Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gino » pát 23. led, 2009 17:57

Luene, nechci do toho moc rypat, ale nemohl bys mi svou zkusenost popsat treba do SZ? Nemuzu te nutit, jen me to zajima. Dik
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 23. led, 2009 18:27

Gino píše:Luene, nechci do toho moc rypat, ale nemohl bys mi svou zkusenost popsat treba do SZ? Nemuzu te nutit, jen me to zajima. Dik

Nemam nejmensi problem to sdelit verejne, konec koncu jsem to uz udelal, ale vazner jsem linej to psat znova, protoze je to roman ... jendis by to mohl najit, pokud ma casek ... on me vzdy prekvapi jak rychle najde neco, co ja hledam tyden :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 23. led, 2009 19:40

Gino píše:Kluci, vy vsichni, co chodite ozbrojeni nozema... me se ty kudly uz zdaji docela hardcore pro obycejnyho cloveka. Pokud nejsem nekdo, kdo to s nozem fakt umi (zamerne to studuje) a nebydlim uprostred nejakeho gheta (treba romskeho), tak se mi to zda dost zbytecny.

Vazne si myslite, ze by jste, pokud by vam nekdo jednu plesknul, tahali kudly? Respektive - uz jste ty kudly nekdy tahali a doslo na neco? Dik

Já chodím s kudlou furt a už jsem ji několikrát i použil. To víš Morava je divoký kraj. Mohu prohlásit, že jsem vždy přežil bez škrábnutí. :lol: :lol: :lol:
Nosím Viktorinoxe a nejčastěji tasím vývtku, ani nevíš kolikrát nám zachránila život. Takže bez nože ani ránu, nikdy nevíš, kdy se zjeví někdo, že chce slavit má vínečko a nemá ho čím otevřít. :wink: :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod qBrona » pát 23. led, 2009 21:50

No nevím, ale pokud vás někdo nechce vyloženě sejmout (profík), tak to bude pravděpodobně jednotlivý výpad. Takže řešit případ v druhém videu by byl docela obtížný, proto se cvičí většinou na amatérského útočníka. Nicméně při obraně proti noži musíte počítat tak jak tak s pořezáním :wink:
qBrona
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod qBrona » pát 23. led, 2009 21:53

RBR píše:Já chodím s kudlou furt a už jsem ji několikrát i použil. To víš Morava je divoký kraj. Mohu prohlásit, že jsem vždy přežil bez škrábnutí. :lol: :lol: :lol:
Nosím Viktorinoxe a nejčastěji tasím vývtku, ani nevíš kolikrát nám zachránila život. Takže bez nože ani ránu, nikdy nevíš, kdy se zjeví někdo, že chce slavit má vínečko a nemá ho čím otevřít. :wink: :lol:

RBR

myslím, že lepší je nosit teleskop - s tím je menší šance, že protivníka zabiješ (pokud ho zrovna nemlátíš do hlavy :lol: )
qBrona
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wordsworth » pát 23. led, 2009 22:00

Proč chceš šetřit útočníka s kudlou? Pokud jsi zrovna nena...al manželku. Jo a ten teleskop se nedobře používá když je málo místa, když je útočník blízko (jako že dost pravděpodobně bude, bo když na tebe bude mávat kudlou z pěti metrů tak se asi rychle ztratíš). Pokud budeš někoho chránit a ty nebudeš ten napadený, tak asi jo.
Prostě nože jsou pěkné svinstvo. Proletěla jsem zprávy a jako zbraň jsou in.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod qBrona » pát 23. led, 2009 22:05

wordsworth píše:Proč chceš šetřit útočníka s kudlou? Pokud jsi zrovna nena...al manželku. Jo a ten teleskop se nedobře používá když je málo místa, když je útočník blízko (jako že dost pravděpodobně bude, bo když na tebe bude mávat kudlou z pěti metrů tak se asi rychle ztratíš). Pokud budeš někoho chránit a ty nebudeš ten napadený, tak asi jo.
Prostě nože jsou pěkné svinstvo. Proletěla jsem zprávy a jako zbraň jsou in.

když na mě někdo mává kudlou, není přece podmínkou ho zabít, navíc pokud je z blízka jak ty říkáš a chce např. šrajtofli tak máš čas něco stvořit :-D
qBrona
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jabberwocky » pát 23. led, 2009 22:28

Omlouvám se, že Vám tu já, v BU malé smrádě, vstoupím do diskuse, ale nedá mi to, když už tu mluvíte o věcech, které mi vrtají hlavou.

Takže: 178 cm, 60-65 kg (podle aktuální vylítanosti), vědec, kondice mizerná, mizerná i páteř (a ne že mi teď, Luene, doporučíš Bibli, jak jsi tu někde onehdá psal ;-)
Cvičím velmi krátce taijiquan, baví mě to (prosím, neposílejte mě na MT apod., opravdu mě TJQ baví), makám tam, ale nedělám si iluse o tom, jak by s mou tělesnou stavbou a kondicí nějaký větší střet dopadl. A nedělám si iluse ani o tom, že bych ve svých 33 letech ze svého těla udělal něco výrazně lepšího, než co mám k disposici teď.
Nemám v plánu se s někým prát, mám v plánu zdrhat. A využít k tomu všech dostupných prostředků, abych si prostor ke zdrhání vytvořil. Pročetl jsem si tady různá vlákna a dospěl jsem k názoru, že nejlepší kombinace je pepřák (asi spíš oblak než tekutá střela) a teleskop. Ne proto, abych někoho zlikvidoval, ale abych si mrakem pepře nebo nečekanou ránou přes tlamu udělal případně prostor pro to hlavní - tedy zdrhání. Navíc jsem aktivní turista a při pěších toulkách krajem už jsem párkrát narazil na nenaladěné psy...

Myslíte, že je moje úvaha jakž takž správná? A mohl by mi někdo z Vás případně doporučit nějakou značku pepřáku? Odkazy na teleskopy tu byly, za ty děkuji. Mám v plánu absolvovat na teleskop nějaký seminář.

Jak říkám, jde mi o to vymyslet pro sebe při svých nedobrých předpokladech něco, co mi bude vyhovovat a zvýší šanci na útěk, kdyby se věci doopravdy posraly. Díky moc!
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 22:46

Jabberwocky píše:Omlouvám se, že Vám tu já, v BU malé smrádě, vstoupím do diskuse, ale nedá mi to, když už tu mluvíte o věcech, které mi vrtají hlavou.

Takže: 178 cm, 60-65 kg (podle aktuální vylítanosti), vědec, kondice mizerná, mizerná i páteř (a ne že mi teď, Luene, doporučíš Bibli, jak jsi tu někde onehdá psal ;-)
Cvičím velmi krátce taijiquan, baví mě to (prosím, neposílejte mě na MT apod., opravdu mě TJQ baví), makám tam, ale nedělám si iluse o tom, jak by s mou tělesnou stavbou a kondicí nějaký větší střet dopadl. A nedělám si iluse ani o tom, že bych ve svých 33 letech ze svého těla udělal něco výrazně lepšího, než co mám k disposici teď.
Nemám v plánu se s někým prát, mám v plánu zdrhat. A využít k tomu všech dostupných prostředků, abych si prostor ke zdrhání vytvořil. Pročetl jsem si tady různá vlákna a dospěl jsem k názoru, že nejlepší kombinace je pepřák (asi spíš oblak než tekutá střela) a teleskop. Ne proto, abych někoho zlikvidoval, ale abych si mrakem pepře nebo nečekanou ránou přes tlamu udělal případně prostor pro to hlavní - tedy zdrhání. Navíc jsem aktivní turista a při pěších toulkách krajem už jsem párkrát narazil na nenaladěné psy...

Myslíte, že je moje úvaha jakž takž správná? A mohl by mi někdo z Vás případně doporučit nějakou značku pepřáku? Odkazy na teleskopy tu byly, za ty děkuji. Mám v plánu absolvovat na teleskop nějaký seminář.

Jak říkám, jde mi o to vymyslet pro sebe při svých nedobrých předpokladech něco, co mi bude vyhovovat a zvýší šanci na útěk, kdyby se věci doopravdy posraly. Díky moc!

jsem někde četl že poutníci myšleno dejme tomu do říma či lurd v dávných časech nosili velkou hůl právě na obranu před divokými psy
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » pát 23. led, 2009 22:56

Sprej je fajn,dala bych přednost pěnovému ať vidíš kde ten obsah skončil. Pořeší to aj ty psy. Já bych nerada zkoušela trefovat agresivního psa teleskopem. Nebo třeba smečku.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Genesis » sob 24. led, 2009 1:42

Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 24. led, 2009 10:59

luen píše: ... jendis by to mohl najit, pokud ma casek ... on me vzdy prekvapi jak rychle najde neco, co ja hledam tyden :wink:

je hezký,že mi tak věříš....zkoušel jsem to.....teď jsem se vrátil z práce a výsledek:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... %E1t#67606
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod qBrona » sob 24. led, 2009 12:38

Genesis píše:Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.

http://www.kentaurzbrane.cz/scripts/pod ... _mod=title proč by měl být zakázaný? :-O
qBrona
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Genesis » sob 24. led, 2009 12:54

qBrona píše:
Genesis píše:Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.

http://www.kentaurzbrane.cz/scripts/pod ... _mod=title proč by měl být zakázaný? :-O

protože je to zákeřná zbraň nebo něco takovýho, ale nevim to jistě a nůž s boxerem je tohle http://www.army-shop.cz/index.php?actio ... revstart=0 a ne to cos postovala ty :wink:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 24. led, 2009 13:04

Genesis: Co je na te zbrani zakerneho? Vubec nic. Zakerna zbran je treba destnik s cepeli atd. A ani to neni zakazane v cr.
Qbrona: To je tlacna dyka.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 24. led, 2009 13:58

Jendis píše:
luen píše: ... jendis by to mohl najit, pokud ma casek ... on me vzdy prekvapi jak rychle najde neco, co ja hledam tyden :wink:

je hezký,že mi tak věříš....zkoušel jsem to.....teď jsem se vrátil z práce a výsledek:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... %E1t#67606

Tak se zname, ne? :wink: Jak ty to delas? :lol: Se porad nemuzu zbavit dojmu, ze jsi vlastne jedinej, komu tady to vyhledavani funguje :oops: Jinak je to jeste v jine diskuzi, ale na dokresleni to myslim bohate staci :wink:

Dik
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 24. led, 2009 16:50

qBrona píše:
RBR píše:Já chodím s kudlou furt a už jsem ji několikrát i použil. To víš Morava je divoký kraj. Mohu prohlásit, že jsem vždy přežil bez škrábnutí. :lol: :lol: :lol:

RBR

myslím, že lepší je nosit teleskop - s tím je menší šance, že protivníka zabiješ (pokud ho zrovna nemlátíš do hlavy :lol: )

No nevím jak chceš otevřít flašku s vínem teleskopem. :lol: Mě se nejvíce osvědčila vývrtka, ale jiný kraj jiný mrav. :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » sob 24. led, 2009 16:59

RBR píše:No nevím jak chceš otevřít flašku s vínem teleskopem. :lol:

Správný astronom zvládne i to ;-)
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod qBrona » sob 24. led, 2009 17:13

RBR píše:
qBrona píše:

RBR

No nevím jak chceš otevřít flašku s vínem teleskopem. :lol: Mě se nejvíce osvědčila vývrtka, ale jiný kraj jiný mrav. :lol:

RBR

+1 :lol: :lol: :lol: Tak sem nad tím nepřemýšlel :lol:
qBrona
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » sob 24. led, 2009 18:46

mno...zpět k tématu.....

pokud na vás někdo vytáhne nůž,vůbec nejhorší,co vás čeká,je souboj s vlastní psychikou......to už není sranda.....opravdu se reálně připravte na to,že vás minimálně pořeže!!!!! Bolí to.....bolí to dost.... a teče krev......ať jste kdokoliv(a normální),budete se bát......(to samé platí i pro teleskop!!!!!...bolí to,možná nebudete pořezáni,ale bolet to bude a možná budou praskat kosti)......

pokud máte tu možnost utéct,UTEČTE!!!!! Když vás někdo jen řízne,kůže se rozšklebí jako špekáček.......do živého to vážně bolí.....když je to hlouběji,je vidět kost(nebo tuk(ten je žlutej)).......když se koukáte,jak vypadáte pod kůží...nic moc pohled......(osobně jsem byl v šoku-poblil jsem se.....dusil jsem se....dýchal jsem a nemohl se dodýchnout).......

Když do vás někdo zarazí nůž a ten zůstane v těle,NIKDY HO NEVYTAHUJTE :!: ......nevíte,jak jste zasaženi a ten nůž možná supluje překážku vůči vykrvácení......

....i tohle je,bohužel,potřeba říci.......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...