Dong_wu píše:Idealni jsou prsty do oci - minimalni fyzicka narocnost, vysoka efektivita a mala sance ze si neco udelas (je to celkem bezpecny, poranit oko je fakt fuska, takze bez obav - pokud by chtel "netrenovany" clovek nekomu opravdu ublizit, musel by chytit prstama za hlavu a vymacknout oko palcem)![]()
Gino píše:Ukecávat, ukecávat, ukecávat.... s klidnou hlavou. A pokud ne, tak bych osobně volil úder otevřenou dlaní na obličej, nebo úder na hrudník s následným strhem k zemi. Pak můžeš utéct, nebo mu ještě šlápnout na žebra, možností je neskutečně mnoho... ale jak říkám - ukecávat, ukecávat a ukecávat. Nebo odejít hned, jak se začně něco podezřelého dít. Proč si přidělávat problémy?
Gino píše:4Virgee: pakliže jsi ten virgee, kterého myslím, pak chápu styl tvé odpovědi .-)) Nicméně učím tak, že nezáleží tolik na tom čím uděříš, jako na tom - jak udeříš .-) A hlavně - kam udeříš .-) Pěst ano - ale na měkké části těla. Tedy alespoň jde-li o můj názor.
ukropcany píše:4Gino - ten chlapec pise, ze sa BU nehodla venovat... takze to "ako" udriet pre neho nie je asi az tak podstatne, kedze to vyzaduje znacny trening, ktory vsak on nechceabsolvovat... zmysel to sice moc nedava, ale co uz...
Michal_s_otazkou píše:Ahoj, mel bych takove trochu podivne prani a budu doufat, ze mi pomuzete: Bojovym umenim se nevenuji a ani to nemam v planu, ale hledam nejakou uplne jednoduchou a rychlou techniku, ktera by mi v pripade nejake ohrozujici situace (napadeni v hospode nebo na ulici) umoznila soupere rychle slozit na zem, abych mohl utect. Mam na mysli treba nejakou jednoduchou sestavu typu - direkt do nosu, zvedak na bradu, kopnuti do holene, utek.. Cosi, co bych mohl doma denne par desitek minut trenovat a vypilovat do reflexu a co by mi proti netrenovanemu souperi poskytlo vyhodu a cas. Vim, ze takto trenovali treba ruske vojaky s pomoci par zakladnich technik samba, ktere pilovali do mrtva, totez (za penize) nabizi na netu nejaky Anthony Bova. Tak snad to neni takova blbost, budu vam vdecny za poznamky. Ovsem pokud mi poradite jit treba nekam do klubu na kickbox, tak to vzhledem k memu enormnimu vytizeni nebude mozne. Jen dodavam, ze silu a kondici docela mam. Diky, Michal
Angus píše:dahu píše:... tak se cricket nehraje ...
Není to náhodou citát z knihy Jak jsem vyhrál válku?
Angus
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník