37stupnu píše:Napsal jsem to hodne zjednodusene,takze jsi to mozna nepochopil.Jestlize u vzniku WT /aj./ byla zena je to vhodny styl pro slabsi.Je mi jasne,ze WT muze delat 120kg chlap stejne,jako muze byt lehka vaha v thaiboxu vinikajici borec.
Krokac píše:Lidičky, můj názor je ten, že sebeobrany učí techniky úchopů ... proto, že je už to nejkrajnější řešení, kterým se vás snaží agresor dostat. Musíte vědět jak z toho ven néJinak je nejlepší mit stále od agresora distanc a případně provést nějakou techniku, né?
Dále nikdy bych neútočil jako první je třeba dodržovat paragraf 13 o Sebeobrana musí být zjevně přímoúměrná útoku !!!
Takže pokud možno se konfliktu vyhnu a jdu pryč. Když to nejde držím si agresora dále od těla a provedu rychlou eliminaci. Nikdy bych neútočil dřív dokud sám agresor mě nenapadne. Do té chvíle o nic nejde !!!
DMC píše:Napadla me takova otazka:
Vetsina "klasickych" BU se hodne venuje nacviku obran proti urcitym druhum utoku, jako napr. uchopum za zapesti, za limec, obejmuti zezadu, obejmuti zepredu atd. pricemz vetsinou jsou kontratechniky pomerne drasticke (zlomeni kloubu atd.)
Naproti tomu se mi zda ze "moderni" systemy na to vetsinou kaslou, a spis se spolehaji na par jednoduchych uderu,nejake to kryti, a doporucuji zautocit jako prvni. Vystihuji to slova jednoho z siritelu "moderni sebeobrany": "Self-defence? Learn to hit fucking hard!"
Nakolik je podle vas v dnesni dobe ten prvni zpusob relevantni? Spociva v nem nejaka vyhoda, napr. lepsi funkcnost proti silnejsimu protivnikovi? Nebo by bylo nejlepsi vsechny komplikovane/specializovane techniky vyhodit a ucit box (tj v podstate souboj)?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník