Ach taaak, boji o soukromi, ahaaa
rozpouta stupidni debatu, plnou kecu o ostatnich stylech "ne dost dobrych na thaibox"
co to meles ? vymluvy? cituj me kde se vymlouvam !
tohle je hluboka pravda, tak hluboka ze ty ji asi nerozumis. Az vyrostes a dostanes rozum, das mi za pravdu.

)), totem atd. , vsem tvrdym bojovnikum.
)), totem atd. , vsem tvrdym bojovnikum.
 (moje slova, necituji ho).
 (moje slova, necituji ho).

ja tvrdim - tradicni BU jsou stejna jako "moderni", jsou ucinna, trenuji vse a stejne jako Thajsky box (poti se, pouzivaji lapy, pytle, kopou, lokty,kolena..., "umi bojovat", "umi to pouzit" -
 nikde a zdoraznujem nikde na svete sa napr. aikido netrenuje tak ako si to sem napisal ...
 nikde a zdoraznujem nikde na svete sa napr. aikido netrenuje tak ako si to sem napisal ... 
 /. Tym samozvanym majstrom to len vyhovuje - cim menej problemovych typov budu mat v klube tym lepsie. Aspon im nebudu podrazat autoritu. Alebo zbytocne ovplivnovat ludi. Co tam chces robit ? Platiti peniaze niekomu kto sam by potreboval roky tvrdo makat ? Hmm zla cesta.
/. Tym samozvanym majstrom to len vyhovuje - cim menej problemovych typov budu mat v klube tym lepsie. Aspon im nebudu podrazat autoritu. Alebo zbytocne ovplivnovat ludi. Co tam chces robit ? Platiti peniaze niekomu kto sam by potreboval roky tvrdo makat ? Hmm zla cesta. 
 .
 .
 / aikido viacej rokov ako je slusne
 / aikido viacej rokov ako je slusne  . /
. /
 / cely zivot ako sa pohybuje a ako to robi on pochopil som, ze tu by to mohlo dopadnut aj opacne. Mohlo hovorim preto, ze to je o ludoch nie o style. Ale ta moznost tu uz bola. Kdezto pri tych nasich zapadnych aikido majstroch je skoda nieco porovnavat - clovek co stoji za prd a jeho umenie tak isto moze predavat ryby na trhu ale nie b.u.
/ cely zivot ako sa pohybuje a ako to robi on pochopil som, ze tu by to mohlo dopadnut aj opacne. Mohlo hovorim preto, ze to je o ludoch nie o style. Ale ta moznost tu uz bola. Kdezto pri tych nasich zapadnych aikido majstroch je skoda nieco porovnavat - clovek co stoji za prd a jeho umenie tak isto moze predavat ryby na trhu ale nie b.u.  ...
 ... 

neprihlaseny PM píše:2 Roman: potvrzuji, pozvali jsme do skoly na pratetelsky sparring x anonymnich internetovych hrdinu, nekteri do konce "s radosti" pozvani prijali, a vysledek? ticho po pesine, nikdo neprisel, misto toho se na nasi skolu snesla palba komentaru o tom, jak jsme agresivni, arogantni, furt bychom se jen prali atd. atd.
PM
www.hungga.org
 PM - teda není mi tohle konstatování nějak povědomé ?
 PM - teda není mi tohle konstatování nějak povědomé ?  

........
  ........
 ) a vysi vasich dosazenych zkusenosti. Ne nechci vas urazet, jen se zamyslete (nebo radsi ne, co se do vas se*u ze?) co kdybyste ten comp vypnuli sli si zaboxovat, zameditovat atd., jak je komu libo? Nebylo by to pro vas lepsi? Jak tu vsichni radi citujete co by udelal a neudelal opravdovy mistr:"myslite ze by sem vubec psal, krome odpovedi na konstruktivni dotazy?". Zkuste se tedy chovat jako vasi realni ci vysneni mistri....poradte cloveku na jeho dotaz s prihlednutim k ostatnim stylum-bez urazek.
) a vysi vasich dosazenych zkusenosti. Ne nechci vas urazet, jen se zamyslete (nebo radsi ne, co se do vas se*u ze?) co kdybyste ten comp vypnuli sli si zaboxovat, zameditovat atd., jak je komu libo? Nebylo by to pro vas lepsi? Jak tu vsichni radi citujete co by udelal a neudelal opravdovy mistr:"myslite ze by sem vubec psal, krome odpovedi na konstruktivni dotazy?". Zkuste se tedy chovat jako vasi realni ci vysneni mistri....poradte cloveku na jeho dotaz s prihlednutim k ostatnim stylum-bez urazek.
 , a dalsi) Tak se nenechejte strhnout kdejakym joudou k plivani jedu
 , a dalsi) Tak se nenechejte strhnout kdejakym joudou k plivani jedu  )
)
 )
)
 (jak rikal Pepa Goebells:"1000x opakovana lez se stane pravdou..cheche)
 (jak rikal Pepa Goebells:"1000x opakovana lez se stane pravdou..cheche)

I kdyz uznavam, ze to neni az tak uplne "aiki". Proste ke klasickemu treninku alespon jednou tydne priradim udery a kopy na lapy popripade na lehky kontakt, aby lidi, kteri ke mne chodi na trenink, umeli poradne prastit (coz se samozrejme zpetne vyuzije v aikido, protoze jejich utoky jsou pak realnejsi a nebezpecnejsi ...). Navic je mi jasny, ze jenom aikidem, tak jak ho ty lidi cvici (a bez muceni priznavam, ze i tak jak ho cvicim ja) se proti zkusenejsimu utocnikovi bude branit dost problematicky. Ale videl jsem par lidi (tak jako ty mladeho Saita), jejichz aikido bylo sice velmi mekke a harmonicke, ale pokud chteli tak take velmi, velmi nebezpecne. Akorat to vsichni byli Japonci, co cvicili spoustu let pod skvelymi uciteli ...
  I kdyz uznavam, ze to neni az tak uplne "aiki". Proste ke klasickemu treninku alespon jednou tydne priradim udery a kopy na lapy popripade na lehky kontakt, aby lidi, kteri ke mne chodi na trenink, umeli poradne prastit (coz se samozrejme zpetne vyuzije v aikido, protoze jejich utoky jsou pak realnejsi a nebezpecnejsi ...). Navic je mi jasny, ze jenom aikidem, tak jak ho ty lidi cvici (a bez muceni priznavam, ze i tak jak ho cvicim ja) se proti zkusenejsimu utocnikovi bude branit dost problematicky. Ale videl jsem par lidi (tak jako ty mladeho Saita), jejichz aikido bylo sice velmi mekke a harmonicke, ale pokud chteli tak take velmi, velmi nebezpecne. Akorat to vsichni byli Japonci, co cvicili spoustu let pod skvelymi uciteli ...
ukropcany píše:.....
Co sa tyka karate - bol som raz ako casomiera na ME v karate a nepamatam sa, ze by si niekto chranil hlavu, cele to bolo iba o tom, ze kto da rychlejsie gyakutsuki...kedze na hlavu nesmie ist plny kontakt, naco by si ju kryli...nie? Detto v kyokushinkai karate, aj ked uznavam, ze su drsni a mnohi ustoja tolko ze ziram...

ukropcany píše:4Angus: vcera som pozeral MS v kyokushinkai karate na Eurosporte (23:15) a aj ked som to dlho nepozeral (nuda), tak ANI JEDEN nemal ruky hore. Vsetci ich mali vo vyske pasu, najcastejsie este niekde rozhodene do stran. Niektori boli dobri (vsak to boli MS
), ale ta otvorena hlava by si to za klobuk nedala, jak by schytala...takze len tolko...tejk it ízy...
UK

Jendis píše:Tak mi dej mailovou adresu,já to pošlu:)

Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků