ukropcany píše:To by som neriskoval, ani čierny pásik a traja kumpáni smradovi nepomohli...
Yvan píše:Myslíš něco jako rekonstrukce případu, t.j. porvat se s tim důchodcem???
RBR píše:To Graver: Neznáš toho karatistu?
RBR píše:Ty se důchodcům divíš, že jsou psycha
ukropcany píše:To určite... ale ono je to u nás tak, že jak keď idem s krpcami a so ženou, tak si ľudí strážim (pretože sú kreténi) a mám prudký bojový setup...RBR píše:To Ukrop: Stačilo když by ti napadl na mladého nebo manželku. To šlo dobré srdce stranoušpeciálne keď idem len s kočíkom, tak som ready okamžite skočiť do ksichtu hocikomu, kto by čo i len z nepozornosti niečo vyviedol... a čuduj sa svete, pozícia tela úplne stačí na to, aby sa Ti každý pratal z cesty...
No a keby už čosi, úsmev to doteraz vždy komfortne vyriešil...
graver píše:Nepsal jsem, že se divím, jen že (mnozí) jsou. Navíc jim chybí sebekontrola a nedokážou hodnotit. V situacích, které jsem zažil já, skoro vždy šlo o seniory v pokročilém disassembly módu a šli do toho po hlavě, bez ohledu na soupeře. Takhle po mně vyjel dědek, kterému se nelíbilo, že mi jeho pejsek nesměl pochat kalhoty. Držel mě pod krkem a napřahoval se k úderu. Všechno tak zpomaleně, že bych se s tím vyrovnal i já, ale vůbec jsem nevěděl, co dělat. Křehká konstituce, možná oběhové potíže... Něco mu zlomím (u starých lidí to může být fatální) nebo se mu kousne pumpa... Banální situace a jsem v base... Proto mám strach z těchto konfliktů - nikdy nevíš, jak to skončí. Třesoucí se troska nad hrobem... a pak najednou nůž... Psychické zábrany, pokud jde o ženy, děti a staříky, moc nemám - kdo napadne jiného, přestává být "hájenou zvěří" a stává se útočníkem.
Pokud jde o vlastní děti (i když už mám odrostlé), reaguju jako Ucrop (a asi jako skoro každý). Nehledám spravedlnost nebo vinu, jen řešení. Ostatní může počkat...
josef píše:No přidal bych pár postřehů. Samozřejmě člověk z novinových zpráv netuší, jak to vypadá v soudním spise, ale po přečtení skutkových verzí obou stran mi to pořád připadá na zasouzení. Obě varianty se shodují na tom, že děda vytáhl nůž ne ze saka, kabátu či opasku, ale došel jsi pro něj do auta. To znamená, že měl čas k autu vůbec dojít, najít v kapse klíče, otevřít auto a nerušeně najít v autě tu kudlu, kterou pak dokázal tak skvele šermovat... Je uvěřitelné, že typani dědovi nějakou tu natli, ale pokud jejich útok skončil (a výše uvedené tomu nasvědčuje), tak už děda nejednal v nutné obraně, ale sprostě se mstil.... To šermování kudlou i vůči záchranáři jenom celou věc dokresluje...
ukropcany píše:4gino - to Ti ukážem na vol. 4 ako na to...
RBR píše:Soudcovo sdělení, že pokud by ten týpek použil karate, tak by děda byl 100% sejmutý se mi zdá úsměvné.RBR
Gino píše:kdyz vidim dedka s nozem jak ke me jde a mava s nim, tak se a/ pripravim na nejakou obranu, deda nejspis nebude zadnej kouzelnik z FMA, ci za b/ vemu nohy na ramena...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků