Gino píše:Luene, nechci do toho moc rypat, ale nemohl bys mi svou zkusenost popsat treba do SZ? Nemuzu te nutit, jen me to zajima. Dik
Gino píše:Kluci, vy vsichni, co chodite ozbrojeni nozema... me se ty kudly uz zdaji docela hardcore pro obycejnyho cloveka. Pokud nejsem nekdo, kdo to s nozem fakt umi (zamerne to studuje) a nebydlim uprostred nejakeho gheta (treba romskeho), tak se mi to zda dost zbytecny.
Vazne si myslite, ze by jste, pokud by vam nekdo jednu plesknul, tahali kudly? Respektive - uz jste ty kudly nekdy tahali a doslo na neco? Dik
RBR píše:Já chodím s kudlou furt a už jsem ji několikrát i použil. To víš Morava je divoký kraj. Mohu prohlásit, že jsem vždy přežil bez škrábnutí.![]()
![]()
![]()
Nosím Viktorinoxe a nejčastěji tasím vývtku, ani nevíš kolikrát nám zachránila život. Takže bez nože ani ránu, nikdy nevíš, kdy se zjeví někdo, že chce slavit má vínečko a nemá ho čím otevřít.![]()
![]()
RBR
wordsworth píše:Proč chceš šetřit útočníka s kudlou? Pokud jsi zrovna nena...al manželku. Jo a ten teleskop se nedobře používá když je málo místa, když je útočník blízko (jako že dost pravděpodobně bude, bo když na tebe bude mávat kudlou z pěti metrů tak se asi rychle ztratíš). Pokud budeš někoho chránit a ty nebudeš ten napadený, tak asi jo.
Prostě nože jsou pěkné svinstvo. Proletěla jsem zprávy a jako zbraň jsou in.
Jabberwocky píše:Omlouvám se, že Vám tu já, v BU malé smrádě, vstoupím do diskuse, ale nedá mi to, když už tu mluvíte o věcech, které mi vrtají hlavou.
Takže: 178 cm, 60-65 kg (podle aktuální vylítanosti), vědec, kondice mizerná, mizerná i páteř (a ne že mi teď, Luene, doporučíš Bibli, jak jsi tu někde onehdá psal
Cvičím velmi krátce taijiquan, baví mě to (prosím, neposílejte mě na MT apod., opravdu mě TJQ baví), makám tam, ale nedělám si iluse o tom, jak by s mou tělesnou stavbou a kondicí nějaký větší střet dopadl. A nedělám si iluse ani o tom, že bych ve svých 33 letech ze svého těla udělal něco výrazně lepšího, než co mám k disposici teď.
Nemám v plánu se s někým prát, mám v plánu zdrhat. A využít k tomu všech dostupných prostředků, abych si prostor ke zdrhání vytvořil. Pročetl jsem si tady různá vlákna a dospěl jsem k názoru, že nejlepší kombinace je pepřák (asi spíš oblak než tekutá střela) a teleskop. Ne proto, abych někoho zlikvidoval, ale abych si mrakem pepře nebo nečekanou ránou přes tlamu udělal případně prostor pro to hlavní - tedy zdrhání. Navíc jsem aktivní turista a při pěších toulkách krajem už jsem párkrát narazil na nenaladěné psy...
Myslíte, že je moje úvaha jakž takž správná? A mohl by mi někdo z Vás případně doporučit nějakou značku pepřáku? Odkazy na teleskopy tu byly, za ty děkuji. Mám v plánu absolvovat na teleskop nějaký seminář.
Jak říkám, jde mi o to vymyslet pro sebe při svých nedobrých předpokladech něco, co mi bude vyhovovat a zvýší šanci na útěk, kdyby se věci doopravdy posraly. Díky moc!
luen píše: ... jendis by to mohl najit, pokud ma casek ... on me vzdy prekvapi jak rychle najde neco, co ja hledam tyden
Genesis píše:Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.
qBrona píše:Genesis píše:Když už je tu řeč o různejch zbraních. Jak je to s nožem kterej má rukojeť jako boxer? Slyšel jsem, že je to zakázaná zbraň nebo něco takovýho.
http://www.kentaurzbrane.cz/scripts/pod ... _mod=title proč by měl být zakázaný? :-O
Jendis píše:luen píše: ... jendis by to mohl najit, pokud ma casek ... on me vzdy prekvapi jak rychle najde neco, co ja hledam tyden
je hezký,že mi tak věříš....zkoušel jsem to.....teď jsem se vrátil z práce a výsledek:
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... %E1t#67606
qBrona píše:RBR píše:Já chodím s kudlou furt a už jsem ji několikrát i použil. To víš Morava je divoký kraj. Mohu prohlásit, že jsem vždy přežil bez škrábnutí.![]()
![]()
![]()
Nosím Viktorinoxe a nejčastěji tasím vývtku, ani nevíš kolikrát nám zachránila život. Takže bez nože ani ránu, nikdy nevíš, kdy se zjeví někdo, že chce slavit má vínečko a nemá ho čím otevřít.![]()
![]()
RBR
myslím, že lepší je nosit teleskop - s tím je menší šance, že protivníka zabiješ (pokud ho zrovna nemlátíš do hlavy)
RBR píše:No nevím jak chceš otevřít flašku s vínem teleskopem. :lol:
RBR píše:qBrona píše:RBR píše:Já chodím s kudlou furt a už jsem ji několikrát i použil. To víš Morava je divoký kraj. Mohu prohlásit, že jsem vždy přežil bez škrábnutí.![]()
![]()
![]()
![]()
RBR
myslím, že lepší je nosit teleskop - s tím je menší šance, že protivníka zabiješ (pokud ho zrovna nemlátíš do hlavy)
No nevím jak chceš otevřít flašku s vínem teleskopem.Mě se nejvíce osvědčila vývrtka, ale jiný kraj jiný mrav.
![]()
RBR
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků