posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » pát 27. črc, 2012 14:49

Dalt: Z praxe muzu rici jen to, ze kettlebell daly do kupy zada x mojich zaku, ale vis co, nic neslibuju, uvidis sam :-)

kazdopadne doporucuji procit Runarovi rady, jen souhlasim, dobra analyza.

KB5 Minimum je btw. zalozene na reseni presne tech problemu, ktere Runar vypsal, protoze kettlebell neni "jen" o posileni, ale o mobilite, stabilite, flexibilite, pohybu atd. atd. - na seminari se naucis v pripravnych cvicich "rozcvicce" top cviky na hamstringy, pritahovace, kycle, hrudni pater, kettlebell swing posili zadni retezec a jadro, kettlebell TGU te rozhybe od hlavy k pate a posili jadro jak zadny jiny cvik.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 27. črc, 2012 15:57

ty jo diky vsem za odpovedi- ¨k sport. doktoroj jsem uz se zadama nakej cas obednanej (nakej cas jeste bude trvat nez dojdu na radu) - hodne si slibuju od tech ketli - tzn vira ma me snad uzdravi :)

Ukrop.: mno ta vaha :? pribral jsem proto, ze pred dvouma rokama jsem se prestehoval z brna kde jsem trenoval kazdej den (nekdy i dvoufazove) do pardubic kde mam treninky jen 3 tydne a intenzita nizsi, navic skola + prace + malo casu a z hezkych 87 - 90 kg bylo najednou 118 :oops: - pravdou je, ze pred tim sem se zadama takovy problemy nemel (na druhou stranu ten spodek zad me bolel stejne pri klikovani - jen se neozyvala bolest po 30 opakovani ale asi po 50) - ted jsem do toho slapnul a shodil jsem 10 kg - do konce leta bych chtel sundat dalsich 10...jenze me prave v tom hubnuti limitujou ty zada - beham, boxuju, cvicim (obcas) - ale je to prez bolest, coz asi neni uplne vono a navic to cloveka nebavi... :(
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 27. črc, 2012 20:53

Jinak samozřejmě že pokud je důvod potíží s bedrama v oslabených svalech středu těla, břicha nebo zadku tak to vyvážený posilování napraví, o tom žádná.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 29. črc, 2012 9:06

dalt: mne to pomohlo, po trojmesacnej bolesti krizov, na ktoru nepomahali ziadne rehabilitacne cviky, a stale sa ta bolest zhorsovala, som dva tyzdne od zaciatku swingovania zabudol, ze vobec nejake krize mam. som presvedceny, ze to nebude viera, co ta uzdravi, ale swing a TGU ;) drzim palce.

z mojej zahradky: dal som zhyb s 32kg (podhmat), s 36 kg len polovicny, uz to bolo prilis. sranda, ze jedina svalovica ktoru mam je na bruchu...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 29. črc, 2012 10:31

cohen: me teda zada nikdy netrapila, ale spoustu ucastniku nasich seminaru ano. po tydnu dvou cviceni uz ne :-)

unikum kettlebell a cviku jako je TGU a swing je totiz to, ze pracuji nejen na sile, ale i na (p)rehabilitaci, mobilite/stabilite, pohybu.

TGU rozhybe kotniky, kycle, hrudni pater, swing nauci spravny pohyb z kycli, posili zadek a vubec jadro - McGill v soucasne dobe dela na tema kettlebell swing a rehabilitace bolesti zad velky vyzkum - povazuje totiz kettlebell siwng za jeden z top rehabilitacnich cviku pro problemy se zady. viz kupr. http://pilatesgoddess.com/dr-stuart-mcg ... ll-swings/

shyby - musis pridat lezce, ha ha, ja shybnu 40 kg, jeden muj kluk (lezec) maka na shybu na jedne ruce, ve variabilnich dnec shybuje s 2x24 ;-)

jinak jasne - nejlepsi bez zeleza na bricho je - shyb!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 29. črc, 2012 10:55

PM: s tymi zhybmi je to rovnake ako so snatchmi - opatrne dopredu, obcas krocik vzad ;)

co sa tyka zhybu na jednej ruke, bez problemov dam tri opakovania tak, ze druha ruka drzi zapastie prvej a pomaha s pritahom. skusal som aj nasledujuci progres, ked druha ruka pomaha uchopom v lakti, ale tam som dal len jedno opakovanie na pravu ruku, lava este nic.

kazdopadne myslim, ze na neduziveho prieduskara bez genetickych predpokladov celkom fajn :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 29. črc, 2012 13:33

shyb na jedne ruce je... jen na jedne ruce :-) drzeni za zapesti tez pouzivame jako jednu z progresi, je fajn, doporucuju pomalu ubirat prsty - nejdriv malicek, pak i prstenicek... az pojedes jen palec a ukazovak, cas prejit na dalsi progresi, tj. shybovani s druhou rukou drzici se prehozeneho rucniku - cim niz se budes drzet, tim vice shybujes jednou rukou

at to slape!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » úte 31. črc, 2012 20:00

Ahoj, cetl nekdo Solitary Fitness od Charlese Bronsona? Pro ty, co neznaji: rika se o nem, ze je to nejnasilnejsi vezen v Britanii, v dobe napsani knihy (tusim 2002) mel za sebou 34let ve vezeni, z toho 30 na samotce - proto jsou jeho cviky absolutne bez jakehokoliv vybaveni - max rucnik a knihy, co jsem zatim videl. Co to ctu, tak mi to zatim prijde podobne Convict conditioning, az na to, ze mistama zachazi krapet do extremu (navod na posileni zvykacich svalu, doporucuje klistyry na ocistu organismu apod). Nicmene musi se mu nechat, ze ma za sebou pomerne slusnou radku fitness rekordu... kdyz tak se to da najit na uloz.to. Ma na to nekdo nejake nazory?
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 01. srp, 2012 8:42

Cetl jsem, ale rekl bych ze Convict Conditioning je o hodne lepsi. Btw. film Bronson je libovej :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. srp, 2012 8:27

Někde jsem četl, že indičtí zápasníci cvičí nějaké "jiné" dřepy a jsou známí svýma silnýma nohama. Nevíte o tom někdo něco ???
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 04. srp, 2012 9:41

mrkni na

http://www.kb5.cz/2011/08/indicky-zapas ... tni-vahou/

mas je tam, tzv. Hindu drepy. na kvadricepsy a zahul super, ale nase spolecnost je obecne kvadricepsne dominantni, mnohem duleziteji je makat na posteritrnim retezci, tj. hamstringach, svalech prdelnich atd. ne kazdeho kolena Hindu drepy skousnou.

ultimatni cvik na nohy s vlastni vahou je jednoznacne drep na jedne noze. na Hindu drepy bych se vykaslal, pripadne je dal jen velmi zridka jako doplnek.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. srp, 2012 9:47

Super, díky za radu. Dřepy na jedné noze dělám, dávám si, na každou nohu, tři série po 10-ti. Teda, sem jsem se zatím dostal. Cítím, že by to šlo i víc, ale hlídám se. Přecejen ty klouby nemám nejlepší...a taky nevím, zda je dělám správně. Kdyžtak na mne jukneš na semináři, jo ?! :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 04. srp, 2012 9:51

delej radeji vice serii, a po peti. jasne, mrknu ti na ne, a ukazu jeste dalsi tipy, jak si je ztizit ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. srp, 2012 10:45

OK, zkusím.....Hindu dřepy určitě přidám .
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 04. srp, 2012 11:13

Honziku, Hindu drepy urcite nepridavej
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. srp, 2012 13:05

Dobrá, proberem to osobně, ať to tu nezasíráme.

A narovinu, chystám se za Tebou na "posilování s vlastní vahou", tyhle cvičení mi zatím stačí a vyhovují. S klikama mám problém ( klouby, ruce dlouho nevydrží ), ale jinak dřu jak barevnej. Sklapovačky, sedy/lehy....dřepy ( normální, na jedné noze, výpady ze šermu......v seipinma(nevím, jak se to píše) vydržím stát 5:25 minut....ale v pořádném - nízko a správně - ale ne každej den, někdy klouby bolej, tak musím ubrat ). Cvičím hlavně to, co jsem se naučil u Tebe. Železo nepoužívám, maximálně jen závaží při stínování. Na rychlost rukou.
Teď mi slíbila masérka, která chodí za naším prckem, že mne naučí nějaké cvičení....8 tibeťanů, bo jak to říkala?!

Blbý je, že si nemůžu naplánovat pravidelnej trénink, někdy se, kvůli zdraví, nemohu moc hejbat a jít přes bolest, to ne. Nejsem blbej.

A taky se teď trochu bojím, 7-mého srpna jdu na gastro řešit ten drén, co mám vevnitř.....doktorka mi ho chce pomalu vyndat a potom budu zase out, na nějakej čas. Je to velký zásah do těla a potom má organismus dost starostí se sebou - když mi to zavedli, byl jsem slabej, jak moucha. Nějaké cvičení nehrozilo.

No nic, nějak se s tím porovnám a zase začnu.....když se chce, jde všechno. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » sob 04. srp, 2012 13:40

Sklapovačky, sedy/lehy...

Nechci rejpat, ale proc to porad tolik lidi dela ? Dyt z toho akorat tak bolej zada.. Zkousel si treba prednosy ? Je hodne variant a podle me mnohem efektivnejsich vyjma toho, ze stred tela posilujes skoro ve vsem s vlastni vahou nekdy vic nekdy min.
Jinak drzim palce taky, vim jaky je to zacinat odznova zase..
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. srp, 2012 14:55

Mě z toho záda nebolí a funguje mi to. Dělám ( sklapovaček ) tři série po stovce zhruba s dvouminutovou přestávkou mezi . Potom, na závěr cvičení břicha, si lehnu, zvednu hlavu ( + lopatky ) a nohy pár cenťáků nad zem a držím.....dokud to udržím.

Přednosy...ehm...co to je ????? Já nejsem fanatik do posilování, já se jen zkouším znovu zapojit a cvičit.....a dělám, co jsem se kde naučil. Možná blbě ( proto chci jet k PM na seminář )......ale cvičím.

Shyb neudělám ani jeden ( teď jsem to zkoušel ) :oops: . Ne proto, že by chyběla síla, ale proto, že se neudržím. Užuž jsem byl nahoře a v tom mi povolila ruka, levá ( na jedné ruce jsem to ani nezkoušel ). Moc veká zátěž na mé zdr. potíže. To není cvik pro mne.
Ale třeba to, když se opřu rukama mezi skříní a linkou a zdvihám se, to funguje a dělá mi dobře ( nevím, jak se ten cvik jmenuje....jakobych se chytil bradel a spouštěl nahoru a dolů ).....potím se u cvičení jako kůň, tělo ještě evidentně není ready, takže to nepřeháním. Ale znamená to pro mne moc a moc, že zase cvičím..... :!:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 04. srp, 2012 14:57

Jendis: sklapovacky a lh-sedy taktez doporucuju vynechat, viz kraken a vz nize. Tibetani - fajn, proc ne. uvidime se, poresime ;-)

Jendis, kraken: presne tak, ostatne jsem byl jeden z prvnich, kdo u nas poukazal na nesmyslnost zkracovacek apod.

k tematu:

„Dr. Páteř“ Stuart McGill – funkční trénink nejen pro vaše záda

http://www.kb5.cz/2012/04/dr-pater-stua ... vase-zada/

a uplne nove

HardStyle Abs: Cvičení břicha pro funkční six-pack

http://www.kb5.cz/2012/07/hardstyle-abs ... -six-pack/

aneb vsechno uz to tu bylo, o vsem uz jsme na KB5 psali :-) a kdyz nepsali, psat budeme ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 04. srp, 2012 14:59

prostuduju...hlavně mi, prosím, nenadávejte...... :lol: Kupuju si teď Muscle/Fitnes...mám objednanej ten díl s cvikama......selektuju si věci pro sebe. Na seminář ale přijedu, o tom žádná.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj