Moderátor: Makoto
RBR píše:kdy jsme šermovali o prázdninách každý víkend 12 - 14 představení denně (to se ale fakt nedá, to už je na psychoo"o)+ zbytek sezóny
To byl pěkný záhul. Bavilo Vás to ještě? Já bych po měsíci nechtěl o vystoupení ani slyšet natož se jej účastnit.
Určitá místa by šla zpevnit ,ale zase tím přibude váha. Vše má svý + i -.
Taky mě to napadlo. Musel by se použít lepší materiál, aby se mohla dát menší tloušťka. Měl jsem představu destiček, které by se navařili zevnitř na exponované místo. Pokud bych šel do extrému, tak by se dal použít nějaký moderní nekovový material. Tam by mohl být problém jak to upevnit na ocel a taky cena. Byla to jen úvaha jak snížit náklady a prodloužit životnost zbroje.
Kolik zhruba váží zboj, ve které učinkuješ? Najde se někdo, kdo šermuje s damaskovou čepelí? Je opravdu o tolik lepší než klasická čepel nebo je to jen pověst?
RBR
Jendis píše:Těžší byly "turnajové zbroje"...jinak,ty legendy okolo zbrojí,to je asi stejný,jako když nějaká mladá holka,co Vás provádí po zámku či hradu,řekne u obouručáku na zdi,že váží okolo 15 a více kilo.Kdo by s tím co v bitvě dělal,proboha?????
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků