Moderátor: Toman
pucmaz píše:Dve odpovedi na dve otazky:
U sportovniho karate se nejspis "tvrdost" urcit da podle pravidel zapasu. Potud je zda se kyokushin jakozto plnokontaktni karate nejtvrdsi. Podle ceho ale urcit "tvrdost" bojoveho nesportovniho karate? Podle fyzickych zkousek? Ty jsou napr. u nas velice narocne. Podle exhibici zakladatele? Asi ne, ale i kdyby, to co jsem mel zatim moznost slyset a videt pana Oyamu zdaleka prevysuje...
Takze podle ceho? Podle me je takove tvrzeni samo o sobe nesmyslne a lide, kteri delaji kyokushin jej pouzivaji jen jako reklamu... Netvrdim, ze je je zrovna to nase karate to nej nej, protoze se to posoudit proste neda. Mmochodem se mi na strankach nejtvrdsiho karate moc libi ten vypis faulu v kumite... takhle to ma k boji asi stejne daleko jako treba golf...
A co se tyce te brokovnice. Ani ja se pravda o strelne zbrane kdovijak nezajimam. Vychazel jsem z mysliveckych zkusenosti sveho dedy, ktery tvrdi, ze jit treba na kance s brokovnici je nesmysl, leda bys ho chtel nasrat. Byk je jeste mnohem vetsi a houzevnatejsi, takze by to melo byt podobne... doufam, ze z toho nevznikne debata coby se asi tak stalo, kdybych napalil bejkovi brokovnici z pul metru do oka... i ja, strelnych zbrani neznaly si uvedomuji, ze by takhle byka zabit slo... ale to pak treba s propiskou taky...
Tady mas dve odpovedi a muzes zacit hlasat o me donebevolajici neznalosti a aroganci atd... Ja ovsem opet z teto diskuze mizim, protoze neco takoveho jako minule uz nemam zapotrebi.
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků