účinek teleskopu

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod pe25tr » pát 29. čer, 2007 11:31

luen píše: ... kdysi bylo hojne uzivano kostenych nastroju a zbrani ...

Njn, se zvysujici se poptavkou se muselo prejit k nahraskam, misto kosti pouha ocel :wink: :)
luen píše:Neklepsi je mit HROMOVOU HUL boha Enlila a je to :lol: :lol: :wink:

Sun wu kung mel taky hul promenlive delky a potize se spojema pri tom nemel :).
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 11:37

pe25tr píše:
luen píše: ... kdysi bylo hojne uzivano kostenych nastroju a zbrani ...

Njn, se zvysujici se poptavkou se muselo prejit k nahraskam, misto kosti pouha ocel :wink: :)
luen píše:Neklepsi je mit HROMOVOU HUL boha Enlila a je to :lol: :lol: :wink:

Sun wu kung mel taky hul promenlive delky a potize se spojema pri tom nemel :).

Jenze Sun Wu Kung alias Hanuman byl opicak genius a vse mu fungovalo diky jeho zazracne qi :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 29. čer, 2007 15:27

Celkem jsem to už něchtěl řešit, ani na to nemám čas ale tahle odpověď mě trochu udivila
luen píše:Mozna sila uderu? Mozna jine odhodlani ... trubka ti o zivot neusiluje (tedy pokud ta trubka nema jmeno a ... :lol: ) ... Jinak prave ten kalenej se mirne ohnul v vzdy ve spojich a uz nesel zasunout zpet. Jak jsem napsal BuFFovi rad mu to ukazu, ale musi "stat" modelem, aby pak netvrdil, ze jsem ho ohnul o wing chun terminatora :lol:
Zdravi lidi v nasi skole je mi prednejsi nez neci vira v nerozbitnost kaleneho zeleza :wink:

nikdy jsem netvrdil, že je něco nerozbitnýho nebo snad nezničitelnýho, jen pouze ve vlastní praxi jsem rozmlácenej kalenej teleskop ještě neviděl. Cvičím s ním dost často, kolegové už těma železama pochroumali pěknou řádku lidí a nikdo si na podobnej problém nestěžoval. Ani tvůj bejvalej spolukolega z Varů D.S. si na něco takovýho nevzpomíná, a ten se kolem teleskopů motá taky docela hodně. Nic víc. Jen mě na tvé historce zajímalo jestli to byla náhoda a nebo máš takovou pecku v ruce či nějakej jinej "trik". Kdybych se stavil vzal bych novej teleskop abys mi to ukázal a o něco ho ve škole rozmlátil (nejlépe o dřevěnýho panáka :wink: ) Myslel jsem, že bys mi nabídnul čaj a pak mi to předvedl abych to viděl na vlastní 8O a byl zase o něco chytřejší. Kdyby si chtěl abych ti stál modelem tak vůbec nechápu proč, ale v tom případe bych musel vzít teleskopy dva.
Vždycky diskutuješ celkem rozumně a najednou někomu podsouváš "víru v nerozbitnost" + "stání modelem" atd. Vím že u vás v žižkovské oblasti je potřeba mít drsnější vizáž, ale tady v tomto případě je to zbytečný. Já mám s teleskopem dobrý zkušenosti, ale jsem rád že díky tomuto tématu jsem se dozvěděl, že některým lidem se i tahle situace s telekopem stala. Dál už mě to nezajímá. Mám pracovní povinosti takže málo času a už tohle téma nebudu asi dál sledovat, kdyby jsi snad chtěl ještě něco se mnou řešit tak nejlépe SZ abych to tady, nepřehlédnul. Osobně ale myslím, že jsme si to asi vyjasnili.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 29. čer, 2007 15:53

luen píše:Jenze Sun Wu Kung alias Hanuman byl opicak genius a vse mu fungovalo diky jeho zazracne qi :lol: :wink:

Nejlepší bylo prase s hráběma :lol: :lol: :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 18:57

BuFF píše: ... nikdy jsem netvrdil, že je něco nerozbitnýho nebo snad nezničitelnýho, jen pouze ve vlastní praxi jsem rozmlácenej kalenej teleskop ještě neviděl. Cvičím s ním dost často, kolegové už těma železama pochroumali pěknou řádku lidí a nikdo si na podobnej problém nestěžoval. Ani tvůj bejvalej spolukolega z Varů D.S. si na něco takovýho nevzpomíná, a ten se kolem teleskopů motá taky docela hodně. Nic víc. Jen mě na tvé historce zajímalo jestli to byla náhoda a nebo máš takovou pecku v ruce či nějakej jinej "trik". Kdybych se stavil vzal bych novej teleskop abys mi to ukázal a o něco ho ve škole rozmlátil (nejlépe o dřevěnýho panáka :wink: ) Myslel jsem, že bys mi nabídnul čaj a pak mi to předvedl abych to viděl na vlastní 8O a byl zase o něco chytřejší. Kdyby si chtěl abych ti stál modelem tak vůbec nechápu proč, ale v tom případe bych musel vzít teleskopy dva.
Vždycky diskutuješ celkem rozumně a najednou někomu podsouváš "víru v nerozbitnost" + "stání modelem" atd. Vím že u vás v žižkovské oblasti je potřeba mít drsnější vizáž, ale tady v tomto případě je to zbytečný. Já mám s teleskopem dobrý zkušenosti, ale jsem rád že díky tomuto tématu jsem se dozvěděl, že některým lidem se i tahle situace s telekopem stala. Dál už mě to nezajímá. Mám pracovní povinosti takže málo času a už tohle téma nebudu asi dál sledovat, kdyby jsi snad chtěl ještě něco se mnou řešit tak nejlépe SZ abych to tady, nepřehlédnul. Osobně ale myslím, že jsme si to asi vyjasnili.

Ja nerikam, ze to tvrdis ty, ale tvrdi to vyrobci :wink:

Jen upresnim ... Dan neni byvalej kolega, ale byvalej zak ... mimochodem u jedne neuspesne "akce" pro teleskop byl take, ale to nebyla kalena ocel.

Nahoda to nebyla, nebot ty kalene jsme kupovali 4ks a dopadlo to se vsema temer stejne ... mimo jine mam info od kamaradu, kteri resili stejny problem ... takze to zadna vyjimka myslim nebude ...
Jinak nestalo se to s nejakym poslednim modelem, ale je to 6 roku stara zalezitost ...

Jasne ... rozmlatit ho muzeme a s tim stanim co by model ... to byla samo sranda ... proto ten smajlik :wink: :lol: Caj ti nabidnu :wink: muzeme pokecat ... proste pohoda :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mademan » sob 30. čer, 2007 15:09

... takze podla toho co tu citam sa mam toho pouzivaneho teleskopu kaleneho co sa pri udere zatvara v spodnom spoji naozaj zbavit.. 8)

Este co som si vsimol ze ludia zatvarajuci teleskop vyuzivaju zvycajne techniku slahnem-to-o-zem-celou-silou-sak-som-macher pricom to zakonite netrafia do zeme v linii rovnobeznej s rukovatou teleskopu, a teda nicia delikatne spoje medzi trubkami... Je moje pozorovanie spravne?

Myslim ze prave tam je povod toho ze sa mi spontanne zatvara...
mademan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kaze18 » ned 01. črc, 2007 0:16

Skateordie píše:
Hosobiki píše:
ukropcany píše:4lyy - ale Ty si písala "nežnú dievčinu", nie "slonicu"... :twisted: :wink: :P :wink:

héééj!!! jakou slonici!!! já ti dám - boxer - neboxer!!! sedmdesát kilo je náhodou ještě v klidu!!!! tsssss!!! jsem uražena... :evil:

Hehehehehhee :lol: :lol:

Když od těch sedmdesáti kilo odečtete hmotnost toho boxeru a teleskopické tyče,kterou pořád nosí sebou,tak je z ní ta něžná,subtilní šedesáti kilová holka. :lol:
kaze18
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jelen » ned 01. črc, 2007 10:34

Co já osobně můžu zatím ze svých zkušeností posoudit, tak teleskop vydrží fakt hodně. Na cvičení technik mám koupený nekalený 53cm a když jsme zkoušeli některé údery o dřevěné fošny, tak vpohodě vydržel i ty velice silné.
O železnou tyč bych to nezkoušel, bo tam by se s největší pravděpodobností fakt doničil (ale teleskop nemám proto abych s ním mlátil do železa). A nakonec i když bych se s ním ubránil jenom jednou a potom bych ho mohl vyhodit, tak mi stojí za to koupit si ho.
Jelen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » ned 01. črc, 2007 21:51

Jelen píše:Co já osobně můžu zatím ze svých zkušeností posoudit, tak teleskop vydrží fakt hodně. Na cvičení technik mám koupený nekalený 53cm a když jsme zkoušeli některé údery o dřevěné fošny, tak vpohodě vydržel i ty velice silné.
O železnou tyč bych to nezkoušel, bo tam by se s největší pravděpodobností fakt doničil (ale teleskop nemám proto abych s ním mlátil do železa). A nakonec i když bych se s ním ubránil jenom jednou a potom bych ho mohl vyhodit, tak mi stojí za to koupit si ho.

K cemu ti je vedet, ze se ti pri narazu na zeleznou tyc nebo do betonu neohne? Stejne to budes pouzivat na cloveka a pokud to nebude Robocop, pak mas slusnou sanci, ze mu prerovnas kostru. Pred cca pul rokem, jsme u nas na treninku zkouseli par veci s teleskopem a v protiuderovem obleku (chranice na holene a paze byly nastesti z kovu). Byl jsem v tom obleku a muzu rici, ze i pres ne to bolelo jak svina, nemluve o tom, ze mi s tim nekolikrat podsekli nohy, ze bejt to bez chranicu, tak uz si to drandim na vozejku po zbytek zivota (v tom lepsim pripade). Jednou se mi podarilo to chytnout i pres chranice za krk a tak krasnej knockout jsem uz dlouho nezazil. Od te doby se uz nestaram, jestli je kalenej nebo kdovijakej...kost to zlomi, protivnika odradi a o to jde. Tyhle testy odolnosti jsou podle me hezkej marketing. A ja od te doby nedam na teleskop dopustit :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod CeLy » ned 01. črc, 2007 22:53

Viem ze to je blba otazka, ale kam treba s tym teleskopom mierit aby to utocnika zlozilo na jednu ranu? Bud od bolesti alebo od prip. K.O.
Viem ze to bude asi dooost bolet po pistalach ale zda sa mi nelogicke sekat niekoho hned po nohach, lebo sa jednak musim zohybat a predsa su len trochu dalej.Myslim tym prvu ranu.
A po hlave to je jasne ale kde presne treba trafit aby som mu zas nesposobil otras mozgu alebo nieco podobne, ved viete ako to myslim, trafit ho tak aby sa hned zlozil, ale aby som mu nesposobil vazne zranenia( vid zlomenu ruku alebo nohu ).
A ked to nejde bez toho vazneho zranenia tak potom by som to aj tak rad vedel, diky
CeLy
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » pon 02. črc, 2007 8:01

CeLy píše:Viem ze to je blba otazka, ale kam treba s tym teleskopom mierit aby to utocnika zlozilo na jednu ranu? Bud od bolesti alebo od prip. K.O.
Viem ze to bude asi dooost bolet po pistalach ale zda sa mi nelogicke sekat niekoho hned po nohach, lebo sa jednak musim zohybat a predsa su len trochu dalej.Myslim tym prvu ranu.
A po hlave to je jasne ale kde presne treba trafit aby som mu zas nesposobil otras mozgu alebo nieco podobne, ved viete ako to myslim, trafit ho tak aby sa hned zlozil, ale aby som mu nesposobil vazne zranenia( vid zlomenu ruku alebo nohu ).
A ked to nejde bez toho vazneho zranenia tak potom by som to aj tak rad vedel, diky

Kdyz to reknu hodne zjednodusene, tak teleskop v sobe spojuje vyhody Yawary (Kubotanu) a escrima tyce. Z toho plyne, ze nejsou nejake extra specialni techniky pouze pro teleskop. Staci, kdyz se das na nejake FMA (Severin ti urcite poradi) a tyto techniky vyuzijes i pri teleskopu bez jakehokoliv problemu ci modifikace. Co se tyce technik s Yawarou, nejsem si vedom, ze by to tu nekdo ucil. Presto jsem slysel, ze nektere firmy (ESP nebo ASP) delaji kratke kurzy pro majitele teleskopu. Dela to i Standa Gazdik ktery je jejich certifikovanym instruktorem. Takze nevymyslej extra techniky a zajdi na jejich seminar :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tokugawa » pon 02. črc, 2007 11:53

CeLy píše:Viem ze to je blba otazka, ale kam treba s tym teleskopom mierit aby to utocnika zlozilo na jednu ranu? Bud od bolesti alebo od prip. K.O.

Já bych to zase tak nehrotil!

Vlastně sám sis odpověděl, že hlava není tak chytrý nápad. Stačí když se dotkneš na hlavě a pokud ten grázlik bude chodit za doktorem (mě je od té doby špatně, blivno a občas se mi motá hlava...) tři týdny, udělají tě na těžký ublížení. Nehledě na to,že na hlavě se stačí trefit o půl cenťáku vedle a chlap je mrtvej.

Osobně bych právě radil ručičky a nožičky. To by se snad před pány v dlouhých směšných černých županech s různobarevnou obšívkou snad dalo ukecat. (Snažil jsem se mu způsobit nejmenší újmu, ale zabit se nenechám...) Ani ty nohy nejsou problém, sám nosím 16 a stehno zasáhnu aniž se musím předklánět. Nehledě na to, že to je nejbližší terč a bude se ti nejjednodušeji zasahovat.

Jinak co napsal Makoto je samozřejmě pravda a FMA mohou v tomto směru hodně pomoct. Jen si musíte uvědomit, že KALI a podobné jsou vymyšleny na zabíjení. Když někdo na Filipínách zmizí v džungli, tak je zmizelej. Ale tady u nás to tak 100% nefunguje. Musíme trochu přemýšlet, co pak řekneme policii, státnímu zástupci a soudci.

Jinak nemohu jen podpořit Makota v tom, že jako u všech zbraní je dobré si zajít někam, kde s ní lidé pracují a přiučit se. Aby člověk měl představu, co všechno jde a mohl si pak vybrat, jestli chci toho šmejda šetřit, nebo sejmout. Aby z toho nebyla smrt z vyděšení. (Někdo na mě naběhne, já se leknu, praštim ho ať to padne kam to padne... a najednou je mrtvej. PRŮSER!!!) A nejde jen o právní dohru, i pocit, že sem někoho zabil, nebude nic moc... Tedy alespoň myslím...
tokugawa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pon 02. črc, 2007 12:28

tokugawa píše:Jinak co napsal Makoto je samozřejmě pravda a FMA mohou v tomto směru hodně pomoct. Jen si musíte uvědomit, že KALI a podobné jsou vymyšleny na zabíjení. Když někdo na Filipínách zmizí v džungli, tak je zmizelej. Ale tady u nás to tak 100% nefunguje. Musíme trochu přemýšlet, co pak řekneme policii, státnímu zástupci a soudci.

Nejenom Kali, apod jsou vymyslena na zabijeni, ale puvodne vsechna bojova umeni. Proto se jim tak rika. Jinak jsou to bojove gymnastiky ci sporty. I Kali a jina FMA maji v repertoaru techniky, kterymi muzes eliminovat protivnika bez toho, aby se stal "zmizelym". Paky, odzbrojovani, skrceni, atd....Severin o tom rekne urcite vic. rozhodne bych to tak nedemonizoval :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » pon 02. črc, 2007 13:35

pokud te nekdo napadne co asi muze chtit?
zmatit te, okrast pri nejhorsim zabit. takze bych moc nevahal ho tim teleskopem prastit do hlavy
pokud te nezna a jsi z vetsiho mesta jen tezko te najde...
teleskop je precejenom kus kovu a pokud ho na nekoho pouzijete myslim ze nema nejmensi sanci
ucit se nejakes slozite techniky s teleskopem nema si myslim cenu
at ho trefite kamkoli bude to hoodne bolet
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod CeLy » pon 02. črc, 2007 14:25

Na internete som pozeral rozne teleskopy, ci uz kalene alebo nekalene a vsimol som si ze su tri velkosti 16" - 40cm,21" - 52 cm a nakoniec 26" - 67 cm.
Chcel by som sa spytat majitelov teleskopov, ktoru velkost pouzivaju oni a na ake ucely (ci na bezne nosenie, alebo sluzia niekde ako "vyhadzovaci", alebo s tym trenuju...) a ktora velkost je najuniverzalnejsia, dakujem
CeLy
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod chachar » pon 02. črc, 2007 14:30

no teleskop bych urcite nenosil
je to velke a docela tezke a kdyz vidim nekoho jak to ma za paskem tak mi to pripada smesne a trapne
jako kdyby rikal bacha na me ja jsem velky zabijak :roll:
kdyz uz tak nuz
uz pouhe vytazeni budi respekt a obrana je velice jednoducha :D
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BuFF » pon 02. črc, 2007 15:00

tokugawa píše:[. Jen si musíte uvědomit, že KALI a podobné jsou vymyšleny na zabíjení. Když někdo na Filipínách zmizí v džungli, tak je zmizelej. Ale tady u nás to tak 100% nefunguje. Musíme trochu přemýšlet, co pak řekneme policii, státnímu zástupci a soudci.
Jinak nemohu jen podpořit Makota v tom, že jako u všech zbraní je dobré si zajít někam, kde s ní lidé pracují a přiučit se. Aby člověk měl představu, co všechno jde a mohl si pak vybrat, jestli chci toho šmejda šetřit, nebo sejmout. Aby z toho nebyla smrt z vyděšení. (Někdo na mě naběhne, já se leknu, praštim ho ať to padne kam to padne... a najednou je mrtvej. PRŮSER!!!) A nejde jen o právní dohru, i pocit, že sem někoho zabil, nebude nic moc... Tedy alespoň myslím...

Hlavně jsou vymyšleny na PŘE®ITÍ!! a záleží na Tobě jak moc fatální techniku použiješ nebo budeš nucen použít. Je to stejné jako se střelnou zbraní, taky s ní nemusíš jen zabíjet. A vždycky by ses měl, řídit zákonem. Je to vždy na každém jednotlivci jak v konrétní situaci obstojí a zda ji i následně obhájí před policií. Faktem ale je, že na útočníka který tě chce opravdu zabít či jinak vážně poškodit ty "mírnější" techniky a různé "odzbrojovačky" prostě nefungují. To je iluze. Takže v některých FMA systémech se o ty parádičky moc nestaraj a cvičí se pouze to co je fungující odpovědí proti napadení se zbraní, což pak může vypadat že FMA-kali je vlastně určený jen k zabíjení. Není to tak, repertoár technik je opravdu hoooodně široký. A taky si myslím, že všechny BU jsou v podstatě vymyšleny na zabíjení - zneškodnění soupeře.
chachar píše:ucit se nejakes slozite techniky s teleskopem nema si myslim cenuat ho trefite kamkoli bude to hoodne bolet

Na teleskopu je nejdůležitějším umět ho použít :wink: Hodně lidí si myslí, že to umí, ale pak se diví, když jim to v případě potřeby nefunguje a nebo jim ten teleskop nějakej ožralej nabušenec sebere. Je to stejný jako když si lidi myslej, že uměj bouchout pěstí dokud si nebouchnou do těžkýho pytle nebo lapy a nebo že uměj střílet a pak zkusej něco jinýho něž mířenou střelbu 8) Hlavní problém je že většina laiků teleskopem nevyvine dostatečnou sílu a nemaj přesnost. Když tyhle 2 věci člověk umí a ten druhej je neozbrojenej tak je to dostatečná převaha, jestli je protivník ozbrojen, je třeba přidat i další dovednosti. Osobně doporučuju se spíš zaměřovat na komplexnější BU kde se trénuje ozbrojený boj - FMA. Různé kursy na teleskopy, jsou většinou velmi okleštěné tréninkové rychlometody kde sice člověk okouká pár hezkých technik a trochu si bouchne, ale hodně se podceňujou základy používání zbraně. Někomu to třeba vyhovuje, ale já to za moc kvalitní nepovažuju. Zkratky neexistujou a kdo to myslí se zbraněmi vážně, ať si hledá radši něco lepšího.

2Luen: OK.. :wink:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jelen » pon 02. črc, 2007 15:55

2Makoto: tím jsem chtěl jenom vyjádřit nesouhas s luenem (o té pevnosti TO, že nic nevydrží). Jednou se mi podařilo dostat zásah do stehna(a nebylo to naplno) a neuměl jsem den chodit a potom jsem to cítil hodně dlouho :wink: . Osobně jej nosím když musím v noci po Ostravě a jsem rád že jsem ho ještě nebyl donucený použít.

2chachar: to jak píšeš o tom noži.... když na někoho vytáhneš nůž, tak jsi si vědom že tě může střelit(pokud má ZP a zbraň) a to zcela v mezích zákona? Protože když na někoho vytáhneš nůž tak se předpokládá, že ho chceš zabít(mimoto s nožem moc omračovat nejde a body nebo řezy mají většinou drtivé následky.)

2CeLy: mi osobně nejvíc vyhovuje ten střední (52cm) a ta váha se dá ještě snést. Používám ho na tréning a běžné nošení
Jelen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod CeLy » pon 02. črc, 2007 18:37

2chachar: no urcite by si inac hovoril o tom noseni "trapneho" teleskopu , keby ta niekto napadol v noci v parku a nebol by "iba" jeden, a inac kaleny teleskop 16" vazi 340 gramov( podla udajov ktore som videl na tej stranke),
s tym nozom by som bol veeelmi opatrny lebo sa da s nim bud rezat, bodat alebo zabijat a to ja by som urcite nechcel a to nehovorim o tom, ze ti ho utocnik zobere alebo nebodaj vytiahne pistol 8O to by bolo potom "kto z koho" :!:

Inac ked si kupim konecne ten teleskop tak ho urcite nebudem vystavovat vsetkym na obdiv aby si ho niekto nahodou "nepozical", ale si ho pekne schovam pod tricko alebo do gati, ale samo ze niekde kde budepo ruke :wink:
CeLy
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod chachar » pon 02. črc, 2007 20:40

to myslite jako vazne ze by jste nebodali
kdyz vas napadne nejaka banda tak co vam zbyva
muzou vas tak zmlatit ze bude mit trvale nasledky
takze co s takovyma lidma
nebudu riskovat svoje zdravi jenom proto abych nekomu neublizil
ja bych klidne bodal
a to ze na me nekdo vytahne pistoli jak nekdo psal toho se fakt nebojim
nosi ji u sebe opravdu minimum lidi
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...