikami, ktoré majú kvôli pravidlám vypnuté a vďaka ktorým by určite vyhrali... :D ako na truc, práve tie majú najviac našlapané a práve tie nesmú použiť... kurevská smola... :x trhanie ohryzkov našlapané, prekopávanie kolena našlapané, vypichovanie očí našlapané, nasadenie brutálnej páky priamo z úderu s následným hodom hlavou rovno o zem našlapané, no ale kvôli tým prekliatym pravidlám to človek nemôže použiť... svinstvo je ten šport... však dať niekomu do držky takú šupu, že padne na zadok vie každý debo, ja potrebujem prekopnúť koleno, inak nebudem so svojim výkonom spokojný... :twisted:

Len taká malá úvaha... :wink:

No ale je to tak :D Když se lidi pořád oháníte ulicí a teče mi do bod tak proč mu tu páteř nevytrhnout když odejdu po svejch :lol: :lol:
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 17. led, 2009 19:03

myslím obecně kopanec.a ne nějaký vypečenosti. typu otočka a podobně.
jinak to píšu pořád sport je sport a sebeobrana něco jiného. i když maji cosi společnýho. na druhou stranu když chci se umět bránit tak si to nějak musím ověřit a ten ring symbolicky myslím je jediná možnost.tedy volný sparring. a pokud cvičím něco s čím nejsem sto ten volný boj symbolicky v ringu podstoupit . tak těžko se s tím ubranim venku. jinak je jasný že člověk kterej cvičí na vítězství v ringu .tam je jako ryba ve vodě. ovšem má daný prostor a ví přibližně co může od druhého očekávat. kdežto já musím být připravený na agresivního opilého dědu,kterej je jen agresivní tedy nemůžu ho eliminovat jako v ringu. či na rozběsněného ukropcanyho :D joke. či fetáka z jehlou co po mně chce prachy .muže to bejt v hospodě plný lidí či venku na ledovce.
tudíž já se musím naučit mnohem víc věcí a reakcí. tak musím obětovat něco z kondičky a nemůžu denně zápasit cvičně v ringu. sportovec se věnuje svým ringovým technikám a kondičce. to je ten zasadní rozdíl. neco jiného je kvalita a tak dál.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 17. led, 2009 19:09

ukropcany píše:Ale ja sa neoháňam... :oops: Ja sa predsa nebijem... :P

Tak za to určitě přijdeš do nebe :D :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DaveStone » sob 17. led, 2009 20:13

jeikob píše:hele a liší se tolik kopanec od někoho kdo dělá wing chun či karate od kopance mma fightera :D nebo rána pestí. l

Tak ta rána pěstí: Můj trenér wing chun mi jednou vysvětloval, že je potřeba cvičit údery do vzduchu zpočátku hodně uvolněně, třeba i uvolněnou pěstí, aby se do těla dostala maximální uvolněnost a potom jednou v budoucnu ten úder získá úplně jinou kvalitu, než když se do něj teď jako začátečník budu snažit dávat sílu. Protože pak by ten úder byl takový tlačený a už bych se do budoucna moc nezlepšil. Údery wing chun prý zraňují hlavně uvnitř, nemají za cíl soupeře někam tlačit (pod tím si představuju jak třeba Bob Sapp tlačí své soupeře v ringu). Těžko se to vysvětluje a sám taky moc nechápu jak a kdy se to v tom budoucnu zlomí a budu to umět, pokud to někdy vůbec umět budu... Každopádně mému trenérovi ty uvolněné údery štípou docela slušně. Ale asi se to nedá naučit vysvětlením a pochopením jak něco ve škole.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod akusan » sob 17. led, 2009 20:14

Jednou jsem viděl v tv zápas judisty s thajským boxerem.Bylo to zajímavý-judista dostal tolik kopu(hlavně do nohou),že sotva chodil.Pak v jednou momentě thajce chytil a bylo po zápase.judista vyhrál.Podle mě nejde srovnávat bojové sporty,které jsou lepší.Jinej judista by to třeba už vzdal a pak by byl lepší thajskej box,takhle bylo lepší judo...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 20:22

jeikob píše:myslím obecně kopanec.a ne nějaký vypečenosti. typu otočka a podobně.
jinak to píšu pořád sport je sport a sebeobrana něco jiného. i když maji cosi společnýho. na druhou stranu když chci se umět bránit tak si to nějak musím ověřit a ten ring symbolicky myslím je jediná možnost.tedy volný sparring. a pokud cvičím něco s čím nejsem sto ten volný boj symbolicky v ringu podstoupit . tak těžko se s tím ubranim venku. jinak je jasný že člověk kterej cvičí na vítězství v ringu .tam je jako ryba ve vodě. ovšem má daný prostor a ví přibližně co může od druhého očekávat. kdežto já musím být připravený na agresivního opilého dědu,kterej je jen agresivní tedy nemůžu ho eliminovat jako v ringu. či na rozběsněného ukropcanyho :D joke. či fetáka z jehlou co po mně chce prachy .muže to bejt v hospodě plný lidí či venku na ledovce.
tudíž já se musím naučit mnohem víc věcí a reakcí. tak musím obětovat něco z kondičky a nemůžu denně zápasit cvičně v ringu. sportovec se věnuje svým ringovým technikám a kondičce. to je ten zasadní rozdíl. neco jiného je kvalita a tak dál.

Muj osovni nazor - jedna zadni na celist vyresi vse od opileho dedy po fetaka s jehlou...

Ukrop: Svata pravda, vzdy kdyz k nam prijdou novi na trenink, tak se divim jak muzou byt tak pomaliiiiiii... A osobni postreh - Nekdy neni treba uhybat, jen trochu sklonit hlavu a zlomene zapesti je tady...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 17. led, 2009 20:25

ukropcany píše:
jeikob píše:...připravený na agresivního opilého dědu,kterej je jen agresivní tedy nemůžu ho eliminovat jako v ringu. či na rozběsněného ukropcanyho :D joke. či fetáka z jehlou co po mně chce prachy .muže to bejt v hospodě plný lidí či venku na ledovce.
Vidíš... a ja som sa tomuto kedysi intenzívne venoval a práve dnes mám pocit, že mám veci oveľa viac pod kontrolou... Dnes práve viem ako to spraviť na toho životom frustrovaného deda... kedysi by som mu šlahol asi nejakú strašnú páku a určite by som mu niečo spravil... :roll: dnes mám pocit, že mám oveľa viac navrch a keby sa po mne zahnal, tak by som si prečítal http://ujszo.com/ kým by ten "úder" prišiel... :D Kedysi som nechápal, ako sa vie niekto uhnúť pred nečakaným úderom... dnes to už viem... bežný človek je nnnnnneeeeessssskkkkkuuuuuttttooooččččnnnneee pomalý... :D No a potom je tu tá kvalita, ktorú spomínaš... to je kapitola sama o sebe... :D Práve sme mimule na tréningu riešili, že čo niektorí za komplexnosti na jednom tréningu odcvičia, to thajci v živote nevideli... a predsa im to brutálne štípe... :wink: Práve preto si myslím, že šport je lepší - menej vecí, ale oveľa, oveľa, oveľa vyššia kvalita...

4nokt - ešte uvidím, či dostanem priepustku... :wink:

tak já nevím jaké máš zkušenosti vybavuju si aikido? chápu a rozumím tomu.jenže vy sportovci to potom zoobecnujete na všechny bojový umnění. mimo jiné ty máš určitý základy či zkušenosti .ale pujde na sport někdo kdo nemá žadné v domnění ,že se naučí sebeobranu. třeba na box nebo sportovní thai box. ano naučí se bojovat a prát a na diskošce se ubraní. ale otázka je ubraní se i jinde? je připravenej na všechny eventuality. za další ne každému se chce postupovat martyrium aby měl kondici na dlouhý sportovní boj.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 20:27

jeikob: Kromne situaci se zbranemi se imho boxer ubrani skoro v kazde situaci, predevsim tim, ze bude umet uderit a nebude se bat uderu.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 20:40

ukropcany píše:
jeikob píše:tak já nevím jaké máš zkušenosti vybavuju si aikido? chápu a rozumím tomu.jenže vy sportovci to potom zoobecnujete na všechny bojový umnění. mimo jiné ty máš určitý základy či zkušenosti .ale pujde na sport někdo kdo nemá žadné v domnění ,že se naučí sebeobranu. třeba na box nebo sportovní thai box. ano naučí se bojovat a prát a na diskošce se ubraní. ale otázka je ubraní se i jinde? je připravenej na všechny eventuality. za další ne každému se chce postupovat martyrium aby měl kondici na dlouhý sportovní boj.
Pred kikidom bolo ešte 5 rokov JJ... k tej poslednej vete len toľko - ako môžeš napísať, že sa majú vedieť postaviť športovcovi a k tomu potom "ne každému se chce...". Keď sa mu nechce, tak už vôbec nemá šancu... to je presne to... ten šport si vyžaduje silného ducha... kto ho nemá, tak mu ani 1000 techník nepomôže... sračka je sračka, a žiadne BU to nezmení... asi som napísal tam vyššie blbosť... nie BS sú lepšie ako BU... ľudia, ktorí sa venujú BS sú lepší ako tí, ktorí sa venujú BU... samozrejme myslím lepší v zmysle "bojovníci"... :D

To ale ten, kdo nikdy bs, nebo nejake bu s podobnym pristupem jako bs nepochopi...
A jedna vec: BU sracku zmenit nedokaze, ale BS ano!!!!! Ale to samozrejmne musi jit. Jsou takovi, kteri prijdou nabouchani z posilky, velke korby a po prvnim sparingu, kde jim nekdo starsi ( a treba o dvacet kilo lehci ) ukaze ze se ma co ucit a, a po prvnim kruhovem treninku, uz neukazi a naopak na pohled "sracky", ktere sice dostavaji stejne nebo vice, ale casem se zlepsi a "zmeni" v dobre bojovniky :wink:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 17. led, 2009 23:31

ghekon píše:A jedna vec: BU sracku zmenit nedokaze, ale BS ano!!!!

Tak s tím nesouhlasím... Jsem důkaz toho, že to jde... BS jsem nikdy nedělal a mám zkušenosti jen s těma "nejnesmyslnějšíma" BU jako Aikido a Karate.
Podle mě to není rozdíl BU a BS, ale způsob tréninku a motivace. Buď mě k tomu dokopali rodiče a budu to dělat tak jakože musím nebo sám dojdu, sám chci a něco tomu dám. Každej člověk v sobě musí něco zlomit a "najít toho bojovníka".
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 17. led, 2009 23:37

NOKT: Mnel jsi nejaky zapas ve fullkontaktu?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně