daudi píše:je to poměrně smutný,že je tolik lidi na diskutování o bojových uměních a nikdo nemá zájem o praktické vyzkoušení...v dřívějších dobách to byla jedna z běžných záležitostí...dnes se cení mnohem víc teorie....
Real píše:Ako chces konfrontovat medzi sebou techniky 2 roznych systemov v priatelskom sparringuKazda technika predsa musi mat aj svoju razanciu (rychlost),silu a musi sa robit naostro.Tzn.udery sa nesmu zastavovat.No a prave to su aspekty,ktore rozhodnu o tom, ci technika funguje,alebo nie..
Pri sparingu sa to neda v plnej miere vyskusat.Tzn.ich funkcnost bude znacne skreslena.Priklad: Moj sparring-partner ku mne prikrocuje aby ma mohol udriet.Ja ho kopem do kolena jeho nohy,ktorou na mna urobil krok.Lenze on si veselo pokracuje vo svojom utoku,pretoze ja som ho do kolena kopol kontrolovanym kopom,tzn.ani som ho v podstate nekopol,len som kop naznacil,lebo som ho nechcel zranit a tak to ma potom uplne ine pokracovanie.V skutocnosti by po mojom nekontrolovanom kope nepokracoval vo svojom utoku,pretoze bolest by mu v tom zabranila....V sparringu ide uplne o nieco ine, nez o zaistenie kto je lepsi.Ide tam o zlepsovanie reakcii, timingu,odhad vzdialenosti,a skusanie si vyuzivat techniky kde uz utok ani obrana nie su stanovene a je to free....
Valecnik píše:Zdravim Brnaka!!! Od zari bych rad zasparroval.....Napis mejla nebo tel.cislo a domluvime se OK?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků