efektivita

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: Odpovědi

Příspěvekod player » čtv 10. led, 2008 20:58

lukaskon píše:Pro RBR: tak zápas je přesunut. Soupeř se zranil a na kdy zatím nevím. Víc se dozvím v pondělí ... to se vrací z přípravy v Japonsku. Jinak já řešil už i nože. Vytáhl to nějakej Rusák a já to úspešně uklidnil. Většinou tyhle věci řeším v klidu.

Pro Playera: No tak pardón, ale teď si mě strašně nahrál na smeč :-) Nejde se naučit inkasovat rány bez rukavic. Dám ti tři přesný na bradu a po každé další lehké se sesuneš a budeš hulit 2 dny to je neoddiskutovatelné!!! Prostě stačí 2 -3- ko po sobě a budeš skleněnej celý život. Já se rány nikdy nebál a neboj inkasoval jsem jich spoustu bez rukavic a asi bych tě hodně překvapil. Jednou jsem měl sedřenou kůži z nosu i tváří, sršela ze mě krev (blbeček měl totiž prstýnky) a vůbec jsem to nevěděl. Prostě adrenalin. Nejlépe se naučit inkasovat ránu je v rukavicích při tvrdých sparincích. Pak vydržíš i ránu bez rukavice. Pokud není na bradu.

V tom pripade jiste nebudes pri dalsi seslosti proti sparingu v graplingovkach.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 10. led, 2008 21:12

player píše:
BuFF píše:Obrázek

:wink: Kimbo :wink:

Ja tu odpoved ale chci slyset od Hellase, kdo je Kimbo, ze ho vtahuje do diskuse ohledne sebeobrany.

..Kimbo je "bareknuckle boxer" a nevsimol som si ze by v boji bez rukavic za prachy kt. provozuje robil nieco ine nez boxing :wink: ..uhyba do stran ,povoluje a kontruje udermi..nevsimol som si ziadne karate blokovanie uderov,obcas zrazanie uderov atd..
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 10. led, 2008 22:22

diablik : co dela Kimbo neni sebeobrana ve sve podstate, ale obycejny zapas boxu bez rukavic na ulici nebo na zahrade za barakem.Jestli ti to neni znamo, tak dovol, abych ti pripomenul, ze maji striktni pravidla.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Odpovědi

Příspěvekod Panda » čtv 10. led, 2008 22:30

player píše:
lukaskon píše:Pro RBR: tak zápas je přesunut. Soupeř se zranil a na kdy zatím nevím. Víc se dozvím v pondělí ... to se vrací z přípravy v Japonsku. Jinak já řešil už i nože. Vytáhl to nějakej Rusák a já to úspešně uklidnil. Většinou tyhle věci řeším v klidu.

Pro Playera: No tak pardón, ale teď si mě strašně nahrál na smeč :-) Nejde se naučit inkasovat rány bez rukavic. Dám ti tři přesný na bradu a po každé další lehké se sesuneš a budeš hulit 2 dny to je neoddiskutovatelné!!! Prostě stačí 2 -3- ko po sobě a budeš skleněnej celý život. Já se rány nikdy nebál a neboj inkasoval jsem jich spoustu bez rukavic a asi bych tě hodně překvapil. Jednou jsem měl sedřenou kůži z nosu i tváří, sršela ze mě krev (blbeček měl totiž prstýnky) a vůbec jsem to nevěděl. Prostě adrenalin. Nejlépe se naučit inkasovat ránu je v rukavicích při tvrdých sparincích. Pak vydržíš i ránu bez rukavice. Pokud není na bradu.

V tom pripade jiste nebudes pri dalsi seslosti proti sparingu v graplingovkach.

To pořád nebude tvrdá, ale měkká rána :wink: ne že bych měl o Lukáše strach, ale musíš si uvědomit že on se tím živí, a živí tím i celou rodinu, takže chtít po něm sparing kde je větší riziko zranění (tím myslím škrábnutí, otevření obočí, které se ale stejně musí 14 dní léčit bez treningu, takže výsledek podobný z tohohle pohledu nalomenému žebru) je tak trochu nefér.A výsledek bude k ničemu, protože při sparringu jsou jenom ti co vyhráli "podle pravidel".
Souhlasím s tebou v tom že sparring v x-boxu nemusí být to samé co boj na ulici, ale taky může pokud to do něj převedeš...to samé karate shotokan kumite kde platí jedna rana bod také může a nemusí být to jak to bude v reálu vypadat...to samé drilly na krátkou vzdálenost s feelingem, to samé judo a házení na zem, grapling....podle mého může být reál o čemkoli :).proto si myslím že tvrdit že x-box není dobrá příprava na reálný boj je odvážné...je to jedna z možných příprav a boxerský sparing je jednou z možných "scénářů", a protože vychovává "tvrdé" lidi, je to také připrava dost univrzální :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Playera

Příspěvekod lukaskon » čtv 10. led, 2008 22:40

No co ti na to říct? Asi ti hodně odpověděl Panda. Já jsem si na 100% jist, že i bez rukavic bych tě porazil ... pokud nemáš o víc než 20kg než já. Snaž se však pochopit, že já sportem a svou prací živím svojí rodinu a sebe. Chceš, nebo můžeš mi nabídnout nějaké peníze za takový sparing? Dejmě tomu něco kolem 300-500 tis? Jak říkám, jsem si jist, že bych obstál, ale riskovat jen takovou banalitu jako je roztrhlé obočí, nebo zlomený nos je pro mě otázka živobytí. Nevím jak ty, ale já dokážu bojovat se zlomeným žebrem, rozrthlým obočím a zlomeným nosem dál ... ale peníze mám za zápasy a pochybuju, že ty mi to vynahradíš :-) Něco jiného je se domluvit na takovém sparingu s kamarádem (skoro kamarádem) a něco jiného je vyučit Rusáka na zábavě bezprostředně :-).
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

eště pro Playera

Příspěvekod lukaskon » čtv 10. led, 2008 22:44

Nevím jak bych to vysvětlil ... pochop, že já jsem finančně závislej (i moje rodina) na mém zdravotním stavu. Prostě musím být připravenej na zápas. Kdybych byl obyčejněj bytkař, tak si s tebou hned dám sparing klidně bez všeho ... jenže já jsem tak dobrej, že tohle si dovolit nemůžu :-)
Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 10. led, 2008 23:00

player píše:diablik : co dela Kimbo neni sebeobrana ve sve podstate, ale obycejny zapas boxu bez rukavic na ulici nebo na zahrade za barakem.Jestli ti to neni znamo, tak dovol, abych ti pripomenul, ze maji striktni pravidla.

Na to se nedá nic říct
:lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 10. led, 2008 23:15

Panda : jenze v karate nemas moznost zkovavani se za bambule.Ja vim, ze uz to je ohrana pisnicka, ale tak proste obrana v boxu funguje a nerikejte mi ze ne, snad vim, co vidim, i u Lukase jsem to videl na vlastni oci:))
O judu tusim uz rec byla, to bych sem snad radsi ani netahal:)
Jinak jake lidi vychovava x-box take z osobni zkusneosti moc dobre vim a take uz bych to dal nerozvadel:)

Luksakon : Pokud bys na me mel tak jak rikas, pak by ti z me strany absolutne zadne zraneni nehrozilo, kdyz ses tak dobrej.Uz jen to, ze mas obavu z pripadneho zraneni o necem vypovida.Potom veskere, lec pravdive, pripominky ohledne obzivy postradaji na vyznamu.
Btw., jak souvisi vaha se sebeobranou?Ty neumis sundat tezsiho soupere?Aha a sme doma, ze ano;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: eště pro Playera

Příspěvekod Toman » čtv 10. led, 2008 23:26

lukaskon píše: ... jenže já jsem tak dobrej, že tohle si dovolit nemůžu :-)

Kurva tak tohle je jak ze slabikáře od Muhamada Aliho :wink:
Btw: Doufam ze Dzidzinruka posles k zemi a doufam v dobrej kurz :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 10. led, 2008 23:29

player píše:Ty neumis sundat tezsiho soupere?Aha a sme doma, ze ano;)

Trošičku podpásovka. Seš si jistej že ty to 100% zvládneš?
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Playera

Příspěvekod lukaskon » čtv 10. led, 2008 23:34

Promiň ale mám pocit že si nevidíš do HUBY. Pokud nemáš víc jak 90kg tak si na příštím setkání BU.cz opravdu najdu čas na sparing bez ochrany (zuby do huby si vezmu) ... a uvidí se kdo má pravdu. Můžeš i kopat, kašlu nato ... nechci aby si hledal výmluvy. Chci jen, aby se to potom objektivně zhodnotilo. ®ádný, že Lukáš měl štestí a trefil první ránu dobře a já pak bez zubů už nemohl oponovat :-)

Nechci hledat konflikty, ale mám pocit, že Ty opavdu nevíš o čem mluvíš a nevidím jiné východisko. Proto se mi vyplatí riskovat i zranění. Když ty budeš týden na JIPCE tak ti jde asi o hovno, ale pro mě kravina jako roztrhlé obočí je otázka půl méle. Nevidím jiné řešení, než se ti to pokusit vysbětlit ručně a to za cenu velkého rizika!!!
Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 10. led, 2008 23:35

Toman píše:
player píše:Ty neumis sundat tezsiho soupere?Aha a sme doma, ze ano;)

Trošičku podpásovka. Seš si jistej že ty to 100% zvládneš?

Ne nezvladnu, jelikoz k tomu nedojde.Duvod je snad zrejmej.
Kazdopadne kdyz tedy Lukas nesmi mit zadne bebi, byt nevim jak bych mu ho ja - niemand - mohl zpusobit, tak by snad mohl vzit nejakeho sikovneho sverence.Co znam z meho okoli, tyhle kluby x-boxu jsou vzdy primo preplnene lidmy s vysokym sebevedomim;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Playerovi

Příspěvekod lukaskon » čtv 10. led, 2008 23:37

Tohle není otázka sebevědomí a nemíním do mých názorů tahat případné svěřence. Už jsem položil výzvu a zbytek je na tobě!
Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 10. led, 2008 23:40

lukaskon : tak to ocenuju, uprimne.Byl to jen navrh, nic nenutim.Vyzvu pochopitelne rad prijimam.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 10. led, 2008 23:41

2 Player:
podívej se na začátek tohohle videa http://www.youtube.com/watch?v=icfYvmRz ... re=related

nebo na

4:09 v tomhle

http://www.youtube.com/watch?v=p25_gvfH ... re=related

co tam vidíš?
A kluci mají graplingové rukavice...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 10. led, 2008 23:50

Panda : co vidim?Nejake dva pany co se mlati.Uprimne nevim, co ted po me chces?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 11. led, 2008 6:03

player píše:.....absolutne zadne zraneni nehrozilo, kdyz ses tak dobrej.Uz jen to, ze mas obavu z pripadneho zraneni o necem vypovida.

Playere...nikdo není tak dobrej,aby vyloučil náhodu.....a náhoda je blbec.A o tomto tu Lukáš mluví...stačí,aby blbě uklouznul a je to v řiti....je to profík a proto ví,že tohle se stát může.....jinak do diskuze Vám dál zasahovat nebudu,tady jsem měl jen pocit,žes nepochopil..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pát 11. led, 2008 6:58

player píše:
raduz píše:
player píše:
Genesis píše:jak už bylo mnohkrát řečeno jinde. jedna z nejlepších možností dneska je x-box

Absolutne nesouhlasim.Zadnej x-box neni o sebeobrane.
Ukazte mi jeden jedninej klub, kde se v x-boxu uci obrana proti holym rukoum, to jen pro zacatek.Dekuji.

Obcas na treningu ideme aj bez rukavic (dohoda so sparringom). Ideme komplet - vrch aj zem, teda ja graplujeme.
Rukavice su na to aby si mohol ist viac naplno :idea:
Co z toho ze na karate ( co cvicis, tusim viet vo dao) idete holymi rukami ale tak na 30-50 percent)
Vsetko co odcvicimv rukaviciach, viem taktiez pouzit aj bez rukavic :idea:

Nacvik se jede holyma rukama s urcitou posloupnosti rychlosti a sily, uz jsem tu nekde rozespisoval, tusim ze v diskusi "trenink karate", tak se muzes podivat.
Sparing je v graplingovych rukavicich, chranicich holeni a bricha a helmach.Na plno!

No vidis! My ideme naplno taktiez v graplingovkach. Tak ake skovavanie za rukavice? (Viem nie je to box, ale taky mix, ale ruky v stand-upe idu 80 percent z boxu (osobne by som si zelala aj 100 percent :oops: )+ nejake lakte, otvorene dlane, facaky a tak...)
A zranenia su sem tam, ale v ktorom sporte nie su? :cry:
A akych ludi vychovava x-box? Uplne normalnych. Ako iny sport. Nemozes podla nejakeho paka vsetkych skatulkovat :evil:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Výzva

Příspěvekod lukaskon » pát 11. led, 2008 8:51

Playerovi: V pondělí se dozvím svůj další zápasovej plán a podle toho budu moc riskovat případné zranění a dám vědět. Jinak stále nevím kolik vážíš :-)
Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 11. led, 2008 8:54

Player: Můžeš popsat v čem se liší údery a kryty co cvičíte u vás od klasického boxu tak aby byly lépe využitelné v "pouličním boji". Dík
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...