karate

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 22:29

low: Mas moznost trenovat u takeho cloveka??? :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sennin

Příspěvekod Sennin » stř 30. bře, 2005 6:16

pucmaz píše:Dve odpovedi na dve otazky:

U sportovniho karate se nejspis "tvrdost" urcit da podle pravidel zapasu. Potud je zda se kyokushin jakozto plnokontaktni karate nejtvrdsi. Podle ceho ale urcit "tvrdost" bojoveho nesportovniho karate? Podle fyzickych zkousek? Ty jsou napr. u nas velice narocne. Podle exhibici zakladatele? Asi ne, ale i kdyby, to co jsem mel zatim moznost slyset a videt pana Oyamu zdaleka prevysuje...
Takze podle ceho? Podle me je takove tvrzeni samo o sobe nesmyslne a lide, kteri delaji kyokushin jej pouzivaji jen jako reklamu... Netvrdim, ze je je zrovna to nase karate to nej nej, protoze se to posoudit proste neda. Mmochodem se mi na strankach nejtvrdsiho karate moc libi ten vypis faulu v kumite... takhle to ma k boji asi stejne daleko jako treba golf...

A co se tyce te brokovnice. Ani ja se pravda o strelne zbrane kdovijak nezajimam. Vychazel jsem z mysliveckych zkusenosti sveho dedy, ktery tvrdi, ze jit treba na kance s brokovnici je nesmysl, leda bys ho chtel nasrat. Byk je jeste mnohem vetsi a houzevnatejsi, takze by to melo byt podobne... doufam, ze z toho nevznikne debata coby se asi tak stalo, kdybych napalil bejkovi brokovnici z pul metru do oka... i ja, strelnych zbrani neznaly si uvedomuji, ze by takhle byka zabit slo... ale to pak treba s propiskou taky...

Tady mas dve odpovedi a muzes zacit hlasat o me donebevolajici neznalosti a aroganci atd... Ja ovsem opet z teto diskuze mizim, protoze neco takoveho jako minule uz nemam zapotrebi.

Pucmazi, vůbec, ale vůbec nechápu Tvoji poslední větu??? Neshazuješ se tím trochu???
Dal jsi mi odpověď na mé otázky a to mi stačí!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 30. bře, 2005 7:12

low: podla mna si si z karate vybral to najlepsie, ale to neznamena ze to je aj najlepsie bu. A este to zabijanie bykov holymi rukami..... :idea: Kedy sa uz konecne zobudite?
Ty hovoris jedna rana - ko? :lol: :lol: :lol: :lol: Asi pozeras moc filmov. Uz som to tu niekde pisal, pozeravam (sem tam) zapasy kyokushin a tych KO tam teda moc nie je. Ale uz viem co asi odpovies:keby sa udieralo na hlavu......
A este K1 tvrdsie ako MMA, nemyslim si. :?: Ale to je zese len moj osobny nazor a respektujem aj ten tvoj.
PS: skus si zasparovat sniekym, kto robi MMA,BJJ - rozsiria sa Ti obzory o boji na zemi. A na zem sa dostanes ani nevies ako.To mi ver A na zemi budes tazko davat KO udery....Takze ani paky, zamky na koncatiny, skrtenia nie su na zahodenie-ale to sa tyka grapplingu v postoji by som som sa na ne moc nespoliehal.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » stř 30. bře, 2005 7:20

Tady v té ohnivé debatě nějak zapadla má otázka na pucmaze ohledně kumite, co praktikují v Japonsku. Takže jestli můžeš, pošli odpověď.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 30. bře, 2005 14:48

Ale proc ne... kumite je tady mnoho druhu, kazdy k necemu jinemu. Ty mas asi namysli jiyuu kumite. To se tady praktikuje pomerne zridka (parkrat do mesice) prave proto, ze se musi podridit nejakym pravidlum. Tim se tedy stava jak takz bezpecnym, ale cela skala technich je omezena, takze to nakonec vlastne ani neni karate. Je to spis pro zkusenost a nejaky ten stres. Timing a maai atd. se samozrejme cvici jinak. Takove kumite je pak bez kontaktu na hlavu a semi na telo a nohy. Mnohem vic se tady cvici yakusoku kumite a uplne nejvic goshinjutsu...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 30. bře, 2005 14:49

to jsem byl ja... :oops:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 30. bře, 2005 20:39

Ale těch lidiček,kteří cvičí "tradiční" karate je více :wink: Pucmaz mi je možná sepsne,ale pár jmen sem hodím.....Gyurius,Debrecký,Steklý,Klementis......je jich dost,já sem hodil jen pár jmen.A i sportovní karatisti nejsou špatní :wink:
Pořád je to jen o tom,jak a co kdo cvičí.Jasně,v Japonsku(či na Okinawě) je to dost o něčem jiném,ale i tady se dá najít kvalitní karate.A nemyslete si,myslím,že i Pucmaz to potvrdí,pokud někdo umí dát dobré a rychlé gyakuzuki a ono sedne,pořád je to lepší,než když kope kvanta lowkicků a neumí to :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 30. bře, 2005 20:44

zaujimalo by ma na co je zamerane Shotokan karate ak viete napiste o tom nieco!dik :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » čtv 31. bře, 2005 7:32

Thaiman píše:zaujimalo by ma na co je zamerane Shotokan karate ak viete napiste o tom nieco!dik :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

na karate
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 31. bře, 2005 9:31

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:20, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 31. bře, 2005 10:17

pucmaz - ktora cast nohy je kontaktna/uderova plocha pri tvojom gedanmawashi ? dik
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 31. bře, 2005 10:23

marvin: holen, tedy jeji spodni cast. Predpokladam, ze tak kopete taky, ne?
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 31. bře, 2005 11:47

nekope sa to v karate nartom? Lebo holenou je to predsa len o comsi inom.
Nielen gyakucuki, kazda technika ked sadne - je dobra. Napriklad boxersky direkt. Ked trafite - nie je o com...
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. bře, 2005 12:02

Kopat nartem? To je oplacavana pro sportovni karate na zavody.... Je to rychle ale slabe a hlavne nebezpecne. Kopnuls nekdy nartem do loktu??? Ja jo, spatne jsem pri mawashi zformoval koshi a rok jsem si nesedl do seiza.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. bře, 2005 12:34

nekope sa to v karate nartom? jak v kterym karate..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 31. bře, 2005 15:03

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:19, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 31. bře, 2005 15:15

pucmaz - od stredu smerom dole tak ako ti vystupuje holena kost takze viacej z vnutra ... takze asi velmi podobne. Tiez mi bolo zahadou ako sa da kopnut nartom silny kop kedze som tiez uz omylom okusil ake to je "prijemne" - aj preto som sa na to pytal ... dik
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 31. bře, 2005 15:15

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:37, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. bře, 2005 18:44

vazeni karatiste a co si myslite o tomto?

http://karate.dhs.org/katanote.htm
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 31. bře, 2005 20:26

Jen omluva....zkomolil jsem jedno jméno výše....správně je to Jan Gyuris(asociace RBKA)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...