jde prostě i o to že dostanou těch ran daleko víc než by vydrželi bez rukavic - ale mozek to cejtí .
Moderátor: Toman
Zigi píše:Low píše:nebezpečný je to hlavně protože s rukavicema se síla rozkládá na větší plochu a vznikaj otřesy - který jsou pro mozek a vnitřní orgány dost nebezpečný. když rukavici nemáš neni to o otřesu.
Teda když jedou lidi sparing nebo zápas i v helmě, tak to už je asi úplně zabije, ne? Helma taky přece rozkládá otřes, stejně jako rukavice...
Ale nechci se hádat, popravdě, nejsem z toho moc moudrej, spíš mi to pls někdo vysvětlete, jaktože rukavice rozloží ránu a to je pro nás zle z hlediska otřesů a helma dělá totéž, ale u ní je to pro nás dobře(podle toho co jsem kdesi na netu četl).....jsem z toho jelen...![]()
![]()
![]()
![]()
Low píše:stávalo se mi , když jsem byl na lapách s těžkejma lidma že třeba kopeme kolena nebo front kick a i když se zapřu tak ta energie se mnou stejně prostě zatřese a pak mě z toho občas nějakou dobu bolel mozek.
Tedd píše:2chuckey.....nekdo treba v pohode ustoji zlomenou celist, ja ASI ne
Dalt píše:Shihtzu: tragikomicky na tvym horekovani je, ze reagujes na neaktivni diskuzi starou 7 let...
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků