poradte

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Josman » stř 21. lis, 2007 10:47

spider píše:Nerozuměl jsem, co je příčinou takového ukropcaneho veselí, takže jsem se ze zvědavosti podíval na web, který má jako své domovské stránky nastaven uživatel zm. Po shlédnutí videí s ukázkami technik na http://www.otokodate.com/pictures.php (odkazy na videa jsou až pod textem, úplně dole) to ale už začínám chápat :wink:

:D OTOKODATE DOJO HAKKORYU??? Co to je? Opravdu otřesná záležitost ... tak jestli tomuhle chce někdo říkat sebeobrana tak to nechápu nic. Znají tihle "cvičenci" něco jako sparring, krytí a aspoň trochu reálný útok? Místo těch šílených oblečků (kterým teda taky nerozumím) by si dle mého názoru měli nasadit trenýrky, navléct triko, bandáže, rukavice (přilbu+chránič na zuby hlavně :wink: ) a zaspárovat např. s boxerem. A doporučuju hnědé bezpečnostní trenýrky, protože průměrný boxer musí zákonitě takového cvičence totálně "rozflákat" :lol:
Josman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » stř 21. lis, 2007 10:53

cudles: Ne, nesnazim se nikomu zalibit, nemam to zapotrebi. O aikidu a taekwondu si myslim svoje, byl jsem na par trenincich obou dvou techto bu a udelal jsem si jasny nazor, nerikam ze spravny, ale mam na neho pravo. Pokud si myslis o aikidu neco jineho, coz asi ano, je to tvoje vec.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » stř 21. lis, 2007 13:57

tady je zase legrace :D

Hiroiuki píše:Cvičit bojová umění i z filozofického hlediska pěstuje ducha. Někdo se jde jenom vymlátit na box, ale uniká mu podstata :lol:

no nekomu mozna unika "podstata" (at uz to ma byt cokoli) a nekomu unika realita :wink:

Hiroiuki píše:Poradím ti zkusit přemýšlet o smrti, že je to přece krásná věc, vždyt se tak dostaneš na lepší místo a přestaneš se bát smrti a bolesti. Vždyť jsme tady jen na návštěvě a co se má stát, stane se.
Je to dobrá filozofie, ten kdo je připraven na smrt je taky připraven na život, stará známá filozofie samurajů.

ale jestli to mel byt vtip tak vysel :wink:
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » stř 21. lis, 2007 14:21

ukropcany píše:4zm - a "feši" (od fešák - v tej hakame vyzeráš fakt cool) Ti hovoriť môžem? 8)

ad ružová - ok, možno tá obálka bola zelená, no... nie, bola ružová...

ad kontraproduktivita - vieš, je pre mňa veľki komické sledovať, ako sa svojimi intelektuálnymi pokusmi snažíš zo mňa spraviť debílka, lenže život je sviňa... aj keď budem pre tých Tvojich ostatných 96 % zaň, stále sú to ľudia, ktorí nikdy nebudú chodiť so vzpriamenou hlavou no a keďže kukačov do zeme prehliadam, feel free byť s nimi...

No a teraz vážne - už pár krát si sa snažil, správne decenťácky (keďže nemáš gule to povedať normálne, ako CHLAP) zabalene, niekoho tu umlčať a len škemreš o to, aby si si aj Ty mohol robiť čo chceš... ako keby to tu niekomu vadilo... nebudeme mlčať a ani Ty nemlč... v každom prípade si myslím, že zdraviu Tvojej centrálnej nervovej sústavy by pomohlo, keby si sa zmieril s tým, že "senseiom" prestávaš byť akonáhle zatreskneš dvere svojho doja a že klaňači sú len za nimi, tu nie sú... :idea: Ak chceš rešpekt, chovaj sa ako chlap. :idea:

Hej ty "CHLAPE", ty ze sebe spravíš "debílka", úplně sám a nepotřebuješ k tomu ani moji pomoc, stačí abys tady cokoli napsal a tímto to ještě potvrzuješ. Je fajn, že sis mě na netu našel, asi tě to stálo hodně námahy se tím proklikat. Ale ty asi "gule" nemáš vůbec, když už o tom chceš psát., když se na netu ani nedokážeš zviditelnit.
A jestli je pro tebe život "sviňa", jak píšeš, tak co ti brání to skončit? Já mám život rád.
Mimochodem, pro tebe nejsem a nebudu žádný sensei, tak se o to slovo neotírej, když ani nevíš, co znamená.
Hele. co pro tebe znamená "chovať sa ako chlap"? Můžeš to specifikovat? Znamená to abych zapomněl, že mám v hlavě květák, kterýmu se říká mozek? To asi nedokážu tak lehce jako ty. A o tvůj respekt utrpčány nestojím a nikdy jsem nestál.
Ale mám za to, že účelu bylo dosaženo, ukázal ses ty i tvoji nohsledi tady na webu zcela v pravém světle, takže doufám, že ten, kdo založil toto vlákno si vezme bezvýhradní příklad a ponaučení z tvých příspěvků. Tvoje rady a příklady jsou opravdu k nezaplacení.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro zm

Příspěvekod lukaskon » stř 21. lis, 2007 14:26

Chovat se jako chlap ... to pro Ukropčanyho znamená přijet až ze Slovenska na sraz BU vol.2 a porovnat své umění s ostatními. Tyto sparingy a zkušenosti ho jistě opravňují k psaní na web o bojových umění a sportech! Možná máš podobné zkušenosti i ty, ale to nevím. Spíš si ale myslím, že ty by si do ničeho podobného nešel a takovémuto kontaktu by ses vyhnul. Nešlo pouze o střetnutí boxerů, stylů tam bylo hodně a my chlapy jsme si pěkně zaspárovali :-)
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 21. lis, 2007 14:38

zm píše:Hej ty "CHLAPE", ty ze sebe spravíš "debílka", úplně sám a nepotřebuješ k tomu ani moji pomoc, stačí abys tady cokoli napsal a tímto to ještě potvrzuješ. Je fajn, že sis mě na netu našel, asi tě to stálo hodně námahy se tím proklikat. Ale ty asi "gule" nemáš vůbec, když už o tom chceš psát., když se na netu ani nedokážeš zviditelnit.
A jestli je pro tebe život "sviňa", jak píšeš, tak co ti brání to skončit? Já mám život rád.
Mimochodem, pro tebe nejsem a nebudu žádný sensei, tak se o to slovo neotírej, když ani nevíš, co znamená.
Hele. co pro tebe znamená "chovať sa ako chlap"? Můžeš to specifikovat? Znamená to abych zapomněl, že mám v hlavě květák, kterýmu se říká mozek? To asi nedokážu tak lehce jako ty. A o tvůj respekt utrpčány nestojím a nikdy jsem nestál.
Ale mám za to, že účelu bylo dosaženo, ukázal ses ty i tvoji nohsledi tady na webu zcela v pravém světle, takže doufám, že ten, kdo založil toto vlákno si vezme bezvýhradní příklad a ponaučení z tvých příspěvků. Tvoje rady a příklady jsou opravdu k nezaplacení.

Myslim, ze uz to vazne prehanis :evil: Nehodlam se vyjadrovat k naivnim jakorozumnym postrehum, ktere zde publikujes ... Ale jedno si neodpustim - prestan urazet lidi, kterym by ses v realu bal primo podivat do oci.

Takhle hystericky se chlap vazne nechova ... tedy pokud nemas jahodove dny, rozhozenou hladinu hormonu (estrogenu :lol: ), tezkou migrenu a nebo nejsi v klimakteriu

Pokud jsi zenska, tak se omlouvam - chapu, ze to neni lehke (resp. si to ani nedovedu predstavit) :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pro zm

Příspěvekod zm » stř 21. lis, 2007 14:45

lukaskon píše:Chovat se jako chlap ... to pro Ukropčanyho znamená přijet až ze Slovenska na sraz BU vol.2 a porovnat své umění s ostatními. Tyto sparingy a zkušenosti ho jistě opravňují k psaní na web o bojových umění a sportech! Možná máš podobné zkušenosti i ty, ale to nevím. Spíš si ale myslím, že ty by si do ničeho podobného nešel a takovémuto kontaktu by ses vyhnul. Nešlo pouze o střetnutí boxerů, stylů tam bylo hodně a my chlapy jsme si pěkně zaspárovali :-)

Konečně někdo normální.
Holt takovým kritériím asi nevyhovím nikdy, jednak nemůžu přijet ze Slovenska, protože jsem "jenom" z Brna, a na sraz BU vol.2 asi taky nedorazím, protože ten už proběhl, nemýlím-li se. A proč jsem tam nebyl, jestli by ta otázka event. padla? No jednoduše, ta prezentace na tomto webu, tak jak byla provedena, mě žádným způsobem neoslovila. A jezdit někam jen pro to, abych se před někým předváděl a vyhověl tak nějakým zvráceným kriteriím? Na to nemám ani čas ani náladu a nevidím jedinou pozitivní věc, kterou by mi to přineslo. Stručně a jednoduše tak. Nehledě na to, že pro mě bojová umění po 25 letech praxe už dávno neznamenají něco si neustále dokazovat. To už mám dávno za sebou.
"Naspároval" jsem se už dost jako student na brigádě na stavbě.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 21. lis, 2007 14:49

zm píše: A jezdit někam jen pro to, abych se před někým předváděl a vyhověl tak nějakým zvráceným kriteriím? .

Ale o to přece vůbec nešlo..... :wink: prostě se sešla parta lidí se společným zájmem,zacvičila si......pokecali jsme si...poznali jsme nové lidi.....dali pivko....naprostá pohoda. :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 21. lis, 2007 14:51

luen píše:Myslim, ze uz to vazne prehanis :evil: Nehodlam se vyjadrovat k naivnim jakorozumnym postrehum, ktere zde publikujes ... Ale jedno si neodpustim - prestan urazet lidi, kterym by ses v realu bal primo podivat do oci.

Takhle hystericky se chlap vazne nechova ... tedy pokud nemas jahodove dny, rozhozenou hladinu hormonu (estrogenu :lol: ), tezkou migrenu a nebo nejsi v klimakteriu

Pokud jsi zenska, tak se omlouvam - chapu, ze to neni lehke (resp. si to ani nedovedu predstavit) :wink:

Je úžasné, jak se někteří nechají vyprovokovat, když někdo nestáhne ocas a nezaleze před rádoby agresívními příspěvky do boudy jako někteří jiní, co?
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 21. lis, 2007 15:00

Jendis píše:Ale o to přece vůbec nešlo..... :wink: prostě se sešla parta lidí se společným zájmem,zacvičila si......pokecali jsme si...poznali jsme nové lidi.....dali pivko....naprostá pohoda. :wink:

No jestli to bylo tak, tak tomu byla vytvořena hóóódně špatná reklama. O to víc bych dbal na to, jakým způsobem se tady vlastní názory prezentují. Ale to jsem zase na začátku, tímto vznikl vlastně ten flame. Já osobně dávám přednost jasným a klidným názorům a informacím, kvůli tomu sem na www.bojovaumeni.cz chodím. Vadí mi, že každý, kdo sem přijde jen s trochu odlišným názorem je utlučen a ukřičen (kdyby aspoň utlučen argumenty, to bych ještě bral, ale pseudoargumenty neberu).
Proti sparringu (cvičnému boji) vůbec nic nemám, kdyby ale tady nebyl stavěn do pozice alfy a omegy všeho. Člověk by si po přečtení tohoto webu docela i myslel, že bojová umění = sparring.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 21. lis, 2007 15:59

Nechteli byste toho flamu nechat? Puvodni tema bylo o necem uplne jinem...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 21. lis, 2007 15:59

špatná reklama????Já nevím...já tam jel hlavně kvůli lidem,kteří se přihlásili.....nevím,jaká reklama by byla jinak potřeba :?: 8O
add názory...mno....mně osobně přijdou názory třeba Ukropčányho jasné,stručné....moc se s tím nesere,to je fakt,ale co řekne/napíše tady,to řekne i do xichtu....znám ho osobně(a to nejen ze setkání VOL.2,ten chlap mne viděl poprvé v životě a neváhal mi pomoct,když jsem potřeboval.....bez keců,připomínek,vytáček,dotazů,prostě to bylo potřeba,tak to udělal....toho si,já osobně,hrozně cením :!: ).....přímé lidi mám rád.Nepřijde mi,že by se někdo někoho snažil ukřičet,pokud někdo argumentuje a alespoň to vypadá,že ví,o čem mluví....tak pohoda.....ale já jsem tu znám jako mírnej,hodnej a klidnej....mne nějaký kecy na netu až tak netočej.
Obecně ale maj chlapi pravdu,jak se o Tebe někdo trošinku otře,už nadskakuješ.....mně osobně přijde,že kážeš vodu,ale piješ víno :wink:
Možná bych začal se změnou od sebe.....alespoň já jsem tak zvyklej....začínat od sebe.....

add sparring-Cvičíme BU.....tenhle tvrdíme tohle,jinej něco jiného...někdo je dobrej v rétorice,na hubu by potřeboval zbroják.....na place,při sparringu člověku žádné řeči nepomohou...tam jsi jen Ty a to,co umíš.Pokud slova tady napsaná(na serveru o BU) nejsem schopen podpořit skutkem,ukázkou.......potom jsou to jen slova.
Chápu,že se leckomu nechce účastnit se poměření......ale to je na každém z nás.....nevím,co víc Ti napsat.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 21. lis, 2007 16:00

ghekon píše:Nechteli byste toho flamu nechat? Puvodni tema bylo o necem uplne jinem...

to je pravda....omlouvám se a už sem dál psát nebudu,nebude-li to k tématu. :oops:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 21. lis, 2007 16:12

Jendis píše:
ghekon píše:Nechteli byste toho flamu nechat? Puvodni tema bylo o necem uplne jinem...

to je pravda....omlouvám se a už sem dál psát nebudu,nebude-li to k tématu. :oops:

Připojuju se. A rád.
Taky bych se rád připojoval jen konstruktivně. Abych pravdu řekl, taky mám rád, co na srdci to na jazyku (nebo spíš v tomto případě v klávesnici). Jenže tady už bylo ukřičeno mnoho lidí, kteří přišli s vlastním názorem a nepřipojili se jako stádo k tomu, co se tady protěžuje. Jeden můj kamarád přišel s případným pojmenováním pro to - "bum bum waza". Ale o tom přece normální bojové umění není.
Jestli sis to vzal osobně, tak je mi to líto. Ukropčány rád provokuje, tak jsem mu začal oplácet stejnou mincí. Jemu se to zjevně líbí a hrotí své příspěvky víc, jenže mně se to protiví. Moje ego s tím nemá vůbec co dělat.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 21. lis, 2007 16:22

To je ta nevyhoda anonymity, kdybyste stali proti sobe, asi byste takto nemluvili...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 21. lis, 2007 16:50

jako nekteri cvicenci fakt luxus, kdy budete delat dalsi nabor? :)
Obrázek
sorry za offtopic 8)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 21. lis, 2007 16:51

to ZM: už niekoľko rokov chodím na toto fórum, ale s toľkou aroganciou a súčasne nedostatkom argumentov, akým sa prejavuješ som sa tu fakt dlho nestretol. toľko zakomplexovanosti a zatrpknutosti v jednom človeku... asi sa ti prehrieva procesor pod hakamou.. alebo prestal fičať biznis? ktovie. každopádne skľudni hormón a správaj sa slušne ak to vieš.
v priebehu 10 - tich rokov som vystriedal športové karate, tae - kwon - do, aikido a ju jutsu - jediné aikido mi nič nedalo, aj keď zostavy s bokkenom boli naozaj efektné a po kotúľoch sa mi fajne krútila hlava - ako po kolotoči.
to, že existujú ľudia ako ukropčány a spol., ktorí tu vystupujú pod svojim vlastným menom a sú ochotní sa podeliť o svoje skúsenosti z tréningov/ringu/doplnkového cvičenia/aikida :), ja osobne vnímam ako najväčšie plus tohto fóra. sprostredkovanie z cross over stretnutí v prahe sú už len takou čerešňou na torte.
ak chce ukropčány varovať pred aikidom (a podobne) ľudí čo sa chcú naučiť brániť - nech sa páči. je len pre dobro všetkých váhajúcich vo výbere b.u., že majú možnosť si prečítať jeho výhrady, ktoré stoja na empirickej skúsenosti.
jednoducho nemožno poprieť, že bez dobrého útoku sa nedá naučiť sa brániť kvalitnému útoku, že bez sparingu nefunguje timing a odhad, že pokiaľ človek nedostane trochu do držky na tréningu tak sa na pouličný stret nikdy (!) nepripraví.. nebudem ďalej pokračovať, čaká ma nejaká tá nakladačka od sparingov ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 21. lis, 2007 16:54

to ZM: už niekoľko rokov chodím na toto fórum, ale s toľkou aroganciou a súčasne nedostatkom argumentov, akým sa prejavuješ som sa tu fakt dlho nestretol. toľko zakomplexovanosti a zatrpknutosti v jednom človeku... asi sa ti prehrieva procesor pod hakamou.. alebo prestal fičať biznis? ktovie. každopádne skľudni hormón a správaj sa slušne ak to vieš.
v priebehu 10 - tich rokov som vystriedal športové karate, tae - kwon - do, aikido a ju jutsu - jediné aikido mi nič nedalo, aj keď zostavy s bokkenom boli naozaj efektné a po kotúľoch sa mi fajne krútila hlava - ako po kolotoči.
to, že existujú ľudia ako ukropčány a spol., ktorí tu vystupujú pod svojim vlastným menom a sú ochotní sa podeliť o svoje skúsenosti z tréningov/ringu/doplnkového cvičenia/aikida :), ja osobne vnímam ako najväčšie plus tohto fóra. sprostredkovanie z cross over stretnutí v prahe sú už len takou čerešňou na torte.
ak chce ukropčány varovať pred aikidom (a podobne) ľudí čo sa chcú naučiť brániť - nech sa páči. je len pre dobro všetkých váhajúcich vo výbere b.u., že majú možnosť si prečítať jeho výhrady, ktoré stoja na empirickej skúsenosti.
jednoducho nemožno poprieť, že bez dobrého útoku sa nedá naučiť sa brániť kvalitnému útoku, že bez sparingu nefunguje timing a odhad, že pokiaľ človek nedostane trochu do držky na tréningu tak sa na pouličný stret nikdy (!) nepripraví.. nebudem ďalej pokračovať, čaká ma nejaká tá nakladačka od sparingov ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 21. lis, 2007 17:01

player: hnede bych se prihlasil :D
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jacopo » stř 21. lis, 2007 18:07

Nějaký ten strach tam asi bude pořád pokud se z tebe nestane buddhistycký mnich :wink: Jestli nejsi korba, tak to taky nevadí... třeba můžeš být místo toho rychlejší než ti namakanci bitkaři z posiloven.... a když se něco semele, tak uvažovat o tom, že mu ublížíš nebude čas... a navíc budeš reagovat jinak, až se to doopravdy semele... ten strach = adrenalin je super věc :wink: Můžeš zkusit nějaké bu, kde se naučíš ovládat své tělo, tak i ten strach, ale hlavně neřeš to, žes nikomu nerozbil hubu... úroveň tvého bytí se neměří na litry krve, které vytekly z tvých protivníků :wink:
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...