Napadení psem

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod gespa » čtv 08. čer, 2006 22:29

@PC:

Jj, migli to IMHO napsal naprosto přesně (tak jen zopakuju):
- protože viděl že se z něj neposereš (zachoval jsi se dobře)
- nebyl to útok - jen provokace (hodně velkejch psů si libuje v tom, když můžou někoho o polovinu většího a dvakrát těžšího krapet prohnat - a já se jim nedivím, taky by měl bavilo, kdyby přede mnou utíkal Schwarzenegger :wink: )
- od psa, kterej se k vám chová evidentně nadřazeně - notabene dokonce vrčí, se už neodvracejte - to už je pozdě na nevšímavost, ale naopak se mu postavte čelem a napřimte se hrdě v celé své výšce - ať pěkně vidí "do čeho jde".
- nevšímavost je dobrá jen do fáze, kdy se o vás sice pes zajímá, ale ještě nezaujal k vaší osobě nadřazený postoj.

Jinak tady takový ty obecný rady, jak se zachovat k psovi je těžký nějak specifikovat - např. to s těma očima. Je velmi oblíbené radit "nevejrej mu do očí", ale ono záleží od situace. Pokud se mi pes vyloženě postaví a zaujímá nadřazenej postoj, tak se pohledu do očí nevyhnete, jinak se bude cítit ještě víc nakoni. Pokud jde kolem mě ale pes, kterej si mě nějak zvlášť nevšímá a já mu začnu upřeně čučet do očí, tak můžu taky narazit na kousek, kterýho to nasere a bude to brát jako výzvu. Nicméně pokud se ke mně vyzývavě chová už on, tak já nebudu koukat do země a klidně mu ten jeho pohled vrátím.

Jediný co lze obecně doporučit je - neprojevit žádnou slabost (ale ani předčasnou-primární agresi), i kdybych měl v gatích naděláno. Já vím, že se mi to hezky říká, když jsem s psama vyrůstal a tak z nich precedentně prostě strach nemám, ale je to bohužel to jediný obecný, co můžu poradit. Všechno ostatní (koukání do očí či naopak nevšímavost) už záleží od konkrétní situace a od toho jak správně dokážu odhadnout chování toho kterýho kousku - tedy jeho postoj ke mně...

@migli:
s úsměvem vzpomínám na dobu strávenou na cvičáku, kdy jsme tam měli tenkrát jednoho super "vlčáka" (německej ovčák - dlouhosrstej), kterej už byl starší, nicméně strašně chytrej a vychcanej. A jednou když mu jeden figurant nastavil ruku, tak on ho chytil bez kecu fakt za koule :lol: (a i když měl figurant samozřejmě i takový ty vypolstrovaný kalhoty, tak to pak stejně hezkou chvíli rozcházel) - holt není pes jako pes a na každýho zabírá něco jinýho...
gespa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PC » pát 09. čer, 2006 9:17

diky za odpovedi hosi :wink: a ty fusekle me pobavili :lol: :lol: :lol:

no ja pak nasledne zjistil, ze to je pes magor (bohuzel majitelka ma ted stene vlcaka a snazi se z nej udelat to samy), kterej jde po kazdym koho vidi a ze s nim neni vubec domluva, a on teda ze zacatku vubec nevrcel, jen stal a cucel na me, vrcet zacal az kdyz na vyrazil
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » pát 09. čer, 2006 15:50

PC píše:diky za odpovedi hosi :wink: a ty fusekle me pobavili :lol: :lol: :lol:

no ja pak nasledne zjistil, ze to je pes magor (bohuzel majitelka ma ted stene vlcaka a snazi se z nej udelat to samy), kterej jde po kazdym koho vidi a ze s nim neni vubec domluva, a on teda ze zacatku vubec nevrcel, jen stal a cucel na me, vrcet zacal az kdyz na vyrazil

Řekl bych, že se to té ženské trochu zvrtlo. Výcvik rotvailera je daleko složitější než třeba něm. ovčáka. Je daleko problémovější. Při výcviku rotvailera nesmí člověk ani o krok ustoupit! Pokud mu ustoupíš máš problém. Pes začne zpochybňovat tvoji autoritu a v nejhorším případě budeš ty poslouchat toho psa. Pokud má rotvailer za sebou náležitý výcvik je to dokonalý pes. Bez přehánění. Je silně teritoriální a obranářský. Dalo by se říct, že co je za plotem to ho moc nezajímá, ale pokud se něco dostane bez povolení pána za plot s největší pravděpodobností na to zaútočí. Vyjímku tvoří malé děti. Ty nechává na pokoji. Pokud je rotvailer správně vycvičený na procházce venku je klidný, vyrovnaný a neútočný.

Jedna známa má fenu rotvailera (prošla řádným výcvikem pod vedením zkušeného instruktora) a na velikonoce k nim do zahrady vlezl cizý ožralý chlap. Začal nahánět její dvě dcery (11 a 13 let) a jediné co stálo mezi mím a zuřivým útokem psa byl zákaz jeho majitelky. Kdyby nepřišla včas pes by ho dostal dřív než by se stihl k jejím dcerám přiblížit.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Skateordie » ned 23. črc, 2006 21:44

Tak toto je fakt sila. Mi sanka spadla, ked mi to kamarat povedal. Kamarat bol vcera na takej jednej akcii s autami. Sedi v aute a vidi ako jedna teta drzi na voditku dajakeho bulteriera. Niekolko metrov od nej mal jeden chlapik dvoch vlciakov. Jeden sa mu vysmykol a rozbehol sa k tej tete. Jej pes bol kludny. Ked ten vlciak isiel uz skocit do jej psa, tak sa mu vrhla okolo krku, dala mu kravatu a prilahla ho. Pes bol z toho v predeli a ani ju nestihol pohryzt. O par sekund prisiel majitel vlciaka a zobral si ho. Toto si nevymyslam, ja som tomu tiez nechcel verit, ale je to tak, lebo je to dobry kamarat. Kto by si na to trufol??? 8O 8O 8O
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 24. črc, 2006 7:19

Teta je frajerka!
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jurgen » úte 25. črc, 2006 15:09

Ahoj, nevim jak moc a jak kdy muzou takove veci fungovat, ale jako maly jsem cetl v nejake knizce, ze na psy (obzvlaste na vesnicich) pomaha bud mit klacek a proste s nim mavat, anebo kameni a v takovem pripade pomuze i maly podvod: jen se sehnout a predstirat, ze kamen zvedate a chzstate se ho hodit. Samozrejme to asi funguje tam, kde ti psi maji zkusenost s tim, jake to je nejakym kamenem dostat. oboji to jsou samozrejme techniky vhodne pro pripad, kdy vidite psa, ktery se k vam zene (nejlepe neco tzpu spice, nebo voriska), nebo je dost daleko abyste si ho vsimli a meli na neco vubec cas. a taky pak jeste cas na neco, kdyz to selze. a ze to selhat muze. a nekdy asi i musi, konec koncu figuranti na cvicaku taky maji proutky, ze?
mozna ze uz tady tuhle radu typu jedna pani povidala nekdo uvadel. pak se omlouvam, ale byl jsem liny to cist cele.
Ja jsem to s tim kamenem parkrat zkousel (mel jsem asi stesti, ze ti psi jenom presvedcovali sami sebe, ze docuraji dal nez ja:). Ale vetsinou to fungovalo. Ti psi opravdu casto velmi znervozni a otaceji se, kdyz se jakoby sehnete pro sutr.
Samozrejme cely problem je otazka spravneho precteni psa, a vyhodnoceni vyhrocenosti situace. coz neni jednoduche nebo to naopak je jednoduche jako facka - konec koncu pokud je tam hrozba, tak musi byt srozumitelna i pro cloveka, stejne jako pro jakekoli jine zvire.
moc se mi libily poznamky tusim od MIGLI, (mozna se pletu), tak na strance 13.
asi tady jenom melu plevy, ale proste je dobre si uvedomit, ze lidi jsou proste pomalejsi nez psi. spoustu veci proste nemuzeme stihnout, obzvlaste pokud neco jako utok necekame. no a urcite casto ani pak ne. Proste bych nevedel co se psem, kteryho mam na sobe a muselo by to nejak dopadnout a to je asi normalni. kaydopadne jako vsude je lepsi v takove situaci ekvalizovat- vyrovnat sance. a pokud to jde tak i neco navic. ale to se musi dopredu, pak na to neni moc casu. hledej nuz, kdzy te neco moc boli a nechces aby te to bolelo jeste jinde. Protoze, co si budeme nalhavat, co my vime o bolesti (my normalni)? a kdyz neco necekas, tak je hodne prirozene ztuhnout, (klasicka situace, otevrete dvere a tam nekdo stoji, leknete se a kdo rika ze ne, tak se leka dodnes:).
A to je chvile ktera musi psovi stacit.
dve poznamky o psech mym kamosum se stalo: ..........:) ne je to opravdu z prvni ruky. :) a) jeden ma psa a vychoval si ho sam, podotykam ze ne jako obranare cilene. dopadlo to tak, ze pes je opravdu nejklidnejsi, jakeho jsem kdy videl a taky velmi rozumny. proste je to pes v rodine, ktery nema zadny problem, zadny mindrak, vi kde je jeho misto v zobacim poradku. a vi, ze neni sef. ale u psu, potaymo vlku resi agresi zvenci hlavne sef. takze, kdyz bzl problem s agresi zvenci, pesan se "schovaval" za pana, - bzla to prece panaova vec a pan dostal.
b) druhy kamarad se vratil ted z libanonu. a tam ho chytla za ruku hyena. (nebyla to krokuta). on je docela porizek, velky, velmi silny, hyena bzla v zajeti a chvili pred tim si s ni v pritomnosti jejiho pana hral (drbal ji na hlave). hyena nic. pan odesel. a ona kamarada jen tak chytla za ruku. prosla dovnitr. on mi rikal: ja vubec nevedel co mam delat, jen jsem se modlil aby mne neprotahla do kotce, kde byla druha. rikal, ze to bolelo jako cert, sila byla v tahu. na agresi ani nepomyslel a jen se modlil at to kost vzdrzi a aby mu netrhla slachu. tu ruku vyndal, kdyz si hyena chtela prehmatnout. a to bzl vpodstate za plotem. no stesti, ze tu mame jenom ty psy:) protoze co delat se srovnatelne velkou kockovitou selmou, ktera aktivne pouziva jeste 4 tlapy s drapy, tak nevim, nevim, kolik bzsme toho na tomhle foru jeste naplkali:)
mejte se hezky
jurgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » úte 25. črc, 2006 15:21

Hyeny dokáží svým skusem vyvinout největší měrný tlak ze všech zvířat na planetě. Takže věřím že kdyby tu ruku skutečně chtěla tak už ji nemá.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jurgen » úte 25. črc, 2006 15:40

to Toman:
vim ze mas samozrejme pravdu. Asi nechtela. na lidi bzla celkem zvykla. btw ten udaj o mernem tlaku se vztahuje hlavne na ty krokuty. to jsou ty velky z vychodni afriky - samice jsou vetsi nez rotvajler. tahle byla jina, tak daleko na severu krokuty nejsou. vzala ho taky jenom spicakem, ne trenovym zubem, takze ho jen tak vzala. jenom jsem chtel ilustrovat to zmateni prekvapeni a vpodstate bezmoc, jaka cloveka prepadne pokud se stane neco, na co neni zvykly a co neceka. konec koncu on tu hyenu taky nechtel zabit:), jeste by to musel vysvetlovat majiteli:) takze to nebyl utok a obrana, kde je jasne, ze jde o vsecko. odnesl to jenom roztrzeny sval na ruce, jak ji vytahoval (to uz ale byl ten zub vevnitr).
jurgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jurgen » úte 25. črc, 2006 15:52

A propos: pardon za tu exotiku.
jurgen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

napadení psem

Příspěvekod Fisico » sob 20. bře, 2010 21:03

Tak dneska jsem si šel pěkně zaběhat do našeho ostravského parčíku a když jsem přebíhal Ostravici, objevili se u mě tři pejsci - 2 vlčáci + jeden směs. Jeden z nich mě hryznul do nohy, zachoval jsem klid, psi chvíli vrčeli a odešli. Kousanec byl malý, ale kvůli vzteklině budu muset jezdit někde na debilní injekce, což mě dost vytáčí. Šel jsem na místo s MPolicií a psi patřili partičce feťáků, kteří měli jeden očkovací průkaz na 6 psů. Majitelé byli zfetovaní, takže jsme počkali na další tři auta s posilou. Po kontrole - Údajně jsou to papíry od toho vlčáka, který mě kousnul, no paráda - tomu mám věřit?

Nejsem žádná srágora, ani agresor, v životě jsem nenakopl ani jezevčíka, ale přemýšlím že si pořídím plynovou pistoli, protože by to mohlo být o něčem jiném, mohlo jít třeba o dítě a nehodlám stát v šusťákách a teniskách a čekat co bude

Tímto žádám o radu ohledně obranným prostředkům proti psům, pokud znáte něco lepšího, případně byste mi mohli doporučit určitou plynovou pistoli, budu rád.
Fisico
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: napadení psem

Příspěvekod luen » sob 20. bře, 2010 21:27

Fisico píše:Tak dneska jsem si šel pěkně zaběhat do našeho ostravského parčíku a když jsem přebíhal Ostravici, objevili se u mě tři pejsci - 2 vlčáci + jeden směs. Jeden z nich mě hryznul do nohy, zachoval jsem klid, psi chvíli vrčeli a odešli. Kousanec byl malý, ale kvůli vzteklině budu muset jezdit někde na debilní injekce, což mě dost vytáčí. Šel jsem na místo s MPolicií a psi patřili partičce feťáků, kteří měli jeden očkovací průkaz na 6 psů. Majitelé byli zfetovaní, takže jsme počkali na další tři auta s posilou. Po kontrole - Údajně jsou to papíry od toho vlčáka, který mě kousnul, no paráda - tomu mám věřit?

Nejsem žádná srágora, ani agresor, v životě jsem nenakopl ani jezevčíka, ale přemýšlím že si pořídím plynovou pistoli, protože by to mohlo být o něčem jiném, mohlo jít třeba o dítě a nehodlám stát v šusťákách a teniskách a čekat co bude

Tímto žádám o radu ohledně obranným prostředkům proti psům, pokud znáte něco lepšího, případně byste mi mohli doporučit určitou plynovou pistoli, budu rád.

Na pistolku bych se vybodnul a radeji koupil sprej/tekutou strelu ...

http://www.supra.cz/zbrane/obrana/spreje.html
http://www.hafan.cz/chovatelske-potreby ... -hund.html

Jsou ilepsi, ale staci google a vykopne ti to hafo takovych pomucek :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 20. bře, 2010 21:32

Tady těm zmrdům /pardon/ bych ty pésky normálně odebíral. Při každé kontrole by měli ukázat feťoši "očkováky" + doklady o nahlášení psa, nemáš, nezaplatils? Berem ti psa :?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fisico » sob 20. bře, 2010 21:41

O pepřáku jsem přemýšlel, ale na nějakém foru psali, že to psa nemusí zastavit. Vidím to bledě, běhat po parku s kvérem to je jak někde v Brooklynu. I když Ostrava-Přívoz se za toto přirovnání nemusí stydět.
Budu běhat po chodnících mezi důchodci, dětmi a cyklisty, přeskakovat jezevčíky na vodítku atd. Je to zbabělé, ale mám obavy zabíhat teď někam dál, protože je to tady samý bezďák, feťák a další různá etnika, kteří jsou na tom mentálně hůře než jejich čtyřnozí miláčči.
Fisico
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » sob 20. bře, 2010 23:04

Fisico píše:O pepřáku jsem přemýšlel, ale na nějakém foru psali, že to psa nemusí zastavit. Vidím to bledě, běhat po parku s kvérem to je jak někde v Brooklynu. I když Ostrava-Přívoz se za toto přirovnání nemusí stydět.
Budu běhat po chodnících mezi důchodci, dětmi a cyklisty, přeskakovat jezevčíky na vodítku atd. Je to zbabělé, ale mám obavy zabíhat teď někam dál, protože je to tady samý bezďák, feťák a další různá etnika, kteří jsou na tom mentálně hůře než jejich čtyřnozí miláčči.

Sprej nemusi byt jen obyc. peprak, je treba se na to tema podivat a neco si o tom precist. Uz se to tady psalo ve 30 topikach, takze se mi to nechce znovu vypisovat. Nicmene ano mas pravdu na nastvaneho staforda, bullika atd ... ti nezafunguje ani ostra bouchacka, pokud netrefis komoru a nebo neustrelis malej mozek ... nicmene utoky tehle psu jsou ojedinele. Take bych si neco nastudoval o psim chovani a jak pripadne predejit zbytecnemu pokousani atd ...
Tohle klouzani po povrchu s rychlou univerzalni radou, bude vzdy jen na "standardni situace, standardni pejsky, standardni pejskare" a vzdy se najde mnoho pripadu, kdy se bude situace vzdalovat realu, pokud te neco zaskoci. cim mene toho budes vedet, znat a umet, bude vice o stesti, ze se ti zrovna prihodi to, na co budes pripraven. Koupit si sroubovak z tebe elektrikare neudela a zrovna to same plati i na nakup pomucky k sebeobrane. Tim ten proces nekonci, ale naopak zacina :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » sob 20. bře, 2010 23:07

Mimochodem krokodýl má, co jsem četl, prý stisk v čelistech 13.5 tuny a hyena může vyvinout tlak ještě silnější. U člověka je to nějak okolo 500 kilo.

No, mně by teda stačil ten pes, rychlejší reflexy, zuby... Osobně si myslím, že člověk nemusí mít reflexy nutně pomalejší, ale asi záleží dost na člověku a na tom psovi, když je to 50kg čistých zubatých svalů...
A nechat si psa zakousnout do ruky, to se mi dost těžko představuje i u blbýho vořecha, natož u psů schopných mi tu ruku ukousnout.

Zajímalo by mě, co člověku brání psa nakopnout ve vzduchu - ve skoku ten pes přeci směr nezmění, ne?
Není náhodou větší problém dost omezená možnost tomu psovi ublížit nějakou ranou, takže on má vcelku volný prostor pro to dělat si co chce, než to, že bychom byli nutně pomalejší, slabší, míň zubatí?
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » sob 20. bře, 2010 23:36

Vrozkrokkop píše:Zajímalo by mě, co člověku brání psa nakopnout ve vzduchu.

Ne každý pes je zrovna takový "profík", ale tohle video dává určitou odpověď. Jak dlouhou dobu ve vzduchu ten pes při skoku stráví? Opravdu stihneš zareagovat?
http://www.youtube.com/watch?v=1vzfUPGi ... re=related
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » sob 20. bře, 2010 23:53

Znám, přes to auto je to kor na hovno...
Možná bych to stihl když bych řekal ten útok a ten pes mě nevycukal, ale rozhodně bych to kamarádům přes flašku dokazovat nechtěl, já sám beze zbraně zatím moc dobrý nejsem :?
Ale to video dost mluví i proti tomu zakusování do ruky, ten chlápek hezky ječel.
Jo a rozhodně vím, že by nikdo neměl čas vytahovat zbraň, možná je tam prostor pro jeden "bezpečný" útok když se člověk nezalekne a ví co se děje, ale rozhodně ne pro tahání zbraně.
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 21. bře, 2010 5:46

On zase ne kazdej pejskar v parku, venci cviceneho rafana na sluzbu u ozbrojenech slozek ... S pejskama mam bohate zkusenosti, choval jsem i bojova plemena (a dost jsem si uzil - par zapasu) a snad i dik tomu s timhle nemam problem. Nekdy proste uplne staci pochopit psi mentalitu, jejich vzorce chovani a umet toho vyuzit ... Mnohdy lepsi, nez psa zkouset jakkoli zastrasit a tim ho jeste vice vydrazdit ("zatlacit" do kouta), je proste lepsi si o tematu neco zjistit. Pokud je pes osobnost a neni to kabelkovej model, tak je lepsi pristoupit na jejich chovani a tim vyslat jasnej a pro psa srozumitelnej signal, nez se zacit ohanet rukama jak pasazer titaniku. On si pak chudak mysli, ze proste musi zautocit, protoze je to bud a nebo ... a clovek se pak jak telatko divi tomu, ze pejsek bere tu hru vazne :idea:

Nefunguje to vzdy, protoze ne kazde plemeno je v tomto ohledu "prirodni" a ne vsechna plemena akceptuji rad smecky. Nektera plemena (zvlaste ta bojova) maji spise naturu samotaru a po jakemkoli tvoru v "jejich" teritoriu okamzite startujou. Duvodu muze byt "X" ale ty zakladni jsou:

1)citi ohrozeni sve pozice vudce
2)nebo proste jen chteji zapsit
3)naruseni teritoria, ktere pes povazuje za sve
4)ochrana pana ci dalsich clenu smecky
5)muze jit o zradlo
6)a nebo se mu proste jen nelibite (i pes umi byt naladovej) pkkud ho zrovna venci nekdo, kdo u neho neni vudce, tak bude mit tendenci si delat co sam uzna za vhodne
7)protoze ma naladu bojovat
...

Jit treba na cviceneho psa na zapasy (plemena viz. nize) je temer sebevrazda a nejde se mnohdy ubranit jinak, nez ze psa sejmete. Ale kopancem nebo uderem to nepujde ...

Videl jsem videa, kde sel pes po cloveku i s prerazenou pateri a ochrnutejma zadnima koncetinama (nekolik prustrelu patere). Vtakovem pripade preji mnoho uspechu, ale na cloveka bych si nevsadil.

Nicmene nakopnout psa klidne, jde o to kam a taky jakeho ... nakopnout krysarika = asi neprimerena obrana. U vetsiho plemene s tim byt problem nemusi. Jenze nakopnout argentinskou dogu, presu de canaria, brazilskou filu, cane corso, kavkazaka a mnou jiz zminena plemena v predchozim prispevku (a mnoho dalsich) asi znamena, ze si clovek rika o delsi pobyt na oddeleni plasticke chirurgie ... Navic zkousel jste nekdo kopnout do psa, kterej po vas skoci s vahou 60 a vice kg??? To bude leteckej den i pro vas a na zemi ... verte, ze pes je v pjj (psi jiu jitsu) lepsi nez vy :wink:

PS: Pokud se nekdo narodil a nebo ziskal fobii ze psu, tak ho pred tim strachem plynovka, sprej, tel. obusek, nuz, paralyzer ani kulomet neochrani. Doporucuji zajit na cvicak, dohodnout se tam s mistnima, seznamit se s pejskama a neco si i zkusit :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fisico » ned 21. bře, 2010 9:18

Už jsem něco pročetl a vím, že ty zbraně nejsou stoprocentní. Fobii z psů myslím nemám, většina jich přiběhne čuchne a jde, nebo poslechnou pána. Psi od sfetovaných bezďáků jsou nebezpečnější, když jsou to vlčáci bez očkování apod. Asi jsem měl zrovna smůlu, ale na druhém břehu byli 3 malí kluci, nevím jak by to dopadlo kdyby vedle mě. Bezďáci tam mají kemp, myslím, že by se to mělo řešit - bohužel s bezďákama asi nikdo nehne, až se stane něco vážného bude pozdě. Seznámit se s pejskama je asi nejlepší no, naši mají akorát yorkšíra..
Fisico
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » ned 21. bře, 2010 9:26

Fisico píše:Už jsem něco pročetl a vím, že ty zbraně nejsou stoprocentní. Fobii z psů myslím nemám, většina jich přiběhne čuchne a jde, nebo poslechnou pána. Psi od sfetovaných bezďáků jsou nebezpečnější, když jsou to vlčáci bez očkování apod. Asi jsem měl zrovna smůlu, ale na druhém břehu byli 3 malí kluci, nevím jak by to dopadlo kdyby vedle mě. Bezďáci tam mají kemp, myslím, že by se to mělo řešit - bohužel s bezďákama asi nikdo nehne, až se stane něco vážného bude pozdě. Seznámit se s pejskama je asi nejlepší no, naši mají akorát yorkšíra..

Prave ze zbrane jsou jako jedine 100%. Jinak jsem ten prispevek nesmeroval jen na tebe, ale spise obecne :wink:
Nicmene rozdil je v tom, jestli chces psa pouze zastrasit a doufat, ze to bide akceptovat a nebo jestli jsi postaven pred situaci bud on a nebo ty ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...