sparring v Brne

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

sparring v Brne

Příspěvekod Anonymní » čtv 02. říj, 2003 16:45

Reaguju na zajimavy napad daudiho z Prahy a hledam timto lidi, kteri by meli zajem si zasparringovat a byli by z Brna. Me je 22, aktualne studuji predevsim styly realneho boje / realne konfrontace. Mam nekolikalete zkusenosti z Ninjutsu (Bujinkan) i shaolinských stylů Wushu (Qin Ming Tang a WT). Hledám kohokoliv, kdo ma zajem cvicit, bez dlouhych reci a mailovani. Je uplne jedno u koho cvicite, nebo co cvicite. Podstatne je, jak je dany styl schopen obstat v konfrontaci s jinym stylem - obsat v realne boji / realnem sparringu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daudi » pát 03. říj, 2003 15:10

gratuluju, doufám,že se ti podaří sehnat lidi. je to vlastně v podstatě tradice, že se styly konfrontovaly...
daudi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

konfrontace

Příspěvekod Anonymní » sob 04. říj, 2003 17:03

Je velice zajimave, ze v Brne je vice jak 25 klubů a spolků bojových umění, které jsou z 90% členů živeny vysokoškoláky a neexistuje v Brně nikdo, kdo by měl zájem vzajemně zacvičit? Tomu neveřím.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daudi » pon 06. říj, 2003 17:32

je to poměrně smutný,že je tolik lidi na diskutování o bojových uměních a nikdo nemá zájem o praktické vyzkoušení...v dřívějších dobách to byla jedna z běžných záležitostí...dnes se cení mnohem víc teorie....
daudi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pon 06. říj, 2003 18:13

daudi píše:je to poměrně smutný,že je tolik lidi na diskutování o bojových uměních a nikdo nemá zájem o praktické vyzkoušení...v dřívějších dobách to byla jedna z běžných záležitostí...dnes se cení mnohem víc teorie....

je treba mozny ze vsichni uz nekde cvici ??? je mozny ze tedy maji partneru na sparring vic nez dost ??? je mozny ze jim proste pripada zbytecny se nekam jit tahat s nekym kdo je nezajima ??? co kdybyste panove navstivili par thaiboxerskych, boxerskych, kickboxerskych a jinych klubu ??? jiste si s vami zasparuje spousta lidi !!! neni to lepsi nez sedet za pocitacem u klavesnice a lamentovat ???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daudi » úte 07. říj, 2003 20:01

máš naprostou pravdu, ale nepochopil jsi úplně o co mi jde. Nejde o to mít si s kým zasparovat, pochopitelně mám svoje tréninky a lidí víc než dost:)jde mi ale o to, aby se jednou za čas!!!! ne každý den :)) setkali lidi z jiných stylů a jiných škol a vyzkoušeli si to společně, chápeš? Když trénuješ ve škole, máš kolem sebe stále stejný lidi a partnery na sparring. Díky za názor

David
daudi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

sparring v Brne

Příspěvekod Anonymní » pon 13. říj, 2003 15:00

je treba mozny ze vsichni uz nekde cvici ??? je mozny ze tedy maji partneru na sparring vic nez dost ??? je mozny ze jim proste pripada zbytecny se nekam jit tahat s nekym kdo je nezajima ??? co kdybyste panove navstivili par thaiboxerskych, boxerskych, kickboxerskych a jinych klubu ??? jiste si s vami zasparuje spousta lidi !!! neni to lepsi nez sedet za pocitacem u klavesnice a lamentovat ???[/quote]

Ano, mas pravdu. Mam par znamych kickboxeru, sportovnich karatistu ci boxeru, ale jejich finty a techniky jiz znam a umim na ne reagovat. Kdyz zahodis veskere styly a budes pouze a jen bojovat, jiste pochopis, ze nejvice se naucit prave praxi. Bohuzel, moderni doba znamena, ze kazdy o bojovych umenich neco vi, ma sve zkusenosti a pritom vsichni maji strach aby se neztrapnili. Super, jsem rad, ze v Brne je vice jak klubu bojovych umeni. Budu-li pocitat, ze kazdy klub nastevuje v průmeru asi lidi, je to neco kolem 400 lidi, kteri jsou v Brne a okoli a zabyvaji se treninkem bojovych umeni. Stale mi tedy nedochazi, jakto, ze se nenajde nikdo, kdo by mel zajem proste v klidu a pokoji zacvicit, konfrontovat sve techniky s nekym jinym, s osobnim stylem nekoho jehoz techniky, postupy a metody nezna. :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Brnak:

Příspěvekod Real » pon 13. říj, 2003 20:11

Ako chces konfrontovat medzi sebou techniky 2 roznych systemov v priatelskom sparringu :?: Kazda technika predsa musi mat aj svoju razanciu (rychlost),silu a musi sa robit naostro.Tzn.udery sa nesmu zastavovat.No a prave to su aspekty,ktore rozhodnu o tom, ci technika funguje,alebo nie.. :idea: Pri sparingu sa to neda v plnej miere vyskusat.Tzn.ich funkcnost bude znacne skreslena.Priklad: Moj sparring-partner ku mne prikrocuje aby ma mohol udriet.Ja ho kopem do kolena jeho nohy,ktorou na mna urobil krok.Lenze on si veselo pokracuje vo svojom utoku,pretoze ja som ho do kolena kopol kontrolovanym kopom,tzn.ani som ho v podstate nekopol,len som kop naznacil,lebo som ho nechcel zranit a tak to ma potom uplne ine pokracovanie.V skutocnosti by po mojom nekontrolovanom kope nepokracoval vo svojom utoku,pretoze bolest by mu v tom zabranila....V sparringu ide uplne o nieco ine, nez o zaistenie kto je lepsi.Ide tam o zlepsovanie reakcii, timingu,odhad vzdialenosti,a skusanie si vyuzivat techniky kde uz utok ani obrana nie su stanovene a je to free.... :wink:
Real
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Brnak:

Příspěvekod Anonymní » stř 15. říj, 2003 14:35

Real píše:Ako chces konfrontovat medzi sebou techniky 2 roznych systemov v priatelskom sparringu :?: Kazda technika predsa musi mat aj svoju razanciu (rychlost),silu a musi sa robit naostro.Tzn.udery sa nesmu zastavovat.No a prave to su aspekty,ktore rozhodnu o tom, ci technika funguje,alebo nie.. :idea: Pri sparingu sa to neda v plnej miere vyskusat.Tzn.ich funkcnost bude znacne skreslena.Priklad: Moj sparring-partner ku mne prikrocuje aby ma mohol udriet.Ja ho kopem do kolena jeho nohy,ktorou na mna urobil krok.Lenze on si veselo pokracuje vo svojom utoku,pretoze ja som ho do kolena kopol kontrolovanym kopom,tzn.ani som ho v podstate nekopol,len som kop naznacil,lebo som ho nechcel zranit a tak to ma potom uplne ine pokracovanie.V skutocnosti by po mojom nekontrolovanom kope nepokracoval vo svojom utoku,pretoze bolest by mu v tom zabranila....V sparringu ide uplne o nieco ine, nez o zaistenie kto je lepsi.Ide tam o zlepsovanie reakcii, timingu,odhad vzdialenosti,a skusanie si vyuzivat techniky kde uz utok ani obrana nie su stanovene a je to free.... :wink:

Ano, to máš pravdu. Přesto i při sparringu, kdy trénuješ s protivníkem, jehož techniky znáš, jehož styl je ti známí, přesto musíš své techniky kontrolovat. Tvůj příklad není úplně přesný. Daná technika se musí provést především správně technicky, pak protivníka nezranis, ale cíle techniky bylo stejne dosazeno - protivníkum útok byl odvrácen. Nechci porovnavat ci si dokazovat kdo je lepsi, i kdyz jsem mozna v tomto smyslu v predchozich prispevcich psal. Jde o konfrontaci. Na ulici na tebe vleti clovek, ktery nezna tvuj styl a ty neznas jeho. Bohuzel, jsem ted v Brne na vysoke skole, takze nemohu cvicit ve svem rodnem meste u sveho puvidniho instruktora (prece jen Marianske Lazne jsou od Brna docela z ruky :-)). Proto jsem chtel zatrenovat s nekym, kdo ma chut a zajem si pratelsky zmerit sily a pripadne i konfrontovat styly. Chapu rozhorceni ostatnich bojovniku. Porusuji tim obecne stanovena pravidla, ktera jsou dana vsemi styly. Proste nikde nikdo nečvidi rad, konfrontaci mezi styly. Vzdy to nutne vede ke skutecnosti, ze jeden styl je horsi a druhy lepsi, coz nikdo nevidi rad. Ceska Budo scena je zalozena na tom, ze si kazsdy "hraje na svem pisecku". A to je mi strasne lito. Me vzdy MIstri ucili, ze nejvice se naucis cvicenim s nekym, jehoz techniku neznas a jehoz styl ti je cizi. Me to vzdy velice pomohlo. Bohuzel asi jsem jeden z mala, kdo si to zkusil a česal kladne plody tohoto konani.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » sob 12. čer, 2004 0:27

Zdravim Brnaka!!! Od zari bych rad zasparroval.....Napis mejla nebo tel.cislo a domluvime se OK? 8)
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Valecnik » sob 12. čer, 2004 0:27

Zdravim Brnaka!!! Od zari bych rad zasparroval.....Napis mejla nebo tel.cislo a domluvime se OK? 8)
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

pro BRNAKA

Příspěvekod daudi » sob 12. čer, 2004 17:10

V Praze to zacina vypadat docela pozitivne. Par lidi se konecne ozvalo a snad to nejak dame prakticky dohromady. Hudba budoucnosti bude zacit to pak propojovat po mestech, statech atd:))) jeste jednou hodne stesti
daudi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dong_wu » pon 14. čer, 2004 8:16

Zasparoval bych, ale jsem z prahy..........
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daudi » pon 14. čer, 2004 16:50

ozvi se mi na daudi@atlas.cz, jsem z prahy. daudi
daudi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Mail

Příspěvekod Anonymní » úte 15. čer, 2004 21:39

Valecnik píše:Zdravim Brnaka!!! Od zari bych rad zasparroval.....Napis mejla nebo tel.cislo a domluvime se OK? 8)

Napis na turbomysak@seznam.cz. Nebo napis cislo mobilu a ja ti zavolam. S pozdravem Brnak.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » stř 16. čer, 2004 19:32

4 Brnak - Zdravim, cislo mas na mailu.....Zatim
Valecnik
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 29. čer, 2004 14:52

Ahoj, jsem z Brna a i když,,zaspáruju,, si docela rád.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 30. čer, 2004 21:08

Zdar, pokud by chtel od zari sparr, tak napis cislo na jtrojek@seznam.cz.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » stř 30. čer, 2004 21:10

Jeejda, zapomnel jsem se podepsat..
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 01. črc, 2004 9:07

V pátek na rosničce v žabovreskách se v 16,00 schází pár zájemců o kontaktní sporty. Judo, ju-jutsu, jiu jitsu fight. žíněnka a ring tam je.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...