graver píše:Radekkokk píše:A tim chtel basnik rict co?
Já myslím že asi tohle:
"bojovník nesmí zapomínat, že jeho cesta je jenom jedna z mnoha" =
®e to dělám jinak, neznamená, že to dělám špatně.
"Všechny cesty jsou stejné. Nevedou nikam." = Ať to udělá kdokoliv jakkoliv, stejně to nebude fungovat.
"Na druhou stranu cesta, která srdce má, je snadná." = ... a proto to dělám takhle...
"Bojovníkovi nečiní žádnou námahu si ji oblíbit." = Mě se líbí dělat to takhle a všichni mi už polibte rusutur.
"Tak dlouho, jak jde bojovník po cestě srdce, tak dlouho je s ní zajedno." = A nenechám toho a ne a ne a ne...
Jestli si to vykládám špatně, tak mě prosím opravte![]()
Staré čínské přísloví:练拳不练功,到老一场空, lien čchüan, pu lien kung, tao lao i čchang kchong. Neboli cvičit techniky a necvičit kung(fu), v stáří nula nula nic. Prostě umět techniku a nemít kung, výsledek prd.graver píše:yin píše:2 Pavela: Mrzí mě to, ale tady jim to asi nevysvětlíš. Chtějí univerzální a zaručeně fungující techniky. Ne kung fu... (ačkoliv Rozu bych z toho davu vyjmul)
Pokud jde o sebeobranu v mém pojetí, vystihl jsi to naprosto přesně.
Dong_wu píše:Po technicke strance bych rekl, ze za dva mesice se nauci dat ranu tak aby si sami neublizili a melo to nejaky efekt ...
Dong_wu píše:a nauci se pouzit agresivitu, coz podle me nezapomenou.
Angus píše:Tím bych si právě nebyl až tak jistý, tohle totiž většina cvičenců, a nejen žen, nedokáže ani po několikanásobně delší době
Angus píše:Dong_wu píše:a nauci se pouzit agresivitu, coz podle me nezapomenou.
Zapomenou, veř, že bez pravidelného procvičování zapomenou, pouze se budou domnívat, že ne, a v tom je to největší nebezpečí, na které jsme poukazovali.
player píše:Ale vzal bych to z jine stranky a sice by me zajimalo,jak tedy jinak,ci lepe zenu naucit se branit?
patrik píše:
Jestliže to někdo chce "garantovat" měl by také přijmout odpovědnost v případě neúspěchu.
Myslím, že právě klasické nebo tradiční metody jsou vymyšleny tak, aby (po dostatečném zvládnutí) fungovaly každému....
Patrik
NAIA píše:patrik píše:
Jestliže to někdo chce "garantovat" měl by také přijmout odpovědnost v případě neúspěchu.
Myslím, že právě klasické nebo tradiční metody jsou vymyšleny tak, aby (po dostatečném zvládnutí) fungovaly každému....
Patrik
No něco na tom možná bude, ale dovolím si nesouhlasit![]()
Jestli se na to díváš takto tak by měl i učitel tradičního systému nést zodpovědnost za neúspěch jeho studenta ne? Ale ty jsi tu použil dobré zaklínadlo "po dostatečném zvládnutí" - to je dobré protože takto je vlastně mistr z obliga ne? A to u jakéhokoliv systému.
NAIA píše:Proč si myslíte že tradiční je vždycky lepší? Dnes už nežijí lidé kteří dokážou něco vymyslet? Vždyť ty těm tradičním stylům dali základ taky normální lidé. Nebo to má božský původ?
patrik píše:IMHO je to stejné,jako odpovědět na otázku, která dieta je nejlepší. Nebo spíš, která opravdu funguje. Nedávno někde říkali, že žádná... tedy, že kdyby byla jedna z nich opravdu funkční, tak všechny ostatní nikdo používat nebude.
Je to vtip, ale asi to tak s těmi dietami bude.
NAIA píše:Jasně já tě chápu, jestli nějak z mého příspěvku vyznělo že to jde bez práce tak jsem to asi špatně napsal.
S tou garancí... Třeba Brazilské Jiu Jitsu. Rickson Gracie má za sebou přes 400 zápasů bez porážky. Dokázal to i Pride FC že je to funkční.... co řekneš jako stoupenec tradičního BU? Je to dostatečný důkaz toho že moderní BU fungují aspoň tak dobře jako tradiční?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků