Moderátor: Picard
ingwe píše:na kašima šin rjů bych se rád podívat zajel (...)
patrik píše:proto, že děláš jinou rjúha a taky proto, že cvičíš kendó.
ingwe píše:patrik píše:proto, že děláš jinou rjúha a taky proto, že cvičíš kendó.
asi jsem úplně blbej ale nechápu. dělám jinou rjů, ne rjůha(?); a v čem cvičení kenda vadí něčemu jinému? buď nepustí nikoho bez doporučení, a nebo je to snad jedno co kdo cvičí navíc, ne??
'The study, performance, or teaching of Kashima-Shinryû must never be conducted in parallel with or as part of any other martial art system. Therefore, in the interest of maintaining Kashima-Shinryû's integrity as a traditional form of Japanese culture, on-going membership in other martial art organizations is prohibited.'
Kendo would definitely clash rather dramatically with your Kashima-Shinryu studies (and vice-versa)...
patrik píše:2RBR
Mno možná (mylně) předpokládaj, že je člověk čestnej. Osobně jsem na cvičení své školy hrdej a kdykoliv jsem byl někde na návštěvě, tak jsem se představil. Kdykoliv jsem potřeboval radu od někoho z jiný školy, představil jsem sebe a svého učitele. Je to tak nějak normální a když mi někdo kvůli tomu zabouchne dveře, je to jeho nárok, jeho právo a já mám čisté svědomí.
Patrik
Picard píše:Ja myslim, ze RBR prave (asi nechtic) pekne zduvodnil, proc maji takova pravidla smysl. Prave proto, ze lidi holt lzou a podvadeji a budou lhat a a budou podvadet.
Takze pravidla plati jenom pro nekoho, kdo chce, tak si je muze obejitRBR píše:
Myslím, že jen napůl. Ty pravidla mají chránit K©R před zneužitím, což není Ingweho případ (doufám).
Picard píše:Takze pravidla plati jenom pro nekoho, kdo chce, tak si je muze obejitRBR píše:
Myslím, že jen napůl. Ty pravidla mají chránit K©R před zneužitím, což není Ingweho případ (doufám).Dalsi pekny priklad
pravidla platí jen pro toho, kdo se dobrovolně nebo nedobrovolně rozhodne je dodržovat
Samotné porušení pravidel nemusí vždy mít za následek něco negativního. Ani sám velký Musaši vždy nedodržoval pravidla (viz jeho pozdní příchod na souboj ze Sasakim).
Napsal si, RBR, že se taky vždycky představíš atd... Už ses setkal s odmítnutím? Jak si se k tomu postavil?
je zase jeden příklad diference v našich náhledech. Jediněj, pro koho to bylo pozitivní, byl Musaši. Pro mrtvého Kodžira to bylo dost negativní. Jestli je pro Tebe velký kvůli tomuhle souboji, budiž, já osobně tohle považuju za příklad něčeho úplně jiného
Rozhodně mě tvoje urputné obhajování "cestiček, jak obejít pravidla" překvapuje.
patrik píše:Četl si to jejich zdůvodnění? Ptám se Tě znovu.
Ohledně té hypotetické situace. Viz moje P.S. ... Oni prostě nehoněj duše, nechytaj lidi, co by jim prospěli, nebo tak něco. Podle všeho prostě o lidi cvičící něco jiného nestojej. Jestli Ty nebo někdo jiný stojí o to být v té rjúha, tak se musí něčeho vzdát a ne si je oťukávat a sondovat, jestli se mu to nezalíbí. Chápeš to? Oni od toho člověka nic nechtěj, to on se chce učit.
Patrik
patrik píše:Aha, tak o tom se zase já dál bavit nepotřebuji. Pořád řeším konkrétní rjúha. A podváděníí pro mě zůstane podváděním, ať si za to vrazí kdo chce, jaké chce zdůvodnění.
Hezký zbytek dne.
Patrik
RBR píše:TO Patrik: Koupil jsem nové Bojové umění a v tvém článku je fotka z ukázky Muhi Muteki rjú džódžucu. Co mě zaujalo je boken co tam používají, zvlášť to "závaží" u tsubi. Nemáš nějaké info na co tam slouží?
RBR
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků